Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
Odpowiedz

W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!

Oceń ten wątek:
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:
    A mi dziś przyszła paczka ze Smyka 😁
    Nie mogłam się oprzeć 😂
    IMG-20231103-191249254-2.jpg
    Ojej, śliczne. Co nowe to nowe.

🩷
  • Miminka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:
    A mi dziś przyszła paczka ze Smyka 😁
    Nie mogłam się oprzeć 😂
    IMG-20231103-191249254-2.jpg

Boooosz jakie to wszystko jest słodkie! 😍🥹 Kurcze tak czytam Was, tu ubranka, tu pakowanie do szpitala, a ja tak naprawdę nie mam ani jednej rzeczy dla dziecka 😂🫣 nie no mam dostawkę, ale to tyle 😄 żadnego ubranka, nic totalnie. Zaczynam się martwić, że nie zdążę 😂 ale z drugiej strony nie chce nic kupować i zamawiać bo lada moment przeprowadzka i nie chce ciągać jeszcze więcej rzeczy niż juz jest 🫤 Nie ukrywam, że już bardzo czekam na ten moment żeby zajac się wyprawką dla Malutkiej 🥹❤️

👩31🧔‍♂️ 33

2024 👶💙
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka wrote:
    Boooosz jakie to wszystko jest słodkie! 😍🥹 Kurcze tak czytam Was, tu ubranka, tu pakowanie do szpitala, a ja tak naprawdę nie mam ani jednej rzeczy dla dziecka 😂🫣 nie no mam dostawkę, ale to tyle 😄 żadnego ubranka, nic totalnie. Zaczynam się martwić, że nie zdążę 😂 ale z drugiej strony nie chce nic kupować i zamawiać bo lada moment przeprowadzka i nie chce ciągać jeszcze więcej rzeczy niż juz jest 🫤 Nie ukrywam, że już bardzo czekam na ten moment żeby zajac się wyprawką dla Malutkiej 🥹❤️
    Spokojnie, jeszcze masz dużo czasu. A kiedy się przeprowadzacie? Faktycznie nie ma sensu zwiększać sobie bagażu do przeprowadzki. Teraz to wszystko można kliknąć sobie w necie jednego dnia czy to ciuszki czy ogarnąć aptekę.
    Ja już mam starszaka to wszystko w sumie mam z tych większych rzeczy. Ale jakoś poprzednio to zaczęłam cokolwiek kupować jak się dowiedziałam o płci w 28 tygodniu, wcześniej też nic nie miałam. Nawet wózek ogarnęliśmy jakoś miesiąc przed moim porodem.

Teraz tylko mam dylemat czy kupować jakieś sukieneczki jeśli będzie dziewczynka czy noworodek obleci w tym co mam po synku 🤭
    Wciąż jakoś tak nie dociera do mnie, że może być dziewczynka.

🩷
  • Miminka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy wrote:
    Spokojnie, jeszcze masz dużo czasu. A kiedy się przeprowadzacie? Faktycznie nie ma sensu zwiększać sobie bagażu do przeprowadzki. Teraz to wszystko można kliknąć sobie w necie jednego dnia czy to ciuszki czy ogarnąć aptekę.
    Ja już mam starszaka to wszystko w sumie mam z tych większych rzeczy. Ale jakoś poprzednio to zaczęłam cokolwiek kupować jak się dowiedziałam o płci w 28 tygodniu, wcześniej też nic nie miałam. Nawet wózek ogarnęliśmy jakoś miesiąc przed moim porodem.

Teraz tylko mam dylemat czy kupować jakieś sukieneczki jeśli będzie dziewczynka czy noworodek obleci w tym co mam po synku 🤭
    Wciąż jakoś tak nie dociera do mnie, że może być dziewczynka.

Przeprowadzamy się pewnie w grudniu, do świąt na pewno 😊 I tak, zamierzam wszystko zamawiać bo nienawidzę chodzić po sklepach 🫣 Druga strona ze jeszcze czekam na połówkowe, aby potwierdzić płeć 😁

Jak masz ubranka to zawsze to duża oszczędność... ale szczerze mówiąc to nie potrafiłabym sobie chyba odmówić kupienia kilku kiecek 🤭😍

👩31🧔‍♂️ 33

2024 👶💙
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka wrote:
    Przeprowadzamy się pewnie w grudniu, do świąt na pewno 😊 I tak, zamierzam wszystko zamawiać bo nienawidzę chodzić po sklepach 🫣 Druga strona ze jeszcze czekam na połówkowe, aby potwierdzić płeć 😁

Jak masz ubranka to zawsze to duża oszczędność... ale szczerze mówiąc to nie potrafiłabym sobie chyba odmówić kupienia kilku kiecek 🤭😍

To ja powiem Ci, że po tych moich połówkowych wcale pewna nie jestem że dziewczynka 🤭 Nie wiem sama, jakoś tak czuje że jednak chłopiec. Ja czekam do 3 usg z zakupami. Przydałoby się mieć coś ładnego do zdjęć, bo na codzień obleci w tym co jest.

🩷
  • Miminka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy wrote:
    To ja powiem Ci, że po tych moich połówkowych wcale pewna nie jestem że dziewczynka 🤭 Nie wiem sama, jakoś tak czuje że jednak chłopiec. Ja czekam do 3 usg z zakupami. Przydałoby się mieć coś ładnego do zdjęć, bo na codzień obleci w tym co jest.

Kurcze, skoro tak mówisz to aż sama jestem ciekawa co to wyjdzie 😂 mam nadzieję jednak że u nas zostanie ta dziewczynka 🤭

No tak, strój wyjściowy do zdjęć i strój podomowy do oplucia i takich tam i nych histrorii 😄 Rozsądnie 😃

👩31🧔‍♂️ 33

2024 👶💙
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dwa razy słyszałam,że dziewczynka a jak wczoraj otworzyłam paczkę to mój mąż się pyta czy ja taka pewna jestem z tą płcią i żebym się nie zdziwiła jak się jeszcze siusiak pojawi 😂
    Ni chu chu już musi być dziewczynka 😁

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • tetyda Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia, jakie słodkie te wdzianka 😍
    Ja czekam do połówkowych. Jak mi powiedzą, że dziewczynka, jak jest według lekarza, to zaczynam szał różu, falbanek i sukienek.
    Jak wyrośnie jednak siusiak, to będzie chodził w sukienkach 🤷🏻‍♀️😂

Wyciągnęłam dzisiaj męża do ikei. Właśnie wróciliśmy, jestem padnięta 🫣
    Stary się wziął za składanie komody, a ja złożyłam organizery do niej 😅

👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
    👩🏻+🧔🏻= 💍 13.08.2020 Oświadczyny w Rzymie ❤️
    👩🏻+🧔🏻= 🐶 22.07.2022 Psynek ❤️
    👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022

Starania o pierwsze dziecko od początku 2022 roku.
    Leczenie w klinice:
    05.2023 - 1cs Letrozol
    06.2023 - 2cs Letrozol+Ovitrelle
    15.07 ⏸️ 🥹❤️
    17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
    19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
    03.08 - pierwsza wizyta, 4mm, jest serduszko 🥳
    26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
    15.11 - 372g pięknej dziewczynki, witaj Jagna ❤️
    17.01 - 1650g 🥰
    19.02 - Nasz największy cud, Jagusia 🩷 34+6, 2790g, 51 cm.

👩🏻 28l.
    AMH - 4.01
    Sono-hsg - Jajowody drożne ✅

🧔🏻 36l.
    Morfologia nasienia 1%
    Badanie USG jąder w porządku 💪🏻

age.png
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tetyda wrote:
    M_arcysia, jakie słodkie te wdzianka 😍
    Ja czekam do połówkowych. Jak mi powiedzą, że dziewczynka, jak jest według lekarza, to zaczynam szał różu, falbanek i sukienek.
    Jak wyrośnie jednak siusiak, to będzie chodził w sukienkach 🤷🏻‍♀️😂

Wyciągnęłam dzisiaj męża do ikei. Właśnie wróciliśmy, jestem padnięta 🫣
    Stary się wziął za składanie komody, a ja złożyłam organizery do niej 😅
    Ja w pierwszej ciąży też do połówkowych miałam mieć dziewczynkę a na 3 usg wyrósł siurdal dlatego teraz czekam 🤭

🩷
  • tetyda Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy wrote:
    Ja w pierwszej ciąży też do połówkowych miałam mieć dziewczynkę a na 3 usg wyrósł siurdal dlatego teraz czekam 🤭

Dlatego ja liczę na pełen rozkrok za dwa tygodnie 😂
    Niby teraz na 80% dziewczynka, ja już w koszyku mam tylko róż, ale mąż mnie stopuje 😡😅

👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
    👩🏻+🧔🏻= 💍 13.08.2020 Oświadczyny w Rzymie ❤️
    👩🏻+🧔🏻= 🐶 22.07.2022 Psynek ❤️
    👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022

Starania o pierwsze dziecko od początku 2022 roku.
    Leczenie w klinice:
    05.2023 - 1cs Letrozol
    06.2023 - 2cs Letrozol+Ovitrelle
    15.07 ⏸️ 🥹❤️
    17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
    19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
    03.08 - pierwsza wizyta, 4mm, jest serduszko 🥳
    26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
    15.11 - 372g pięknej dziewczynki, witaj Jagna ❤️
    17.01 - 1650g 🥰
    19.02 - Nasz największy cud, Jagusia 🩷 34+6, 2790g, 51 cm.

👩🏻 28l.
    AMH - 4.01
    Sono-hsg - Jajowody drożne ✅

🧔🏻 36l.
    Morfologia nasienia 1%
    Badanie USG jąder w porządku 💪🏻

age.png
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tetyda wrote:
    Dlatego ja liczę na pełen rozkrok za dwa tygodnie 😂
    Niby teraz na 80% dziewczynka, ja już w koszyku mam tylko róż, ale mąż mnie stopuje 😡😅
    Hehe, najbezpieczniej na razie brać w uniwersalnych kolorach a później można zawsze dokupić, chociaż też płacić 2 razy za przesyłkę to średnio. Ja różu nie lubię i nie wiem czy będę kupowała w ogóle 🙈

No i mamy trochę klopot z imieniem bo wcześniej mężowi podobały się moje propozycje a teraz coś zaczął marudzić że jednak nie. No i weź jak mu dogodzić jak on sam nic nie proponuje.

🩷
  • Miminka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy wrote:
    Hehe, najbezpieczniej na razie brać w uniwersalnych kolorach a później można zawsze dokupić, chociaż też płacić 2 razy za przesyłkę to średnio. Ja różu nie lubię i nie wiem czy będę kupowała w ogóle 🙈

No i mamy trochę klopot z imieniem bo wcześniej mężowi podobały się moje propozycje a teraz coś zaczął marudzić że jednak nie. No i weź jak mu dogodzić jak on sam nic nie proponuje.

Ja zawsze chciałam nazwać córkę Hania, ale mamy bardzo polskie i tradycyjne nazwisko i mąż stwierdził że to będzie brzmiało jak jakas stara baba i się nie zgodził 😂😂

👩31🧔‍♂️ 33

2024 👶💙
  • Miminka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jakiś czas temu, jakos może w maju (kiedy nasz blok był jeszcze w budowie) poznaliśmy sąsiadkę zza ściany. Starsza pani, taka może ok 70, dość miła, chwile porozmawialiśmy, rzuciła tekstem że fajnych będzie miała sąsiadów i tyle. Dzisiaj byliśmy w mieszkaniu ogarnąć parę rzeczy. Starsza Pani juz się wprowadziła, chyba jako pierwsza w całym bloku 🙈 u drugiego sąsiada montowali dzis kuchnie, więc wiadomo wiercenie, stukanie... no i nie tylko u niego, w całym bloku jest jeden wielki remont... A babcia wyleciała na klatkę w kapciach jak wychodziliśmy i do mojego męża "o jezu, wiercą i wiercą, wytrzymać się nie da" 😳 aż się boję pomyśleć co będzie jak się wprowadzimy... coś myślę że wszystko jej będzie wiecznie przeszkadzać 🫣 i goście i dziecko płaczące za ścianą. Masakra, trafiło nam się... 🙈

👩31🧔‍♂️ 33

2024 👶💙
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka wrote:
    W ogóle jakiś czas temu, jakos może w maju (kiedy nasz blok był jeszcze w budowie) poznaliśmy sąsiadkę zza ściany. Starsza pani, taka może ok 70, dość miła, chwile porozmawialiśmy, rzuciła tekstem że fajnych będzie miała sąsiadów i tyle. Dzisiaj byliśmy w mieszkaniu ogarnąć parę rzeczy. Starsza Pani juz się wprowadziła, chyba jako pierwsza w całym bloku 🙈 u drugiego sąsiada montowali dzis kuchnie, więc wiadomo wiercenie, stukanie... no i nie tylko u niego, w całym bloku jest jeden wielki remont... A babcia wyleciała na klatkę w kapciach jak wychodziliśmy i do mojego męża "o jezu, wiercą i wiercą, wytrzymać się nie da" 😳 aż się boję pomyśleć co będzie jak się wprowadzimy... coś myślę że wszystko jej będzie wiecznie przeszkadzać 🫣 i goście i dziecko płaczące za ścianą. Masakra, trafiło nam się... 🙈
    Jak babci tak przeszkadza to niech sprzeda mieszkanie i kupi mały domek na wsi to będzie miała spokój. Niestety takie są uroki bloków, ktoś ma ciągle remont, a u sąsiada na górze biegają bobasy i cały sufit lata, a na dole ktoś ma imprezę. Nie da się inaczej, blok to blok, nie wiem co ludzie myślą wprowadzając się do bloków, że będą mieli idealną ciszę? 🤷🏼‍♀️ Typowa polska mentalność wszystko wszystkim przeszkadza.

Ale u mnie leje, grzybki w lesie piękne rosną, ja siedzę pod kocem i piję sobie czekoladową kawę inkę ❤️ dziś mimo że się też nie wyspałam to mi jakoś fajnie. Jutro idę na zwykłą wizytę, udało mi się znaleźć osóbkę do posiedzenia z małym 2 godzinki. A jak tam u was?

🩷
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro wizytuje :)
    My dziś u teściowej na obiedzie obijamy się :)

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:
    Ja też jutro wizytuje :)
    My dziś u teściowej na obiedzie obijamy się :)
    Moja teściowa za granicą i dopiero wszyscy na święta jedziemy, ale tak mi się tęskni (za teściową serio bo dobre obiady gotuje i lubię do niej jeździć, zawsze mam wtedy luz hehe 🙈😄)

🩷
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jutro dużo osób wizytuje, same połówkowe? U mnie będzie zwykła wizyta, miałam iść 13 ale jednak się uda jutro i wolę mieć z głowy już.

🩷
  • Miminka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo fakt, jutro mamy dużo wizyt 😊😊 I wszystko połówki 😁

izzy91, M_arcysia, Claire, Tattyteddy ogromne kciuki 🤞🤞❤️🍀🍀

👩31🧔‍♂️ 33

2024 👶💙
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka wrote:
    Ooo fakt, jutro mamy dużo wizyt 😊😊 I wszystko połówki 😁

izzy91, M_arcysia, Claire, Tattyteddy ogromne kciuki 🤞🤞❤️🍀🍀
    Ja jutro mam zwykła wizytę, połówkowe miałam w zeszłym tygodniu :)

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • Rozzzzi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe w wtorek✊🏻
    Kciuki za jutrzejsze wizyty✊🏻🥰

👱🏻‍♀️22
    💒2022
    PCOS
    Starania od 01.2023

6.07 delikatna krecha ⏸️
    4.09 I prenatalne 5,4 cm dzidzi 🥰
    7.11 połówkowe 437 gram 💕
    28.11 779 gram Jagódki🫐👧
    28.12 1380 gram Jagódki 🫐👧
    23.01 2200 gram 👧
    13.02 2863 gram👧
    28.02 pomiędzy 3200 a 3600 gram Jagody
    14.03 3650 gram👧

19.03.2024 Jagoda 3640g 53cm 👧🫐

age.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ