W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
-
WIADOMOŚĆ
-
tylko_czytam wrote:Axon to nie cień to krecha 😍 powtórz jutro test i patrz czy ciemnieje ale dla mnie to już ciąża 😘 zazdro!
Dziewczyny a czy 4-5 dni po owulacji lekarz na usg może stwierdzić czy pęcherzyk pękł czy to już za późno?
Moze ja w zeszłym cyklu miałam usg w 6 dpo i potwierdzona owu z lewego jajnika.Anjucha, tylko_czytam lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMasia2 wrote:Moja ciąża z Alicją była właśnie po lametcie 😁 także trzymam mocno kciuki za prawidłowy przyrost pęcherzyków ❤️
Pierwsza ciążę też miałam po lamettcie, udało się w 3cs. Niestety od tamtej pory nic, miałam przerwę w stymulacji i zaczynam na nowo. Oby to było to 😁Masia2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMasia2 wrote:Anjucha bardzo mi przykro diagnostyka chyba jednak się przyda, skoro to już kolejna strata w krótkim odstępie czasowym.
Ja jestem po drugim poronieniu, ale pomiędzy nimi była zdrowa ciąża. Teraz od początku wiedziałam, ze coś jest nie tak bo na wizycie ciąża wychodziła o tydzień młodsza (sam pęcherzyk w 6+2tc, a w zdrowej ciazy był już na tym etapie zarodek z serduszkiem), a owulacje miałam potwierdzoną monitoringiem. Sama się zastanawiam czy nie zrobić jakichś badań (pakiet po poronieniu z testydna) ale lekarz każe mi próbować i dopiero po kolejnej stracie się przebadać. W sumie wczoraj zaczelismy już starania, ale z tylu głowy ciagle mam strach, czy sytuacja się nie powtórzy.
Niestety taki strach będzie Nam już towarzyszył zawsze...ale trzeba wierzyć, że będzie dobrze ❤Masia2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAxon, a ile dpo jesteś?
Może niedługo czas na betę bo kreska ładna
Lekarz ze szpitala kazał odczekać 2 cykle.
Więc mam opinię 3 różnych lekarzy i każdy powiedział inaczej 🤦♀️
Tak czy siak, czekać nie będziemy.
Dostałam zastrzyk z immunoglobuliny - daje się go w przypadku konfliktu serologicznego gdy dochodzi do poronienia lub po porodzie.
Wyczytałam w czeluści internetów, że bez zastrzyku, już pierwsza ciąża może wyjść niepowodzeniem. Już sama nie wiem. Mam nadzieje, że to coś pomoże.
Oczywiście żadnego skierowania na badania od lekarza nie dostałam. Bo dopiero jak 3 raz będzie cb to można myśleć 🤦♀️
O tej krzepliwości słyszałam i chce się właśnie przebadać. Ale kompletnie nic na ten temat nie wiem. Da się na NFZ? Albo macie jakieś sprawdzone kliniki czy coś?
Co do ciemnienia kresek. One ciemniały + Beta wyskoczyła naprawdę ładnie w 48h, a jak widać i tak dupa blada z tego -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnycoma wrote:anjucha, a co ty mialas juz badane?
ja to bym robila ten test dna na trombofilie i mutacje zeby zobaczyc co masz z krzepliwoscia i jakie formy folianow musisz przyjmowac
moze trzeba wlaczyc acard np.
Na bieżąco podstawowe badania robiłam + wdrożyłem dropy na niedoczynność tarczycy i teraz jest w normie
W gyne centrum miałam 3 lata temu robiony pełny pakiet badań genetycznych i też było wszystko Ok -
Axon niech pięknie ciemnieje!
Axon lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
nick nieaktualny
-
Anjucha wrote:Axon, a ile dpo jesteś?
Może niedługo czas na betę bo kreska ładna
Lekarz ze szpitala kazał odczekać 2 cykle.
Więc mam opinię 3 różnych lekarzy i każdy powiedział inaczej 🤦♀️
Tak czy siak, czekać nie będziemy.
Dostałam zastrzyk z immunoglobuliny - daje się go w przypadku konfliktu serologicznego gdy dochodzi do poronienia lub po porodzie.
Wyczytałam w czeluści internetów, że bez zastrzyku, już pierwsza ciąża może wyjść niepowodzeniem. Już sama nie wiem. Mam nadzieje, że to coś pomoże.
Oczywiście żadnego skierowania na badania od lekarza nie dostałam. Bo dopiero jak 3 raz będzie cb to można myśleć 🤦♀️
O tej krzepliwości słyszałam i chce się właśnie przebadać. Ale kompletnie nic na ten temat nie wiem. Da się na NFZ? Albo macie jakieś sprawdzone kliniki czy coś?
Co do ciemnienia kresek. One ciemniały + Beta wyskoczyła naprawdę ładnie w 48h, a jak widać i tak dupa blada z tego
Podobno można zamówić pakiet na testydna.pl (czy jakoś tak). To polecał mi mój lekarz w razie, gdyby znów przydarzyło się poronienie.
Anjucha - przepraszam ale nie doczytałam - miałaś poronienie samoistne czy łyżeczkowanie? Mnie na kontroli lekarz dał zielone światło a były to dwa miesiące od zabiegu, ponieważ nie dało się wywołać poronienia farmakologicznie. Tak naprawdę co do tego okresu wstrzymania starań każdy lekarz ma inna teorie. Niektórzy kaza odrazu, niektórzy po 3 miesiącach a znowu inni dopiero po 6… my zaczynamy po 2,5 miesiącach od poronienia.
1.11.2018👼🏻 6tc
10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
22.04.2021 👼🏻 10/6tc -
nick nieaktualnyNorka01 wrote:Raz dziennie rano robiłam testy. Wczoraj wieczorem było ♥️ to powinno być ok.
Ja robiłam pakiet na trombofilie na testdna. Na nfz nie próbowałam nawet bo terminy do lekarzy to porażka.
Wyczytałam właśnie, że na NFZ należy się to badanie po 2 poronieniu. I tak jak skierowanie do genetyka od ginekologa to nie problem, tak oczekiwanie na wizytę u genetyka to ponad rok 🤦♀️
Chyba zostaje prywatnie
Axon: wytrzymaj i leć na betę ❤️ Mocno trzymam kciuki ❤️
Axon lubi tę wiadomość
-
Norka01 wrote:Axon toż to żaden cień, tylko kreska. Jeszcze blada, ale kreska 🤗
Anjucha przykro mi. Ja też polecam zrobić ten pakiet na trombofilie. Żałuję że nie zrobiłam po 1 poronieniu, może córeczka jeszcze by żyła.
Dziewczyny jak to jest z tymi testami owulacyjnymi. Wczoraj miałam mocniejszą kreskę niż przedwczoraj, ale nie taka super mocną. A dzisiaj już znowu blade. Śluz dzisiaj przezroczysty i rozciągliwy i jajnik przestał boleć to pewnie już tam coś pękło, tylko zastanawiam się czemu test taki blady był wczoraj. Pamiętam, że w poprzedniej ciąży też kreska nie była mocna mimo, że była owulacja a z hormonami nie miałam problemów.
Ja to samo miałam. Był pozytywny o 13ej a wieczorem blada kreska i dopiero nastepnego dnia był super mocny pozytyw przez cały dzień a teraz już jaśnieje czyli pik był ale czy coś z tego wyszło to nie wiem🤔24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Anjucha wrote:
Chyba poczekam z beta do wtorku. Zastanawiam się czy mężowi mówić już, czy po becie. Testy były robione po kryjomu, on tak ładnie trzyma się diety. 😂 A we wtorek i czwartek bede w Warszawie wiec może podskocze do calodniowego labu na bete. Dziękuję wszystkim za kciuki i miłe słowa. Juz mi lepiej i powoli zaczynam wierzyć, że wszystko bedzie dobrze i nie bedzie cb. Chociaz zaczynam czuć brzuch i plecy jak na okres..nat, Sendi94 lubią tę wiadomość
-
Axon wrote:Chyba poczekam z beta do wtorku. Zastanawiam się czy mężowi mówić już, czy po becie. Testy były robione po kryjomu, on tak ładnie trzyma się diety. 😂 A we wtorek i czwartek bede w Warszawie wiec może podskocze do calodniowego labu na bete. Dziękuję wszystkim za kciuki i miłe słowa. Juz mi lepiej i powoli zaczynam wierzyć, że wszystko bedzie dobrze i nie bedzie cb. Chociaz zaczynam czuć brzuch i plecy jak na okres..
Axon lubi tę wiadomość
20+5 --> połówkowe, 350g, ALICJA
24+4 --> 700g
29+6 --> USG 3 trymestru --> 1380g
36+2 --> 2500g
-
Ja robiłam na własną rękę trombofilie zamawiałam z testdna 370 zł chyba zapłaciłam wynik miałam gdzieś po tygodniu wyszły mi dwie mutacje jedna odpowiada za metabolizm witamin z grupy B (m. in. kwasu foliowego) musze je brać w formie zmetylowanej, druga dotyczy krzepliwości mogę mieć problemy np z zagnieżdżeniem na własną rękę włączyłam już sobie acard od tego cyklu a 13.07 mam wizytę u ginekologa to zapytam czy mam to konsultować jeszcze np. z hematologiem.
Anjucha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnjucha wrote:Wyczytałam właśnie, że na NFZ należy się to badanie po 2 poronieniu. I tak jak skierowanie do genetyka od ginekologa to nie problem, tak oczekiwanie na wizytę u genetyka to ponad rok 🤦♀️
Chyba zostaje prywatnie
Zależy jaka poradnia genetyczna. Ja dostalam skierowanie w marcu i wolny termin był na lipiec w zielonej górze. Ten sam lekarz w Katowicach już termin na jesień. Warto podzwonic po kilku.