W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
W niedzielę trafiłam do szpitala z plamieniami. Test pozytywny, wynik bety 67 dostaje duphaston we wtorek beta lekko ponad 80 lekarz nie daje nadzieję bo za mały przyrost ale czekamy dzisiejszy wynik 150 lekarz wciaz nie odpuszcza i mówi o ciąży pozamacicznej. Jutro mam USG ale wątpię że będzie coś widać. Miał ktoś podobny przypadek i jak to się skończyło ?
Dodam że pierwszą ciążę w maju poronilam. -
.Paula. wrote:Hej dziewczyny
W niedzielę trafiłam do szpitala z plamieniami. Test pozytywny, wynik bety 67 dostaje duphaston we wtorek beta lekko ponad 80 lekarz nie daje nadzieję bo za mały przyrost ale czekamy dzisiejszy wynik 150 lekarz wciaz nie odpuszcza i mówi o ciąży pozamacicznej. Jutro mam USG ale wątpię że będzie coś widać. Miał ktoś podobny przypadek i jak to się skończyło ?
Dodam że pierwszą ciążę w maju poronilam.
Powinnaś monitorować jeszcze bete. Może odbije jak u Blondyny bo dopiero sie zagnieżdżało. Lekarz ma troche słabe podejście, że od razu wróży Ci pozamaciczną. Sprawdź tą bete jeszcze z 2 razy. Na USG lekarz niczego jeszcze nie zobaczy
Ja mam takie podejście żeby walczyć do końca a lekarze czasami za szybko odpuszczają. Medycyna zna rożne przypadki i nawet na majowym wątku jest dziewczyna, która już miała skierowanie na łyżeczkowanie a teraz nosi zdrowego dzidziusia😁😊 musisz sie nastawić na to, że nic z tego nie będzie ale jednak warto to sprawdzic. Kilka dni nie zrobi różnicy. trzymam kciuki żeby jednak sie rozkręciło.
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
.Paula. wrote:Hej dziewczyny
Dodam że pierwszą ciążę w maju poronilam.
Na USG nic nie będzie widać niestety. A niepotrzebnie lekarz już od razu powiedział o pozamacicznej że to musi być to a nie że jedna w opcji ale też i mogły być 2 zarodki i jeden się wchłonął (niestety jeszcze jest wielu lekarzy ze starym podejściem do medycyny) -
Blondyna czekamy
Paula - bądź silna, jesteśmy z Tobą i wierzymy, że będzie dobrze.Blondyna.B, .Paula. lubią tę wiadomość
-
Krew oddana to znów czekanie do 22... Oby było dalej w normie ☺️
KaJa, Axon, Kajucha95, Sendi94, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Pani Miśka wrote:Czekamy razem z Tobą! Trzyma wielkie kciuki!
U mnie jakieś dziwne rzeczy dzieją się w tym cyklu, temperatury w 1 fazie bardzo nisko (zwykle w tej fazie 36.4-36.5), owufriend niby probuje wyznaczyć owu, ale jak na owu to ta druga fazę tez mam jak na siebie niziutko (po owu ma zwykle 36.8-36.9 od razu). To może wyglądać na bezowulacyjny? Śluz tez mam ciągle bardziej wodnisty niż jajko ale jest go dużo. Zwykle owu mam wg apki, testów, śluzu i temp kolo 10-11dc. Nie wiem co o tym myśleć 😑 Zerkniecie na wykres?Pani Miśka lubi tę wiadomość
-
Minka wrote:Trzymam kciuki dziewczyny, będzie dobrze ❤
U mnie temperatura idzie powoli w górę, Kremówka chyba też tak ma? Mam dylemat czy duphaston od dziś czy wstrzymać się do jutra
Myśle, że owu była bo widać że temp rośnie. Moim zdaniem możesz już wziąć dupkaMinka lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
Pani Miśka wrote:Czekamy razem z Tobą! Trzyma wielkie kciuki!
U mnie jakieś dziwne rzeczy dzieją się w tym cyklu, temperatury w 1 fazie bardzo nisko (zwykle w tej fazie 36.4-36.5), owufriend niby probuje wyznaczyć owu, ale jak na owu to ta druga fazę tez mam jak na siebie niziutko (po owu ma zwykle 36.8-36.9 od razu). To może wyglądać na bezowulacyjny? Śluz tez mam ciągle bardziej wodnisty niż jajko ale jest go dużo. Zwykle owu mam wg apki, testów, śluzu i temp kolo 10-11dc. Nie wiem co o tym myśleć 😑 Zerkniecie na wykres?
Musisz jeszcze poczekać kilka dni żeby sie dało stwierdzić czy owu była czy będzie dopiero😊24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
KaJa wrote:Myśle, że owu była bo widać że temp rośnie. Moim zdaniem możesz już wziąć dupka
No to wzięłam. Teraz to obliczyłam, że będę miała mega dylemat 🙈😂 w dniu wyjazdu na urlop będzie ostatni dzień brania tabletek, no i zrobić profilaktycznie test czy nie 🙈😂 -
Ja też mam mega porabany cykl. Temperatura raz wzrasta raz spada 😂 do tego przyplatał się wirus jakaś jelitówka, zaraz po tym zatoki, więc temp z kosmosu. Dzisiaj powinna przyjść @ a nie zapowiada się. Pewnie przyjdzie jutro w 28dc, co zdarza się baaardzo rzadko. Widac to będzie jeden z bardzo niewielu cykli trwających 28 dni.💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
coma wrote:Ja jestem mądra - nakupiłam sobie testów ciążowych, mam ich 14 (!), wyjechałam na urlop i zapomniałam je wziąć.
A dziś 7 dpo 😂coma, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Coma - brawo 😆
Blondyna - trzymam kciuki 🤞Blondyna.B, coma lubią tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Blondyna.B wrote:Krew oddana to znów czekanie do 22... Oby było dalej w normie ☺️
Trzymam kciuki żeby przyrost byl dobry ✊😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2021, 08:30
Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
Axon wrote:A pytalas moze kiedy beda wyniki? Mi kiedys w piątek kazali czekać do poniedziałku..
Trzymam kciuki żeby przyrost byl dobry ✊😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2021, 08:32
Axon lubi tę wiadomość