Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
Odpowiedz

W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!

Oceń ten wątek:
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uduchowiona wrote:
    Kremówka ale ja mam właśnie kortyzol bardzo niski 6 😬
    LH ostatnio miałam 8,63 a FSH 5.

Norma jest od 5 więc masz dobrze a moim zdaniem im niższy tym lepszy😜 stosunek lh:fsh masz troche za wysoki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 00:15

Ivanka93 lubi tę wiadomość

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • uduchowiona Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2021, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    Norma jest od 5 więc masz dobrze a moim zdaniem im niższy tym lepszy😜 stosunek lh:fsh masz troche za wysoki.

Kaja a wiesz wg mojego endo jest za niski i jutro jadę na rezonans przysadki 😬😬 zrobię sobie tez aktualne lh i fsh. Dziękuje za info ☺️

• Kajucha95 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-20210714-043955.jpg

Najtańszy test z allegro. Widać kreseczke, nawet wokół niej strefa się inna zrobila, a jak wychodziły biale, to całkiem całkiem biale :)

MamaMagda89, MałaMi*, Sendi94, Blondyna.B, Ivanka93, Axon, Vivian, Norka01, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
    Czekamy na Ciebie, Synku 💙

3jgxyx8dm6498f15.png
  • Kajucha95 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od stycznia z mężem zaczęliśmy jeszcze zdrowiej jeść, chociaż i tak tutaj było dobrze. Ja prawie całkowicie odstawilam alkohol, mąż max 2 piwa w weekend. Zbadałam się wzdłuż i wszerz i teoretycznie wszystko ok
    Biorę od lutego femibion 0. Od końca maja się staramy a na cykl aktualny kupiłam żel fertilsafe plus, bo mam mało śluzu płodnego.
    Także może i drugi cykl starań, ale tak naprawdę zaczęliśmy na początku roku:)
    Milego dnia, lecę do pracy i czekam na Wasze kreski 💗

MałaMi*, Vivian, milam, Kremówka lubią tę wiadomość

13.07 ⏸️ 💕🤰🏼

3jgxyx8dm6498f15.png
  • MamaMagda89 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2021, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój poranek kiepsko się zaczął... wczoraj udało mi się kupić pink strumieniowy (płytkowego nie było) i musiał być ferelny bo nie ma ani jednej kreski... teraz muszę kombinować gdzie rano kupić, bo miałam iść na betę o 8:00 tylko jeśli druga kreska będzie bardziej widoczna...

Kajucha95 lubi tę wiadomość

rfxgyx8dfe2l7v49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    No tak, nakazał łykanie duphastonu 2x1. Lekarka do której do tej pory chodziłam mówiła że dupek jest niepotrzebny, ale w sumie wezmę se, co mi tam. No i właśnie ten polip, on powiedział że polip może działać jak korek i nie przepuszczać plemników. Mam go usunąć metodą histeroskopii. To boli?

Ja miałam histeroskopie i laparoskopie - usuwanie polipa I kontrola drożności jajowodów i ogólnego stanu macicy. Zabieg pod znieczuleniem ogólnym, po zabiegu ból do zniesienia, niejednokrotnie miesiączka mnie bolała bardziej :)

• Kajucha95 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMagda89 wrote:
    Mój poranek kiepsko się zaczął... wczoraj udało mi się kupić pink strumieniowy (płytkowego nie było) i musiał być ferelny bo nie ma ani jednej kreski... teraz muszę kombinować gdzie rano kupić, bo miałam iść na betę o 8:00 tylko jeśli druga kreska będzie bardziej widoczna...
    Może jakaś apteka całodobowa? Moim zdaniem idź na betę tak czy siak :)

MamaMagda89, Wojcinka lubią tę wiadomość

13.07 ⏸️ 💕🤰🏼

3jgxyx8dm6498f15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj wizyta o 19, trzymajcie kciuki 🤞 wczoraj owulak mega pozytywny, śluz się pojawił i to w takich ilościach jak nigdy 🙈 a dzisiaj czuje z lewej strony, oby w końcu to było to 😁

Kajucha95, KaJa, MamaMagda89, MałaMi*, Blondyna.B, Izi, Ivanka93, Axon, Vivian, Paulina1106, SandraMaria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajucha95 wrote:
    IMG-20210714-043955.jpg

Najtańszy test z allegro. Widać kreseczke, nawet wokół niej strefa się inna zrobila, a jak wychodziły biale, to całkiem całkiem biale :)

O kurcze, pierwszy raz widzę, żeby wokół testowej była cała biała otoczka ale taka bielsza 😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 05:56

• Kajucha95 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayax wrote:
    O kurcze, pierwszy raz widzę, żeby wokół testowej była cała biała otoczka ale taka bielsza 😳
    Ja też.... Po zdjęciu to zniknęło :) a ta otoczka była od razu jak mocz nachodził na pasek

13.07 ⏸️ 💕🤰🏼

3jgxyx8dm6498f15.png
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uduchowiona wrote:
    Kaja a wiesz wg mojego endo jest za niski i jutro jadę na rezonans przysadki 😬😬 zrobię sobie tez aktualne lh i fsh. Dziękuje za info ☺️
    W takim razie trzymam kciuki za badanie✊ a pozostałe hormony masz w normie?

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • MamaMagda89 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2021, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to dziś beta będzie u mnie grana. trzymajcie kciuki ✊✊😊😊

8ebb9ffbc768.jpg

Nayax, conte, MałaMi*, Zagadka919, coma, Kajucha95, KaJa, Dorka, Lucy91, MartiWa, Blondyna.B, Izi, Ivanka93, Anettaa, Axon, Vivian, Norka01, milam, Wojcinka, Paulina1106, Gravity, SandraMaria, DeLaCruz, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

rfxgyx8dfe2l7v49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMagda89 wrote:

8ebb9ffbc768.jpg

Piękna kreseczka!! Czekamy z niecierpliwością na wynik! 😁😁

MamaMagda89, coma lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1106 wrote:
    A jaką tą torbiel masz?
    Ja mam dermoidalną 3 cm ma i mój gin nic z nią nie karze robić, mamy się starać normalnie🤷🏼‍♀️
    Moja nierozpoznana. Jeden gin nic nie mówił oprócz tego, że jest i żeby obserwować, drugi, żeby się wstrzymać i poczekać aż się wchlonie. No i ma 3.5x3.9cm a jak się o nim dowiedziałam to przy okazji, że mialam bezowulacyjny cykl i myślałam, że to z nie pękniętego pęcherzyka ale musiałaby pójść na usg żeby to sprawdzić. Bo jeśli tak to już by go raczej nie było, minal miesiąc od wykrycia go

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 06:36

• Dastiny Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje kreseczek ❤️ Ja nie udzielam się na forum ale śledzę każdy wątek staraniowy
    Jednak potrzebuje rady. Wczoraj pisałam o moich obawach i dziś nie wytrzymałam zrobiłam test jestem 9 Max 10 dpo powiedzcie mi czy brać szybko luteinę? W moim przypadku biorę tylko przez 7 dni od owulacji czy iść na betę czy spokojnie poczekać?
    No i czy wogóle to nie moje zwidy

00422a6a14ab.jpg

Kajucha95, MartiWa, Axon, coma, Norka01, Wojcinka, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Dziewczyny gratuluje kreseczek ❤️ Ja nie udzielam się na forum ale śledzę każdy wątek staraniowy
    Jednak potrzebuje rady. Wczoraj pisałam o moich obawach i dziś nie wytrzymałam zrobiłam test jestem 9 Max 10 dpo powiedzcie mi czy brać szybko luteinę? W moim przypadku biorę tylko przez 7 dni od owulacji czy iść na betę czy spokojnie poczekać?

00422a6a14ab.jpg
    Cos widać, poszłabym na bete i na progesteron

Kajucha95 lubi tę wiadomość

• coma Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogłaby któraś z was mi pokazać w tym premom albo normalnie jak wyglądają u was testy owulacyjne z kilku dni tak ze widać ten peak?

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:

00422a6a14ab.jpg

Powtórzyłabym test jutro lub za 2 dni. Jeśli test będzie wyraźniejszy to poszłabym na bete i prog. Jeżeli chodzi o luteine to dobrze byłoby to skonsultować z lekarzem, chyba, że masz stwierdzoną niedomogę lutealną 😊

• Kajucha95 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMagda89 wrote:

8ebb9ffbc768.jpg
    Kciuki 💪💪💪💪

MamaMagda89 lubi tę wiadomość

13.07 ⏸️ 💕🤰🏼

3jgxyx8dm6498f15.png
  • Kajucha95 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:

00422a6a14ab.jpg
    Tez coś widzę

13.07 ⏸️ 💕🤰🏼

3jgxyx8dm6498f15.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ