X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
Odpowiedz

W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!

Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    Dobra, jestem w ciąży niech Ci będzie😂 jak nie prawdziwej to urojonej 😆
    Ciąża to ciąża 😂 prawdziwa czy urojona w każdej fajnie być, choćby przez chwilę 😉😁 ale ja na prawdę w Twoja wierzę ♥️

KaJa, Nayax, Anettaa, Natis, Gizmo 11 lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
    NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
    12/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • nat Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @nayax - wiem dokładnie co czujesz i się bardzo rozumiem. Ja od wczoraj wieczór też świruje bo nagle wszystkie objawy zniknęły jak ręką odjął. Ani nic nie czuję a macicy ani piersi nie bolą. No jakbym dosłownie nie była w ciąży.
    Niestety na tak wczesnym etapie nie da się nic zrobić i trzeba mieć nadzieję że wszystko jest ok - każda ciąża jest inna a my nie jesteśmy przecież robotami.
    Musimy być dobrej myśli - ja się pocieszam że może będę tym egzemplarzem bez objawów ☺️
    .
    @ivanka - przykro mi za jaśniejący test - miejmy nadzieję że przyszły cykl będzie Twój , po biochemie lubi w kolejnym od razu zaskoczyć :)
    .
    @gizmo kreska super 😍

Wojcinka, Nayax, Ivanka93, Natis, Gizmo 11 lubią tę wiadomość

20+5 --> połówkowe, 350g, ALICJA
    24+4 --> 700g
    29+6 --> USG 3 trymestru --> 1380g
    36+2 --> 2500g <3

f2w33e3kq4az6rjn.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    A mi nadal pokazuje sie error i musze milion razy wchodzić żeby zaskoczyło. Kto dzisiaj sika?😁🤪
    Ja już po. Niestety nie będzie prezentu na rocznicę, biało aż razi. Walka trwa, do zobaczenia na wątku sierpniowym w 32 CS💪💪. Trzymam kciuki, kto jeszcze dziś testuje, aby były ⏸️❤️

Natis, KaJa lubią tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie martwcie się brakiem objawów tylko się cieszcie :-D Ja nie miałam żadnych objawów, jedynie w pierwszej ciąży w 3 miesiącu mnie odrzuciło i mdliło na zapach mięsa a tak to zero objawów. Też się martwiłam na początku, nawet lekarki pytałam czy to normalne to powiedziała że mam szczęście :-D

Natis, Nayax, nat lubią tę wiadomość

3jgxs65gycn0347u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    A ty masz normalnie taka krótka fazę lutealna ? Bo 11/12dpo na @ to teoche wcześnie nie? Moim zdaniem wszysyko jeszcze jest możliwe a takie jednodniowe spadki temp na wielu wykresach widziałam 😉👍

Przeważnie mam cykle 28 dni ostatni 30 ale miałam kilka razy 25 dniowe 🙂

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremówka wrote:
    Chyba nie ma w tym cyklu owu u mnie, wstałam z nadzieją skoku temp a tu 36,1 zresztą zerknijcie same.. 😒

Może jeszcze pójść do góry

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez kilka slow o objawach, u mnie dopiero od 6tc zaczęły się wymioty które trwają do teraz 🥲 Także nie wypowiadajcie slow „chce poczuć objawy ciążowe” tylko cieszcie się życiem, potem zostanie tylko życie na podłodze w łazience przy kibelku 😂 #niepolecam

DeLaCruz lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Margaret_ja Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Ja już po pobraniu. Teraz czekam na wyniki.. wiem ze nie powinno się robić po 24 godzinach. Ale do jutra bym zwariowała a jutro zaczynam urlop.

Izi, Natis lubią tę wiadomość

04.16, 08.16, 01.17 [*]
    08.19 - synek 17t[*]
    01.22 - 8 t [*]
  • Minka Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremówka wrote:
    Dziękuję za Wasze odpowiedzi pocieszające naprawdę ;* chociaż wzrost temp jest u mnie naprawdę minimalny, ledwo coś na drugim miejscu po przecinku...

Kaja Kaja 🤯

Ja też czekam na skok temperatury i się doczekać nie mogę więc znam ten ból :(

• uduchowiona Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje porady odnośnie zastrzyku ovitrelle. Byłam wczoraj u lekarza i mam 1x18mm prawy i 1x17 mm lewy. Dał mi zastrzyk fostimon 75. Mówił tak: jeśli dzisiaj będą dwie kreski na teście owulacyjnym to zastrzyk, jeśli nie to dopiero w środę tak czy siak zrobić. I nie wiem czy mam dzisiaj zrobić bo te testy nie są jakieś super przy policystycznych jajnikach. Proszę doradźcie czy dzisiaj zrobić zastrzyk czy poczekać do jutra. Boje się ze może za bardzo urosną po fostimonie. Nie wiem w sumie co myśle … środkowy i na dole z dzisiaj. Ten z góry z wczoraj wieczór.

https://zapodaj.net/0db413a68b6ec.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 09:09

• Minka Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze nigdy nie bolały mnie tak często jajniki. Mam nadzieję, że to jakiś pozytywny sygnał, póki nie ma skoku temperatury to działamy z ❤ ale zobaczymy czy w ogóle będzie :(

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety lekarz nie odpisał ale jutro po prostu pójdę jeszcze raz na betę i jeśli się nie poprawi wynik to do niego pójdę w poniedziałek jeśli się nie zacznie krwawienie

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uduchowiona wrote:
    Dziewczyny czasem się tylko udzielam ale potrzebuje porady odnośnie zastrzyku ovitrelle. Byłam wczoraj u lekarza i mam 1x18mm prawy i 1x17 mm lewy. Dał mi zastrzyk fostimon 75. Mówił tak: jeśli dzisiaj będą dwie kreski na teście owulacyjnym to zastrzyk, jeśli nie to dopiero w środę tak czy siak zrobić. I nie wiem czy mam dzisiaj zrobić bo te testy nie są jakieś super przy policystycznych jajnikach. Proszę doradźcie czy dzisiaj zrobić zastrzyk czy poczekać do jutra. Boje się ze może za bardzo urosną po fostimonie. Nie wiem w sumie co myśle … środkowy i na dole z dzisiaj. Ten z góry z wczoraj wieczór.

Ja bym poczekała do jutra😊 kreski są jeszcze jasne a i pęcherzyk jutro raczej nie będzie za duży na zastrzyk. Troche dziwne, że lekarz opiera sie na testach owulacyjnych zwłaszcza przy pcos ale skoro powiedział, że albo dziś albo jutro zastrzyk no to nic sie nie stanie jak zrobisz jutro😊

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uduchowiona wrote:
    Dziewczyny potrzebuje porady odnośnie zastrzyku ovitrelle. Byłam wczoraj u lekarza i mam 1x18mm prawy i 1x17 mm lewy. Dał mi zastrzyk fostimon 75. Mówił tak: jeśli dzisiaj będą dwie kreski na teście owulacyjnym to zastrzyk, jeśli nie to dopiero w środę tak czy siak zrobić. I nie wiem czy mam dzisiaj zrobić bo te testy nie są jakieś super przy policystycznych jajnikach. Proszę doradźcie czy dzisiaj zrobić zastrzyk czy poczekać do jutra. Boje się ze może za bardzo urosną po fostimonie. Nie wiem w sumie co myśle … środkowy i na dole z dzisiaj. Ten z góry z wczoraj wieczór.

Ja bym chyba powtórzyła test pod wieczór zobaczyla jakie kreski i bym zrobila :) ja robiłam zastrzyk jak nie byl test pozytywny

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś testuje jeszcze dzisiaj? 😁 Lipiec jeszcze się nie skończył 🤭

Zagadka919, Wojcinka lubią tę wiadomość

• Margaret_ja Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Mi niestety lekarz nie odpisał ale jutro po prostu pójdę jeszcze raz na betę i jeśli się nie poprawi wynik to do niego pójdę w poniedziałek jeśli się nie zacznie krwawienie

Trzymam kciuki za pozytywny wynik, to chyba jest najlepsze rozwiązanie.

Blondyna.B lubi tę wiadomość

04.16, 08.16, 01.17 [*]
    08.19 - synek 17t[*]
    01.22 - 8 t [*]
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uduchowiona wrote:

Również powtórzyłabym wieczorem 😊 i jeśli pozytyw ewidentny to dałabym dzisiaj a jak nie to jutro 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:

To jest dobry plan 😊 tak myślałam o Tobie wczoraj, że przyśniło mi się, że powtórzyłaś bete i przyrost był dobry ❤

Blondyna.B, nat, Kajucha95, milam lubią tę wiadomość

• nat Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    Dziewczyny nie martwcie się brakiem objawów tylko się cieszcie :-D Ja nie miałam żadnych objawów, jedynie w pierwszej ciąży w 3 miesiącu mnie odrzuciło i mdliło na zapach mięsa a tak to zero objawów. Też się martwiłam na początku, nawet lekarki pytałam czy to normalne to powiedziała że mam szczęście :-D

Czuje się trochę spokojniejsza ! :D może w takim razie też będę tym egzemplarzem bezobjawowym, no albo wszystko się dopiero rozkręci.

@Martyna - widzisz na początku 6 tygodnia to ja jeszcze mam trochę czasu ! :D u mnie dzisiaj 4+6, czas leci tak woooolno. Naprawdę do tej pierwszej wizyty to będę już chyba czekać godzinę przed wizytą pod gabinetem :D

24+4 --> 700g
    36+2 --> 2500g <3

f2w33e3kq4az6rjn.png
  • nat Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna , naprawdę chyba wszystkie tutaj czekamy na twoje wyniki i trzymamy mocno kciuki żeby wszystko było okej.

Blondyna.B, Izi, Natis, Lucy91, Axon lubią tę wiadomość

24+4 --> 700g
    36+2 --> 2500g <3

f2w33e3kq4az6rjn.png
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ