W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
-
WIADOMOŚĆ
-
Coma super, wspaniale wiesci 🥰🥰
U nas najlepiej sprawdzily sie ciuchy z h&m, praktycznie wszystko do 74 sprzedalam. Uwazam, ze lepiej kupic troche drozej i potem za jakas czesc sprzedac o ile nie ma wad 😀 po praniu nic sie z nimi nie dzieje. Takze bede na nowo kupowac 🤣
Nianie z kamerka tez planuje kupic, bardzo zalowalam, ze nie kupilam jej dla pierwszej corki.Kajucha95 lubi tę wiadomość
-
Coma, wspaniałe wieści ❤️❤️❤️❤️❤️😘😘😘😘😘😘
Walcz z nimi! Bo to co tu się odwaliło to dramat.
Cieszę się, że mimo wszystko aktualnie jest dobrze 😘Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Endometrioza III stopnia.
Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖
-
coma wrote:Dostałam wynik pełnej amnio i Kaźmirz jest genetycznie zdrowy, git.
Dojadę ta Panoramę za ten cyrk.
Rośnijcie już do końca zdrowo ❤️❤️❤️coma lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Coma śledziłam wątek żeby zobaczyć co u Ciebie i kiedy będą wyniki. Super, że to jednak pomyłka i dobrze że się zdecydowałaś na amnio.
Rośnijcie już do końca zdrowo ❤️❤️❤️
Dzięki!
Ulgi jeszcze pełnej nie mam, bo czekam na połówkowe u Kosińskiego ale już trochę mi łatwiej. A Ty jak tam? Plamienia ustały? Wracacie do gry? -
coma wrote:Dzięki!
Ulgi jeszcze pełnej nie mam, bo czekam na połówkowe u Kosińskiego ale już trochę mi łatwiej. A Ty jak tam? Plamienia ustały? Wracacie do gry?
Tak, ustały i rzeczywiście coś tam minimalnego zostało ale już pusto i czysto. Śluz płodny, test owulacyjny prawie pozytyw więc mam nadzieję że się jednak pojawi ta owulacja bo już 23dc 🤔 -
Coma bardzo się cieszę z tej informacji i nie popuszczaj tej Panoramie, to co się odwaliło nie powinno mieć miejsca!
Ja mam dzisiaj jakiś ból istnienia spowodowany tym co się dzieje w tym kraju. I naprawdę przykro mi jest, że nasze wymarzone i wyczekane dziecko będzie musiało się urodzić w takim państwie 😭
I nie mam na myśli tylko tego, co się dzieje w kwestii kobiet, ale na wszystkich polach... Nie pamiętam kiedy było tak źle jak teraz. Społeczeństwo skłócone, mowa nienawisci na każdym kroku... Nie oglądam telewizji już od dawna, ale ciężko nie mieć "styczności" z tym syfem na co dzień, mimo że człowiek potrzebuje teraz spokoju...🧘Liseuek lubi tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Alisek93 wrote:Coma bardzo się cieszę z tej informacji i nie popuszczaj tej Panoramie, to co się odwaliło nie powinno mieć miejsca!
Ja mam dzisiaj jakiś ból istnienia spowodowany tym co się dzieje w tym kraju. I naprawdę przykro mi jest, że nasze wymarzone i wyczekane dziecko będzie musiało się urodzić w takim państwie 😭
I nie mam na myśli tylko tego, co się dzieje w kwestii kobiet, ale na wszystkich polach... Nie pamiętam kiedy było tak źle jak teraz. Społeczeństwo skłócone, mowa nienawisci na każdym kroku... Nie oglądam telewizji już od dawna, ale ciężko nie mieć "styczności" z tym syfem na co dzień, mimo że człowiek potrzebuje teraz spokoju...🧘
Mam podobne odczucia... Już od dawna staram się nie oglądać telewizji, a szczególnie jednej konkretnej 🤦🏽♀️ dla mnie cała ta "dobra zmiana" to jakaś katastrofa społeczno-ekonomiczna... Czasami się zastanawiam, czy nie lepiej się spakować i wyprowadzić do innego kraju, póki bez ograniczeń można w ogóle wyjechać za granicę...👩🏻31 lat
Hashimoto,PCOS
🧒🏼33 lata
Luty 2021 ciąża biochemiczna 💔
15.07.2021 cień na teście ⏸️
2.08.2021 pierwsze USG - mamy zarodek 3mm i serduszko 💕
20.09.2021 - 7cm małego chłopczyka 💙
04.04.2022 - Powitaliśmy na świecie nasz największy Cud 🤱
Luty 2024 zaczynamy starania o rodzeństwo 🤞🏻
Maj 2024 ciąża biochemiczna 💔 -
Coma cudowne wieści! 💙💙💙
Teraz to już na prawdę zasługujesz na spokojną, "nudną" ciążę 😉☺️
Ps. Czas przywrócić suwaczek
Ściskam mocno dziewczyny i życzę wam miłego dnia. Ja śmigam do pracy zaraz 😘Kajucha95 lubi tę wiadomość
-
Liseuek wrote:Mam podobne odczucia... Już od dawna staram się nie oglądać telewizji, a szczególnie jednej konkretnej 🤦🏽♀️ dla mnie cała ta "dobra zmiana" to jakaś katastrofa społeczno-ekonomiczna... Czasami się zastanawiam, czy nie lepiej się spakować i wyprowadzić do innego kraju, póki bez ograniczeń można w ogóle wyjechać za granicę...
Też czasem się zastanawiam czy nie byłoby łatwiej i spokojniej żyć gdzieś za granicą. Tym bardziej że już tak żyliśmy i mniej więcej wiemy z czym to się 'je' 😜Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Endometrioza III stopnia.
Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖
-
No ja w sobotę idę na marsz bo mi się to w głowie nie mieści w którym kierunku to zmierza. Przykład tej biednej kobiety z Pszczyny - ona była taka jak ja, my. miała mała córeczkę, była w chcianej ciąży i umarła w imię cudzych ideologii.
Nie podoba mi się prawo antyaborcyjne, Nowy Ład, nie podoba mi się traktowanie społeczności LGBT jak chorych i obrzydliwych, nie podoba mi się to co się dzieje na granicy z Bialorusia, nie podoba mi się zarządzanie polityka pieniężna, nie podoba mi się rola kościoła - ze nam mówi ze in vitro jest złe, szczepienie na raka szyjki macicy jest złe, ze wtrąca się w tematy od których powinien być daleko.
W Irlandii w 2012 wydarzyła się podobna historia jak u nas w Pszczynie, tez kobieta zmarła bo lekarze bali się odpowiedzialności karnej. Społeczeństwo było oburzone, było referendum, wszystko się zmieniło.
I mam nadzieje ze my się tez jako społeczeństwo przebudzimy.
Wojcinka, Liseuek lubią tę wiadomość
-
Mnie wkurza ślepota niektórych ludzi którzy myślą, że przecież skoro tak zarządzili to jest to ok , bo przecież chcą dla nad "dobrze".
Ps. Witam w połowie 💙Kajucha95, Liseuek lubią tę wiadomość
Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
A mnie wkurza to, ze nic się w tym prawie nie zmieni, ale robią szum i nam mącą w głowach, a tymczasem coś pod stołem innego przemycą co nas dotknie.
Ta biedna kobieta z Pszczyny nie jest ofiarą samego prawa (bo zgodnie z nim powinni jej pomoc od razu) tylko właśnie tego mącenia i mieszania w głowach. Lekarze pewnie zwyczajnie się bali o siebie, bo przecież nie musza być prawnikami i znac się na ustawach w moim odczuciu straszliwa tragedia, która nie musiała się wydarzyć
I nie. Nie jestem zwolennikiem zaostrzania prawa aborcyjnego - bo wiem ze wyniknie z tego więcej zła niż się w pierwszej chwili wydaje. Aborcje zejdą do podziemia, a wiele kobiet będzie niepotrzebnie cierpieć… Państwo nie jest od tego aby dyktować nam moralność.
Od tego jest kościół, choć niekoniecznie rzymskokatolicki - zależy kto w co wierzy oczywiście
Dla mnie tez jest niesamowite, ze polski kościół (tak polski, bo jakoś za granicą od innych księży tego nie usłyszymy mimo ze wszyscy odpowiadają przed tym samym Papieżem) tak mocno slupia się na grzechach nieczystości. Tabletki ble, gumki fuj, nawet głupi stosunek przerywany to grzech. Seks oralny - broń Boże! O analnym już nie wspomnę 😂🙈
A prawda jest taka, ze jeśli obie strony się zgadzają, nie wykorzystują drugiej to gdzie tu zło… jest tylko miłość 🥰
Edit: Coma jeszcze bym chciała dodać ze zgadzam się z tym co mówisz - robienie z innych obrzydliwych, albo podludzi. Ja jestem z tych co nie chcą oglądać par homo w niedwuznacznych pozycjach, bo jest to dla mnie niesmaczne, ALE jak jest para hetero i się bawi w jamochłony na ulicy to również mnie to odrzuca i uraza, bo uważam, ze miejsce na taka czułość jest w domu. Miałam znajomych bi i homo i NIGDY nie dałam im odczuć, żebym uważała ze coś z nimi nie tak. Każdemu człowiekowi należy się szacunek. I niby tego uczy kościół ale coś im się chyba myli 😅
A to co na granicy… Szkoda słówWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2021, 07:54
Kajucha95, Izi, Axon lubią tę wiadomość
-
Ja odkąd się dowiedziałam o śmierci tej Izy jestem przerażona i każdego dnia z tyłu głowy czuje lekki strach o siebie... Nie wyobrażam sobie jechać do szpitala w takiej sytuacji i nie wrócic do domu. Jeśli nic się nie zmieni w Polsce, to naprawdę trzeba myśleć o wyjeździe za granicę, by dziecko miał normalne życie... Dziewczynki w długich rękawach w szkole, zakaz aborcji, hejt na społeczeństwo lgbt, masakryczne nauczanie w szkolach, inflacja... Ale rząd wymyślił bony na prąd i gaz 🤣🤣 niedlugo wrócą kartki na żywność jak w PRL.13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
Czekamy na Ciebie, Synku 💙
-
Lucy na która wizyta? Dawaj znac
Coma a Ty jak masz wizyty, bo nic nie mam wpisane tu 🥸 -
Iskra444 wrote:Lucy na która wizyta? Dawaj znac
Coma a Ty jak masz wizyty, bo nic nie mam wpisane tu 🥸Iskra444, Kajucha95, Izi, Alisek93 lubią tę wiadomość
Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Mnie tez to czasami dobija, nie dość ze będziemy rodzic w pandemii to jeszcze dookoła gdzie sie nie spojrzy jest syf. Każde pokolenie ma swoją wojnę…
Na szczęście dzieją sie tez dobre rzeczy, Coma tak sie cieszę ❤️starania od 09.2020
1cs - 5cs "na luzie"
5 cs 11 cs "z pomocą lekarza"
12 cs „wakacje od pomocy medycznej„ - wymazy przed hsg zrobione -> ureaplasma species pozytywny->antybiotyk
10.08.2021 ⏸️ beta hcg 721; progesteron 45,6
12.08.2021 beta hcg 1773
26.08.2021 1 wizyta, 6 mm, mamy serduszko
Ona 28l. 👰♀️ (z 03/04.21) anty tg <0,9✅; anty tpo 0,3✅; kortyzol 7,13⚠; tsh 0,94✅; ft3 3,35✅; ft4 0,78✅; torbiele niegrozne na tarczycy od wielu lat takie same (usg co roku); homocysteina 5,9✅; d3 44✅; b12 462✅; amh 3,96✅, estradiol 49,5✅, lh:fsh 6,6:10 ❌; prolaktyna 15,78✅
supl: LittleMe, EPA + DHA, D3
-
Iskra mi możesz wpisać wizyty 1.12 (echo plus połówkowe) oraz 15.12
Izi lubi tę wiadomość
starania od 09.2020
1cs - 5cs "na luzie"
5 cs 11 cs "z pomocą lekarza"
12 cs „wakacje od pomocy medycznej„ - wymazy przed hsg zrobione -> ureaplasma species pozytywny->antybiotyk
10.08.2021 ⏸️ beta hcg 721; progesteron 45,6
12.08.2021 beta hcg 1773
26.08.2021 1 wizyta, 6 mm, mamy serduszko
Ona 28l. 👰♀️ (z 03/04.21) anty tg <0,9✅; anty tpo 0,3✅; kortyzol 7,13⚠; tsh 0,94✅; ft3 3,35✅; ft4 0,78✅; torbiele niegrozne na tarczycy od wielu lat takie same (usg co roku); homocysteina 5,9✅; d3 44✅; b12 462✅; amh 3,96✅, estradiol 49,5✅, lh:fsh 6,6:10 ❌; prolaktyna 15,78✅
supl: LittleMe, EPA + DHA, D3
-
Ja myśle ze tu nie można mówić za bardzo o błędzie lekarskim i oczywiście ze to jest pokłosie zaostrzenia przepisów - jeszcze rok temu kiedy wyrok nie był opublikowany ta kobieta po diagnozie wad letalnych usłyszałaby od lekarza ze rekomenduje jej terminację ciąży - może w ogóle nie znalazłaby się w tej sytuacji. A nawet jeśliby się znalazła to rok temu lekarz patrząc na bezwodzie i wady letalne płodu na etapie 22 tygodnia, widząc rosnące wskaźniki zapalne, gorączkę, zalecilby terminację. Bezwzględnie.
A teraz na skutek wyroku TK jest luka - lekarze wahają się co zrobić, boja się odpowiedzialności karnej, zanim terminują nawet ciaze pozamaciczna musza się z tego wytłumaczyć w papierach zeby nikt ich nie ścigał.
Ja miałam teraz podejrzenie wady letalnej i to jest okropne, ze lekarze boja się cokolwiek powiedzieć oprócz „bardzo mi przykro ze to panią spotkało”, kobieta zostaje sama, nie wie gdzie ma iść i co zrobić. Bez względu na przekonania.
Zrobili nam piekło, to jest aż niewyobrażalne jak ten wyrok TK jest zły i jak wpływa na wiele płaszczyzn życia.
Powstało przyzwolenie dla lekarzy zeby być pro-life i okłamywać pacjentki, nie rozmawiać w ogóle jej zdrowiu psychicznym, możliwościach.
No i to bez różnicy co oni teraz chcą przykryć tym zamieszaniem wokół aborcji i LGBT. Fatalna sytuacje gospodarcza? Idiotyczna koncepcje Nowego Ładu? Konflikt z UE? Swoje własne rozkradanie kraju?
Co za różnica, tragedia kobiet się dzieje, trzeba reagować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2021, 09:09
Natis lubi tę wiadomość