X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
Odpowiedz

W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!

Oceń ten wątek:
  • Miminka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire Kochana, nie martw się na zapas... każde dziecko rozwija się w swoim tempie, może po prostu u Twojej Malutkiej jeszcze się to wchłonie. Bądź dobrej myśli 😘 stres nie służy ani Tobie ani dzidzi 😔 Wiem, że łatwo mówić... Sama trzęsę portkami przed jutrem 🫣 Ale tule Cie mocno 🫂❤️ U mnie też łożysko bardzo nisko, na przedniej ścianie więc też nie wiadomo jak to wszystko wyjdzie, czy się podniosło czy nie. Odpoczywaj i nie denerwuj się 😘

🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔‍♂️ 30

7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕

19.07- ⏸️ 🥹
    21.07- beta 119,7 🤍
    25.07- beta 1212,9 🤍😭
    31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
    21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
    14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
    23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
    07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
    28.12- 1106 g Franulka 🩵
    17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
    22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
    04.03- 3229 g Misia 🐻

27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙

age.png
  • Nataliii Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarie przytulam 🫂 Odpoczywaj kochana ile możesz. Nie martw się na zapas. Mam nadzieje, że wszystko się ułoży 😘

Starania od 01.2022
    👩🏼 👱🏼‍♂️ 29l.
    04.2022 cp 💔
    09.2022 6t 💔
    01.2023 cb 💔

27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
    18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
    05.09 2.65cm glutka ❤️
    30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
    27.11 410g bobasa 💙
    29.01 1518g misia 💙
    25.03 3400g maleństwa 💙
    06.04 witaj na świecie synku 😘❤️
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie. Hemoglobina stoi w miejscu, czyli średnio, ale mogło być gorzej. Ogólnie wszystko ok. Też mam skierowanie na krzywą i już się cykam bo u mnie cukry na czczo takie na granicy zawsze. I zapomniałam o się zapisać na następną wizytę za miesiąc, więc będę musiał jakoś przy okazji tam jeszcze zajrzeć bo nie mogę numeru tel do recepcji znaleźć. No chyba baby brain mnie dopadł hehe. Ale jest ok na razie.

A mój dzidziuś z połówkowych w tamtym tygodniu ważył 315 g ❤️

Nataliii, xMartaa, Miminka, bialy_wilczek lubią tę wiadomość

🩷
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire domyślam sie ile cię to kosztuje stresu ;( mam nadzieję że na następnej wizycie wszystko się wyjaśni i będzie dobrze!

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • Czekajac_nacud Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire kochana napewno wszystko będzie dobrze 😘

Marzec 2023 CB
    Maj 2023 CB
    Czerwiec 2023 CB
    10.07 ⏸️
    12.07 19.98 ❤️
    25.07 pierwsza wizyta, mam 2 mm, jest czynność serduszka ❤️
    18.08 mamy 2.17 cm ❤️
    08.09 5.54 cm Szczęścia❤️
    29.09 Helenka 💗
    20.10 11.57 cm zdrowej Dziewczyny ❤️
    10.11 połówkowe 469 g zdrowej Helenki 💗
    01.12 694 g Naszej Żabci🥰
    22.12 Słoneczko rośnie ❤️
    09.01. USG 3 trymestru 1565 g Helenki ❤️
    30.01 Skrzacik rośnie 🥰
    20.02 2500 g Helenki ❤️
    12.03 Helenka ma już 3200 g 🥰
    17.03.2024 9.00 Cesarzowa Helenka jest z Nami 3380 g i 54 cm ♥️
    15.08.2023 Nasz Dzień 💒
    age.png
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire odpoczywaj kochana i staraj się myśleć pozytywnie.
    Wiadomo łatwo się mówi, ale postaraj się.
    Stres nic nie zmieni.
    Trzymam kciuki,że następna wizyta przyniesie już lepsze wieści

Ja też jestem po wizycie
    Dziś to usg jakieś szybkie takie. Do tej pory młoda była o 1 dzień mniejsza a teraz w ciągu miesiąca tak podskoczyła,że jest o 2 dni większa niż z OM. No ale wiadomo teraz każde dziecko w swoim tempie już rośnie.
    Mała waży 280g :)
    Pytał jak się czuje i mówię,że czasem jak nie odpocznę to trochę brzuch mnie dołem pobolewa i mówi,że trochę go to niepokoi....miał mi dziś w końcu odstawić progesteron a tymczasem zostawił mi go dalej i jeszcze dołożył luteine dopochwowo. Mówi,że na następnej wizycie jak z brzuchem będzie ok to zabierze proga ale luteinę będę brała nadal.
    Do tego mam jeszcze globulki bo mam jakąś infekcje intymna i jeszcze jutro mam zrobić posiew z moczu bo wyniki wyszły nie bardzo. Albo też coś z układem moczowym albo mocz był zanieczyszczony przez moją infekcje, trzeba sprawdzić.
    Jak posiew wyjdzie do dupy to kolejne leki będą 😑
    No i mówi,że ta ferrytyna taka sobie i chyba włączy mi żelazo od następnej wizyty.
    No i zbadał szyjkę, ma 33mm
    Ile u Was ? Niby powiedział że na razie to w normie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2023, 17:19

bialy_wilczek lubi tę wiadomość

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:
    Stres nic nie zmieni.

Ja też jestem po wizycie
    Dziś to usg jakieś szybkie takie. Do tej pory młoda była o 1 dzień mniejsza a teraz w ciągu miesiąca tak podskoczyła,że jest o 2 dni większa niż z OM. No ale wiadomo teraz każde dziecko w swoim tempie już rośnie.
    Pytał jak się czuje i mówię,że czasem jak nie odpocznę to trochę brzuch mnie dołem pobolewa i mówi,że trochę go to niepokoi....miał mi dziś w końcu odstawić progesteron a tymczasem zostawił mi go dalej i jeszcze dołożył luteine dopochwowo. Mówi,że na następnej wizycie jak z brzuchem będzie ok to zabierze proga ale luteinę będę brała nadal.
    Do tego mam jeszcze globulki bo mam jakąś infekcje intymna i jeszcze jutro mam zrobić posiew z moczu bo wyniki wyszły nie bardzo. Albo też coś z układem moczowym albo mocz był zanieczyszczony przez moją infekcje, trzeba sprawdzić.
    No i mówi,że ta ferrytyna taka sobie i chyba włączy mi żelazo od następnej wizyty.
    U mnie szyjka powyżej 4 cm. A też muszę zrobić posiew moczu mimo że wyszły mi nieliczne bakterie i to w normie według labu.

03.2023 - 9tc 💔

age.png
  • Wrazluwa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:
    Tak u mnie też zwykła wizyta :)
    Połówkowe mam 16 listopada i zabieramy synka ze sobą 😁
    A jutro będzie prawie miesiąc jak mojej wiercipięty nie widziałam, ciekawe jak urosła :)
    Wizytę mam po 14:00 ale już się nie stresuje, bo czuję ruchy :)

Zamierzacie kupić otulacz do fotelika ?
    Zastanawiam się powoli co ubierzemy na wyjście ze szpitala.
    Będę miała CC jakoś pewnie pod koniec marca.
    Myślałam wiadomo coś tam pod spód jakiś pajacyk czy body+spodenki i na to jakiś cieńszy dresowy/polarowy pajac i wpakować ja właśnie w otulacz do fotelika.
    Widzę,że te otulacze też w gondoli na spacery używają :)
    No i wiadomo wygodniej w aucie można odkryć trochę i bezpieczniej, bo dziecko nie ma zapinanych pasow na kombinezonie jakimś grubym

Ja z tego co się orientuje to nie można aż tak otulać dziecka w foteliku, pasy musza do dziecka dobrze przylegać, a tu otulacze , może być tego dużo? Ale to dobre i ważne pytanie 🙃
    izzy91 wrote:
    Ja już po wizycie, mała ma 350 gram :) wychodzi mniej więcej po środku tych norm z tego co zrozumiałam 😉 dostałam skierowanie na krzywa cukrowa, do zrobienia na początku grudnia, trochę mnie przeraża to badanie, same straszne historie słyszałam 🤣

Następna wizyta 6.12 🎅

W końcu się dziś zebrałam i złożyłam deklaracje do położnej środowiskowej ☺️

Już Polozna środowiskowa ? Gdzie się składa taki wniosek ? 😍
    Moja mała miała ponad tydzień temu 320 gram a tak mi jeździ w brzuchu ze szok,strasznie śmieszne uczucie, jakby chomik tam był 🫣😅
    JA tez już muszę krzywa robić 🤢
    Claire wrote:
    Hej Dziewczyny, my już po. Z dzidzią generalnie wszystko dobrze, jednak lekarza zaniepokoiły torbielki splotów naczyniowych, które wg niego na tym etapie powinny się już zacząć wchłaniać, a u nas są dość duże - 5mm i 10mm. Dodatkowo łożysko mam zupełnie na dnie, zasłaniające kanał rodny. Powinno też już zacząć się podnosić do góry, także zalecił zakaz przytulanek i bardzo oszczędny tryb życia, dużo odpoczywać. Dostaliśmy skierowanie na echo serca płodu i ponowne usg za miesiąc jako rozszerzenie diagnostyki tych torbieli. Szczerze to nie wiem co mam myśleć, jakoś ta radość ze mnie uleciała i zaczęłam się martwić że coś może być nie tak :(

Płeć się nic nie zmieniła, było bardzo dobrze widać cały tyłek i plecy, akurat się tak ustawiła że buźki nie zobaczyliśmy :(

Wiem, ze nie chcieliście tego usłyszeć 😢 to dodatkowy stres dla was, martwicie się o dziecko.
    Trzymam kciuki żeby łożysko się podniosło i jestem tej myśli ze każdy dzidziuś jest indywidualny ❤️.
    M_arcysia wrote:
    Stres nic nie zmieni.

Ja też jestem po wizycie

U mnie szyjka 5 cm, lekarz mówi ze bardzo ładna, tym bardziej ze w 2021 miałam zabieg leep, skrócona szyjkę macicy, ale wszystko jest dobrze.
    Co do ferrytyny to normalne, dzidziuś chłonie, ja tez miałam już niedobory, sama zbadałam ferrytyne i lekarz mi przepisał sorbifer durules do przyjmowania.

A jak się dziewczyny czujecie ? Mnie tak głowa okrutnie boli od 3 dni, masakra 😵‍💫 czuje ze brakuje mi siły na chodzenie do pracy 😢

08.06.2019 👩‍❤️‍👨
    31.08.2019 💍
    31.12.2023 👰‍♀️🤵‍♂️

28.05.2023 💔 5cs

03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
    zostań ze mną kwiatuszku 🌺
    05.07.2023 Beta 40,3 🥹
    10.07.2023 Beta 493 🥹
    20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
    10.08.23 2,4 cm człowieczka :)))
    26.10.2023 Całe 320g miłości :)

Zuzia się urodziła 11.03.2024 3370 g 55 cm

age.png

2025 - cel - rodzeństwo dla Zuzi
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrazluwa to właśnie po to są otulacze,żeby pasy dobrze dolegaly:)
    Zobacz sobie jak to wygląda, wkładasz do fotelika otulacz który ma wycięcia na pasy, przeciagasz pasy i dopiero kładziesz dziecko i zapinasz :)
    Pasy dobrze dolegają a materiałem który wisi po bokach odkrywasz dziecko :)

Miminka, Wrazluwa lubią tę wiadomość

2017 - 👶
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)

24.07 ⏸️
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrazluwa otulacz to właśnie dlatego żeby dziecka grubo nie ubierac. Wkłada się go do fotelika, przeciąga przez to pasy a same pasy zapina się już na dziecku :)
    Ja składałam deklaracje do położnej przez IKP. Niby na NFZ przysluguja jakieś spotkania przed porodem ale w sumie nie wiem o czym miałabym z nią rozmawiać 😆 grunt żeby przyszła po 😉

Ja się czuję zle ale to dlatego że złapałam jakąś infekcje i mi zawaliło zatoki. Przed tym czułam się bardzo dobrze, nawet te mdłości przeszly.

03.2023 - 9tc 💔

age.png
  • Miminka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    Wrazluwa otulacz to właśnie dlatego żeby dziecka grubo nie ubierac. Wkłada się go do fotelika, przeciąga przez to pasy a same pasy zapina się już na dziecku :)
    Ja składałam deklaracje do położnej przez IKP. Niby na NFZ przysluguja jakieś spotkania przed porodem ale w sumie nie wiem o czym miałabym z nią rozmawiać 😆 grunt żeby przyszła po 😉

Ja się czuję zle ale to dlatego że złapałam jakąś infekcje i mi zawaliło zatoki. Przed tym czułam się bardzo dobrze, nawet te mdłości przeszly.

Sprawdzaj na IKP bo ja też złożyłam deklaracje i jeśli w ciągu 7 dni placówka nie zaakceptuje to ta deklaracja sobie wisi nie obsłużona...

🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔‍♂️ 30

7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕

19.07- ⏸️ 🥹
    21.07- beta 119,7 🤍
    25.07- beta 1212,9 🤍😭
    31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
    21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
    14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
    23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
    07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
    28.12- 1106 g Franulka 🩵
    17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
    22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
    04.03- 3229 g Misia 🐻

27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙

age.png
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z synem nie wybierałam położnej i przyjechała jakaś tam babeczka co akurat mój ośrodek pod nią należy. Ogólne nie miałam zastrzeżeń ale skoro nie ma rejonizacji to teraz sobie wybiorę, a co 😁
    I już dzwoniłam w piątek i wpisała mnie,że mamy umówić się na podpisanie deklaracji. Oprócz tego prowadzi szkołę rodzenia (ale ja odpuszczam) i mówi że będę mogą do niej chodzić na ktg od 35tc a nie na szpital :)

2017 - 👶
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅

On:

24.07 ⏸️
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka wrote:
    Sprawdzaj na IKP bo ja też złożyłam deklaracje i jeśli w ciągu 7 dni placówka nie zaakceptuje to ta deklaracja sobie wisi nie obsłużona...
    Dzięki za radę, przypilnuje tego! :)

Miminka lubi tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

age.png
  • Johana Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tetyda wrote:
    Ja mam w czwartek okulistę i będę wiedziała, czy nie mam przeciwwskazań do porodu sn. Bardzo się boję cc, wolałabym tego uniknąć 😕
    Niestety, mam dużą wadę wzroku i choć samo to nie kwalifikuje do cc, to miałam kiedyś problem z ciśnieniem w oku i to już tak 😐

Ehh tez mam w czwartek decydująca wizytę u okulisty, u mnie akurat zwyrodnienie siatkówki na całych oczach i co lekarz to mówi inaczej… chyba dla świetego spokoju wolałabym CC żeby przy partych się nie martwić ale mam chęć spróbowania SN… jeszcze mam chcec 😁 bo prwnie im bliżej i im bardziej czuć skurcze tym mniej będę chciała 😂 widziałam na innych wątkach po porodach ze mniej więcej jest tyle samo SN jak i CC, ciekawe tylko ile z tych CC było planowanych a ile i tak musiało się tak skończyć 🤔

👦 potwierdzona azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
    👧 PCOS ✅ IO ❌ hipoglikiemia reaktywna ⁉️ Mutacja CFTR ❌

07/2023: I transfer
    7dpt: 78
    9dpt: 254,3
    11dpt: 675

preg.png
  • Claire Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, ja też mam nadzieję, że wszystko się poprawi i po kolejnym badaniu odetchnę z ulgą. Póki co będę się oszczędzać. Cieszę się że już tak dużo rzeczy wyprawkowych udało nam się ogarnąć bo inaczej to byłby dodatkowy stres gdyby się okazało że lekarz mi zaleci leżenie na najbliższej wizycie.

Miminka mocne kciuki dzisiaj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 09:40

Miminka lubi tę wiadomość

👩🏻30 👱🏼‍♂️35
    1️⃣5️⃣ cs - ten szczęśliwy 🌸

age.png
  • Claire Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozzzzi wrote:
    Claire, kochana ale jest jeszcze szansa ze łożysko się uniesie mi gin powiedziała, ze tez mam jeszcze nisko i tyle wiem. Ale to wtedy zależy czy poród może się odbyć SN bo przy niskim łożysku jest wskazanie do CC z tego co wiem. Jak pisze coś zle to proszę mnie poprawic 🧐
    Tak dokładnie, powinno zacząć się podnosić wraz ze wzrostem macicy. Ale trzeba się oszczędzać - zakaz wysiłku, seksów, stresu, tylko powolny krótki spacer, dieta bogata w błonnik żeby ograniczyć zaparcia. Tyle wiem z internetu na ten moment, więcej się dowiem jutro na wizycie u mojego gin

👩🏻30 👱🏼‍♂️35
    1️⃣5️⃣ cs - ten szczęśliwy 🌸

age.png
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy piła któraś z was floradix na podniesienie żelaza? To jest w płynie, czy żołądek nie boli i jak z zaparciami?
    Mój organizm tak kiepsko toleruje to żelazo w tabletkach, ból żołądka, jelit i zaparcia i już mam dość. Jest drogi, ale jeśli działa to kupię, wie któraś coś?

🩷
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy wrote:
    Czy piła któraś z was floradix na podniesienie żelaza? To jest w płynie, czy żołądek nie boli i jak z zaparciami?
    Mój organizm tak kiepsko toleruje to żelazo w tabletkach, ból żołądka, jelit i zaparcia i już mam dość. Jest drogi, ale jeśli działa to kupię, wie któraś coś?

Ja ponoć mam dostać żelazo na kolejnej wizycie, ale nie wiem jakie, boje się zaparac.
    A koleżanka brała i mówi,że zaś biegunki miala

2017 - 👶
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅

On:

24.07 ⏸️
  • Rozzzzi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Ja już po połówkowych, wszystko dobrze☺️ lekarz nie widział nic niepokojącego wszystko na miejscu😅
    Płeć się nie zmieniła było widać idealnie. Trochę się kręciła 😂 ale lekarz dał radę wszystko zmierzyć.
    Łożysko na przedniej ścianie wysoko. Dzidzia wazy 437gram 🫶 była odwrócona głowa w dol ale wiadomo może się jeszcze kręcić 😅

Miminka daj znać po wizycie 🫶

Tattyteddy, tetyda, Czekajac_nacud, xMartaa, M_arcysia, Nataliii lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️22
    💒2022
    PCOS
    Starania od 01.2023

6.07 delikatna krecha ⏸️
    4.09 I prenatalne 5,4 cm dzidzi 🥰
    7.11 połówkowe 437 gram 💕
    28.11 779 gram Jagódki🫐👧
    28.12 1380 gram Jagódki 🫐👧
    23.01 2200 gram 👧
    13.02 2863 gram👧
    28.02 pomiędzy 3200 a 3600 gram Jagody
    14.03 3650 gram👧

19.03.2024 Jagoda 3640g 53cm 👧🫐

age.png
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozzzzi wrote:
    Hejka! Ja już po połówkowych, wszystko dobrze☺️ lekarz nie widział nic niepokojącego wszystko na miejscu😅
    Płeć się nie zmieniła było widać idealnie. Trochę się kręciła 😂 ale lekarz dał radę wszystko zmierzyć.
    Łożysko na przedniej ścianie wysoko. Dzidzia wazy 437gram 🫶 była odwrócona głowa w dol ale wiadomo może się jeszcze kręcić 😅

Miminka daj znać po wizycie 🫶
    W tydzień nieźle przykoksiła 😉 Super. Ty masz usg na każdej wizycie?

U mnie tylko są 3 usg na każdy trymestr + jedno potwierdzające na samym początku ciąży i tyle. Ale ja to NFZ.

🩷
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ