W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
-
WIADOMOŚĆ
-
milam wrote:Znieczulenie ogólne? Oniee tego się nie spodziewałam 🥺
milam lubi tę wiadomość
-
Minka wrote:Cześć dziewczyny. 👋 trafiłam na Ovu niedawno, a mam wrażenie, że już się tyyyyle nauczyłam od was i waszych wpisów 🙈 czy tylko ja czekam na kilka dni po * żeby ewentualnie zrobić test? Już mnie tak ta biel nauczyła żeby jakoś nie testować wcześniej
-
nick nieaktualny
-
Kajucha95 gratulacje! Oby beta pięknie rosła 😍
MamaMagda89 Gratulacje!!!! 😍 piękna kreska
Kremówka próbowałaś moze deserów od Akademii Płodności? Wiem, że zaraz mają wypuscic slodyczobook wlasnie dal IO itp. Zapowiada sie smakowicie 😉
Kajucha95, MamaMagda89, SandraMaria, Kremówka lubią tę wiadomość
-
Dziś o 18 wizyta u gin. 43dc, na testach biało, na @sie nie zapowiada... Pierwsza wizyta u innej lekarki. Denerwuje sie dziś jakoś wyjątkowo. Mam obawy czy wszystko bedzie ok.. 😔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 08:47
2021 -Starania o pierwsze 👶🏻🥰
19.02.2022- ⏸🥺🤰🏻
22.02.2022- beta 3752,6💞🥺🥺
24.02.2022- beta 7111,7 💞🥺😍
28.02.2022- dzidzia 4,5mm, mamy ❤
14.03.2022- dzidzia 17,1mm ❤
13.04.2022- I prenatalne, dzidzia 6.67cm 🎀🤰🏻💞
09.05.2022- babyBOY! 160g szczęścia💙
01.06.2022- badania połówkowe 350g szczęścia 💙
16.10.2022 - Ignacy 🥰♥️
Cudzie trwaj! 🥰😊
👰-24 PCOS? IO
Fertistim, PregnaStart, Euthyrox 37.5, Glucophage,Wit.D, Wit.B12
🤵-26 Fertistim, Wit.D, MACA, NAC, Q10, Wit.B12, Wit.C, Cynk, Selen
4lata po 👰🤵
👫+🐕 -
nick nieaktualnycoma wrote:
Taki jak Ty dzisiaj, to miałam jednego dnia popołudniu a następnego dnia rano już ewidentnie pozytywny. Też mam PCOS. Robię je zawsze dla pewności 2 razy dziennie Na Twoim miejscu powtórzyłabym pod wieczór i jutro do południa. -
Minka wrote:Cześć dziewczyny. 👋 trafiłam na Ovu niedawno, a mam wrażenie, że już się tyyyyle nauczyłam od was i waszych wpisów 🙈 czy tylko ja czekam na kilka dni po * żeby ewentualnie zrobić test? Już mnie tak ta biel nauczyła żeby jakoś nie testować wcześniej
Ale tamte starania zakończyły się (na szczęście) brakiem dziecka.
Teraz już bardzo na luzie do ciąży podchodzę i czekanie jest po prostu łatwe ale kompletnie się nie dziwię dziewczynom że nie wytrzymują i testuja wcześnie 🙃 większość na szczęście prędzej czy później się doczukuje tych cieni cienia 💗 -
Lekko boli mnie okolica lewego jajnika, chyba coś się wykluwa 💕 jutro beta dopiero po pracy, oszaleje
Blondyna.B, coma, MałaMi*, Iskra444, Axon, MamaMagda89, SandraMaria, Nayax, Norka01, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
Czekamy na Ciebie, Synku 💙
-
coma wrote:
Hmm a takie szybkie pytanie - czemu np nie podjechać do lekarza żeby sprawdził czy była owulka? Absolutnie nie odbierz tego jako atak, ja tez mam pcos i po prostu pytam bo u mnie zawsze wychodziły przy pcos pozytywne zanim przepisał mi ovitrelle. Teraz właśnie jeżdżę sprawdzać po zastrzyku czy pękły ☺️
I w jaki sposób masz pok kontrola pcos?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 09:27
-
Luzik, ja jutro jade na monit po południu właśnie, ale mysle, ze nadal bedzie przed owulacja. Obawiam, sie ze owu wpadnie w sobote/niedziele. Ale zrobie potem 7 dpo progesteron i estradiol.
Ja brałam ovitrelle swego czasu, ale teraz próbuje naturalnie, bo ja mam owulacje, mialam biochem w maju i prawdopodobnie w kwietniu też.
A w jaki sposób mam pod kontrolą PCOS? Sama nie wiem, po 1 ciąży dużo się zmieniło, nie mam ani policystycznego obrazu jajników, hormony wyszły całkiem dobrze, mam regularne cykle. Żadna moja zasługa chyba.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 09:30
-
Kajucha i MamaMagda kciuki za bety! Dawajcie znac
Kajucha95, MamaMagda89, Zagadka919 lubią tę wiadomość
-
coma wrote:Luzik, ja jutro jade na monit po południu właśnie, ale mysle, ze nadal bedzie przed owulacja. Obawiam, sie ze owu wpadnie w sobote/niedziele. Ale zrobie potem 7 dpo progesteron i estradiol.
Ja brałam ovitrelle swego czasu, ale teraz próbuje naturalnie, bo ja mam owulacje, mialam biochem w maju i prawdopodobnie w kwietniu też.
A w jaki sposób mam pod kontrolą PCOS? Sama nie wiem, po 1 ciąży dużo się zmieniło, nie mam ani policystycznego obrazu jajników, hormony wyszły całkiem dobrze, mam regularne cykle. Żadna moja zasługa chyba.
Coma a powiedz mi skoro lekarz potwierdził ze pękły na monicie to myślisz ze jest dodatkowo właśnie zrobić progesteron żeby potwierdzić czy aby na pewno? Widzisz mam takiego lekarza ze oprócz stymulacji dobrze przeprowadzanej średnio mu wierze 😬 to klinika ale spadły opinie i mam wrażenie ze nabija w butelkę. Endo mówi ze dobrze prowadzi stymulację - ale nie wiem czy mi do końca mówi prawdę. I w jakim czasie najlepiej zrobić progesteron?
-
Ja mysle, ze warto zbadac progesteron i estradiol wlasnie zeby zobaczyc czy cialko zolte Ci ogarnia produkcje progesteronu (jak nie to trzeba podbijac od owulacji) i jakiej jakosci sa te owulacje.
A jakie leki Ty dokladnie bierzesz w ktorych dniach cyklu?
-
coma wrote:Ja mysle, ze warto zbadac progesteron i estradiol wlasnie zeby zobaczyc czy cialko zolte Ci ogarnia produkcje progesteronu (jak nie to trzeba podbijac od owulacji) i jakiej jakosci sa te owulacje.
A jakie leki Ty dokladnie bierzesz w ktorych dniach cyklu?
Ja ciagle biorę pregnastart, glucophage (IO), witaminaD, eutyrox. Z typowych ginekologicznych - tylko po potwierdzonym pęknięciu pęcherzyków duphaston i luteinę dopochwowo przez około 10 dni. Nigdy nie robiłam badań na progesteron po owulacji, w maju ostatnio robiłam jak byłam w szpitalu u endo - prog 0,89. Mówię Ci koma mój gin wcale żadnych badań nie daje , tylko stymulacja i stymulacja. Zapisana jestem do endo na poniedziałek bo dzisiaj mam rezonans ze względu na niski kortyzol - poproszę go o radę co brać i czy można na podbicie progesteronu tak normalnie (czytałam ze inozytol - bo zwiększa progesteron, zmniejsza testosteron (choć mam o,49), zmniejsza poziom LH ale nie wiem czy mozna mieszać z pregnastart. Jakie witaminy jeszcze przyjmujecie? Wy lepiej wiecie - ja ze stymulacja mam doczynienia 3 cykle.
A jak mogę zobaczyć po badaniach jakiej jakości sa owulacje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 10:11