W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
izzy91 wrote:Ehh mam nadzieję że jednak będą ładnie rosły. Po prostu będą mniejsze. Ale chyba to stwierdzenie że trzeba obserwować mnie trochę zmartwiło, może niepotrzebnie
Spokojnie nie każdy rodzi duże dzieci
A przepływy sprawdzał ?2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Najważniejsze że maluszki rosną :* a wiadomo że to są bardzo szacunkowe wagi, zależą od lekarza, sprzętu. Ja miałam badanie robione przez 2 różnych lekarzy dzień po dniu i było prawie 200g różnicy (na minus), więc raz mały był w prawie 90 centylu a następnego dnia już w 60 :p na prenatalnych wyszło idealnie w połowie i jakoś najbardziej tym badaniom wierzę. Izzy jak lekarz powiedział że będzie to kontrolował to tylko dobrze o nim świadczy:)
izzy91 lubi tę wiadomość
-
Ja też wróciłam z wizyty.
Z Jagusią wszystko dobrze, 1200g. I właśnie bym się nie martwiła na Waszym miejscu, bo mi lekarz zawsze mówi, że dwa tygodnie za duża lub za mała, to ciągle w normie
U mnie na początku była malutka, czasami nawet powyżej dwóch tygodni, a teraz taki smok się robi 😃
Główką w dół obrócona jest już cztery tygodnie. Chyba jej tak wygodnie 😃
Ja się niestety dorobiłam infekcji bakteryjnej. Muszę jechać wykupić leki 😕izzy91, Bellinda, bialy_wilczek, xMartaa lubią tę wiadomość
👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
👩🏻+🧔🏻= 💍 13.08.2020 Oświadczyny w Rzymie ❤️
👩🏻+🧔🏻= 🐶 22.07.2022 Psynek ❤️
👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022
Starania o pierwsze dziecko od początku 2022 roku.
Leczenie w klinice:
05.2023 - 1cs Letrozol
06.2023 - 2cs Letrozol+Ovitrelle
15.07 ⏸️ 🥹❤️
17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
03.08 - pierwsza wizyta, 4mm, jest serduszko 🥳
26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
15.11 - 372g pięknej dziewczynki, witaj Jagna ❤️
17.01 - 1650g 🥰
19.02 - Nasz największy cud, Jagusia 🩷 34+6, 2790g, 51 cm.
👩🏻 28l.
AMH - 4.01
Sono-hsg - Jajowody drożne ✅
🧔🏻 36l.
Morfologia nasienia 1%
Badanie USG jąder w porządku 💪🏻
-
Ja też już po wizycie, powiem Wam że troszkę się stresu najadłam. Na wynikach morfologii wszędzie odchyły czegoś za dużo, czegoś za mało, ale lekarz powiedział że to wina ostatniej infekcji. Obydwoje z mężem mamy covida.. Mam brać żelazo bo też spadło, dostałam Feroplex, brała to któraś z Was może?
No i co mnie najbardziej zaniepokoiło to niskie tętno, tylko 120. Dostałam od razu skierowanie do szpitala na KTG. Mam na spokojnie się spakować (w razie gdyby mnie zostawili na obserwacji) i dzisiaj podjechać. Mam nadzieję, że to chwilowe i wszystko dobrze z maluszkiem. Nie jadłam śniadania przed wizytą więc może to dlatego. -
Claire wrote:Ja też już po wizycie, powiem Wam że troszkę się stresu najadłam. Na wynikach morfologii wszędzie odchyły czegoś za dużo, czegoś za mało, ale lekarz powiedział że to wina ostatniej infekcji. Obydwoje z mężem mamy covida.. Mam brać żelazo bo też spadło, dostałam Feroplex, brała to któraś z Was może?
No i co mnie najbardziej zaniepokoiło to niskie tętno, tylko 120. Dostałam od razu skierowanie do szpitala na KTG. Mam na spokojnie się spakować (w razie gdyby mnie zostawili na obserwacji) i dzisiaj podjechać. Mam nadzieję, że to chwilowe i wszystko dobrze z maluszkiem. Nie jadłam śniadania przed wizytą więc może to dlatego.Claire lubi tę wiadomość
-
Super,że z maluszkami wszystko dobrze
Claire trzymam kciuki,że wszystko jest dobrze, może to chwilowe
Ale ogólnie dzieci potem już mają trochę niższe tętno niż wcześniej ?
120 to nie norma jeszcze na tym etapie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 11:36
Claire lubi tę wiadomość
2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
24.07 ⏸️ -
Biały wilczek, Miminka- uważajcie na siebie! Jesteśmy już na końcówce, teraz ten ciężar się też inaczej rozkłada, trzeba ostrożnie chodzić
Wrażluwa w szoku jestem i powiem Ci że to świadczy o tym, jak wiele opinii jest wśród lekarzy i to że jeden coś powie to nie znaczy że tak jest na pewno. Ja na szkole rodzenia od położnych usłyszałam, że teraz bardzo dużą wagę przywiązuje się do ochrony krocza podczas porodu. Tzn jak wychodzi główka to one proszą żeby "dmuchać świeczki" a nie przeć z całej siły, bo to wtedy może nastąpić pęknięcie. I wg nich lepsze jest samo pęknięcie, niż nacięcie, bo skóra rozrywa się po ścianach błon komórkowych i wtedy zrastanie się jest szybsze i mniej bolesne a blizna mniejsza. Także zobacz ile ludzi tyle opinii, nie ma co się przejmować jednym lekarzem.
Ja ciągle nie mam jeszcze spakowanej torby ale na przykładzie dzisiejszego dnia trochę żałuje, bo widzę że w każdej chwili coś się jednak może zdarzyć...
Marcysia, powodzenia na glukozie, mnie ta cytrynowa uratowała, nie wiem czy bym dała radę wypić zwykłą. U mnie też podali zalaną wrzątkiem
Izzy kochana, najważniejsze żeby Zuzia rosła, a sama w sobie waga to też przecież geny, przecież każdy człowiek ma inną wagę/wzrost, poza tym te wartości są mocno szacunkowe, często dzieci przychodzą na świat pół kilo cięższe albo lżejsze niż na badaniu Nie przejmuj się na zapasWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 11:42
-
Izzy91 na spokojnie myślę 😊 Może po prostu Zuzia będzie słodką kruszynką, a nie 4 kilogramową kluseczką 😅😍 Ważne, że wszystko w porządku 😊
Tetyda, cieszę się, że wszystko w porządku 😊 Też właśnie walczę z infekcją, ale chyba już będzie ok 😄
Claire, oby wszystko było w porządku. Nie martw się na zapas, dawaj znać co powiedzą w szpitalu 😘😘
U mnie mały nadal się nie obrócił, wcześniej leżał totalnie poprzecznie dupką w dół 😅 Ale teraz czuje jakby się troche obracał, bo czuje jak się rozpycha jakby na skos, pcha nogi w prawe żebro 😆🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
28.12- 1106 g Franulka 🩵
17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
04.03- 3229 g Misia 🐻
27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙
-
Claire wrote:Ja też już po wizycie, powiem Wam że troszkę się stresu najadłam. Na wynikach morfologii wszędzie odchyły czegoś za dużo, czegoś za mało, ale lekarz powiedział że to wina ostatniej infekcji. Obydwoje z mężem mamy covida.. Mam brać żelazo bo też spadło, dostałam Feroplex, brała to któraś z Was może?
No i co mnie najbardziej zaniepokoiło to niskie tętno, tylko 120. Dostałam od razu skierowanie do szpitala na KTG. Mam na spokojnie się spakować (w razie gdyby mnie zostawili na obserwacji) i dzisiaj podjechać. Mam nadzieję, że to chwilowe i wszystko dobrze z maluszkiem. Nie jadłam śniadania przed wizytą więc może to dlatego.
Ja biorę cały czas feroplex. Cena powala z nóg, ale na szczęście dobrze się po nim czuję nie mam zaparć itd. W smaku też taki średni.
Kciuki żeby wszystko było w porządku ✊🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 12:03
👩 - 31
👱♂️- 28
Starania- 11.2022r. 💗
CB - ( 4.06- 6t 💔 )
9.07.2023 - Tłuste kreski 🤭
12.07.2023 - Beta 6412,00 😍
14.07.2023 - Beta 13974,00
24.07.2023 - Bliźniaki 🥰👶👶 Rośnijcie Nasze Kropeczki🥰💟
5.10.2023 - Chłopaki 👶👶💙💙
11.01.2024 - Pierwszy Misiu: 1660g 🐻💙, drugi Misiu: 1950g 🐻💙
02.02.2024 - Filipek-2110💙, Franio-2550💙 🍀🤱
Ciąża 2k2o 🤰 -
Hej dziewczyny! Wszystkiego najlepszego w tym nowym roku, bezproblemowych porodów 😘 ten rok będzie zapamiętany♥️
Miminka, wszystkiego najlepszego! Spóźnione ale szczere! 🥰
Marcysia kciuki za wyniki ✊🏻
Izzy, malutka może być malutka i nie musi miec 4kg jedne dzieci rodzą się z waga 2kg drugie z waga 4 kg😘
Claire, będzie dobrze trzymam kciuki ✊🏻
Tetyda, dobrze ze z dzidzia dobrze 🥰 a infekcja niech spada hihi 🥰
Ja dziś po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia, było fajnie. Położna omawiała z nami sposoby łagodzenia bólu, co robić aby poród przyspieszyć, jakie koszule do porodu, jaki wybrać szpital. Co zabrać ze sobą do szpitala, plan porodu no ogólnie ciekawe tematy 😃 za tydzień kolejne zajęcia związane z pozycjami porodu, będzie nam pokazywać na macie 😬
U mnie mała już główka w dol od połówkowych, lekarka powiedziała ze już raczej się nie obróci 😁
Nowy rok się zaczął wiec muszę brać się za pranie ubranek i prasowanie i układanie w komodzie😬 i dokończyć zakupy z listy wyprawkowej czyli rzeczy dla mnie i dla małej. Został do kupienia jeszcze wózek mysle ze w tym miesiącu pojedziemy.
Mam kombinezon dresowy dla małej ale chce tez kupic taki misiowy😅
No i zastanawiam się nad tym łóżeczkiem chicco 4w1 żeby mieć w salonie 🫣 szukam używanego
A torbę do szpitala będę pakować w lutym 🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 12:37
Miminka lubi tę wiadomość
-
Chyba taka sobie tą moja krzywa cukrowa...
Na czczo elegancko 75
Po 1h - 130
Po 2h - 68 🙄
Za duży spadek chyba...u mojego męża było podobnie i ma hipoglikemię reaktywna 🤔2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
24.07 ⏸️ -
Claire, kciuki za to ktg ;* pewnie już tam jesteście, myślimy o Was😊
Rozzzzi, my właśnie kupiliśmy kilka dni temu tego baby huga i wydaje się bardzo fajne też znaleźliśmy używkę, jest jak nowe i nawet dostaliśmy dodatkowy materacyk, polecam bo gdyby go nie było, to sama bym go dokupiła.
Ja dziewczyny nie dopisuje tu już moich wizyt, bo zdominowałabym ten kalendarz🙈 co tydzień mam kontrole przez tą szyjkę, jakieś wymazy itp na dziś sytuacja stabilna, bobo 1,5 kg więc sobie też rośnie swoim tempem ale nie koksuje nad wymiar 😅 mąż miał ponad 4kg jak się urodził i od początku ciąży mnie tym straszy 😅
Marcysia, odkopałam moje wyniki jak miałam hipoglikemię i u mnie było wtedy 75-56-64. Wtedy miałam zalecenia odnośnie zdrowszej diety, u Ciebie jednak wzrosła ta glukoza i wróciła w okolice na czczo, a jak się czujesz po posiłkach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 14:19
Claire lubi tę wiadomość
-
izzy91 wrote:Ja już po wizycie, mamy 1100g szyjka długa, mała obróciła się główka w dół 😄
Ciągle jest poniżej 50 centyla, trochę mnie to zmartwiło ale gin pociesza że nie każde dziecko musi mieć 4kg i będziemy obserwować.🩷 -
Bellinda wrote:Claire, kciuki za to ktg ;* pewnie już tam jesteście, myślimy o Was😊
Rozzzzi, my właśnie kupiliśmy kilka dni temu tego baby huga i wydaje się bardzo fajne też znaleźliśmy używkę, jest jak nowe i nawet dostaliśmy dodatkowy materacyk, polecam bo gdyby go nie było, to sama bym go dokupiła.
Ja dziewczyny nie dopisuje tu już moich wizyt, bo zdominowałabym ten kalendarz🙈 co tydzień mam kontrole przez tą szyjkę, jakieś wymazy itp na dziś sytuacja stabilna, bobo 1,5 kg więc sobie też rośnie swoim tempem ale nie koksuje nad wymiar 😅 mąż miał ponad 4kg jak się urodził i od początku ciąży mnie tym straszy 😅
Marcysia, odkopałam moje wyniki jak miałam hipoglikemię i u mnie było wtedy 75-56-64. Wtedy miałam zalecenia odnośnie zdrowszej diety, u Ciebie jednak wzrosła ta glukoza i wróciła w okolice na czczo, a jak się czujesz po posiłkach?
Właśnie normalnie, nic się nie dzieje, nie mam kolatan, nie trzęsą mi się ręce, nie oblewają poty no nic dlatego jestem zdziwiona tym wynikiem.
Mąż miał identyczne wyniki do moich i ma właśnie hipoglikemie. Też miał tak że po 1h cukier skoczył a po 2h był zbyt niski.
Zobaczymy co powie gin.
Pewnie muszę jeść regularnie...a nie robię tego
Jem śniadanie, za godzinę potrafię coś przekąsić, a to potem jakieś ciasteczko, kawa...obiad, znów coś przegryze i tak to wygląda....podjadam sporo zawsze tak robiłam
Jem 3 konkretne posiłki i to nie zawsze o tych samych porach a pomiędzy to co mi się podoba.
Ehh skończyło się babci sranie trzeba będzie się bardziej pilnować2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
24.07 ⏸️ -
Tattyteddy wrote:Trochę się niepokoję bo w nocy twardniał mi brzuch i jakby skurcze mnie łapały, że nie mogłam oddychać, teraz przed chwilą to samo. Miała któraś z was podobnie? Wzięłam magnez i nospe i leżę na lewym boku bo co wstanę to brzuch jak kamień ☹️
Mi cały czas twardnieje brzuch, jak wstanę to jakbym nosiła kamienie w sobie. Biorę luteinę i nospe ale nospa to tak średnio pomaga.
Nic tylko odpoczywać ☺️👩 - 31
👱♂️- 28
Starania- 11.2022r. 💗
CB - ( 4.06- 6t 💔 )
9.07.2023 - Tłuste kreski 🤭
12.07.2023 - Beta 6412,00 😍
14.07.2023 - Beta 13974,00
24.07.2023 - Bliźniaki 🥰👶👶 Rośnijcie Nasze Kropeczki🥰💟
5.10.2023 - Chłopaki 👶👶💙💙
11.01.2024 - Pierwszy Misiu: 1660g 🐻💙, drugi Misiu: 1950g 🐻💙
02.02.2024 - Filipek-2110💙, Franio-2550💙 🍀🤱
Ciąża 2k2o 🤰 -
bialy_wilczek wrote:Mi cały czas twardnieje brzuch, jak wstanę to jakbym nosiła kamienie w sobie. Biorę luteinę i nospe ale nospa to tak średnio pomaga.
Nic tylko odpoczywać ☺️🩷 -
Jestem po ktg, wygląda na to że mnie położą na obserwację na 2-3 dni, bo to tętno ciągle w dolnej granicy. Jestem tu od 13 i ciągle czekam na przyjęcie, ale już bliżej niż dalej. Powiem Wam że nigdy nie leżałam w szpitalu i trochę mnie to przeraża, ale też potraktuję to jako trening przed porodem 😄
Oprócz ktg przebadali mnie wzdłuż i wszerz i wszystko z maleństwem jest w porządku, także odetchnęłam z ulgą. Waży już 1500g 🤯 i co najciekawsze łożysko mi się podniosło i już tylko brzeźnie nachodzi na ujście 😯 także same rewelacje dzisiaj 😄M_arcysia, xMartaa, Bellinda, bialy_wilczek lubią tę wiadomość
-
Claire trzymam kciuki za KTG )
Izzy - na spokojnie, u nas też malutka pierwszy raz wyszła tydzień młodsza, lekarz powiedział że nie spodziewamy się dużego dziecka - ja jestem drobna i mąż też raczej z tych może normalnych
Ale ja też jakoś sama się modle żeby mała była mała 😀 bo ja nie wiem jakbym miała urodzić 4 kg klocka :p całkiem szajby dostanę 😝
Mi brzuch twardnieje kiedy więcej biegam i załatwiam i kiedy się czymś stresuje - i wtedy wiem z czego to wynika. Ale też biorę mega duże dawki magnezu i mi to pomaga, nospy praktycznie nie biorę, myślę że magnez robi robotę.
Ale czasem jak wstaje czy coś robię szybko albo z nieprawidłowej pozycji wychodzę to też tak mam.
Ja już dziewczyny ochłonęłam po wczorajszej wizycie. Już spokój znowu we mnie zagościł.
Claire odnośnie nacięcia - ja czytałam jeszcze badania, zaraz je zalinkuję - nacinane kroczę częściej ma więcej negatywnych konsekwencji niż pęknięte, u nas lekarze lubią to robić bo tak się ich uczy a nowe badania pokazują że to opóźnia powrót do pełni zdrowia, gojenia się itp.
Więc oni na tym fundamencie jadą. I to co jest najgorsze to także tych młodych lekarzy uczy się dokładnie tego samego czego uczyło w latach 90 np… to jest mega słabe.08.06.2019 👩❤️👨
31.08.2019 💍
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
28.05.2023 💔 5cs
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka ))
26.10.2023 Całe 320g miłości
26.02.2024 3242 g Zuzanny
Zuzia się urodziła 11.03.2024