W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
-
WIADOMOŚĆ
-
Iskra444 wrote:Ja cały czas mówiłam ze wystarczy mi jedna. Obecnie mam 7…
- kółkowa
- cienka 100% bawełna dla noworodka
- grubsza z jedwabiem tussah na potem (wiązania wymagające grubego splotu)
- jedna z wełną merynosa żeby była przewiewna
- jedna z wodorostami (nie podrażnia skory alergika)
- jedna z onem (na lato)
- mój ostatni nabytek (bo przecież trzeba mieć jedna nowa chustę dla nowego chuściocha) wełna z kolekcji Middle Earth (dla fanów Tolkiena) na której językiem elfów jest napisane „even the smalec person Can change the cukrze of the future)
Nie idźcie tą drogą, bo to droga do bankructwa 🙈🙈🙈🙈 moja mama się śmieje ze mam chustę na każdy dzień tygodnia 🤭😂
Co do fizjo to ja sama idę dopiero 24.11 bo chciałam koniecznie do mojej wiec ten lgrudzidn to nie tak późnoIskra444 lubi tę wiadomość
-
Axon wrote:To ja chyba już jestem do tylku 😁 jestem po połówkowych a mam 2 body 😂 nawet zadnej listy nie mam...
Kurde serio się zastanawiam kiedy mi się "zachce" o tym wszystkim myśleć, czytać, szukać i wybierać. Bo jak na razie to na prawdę jakoś nie mam w ogóle ochoty tego robić. Jak próbowałam raz patrzeć na wózki to tak mnie przytłoczyła ilość wyboru że od razu zrezygnowałam 🙈 całe szczęście w tym wszystkim mam męża który jest moim przeciwieństwem i on już od pozytywnego testu ciążowego chciał zakupy robić 😂 -
A tak ogólnie to kolejna kwestia - czy większość z was planuje szykowanie jakiegoś osobnego pokoiku dla dziecka? Bo znowu - jak kiedyś starałam się o dziecko jeszcze z moim byłym to kurde już tapety do pokoju wybierałam, wyobrażałam sobie jak umebluje pokoik itd. A teraz? Wstawię co potrzebne do nas do sypialni, łóżeczka w ogóle nie zamierzam na razie kupować tylko dostawkę i tyle. Aranżacją pokoju dla dziecka zajmę się w przyszłości jak będzie już potrzebny bo i tak nie wyobrażam sobie żeby Maya spala za gruba ściana sama, a z tego co mi bratowe i koleżanki mówili to łóżeczka u nich służyły jako kosz na ciuchy 🙈😂
Lucy91 lubi tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:A tak ogólnie to kolejna kwestia - czy większość z was planuje szykowanie jakiegoś osobnego pokoiku dla dziecka? Bo znowu - jak kiedyś starałam się o dziecko jeszcze z moim byłym to kurde już tapety do pokoju wybierałam, wyobrażałam sobie jak umebluje pokoik itd. A teraz? Wstawię co potrzebne do nas do sypialni, łóżeczka w ogóle nie zamierzam na razie kupować tylko dostawkę i tyle. Aranżacją pokoju dla dziecka zajmę się w przyszłości jak będzie już potrzebny bo i tak nie wyobrażam sobie żeby Maya spala za gruba ściana sama, a z tego co mi bratowe i koleżanki mówili to łóżeczka u nich służyły jako kosz na ciuchy 🙈😂13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
Czekamy na Ciebie, Synku 💙
-
Wojcinka wrote:A tak ogólnie to kolejna kwestia - czy większość z was planuje szykowanie jakiegoś osobnego pokoiku dla dziecka? Bo znowu - jak kiedyś starałam się o dziecko jeszcze z moim byłym to kurde już tapety do pokoju wybierałam, wyobrażałam sobie jak umebluje pokoik itd. A teraz? Wstawię co potrzebne do nas do sypialni, łóżeczka w ogóle nie zamierzam na razie kupować tylko dostawkę i tyle. Aranżacją pokoju dla dziecka zajmę się w przyszłości jak będzie już potrzebny bo i tak nie wyobrażam sobie żeby Maya spala za gruba ściana sama, a z tego co mi bratowe i koleżanki mówili to łóżeczka u nich służyły jako kosz na ciuchy 🙈😂
Planujemy zrobic tak jak z pierwszą - pomieszczenie na pokój jest ale zupełnie niewykończone. Wprowadzimy Iskiereczkę do naszej sypialni i dajemy sobie dwa lata na zrobienie tamtego pokoju 😅 jakbym miała chodzić w nocy to bym dostała na głowę, a prawda jest taka ze na początku ten maluch nie będzie się „bawić” w swoim pokoju.
Pierwsza mnie tak przeorała, ze jak po miesiącu raz nie spała i nie płakała jednocześnie to pytałam mojej mamy co się robi z takim dzieckiem 🙈🙈🙈Kajucha95 lubi tę wiadomość
-
My zrobimy ale bez łóżeczka, głównie do przechowywania rzeczy. Dostawkę damy do sypialni ale nie wiem co z przewijakiem bo przewijak już mi bardzo zagraci sypialnie i nie wiem czy to ma sens zeby przewijak był w pokoju dziecka a spało z namistarania od 09.2020
1cs - 5cs "na luzie"
5 cs 11 cs "z pomocą lekarza"
12 cs „wakacje od pomocy medycznej„ - wymazy przed hsg zrobione -> ureaplasma species pozytywny->antybiotyk
10.08.2021 ⏸️ beta hcg 721; progesteron 45,6
12.08.2021 beta hcg 1773
26.08.2021 1 wizyta, 6 mm, mamy serduszko
Ona 28l. 👰♀️ (z 03/04.21) anty tg <0,9✅; anty tpo 0,3✅; kortyzol 7,13⚠; tsh 0,94✅; ft3 3,35✅; ft4 0,78✅; torbiele niegrozne na tarczycy od wielu lat takie same (usg co roku); homocysteina 5,9✅; d3 44✅; b12 462✅; amh 3,96✅, estradiol 49,5✅, lh:fsh 6,6:10 ❌; prolaktyna 15,78✅
supl: LittleMe, EPA + DHA, D3
-
annaanja wrote:My zrobimy ale bez łóżeczka, głównie do przechowywania rzeczy. Dostawkę damy do sypialni ale nie wiem co z przewijakiem bo przewijak już mi bardzo zagraci sypialnie i nie wiem czy to ma sens zeby przewijak był w pokoju dziecka a spało z nami
annaanja lubi tę wiadomość
-
Wojcianka - piąteczka! Jakoś nie mogę się zabrać do myślenia o tym dogłębniej. Mężowi zleciłam rozeznanie techniczne wózków - niech się angażuje i w grudniu chcemy sobie w sklepie je pooglądać z doradcą porozmawiać, podotykać i wtedy szukać na olx Ja muszę takie rzeczy zobaczyć zanim wybiorę chyba.
Co do pokoju u nas nie ma możliwości nawet pokoju dla dziecka więc będziemy sobie aranżować w sypialni miejsce do przewijania i spania, - przewijak chcemy taki jak Iskra pisze, mamy komodę i na komodę go położymy, a w salonie zaaranżuję strefę snu, zabawy itp. W obecnych szafach zrobię miejsce na rzeczy jak posprzątam piwnice i schowek i do nich część nieużywanych rzeczy przerzucę. Więc w sumie więcej rzeczy sprzątaniowo-reorganizacyjnych.
Ale szwagierka w domu małej nie robiła pokoiku, miała pamiętam pomalowane ściany i łóżeczko i tyle, potem jak zaczęła tam spać dostawiła dla siebie fotel i jak już była taka, że ten pokój był jej i jej służył go jakoś wykańczała.
Ja wiem, że dużo rzeczy jest pięknych, instagramowych, albo jest w naszych wyobrażeniach chociażby z filmów, że się tak robi ale nie koniecznie są one praktyczne i logiczne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 08:16
annaanja, Kajucha95 lubią tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
O dokładnie Izi, moja Iskierka była wniebowzięta jak sobie wybierała tapetę do pokoju. Jako dwulatka to wiadomo ze nie rozumiała jeszcze do końca co się dzieje ale potem była przeszczesliwa ze to właśnie ona sobie wybierała
Izi lubi tę wiadomość
-
A wiecie jak jest z olejkiem eukaliptusowym w ciąży? Bo na większości stron czytałam, że spoko można i wgl, na jednej, że nie zaleca się, a na olejku też, żeby nie stosować niby i zgłupiałam całkiem.
Jutro wyjeżdżamy na weekendowy urlop - mieliśmy super plany, a mój katar i przeziębienie nie odpuszcza...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 08:48
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
No ja tak na prawdę największy "problem" to mam z mężem bo tak jak pisałam on to by chciał swojej księżniczce najpeilneijszy pokój dziecięcy na świecie zrobić, a ja rujnuje jego marzenia i mówię że to bezsensu 😂
Jedno jest pewne - u nas w praktyce mzoe wyjść że będzie musiał być przewijak i w sypialni i w gościnnym bo jak mąż będzie miał poranne loty 👨🏼✈️ to raczej z małą będę szła do drugiego pokoju spać żeby on się wyspał.Natis lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny które korzystały już z dostawki, mam pytanie . Na ile tak faktycznie ona srarcza ?
I drugie pytanie dla dziewczyn które mają piętro w domu /mieszkaniu. W czym będzie spalo dziecko na górze a w czym na dole?
Ps. Witam się chora z łóżka...
Myślałam, że mnie nie dopadnie ...annaanja lubi tę wiadomość
Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Lucy91 wrote:Dziewczyny które korzystały już z dostawki, mam pytanie . Na ile tak faktycznie ona srarcza ?
I drugie pytanie dla dziewczyn które mają piętro w domu /mieszkaniu. W czym będzie spalo dziecko na górze a w czym na dole?
Myślałam, że mnie nie dopadnie ...
Zdrówka!!!
Będzie spać tylko na gorze. W łóżeczku.
Z pierwsza doświadczenie mam takie ze spała w dzień na rękach wiec nie zamierzam sobie robic kosztów drugim łóżeczkiem czy koszem Mojżesza. Poza tym po to kupiłam nianie żeby w razie co iść od razu jak się obudzi -
Lucy91 wrote:Dziewczyny które korzystały już z dostawki, mam pytanie . Na ile tak faktycznie ona srarcza ?
Myślałam, że mnie nie dopadnie ... -
Wojcinka wrote:No ja tak na prawdę największy "problem" to mam z mężem bo tak jak pisałam on to by chciał swojej księżniczce najpeilneijszy pokój dziecięcy na świecie zrobić, a ja rujnuje jego marzenia i mówię że to bezsensu 😂
Jedno jest pewne - u nas w praktyce mzoe wyjść że będzie musiał być przewijak i w sypialni i w gościnnym bo jak mąż będzie miał poranne loty 👨🏼✈️ to raczej z małą będę szła do drugiego pokoju spać żeby on się wyspał.
Dlatego my właśnie zdecydowaliśmy się, że robimy pokój dla dziecka od początku. Wiadomo, pierwsze tygodnie będziemy wszyscy spać razem. Ale jak już mój K. wróci do pracy to ja będę musiała raczej uciec spać do innego pokoju, bo się nie wyśpi na rano do pracy.
U nas zresztą sypialnia jest mikro - i jak normalne łóżeczko wejdzie tak już nie ma mowy o żadnym przewijaku, komodzie itd...
Będę latać, trudno 😜🤷♀️Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Endometrioza III stopnia.
Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖
-
Tez jestem ciekawa do kiedy te dostawki z Chicco starczają. Nie chcę kupować tej next to me forever, bo potem chcemy kupic jakieś ładne łóżko dla dziecka, drewniane szczebelki itp. A na dół to kupiliśmy własnie ten leżaczek i mam ogromną nadzieję, że Syn zaakceptuje 🤣🤣🙈13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
Czekamy na Ciebie, Synku 💙
-
Myślałam, że mnie nie dopadnie ...
Ja wstępnie wymyśliłam, ze kupie takie gniazdko i będę mogła położyć na stole albo na kanapie na dole. Ale np jeśli będzie okazja zeby obejrzeć chociaż pol odcinka czegos na netflixie 😂 to chyba będziemy dawać na górę do dostawki zeby nie było przy włączonym tvstarania od 09.2020
1cs - 5cs "na luzie"
5 cs 11 cs "z pomocą lekarza"
12 cs „wakacje od pomocy medycznej„ - wymazy przed hsg zrobione -> ureaplasma species pozytywny->antybiotyk
10.08.2021 ⏸️ beta hcg 721; progesteron 45,6
12.08.2021 beta hcg 1773
26.08.2021 1 wizyta, 6 mm, mamy serduszko
Ona 28l. 👰♀️ (z 03/04.21) anty tg <0,9✅; anty tpo 0,3✅; kortyzol 7,13⚠; tsh 0,94✅; ft3 3,35✅; ft4 0,78✅; torbiele niegrozne na tarczycy od wielu lat takie same (usg co roku); homocysteina 5,9✅; d3 44✅; b12 462✅; amh 3,96✅, estradiol 49,5✅, lh:fsh 6,6:10 ❌; prolaktyna 15,78✅
supl: LittleMe, EPA + DHA, D3
-
Marbella wrote:Polecacie jakies nianie z kamerka? Zeby cos bylo jednak widac i najlepiej bez koniecznosci wifi, bo u nas czesto szwankuje...
annaanja, Natis, Kajucha95 lubią tę wiadomość