W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za podniesienie na duchu, dobrze was tu mieć ☺️
I ja też mam twardnienia brzucha, kilka razy dziennie, głównie właśnie jak za długo stoję i chodzd albo za dużo się schylam. Dostałam na to magnez 3x dziennie.
Claire fajnie że cię przebadali i że łożysko się podniosło ja też nigdy nie leżałam w szpitalu, trochę się oswoisz z klimatem, a za was trzymamy tu kciuki 🤞
Wrazluwa no w sumie jest jakiś plus małego dziecka, tylko czy to faktycznie tak jest że małe łatwiej urodzić? 😁Wrazluwa lubi tę wiadomość
-
Izzy, moja znajoma twierdzi że tak 😆 rodziła w czasie covida, więc w szpitalu musiała być sama, ciąża donoszona a mała miała coś ponad 2kg i szybko poszło:) ale pewnie to zależy, jak wszystko😆
Marcysia, szczerze mówiąc to ja też podobnie jem🙁 też mam pewnie za długie przerwy pomiędzy posiłkami, bo np zjem śniadanie a później potrafię dopiero koło 17-18 obiad, jak mąż wróci z pracy. Ale staram się jakieś zdrowe nawyki wprowadzić i jest taka babeczka, glucose goddess, wydała swoją książkę glukozowa rewolucja, można znaleźć dużo przykładowych informacji po wpisaniu w Google jak sobie z tą glukozą radzić, żeby nie było gwałtownego wyrzutu a później spadku, np zaczynać posiłek od warzyw, jeść wytrawne śniadania, owoce tylko w całości, desery na zakończenie posiłku a nie jako osobny posiłek, węgle łączyć z białkiem/tłuszczem np do chleba masło i warzywa, do winogron ser, orzechy itp:)
Claire, super że są dobre wieści:) zaopatrz się w jakieś seriale, czy coś do czytania i przekąski, czas w szpitalu płynie chyba trochę wolniej a posiłki często są bardzo wcześnie🙃 i kciuki dalej zacisnieteM_arcysia lubi tę wiadomość
-
A ja właśnie słyszałam, że rodzenie 4 kg a 2.5 kg to tak samo boli i że to wcale lepiej nie jest. To chyba zależy właśnie od samego porodu jak przebiega i kondycji mamy.
A poropo leżenia w szpitalu to od października roku '23 wszedł program dobry posiłek w szpitalu w całej Polsce , ja akurat właśnie się dowiedziałam i weszłam na stronę swojego szpitala a tam jadłospisy rozpisane na cały tydzień i zdjęcia posiłków całkiem zacne, jak w barze mlecznym : w piątki rybka, na tygodniu mielony lub pulpety i zupki warzywne, do śniadania codziennie jakiś owoc i jogurt, budyń zupka mleczna +bułeczki i wędlina , na podwieczorek ciasto drożdżowe lub wafelki... No nieźle jest, już jak rodziłam 2 lata temu było całkiem spoko, duże porcje i z jedzenia byłam najbardziej zadowolona 🤭 Co jak co, ale po porodzie to apetyt jest ogromny. Jak myślę o porodzie to najbardziej chyba boję się połogu potem, mało się o nim mówi a to taki trudny czas...🩷 -
Tattyteddy wrote:A ja właśnie słyszałam, że rodzenie 4 kg a 2.5 kg to tak samo boli i że to wcale lepiej nie jest. To chyba zależy właśnie od samego porodu jak przebiega i kondycji mamy.
A poropo leżenia w szpitalu to od października roku '23 wszedł program dobry posiłek w szpitalu w całej Polsce , ja akurat właśnie się dowiedziałam i weszłam na stronę swojego szpitala a tam jadłospisy rozpisane na cały tydzień i zdjęcia posiłków całkiem zacne, jak w barze mlecznym : w piątki rybka, na tygodniu mielony lub pulpety i zupki warzywne, do śniadania codziennie jakiś owoc i jogurt, budyń zupka mleczna +bułeczki i wędlina , na podwieczorek ciasto drożdżowe lub wafelki... No nieźle jest, już jak rodziłam 2 lata temu było całkiem spoko, duże porcje i z jedzenia byłam najbardziej zadowolona 🤭 Co jak co, ale po porodzie to apetyt jest ogromny. Jak myślę o porodzie to najbardziej chyba boję się połogu potem, mało się o nim mówi a to taki trudny czas...
O mniam mniam 😁
Ja to nie mogę ze zdjęć szpitalnych posiłków za granicą...tam to mają wypas do wyboru do koloru a nie kanapka, do tego jakaś gruba parowa i ogórek 😂2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
W szpitalu w którym zamierzam rodzic jest pięć posiłków dziennie i do tego na korytarzu soki, owoce jakieś jogurty😁 w dodatku dziś położna mowila ze w tym szpitalu położne są mega pomocne i miłe, robią wszystko żeby krocze nie pękło i żeby go nie naciąć🫣 pozwalają na różne pozycje porodowe nie tylko ta klasyczna. Nawet nie wiedziałam ze można rodzic z gwizdkiem, dziś położna pokazywała na czym to polega 😅
Bellinda lubi tę wiadomość
-
M_arcysia wrote:O mniam mniam 😁
Ja to nie mogę ze zdjęć szpitalnych posiłków za granicą...tam to mają wypas do wyboru do koloru a nie kanapka, do tego jakaś gruba parowa i ogórek 😂
A wam też apetyt dopisuje? Ja od kilku dni mogłabym ciągle tylko jeść. No kurcze boję się że znowu na koniec będę miała 25 kg+👀
M_arcysia lubi tę wiadomość
🩷 -
Rozzzzi wrote:W szpitalu w którym zamierzam rodzic jest pięć posiłków dziennie i do tego na korytarzu soki, owoce jakieś jogurty😁 w dodatku dziś położna mowila ze w tym szpitalu położne są mega pomocne i miłe, robią wszystko żeby krocze nie pękło i żeby go nie naciąć🫣 pozwalają na różne pozycje porodowe nie tylko ta klasyczna. Nawet nie wiedziałam ze można rodzic z gwizdkiem, dziś położna pokazywała na czym to polega 😅
Rozzzzi lubi tę wiadomość
🩷 -
Tattyteddy wrote:Przy moim dwulatku to tak średnio, teraz bawi się grzeczniej to leżę, ale i tak co chwilę muszę wstać bo coś, no i sama jestem z nim ostatnio. Ale pocieszające jest że też tak masz, zawsze to raźniej 🤭, choć lepiej żeby nic nie doskwieralo. A luteina na co jest?
Wiadomo że przy dwulatku może być ciężej odpoczywać. Luteina ogólnie jest na podtrzymanie ciąży, skurcze macicy itd. Ogólnie to zależy od dnia raz jest twardy, a czasami świetnie się czuję.🤷♀️👩 - 31
👱♂️- 28
Starania- 11.2022r. 💗
CB - ( 4.06- 6t 💔 )
9.07.2023 - Tłuste kreski 🤭
12.07.2023 - Beta 6412,00 😍
14.07.2023 - Beta 13974,00
24.07.2023 - Bliźniaki 🥰👶👶 Rośnijcie Nasze Kropeczki🥰💟
5.10.2023 - Chłopaki 👶👶💙💙
11.01.2024 - Pierwszy Misiu: 1660g 🐻💙, drugi Misiu: 1950g 🐻💙
02.02.2024 - Filipek-2110💙, Franio-2550💙 🍀🤱
Ciąża 2k2o 🤰 -
izzy91 wrote:Wrazluwa no w sumie jest jakiś plus małego dziecka, tylko czy to faktycznie tak jest że małe łatwiej urodzić? 😁
Błagam Cię nie odbieraj mi myśli że małe łatwiej się rodzi niż duże 😀😀😀 ale chyba tak jest… bo przecież jak dziecko waży ponad 4 kg to już wskazania do cc 😀
Aż jestem ciekawa jak u mnie w szpitalu jest
Dziewczyny ja też już za jakieś 6 tygodni będę miała robione KTG rany, my już niedługo się wypakujemy !!! Ale nie mogę się doczekać 😝 wczoraj miałam taka myśl że mam już małpę w brzuchu wcześniej miałam chomika co mi pod skórą jeździł a teraz małpkę co stuka rączkami i nogami 😀😀😀08.06.2019 👩❤️👨
31.08.2019 💍
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
28.05.2023 💔 5cs
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka ))
26.10.2023 Całe 320g miłości
26.02.2024 3242 g Zuzanny
Zuzia się urodziła 11.03.2024
Ważyła 3370 g
Mierzyła 55 cm
-
Macie do polecenia jakieś fajne naklejki na ścianę ? Króliczki itp ? ;p08.06.2019 👩❤️👨
31.08.2019 💍
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
28.05.2023 💔 5cs
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka ))
26.10.2023 Całe 320g miłości
26.02.2024 3242 g Zuzanny
Zuzia się urodziła 11.03.2024
Ważyła 3370 g
Mierzyła 55 cm
-
Wrazluwa wrote:Błagam Cię nie odbieraj mi myśli że małe łatwiej się rodzi niż duże 😀😀😀 ale chyba tak jest… bo przecież jak dziecko waży ponad 4 kg to już wskazania do cc 😀
Aż jestem ciekawa jak u mnie w szpitalu jest
Dziewczyny ja też już za jakieś 6 tygodni będę miała robione KTG rany, my już niedługo się wypakujemy !!! Ale nie mogę się doczekać 😝 wczoraj miałam taka myśl że mam już małpę w brzuchu wcześniej miałam chomika co mi pod skórą jeździł a teraz małpkę co stuka rączkami i nogami 😀😀😀
Wrazluwa lubi tę wiadomość
-
Rozzzzi wrote:W szpitalu w którym zamierzam rodzic jest pięć posiłków dziennie i do tego na korytarzu soki, owoce jakieś jogurty😁 w dodatku dziś położna mowila ze w tym szpitalu położne są mega pomocne i miłe, robią wszystko żeby krocze nie pękło i żeby go nie naciąć🫣 pozwalają na różne pozycje porodowe nie tylko ta klasyczna. Nawet nie wiedziałam ze można rodzic z gwizdkiem, dziś położna pokazywała na czym to polega 😅
All inclusive 😎😁
Jeszcze dodam że warto mieć swoje sztućce i jakiś kubeczek, 2 lata temu na oddziale położniczym do zjedzenia jogurtu dostałam plastikowy nóż😅 -
Bellinda wrote:All inclusive 😎😁
Jeszcze dodam że warto mieć swoje sztućce i jakiś kubeczek, 2 lata temu na oddziale położniczym do zjedzenia jogurtu dostałam plastikowy nóż😅
Tak dokładnie, warto mieć ja na pewno spakuje.
Wrazluwa, koleżanka rodziła naturalnie ponad 4kg wiec to chyba nie zawsze tak jest ze dziecko duże to CC😬🫣 -
Claire kciuki za malutka i ciebie 😘 Daj znać jak będziesz mogła czy wszystko w porządku 🤞
Tattyteddy o tak ja ostatnio cały czas czuję się głodna 😆 Staram się jeść racjonalnie, bez cukru, posiłki z białkiem. Trudno najwyżej będę zrzucać po ciąży 😁
Zanim będziecie kupowac koszulę do porodu warto się zapoznać ze strona szpitala. U mnie chyba wszystkie szpitale w okolicy (przynajmniej ten które mnie interesują) podają że do porodu dają pacjentce jednorazową koszulę.
Ja właśnie lecę na zajęcia gimnastyczne w szkole rodzenia 😁 Miłego dnia dziewczyny 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 09:56
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Claire trzymamy kciuki za Ciebie i Małą 😘
Dziewczyny super że Maluszki tak szybko rosną 🥰😊Marzec 2023 CB
Maj 2023 CB
Czerwiec 2023 CB
10.07 ⏸️
12.07 19.98 ❤️
25.07 pierwsza wizyta, mam 2 mm, jest czynność serduszka ❤️
18.08 mamy 2.17 cm ❤️
08.09 5.54 cm Szczęścia❤️
29.09 Helenka 💗
20.10 11.57 cm zdrowej Dziewczyny ❤️
10.11 połówkowe 469 g zdrowej Helenki 💗
01.12 694 g Naszej Żabci🥰
22.12 Słoneczko rośnie ❤️
09.01. USG 3 trymestru 1565 g Helenki ❤️
30.01 Skrzacik rośnie 🥰
20.02 2500 g Helenki ❤️
12.03 Helenka ma już 3200 g 🥰
17.03.2024 9.00 Cesarzowa Helenka jest z Nami 3380 g i 54 cm ♥️
15.08.2023 Nasz Dzień 💒
-
Claire daj znać co u Was
Nataliii te koszule to chodzi, że na później do karmienia w szpitalu itd
U nas też dają jednorazowe, bo wiadomo swoją to zaraz się ubrudzi przy porodzie krwią itp.
Ogólnie na później raczej każą mieć koszule, chociaż ja to bym spodnie najchętniej założyła i do tego koszulkę jakaś na zamek czy guziczki 😁 ale wiadomo wietrzenie krocza musi być.
Nataliii lubi tę wiadomość
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Dziękuję za wasze wsparcie. ❤️ Ja ciągle czekam na lekarza który ma mi przekazać informacje co i jak. Już od momentu przyjęcia miałam 4 razy robione ktg. Trochę tu sie dzieje na oddziale i chyba mają ważniejsze sprawy na głowie, także cierpliwie czekam na swoją kolej. Ale porcyjki do jedzenia malutkie, jestem non stop głodna, ekhem tzn Zuzia jest głodna 🫣😄
M_arcysia, bialy_wilczek, Wrazluwa, Rozzzzi, Miminka, Bellinda lubią tę wiadomość
-
Claire, czekamy na wieści, zaciskamy kciuki i na pewno będzie dobrze ❤️
Mnie męczy taka zgaga, że szok. Napiję się wody i jest ona, moja zmora. Jedyny plus jest taki, że jem tylko tyle co muszę, nie podjadam i waga nie idzie zbytnio do góry. Mam ochotę na tak dużo rzeczy, ale wolę nie zjeść i się nie męczyć 🥲
Jejku, czyli nie jestem jedyną, która nie przepada za koszulami 😃 Ja jestem team koszulki Starego.
Ale kupiłam trzy koszule. Nie będę w ciuchach męża przecież paradować w szpitalu 😅
Właśnie przyszła mi walizka do szpitala i będę się powoli pakować. Ile bierzecie ciuszków dla dzieci?
U mnie na stronie szpitala jest 5x body i 5x spodenki i w sumie to tyle.
I bierzecie laktator do szpitala?👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
👩🏻+🧔🏻= 💍 13.08.2020 Oświadczyny w Rzymie ❤️
👩🏻+🧔🏻= 🐶 22.07.2022 Psynek ❤️
👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022
Starania o pierwsze dziecko od początku 2022 roku.
Leczenie w klinice:
05.2023 - 1cs Letrozol
06.2023 - 2cs Letrozol+Ovitrelle
15.07 ⏸️ 🥹❤️
17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
03.08 - pierwsza wizyta, 4mm, jest serduszko 🥳
26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
15.11 - 372g pięknej dziewczynki, witaj Jagna ❤️
17.01 - 1650g 🥰
19.02 - Nasz największy cud, Jagusia 🩷 34+6, 2790g, 51 cm.
👩🏻 28l.
AMH - 4.01
Sono-hsg - Jajowody drożne ✅
🧔🏻 36l.
Morfologia nasienia 1%
Badanie USG jąder w porządku 💪🏻
-
Tetyda, współczuje zgagi😬
Ja sie właśnie zastanawiam, bo u mnie w szpitalu dają ciuszki i jest napisane żeby mieć tylko na wyjście i zeby sie nie martwić ze nam czegoś zabraknie. -
Claire a na ktg wszystko ok?
Tetyda ja mam zgage głównie pod wieczór ale biorę jedną tabletkę gavisconu i od razu działa, polecam 😆 ja właśnie troche postanowiłam przystopować z jedzeniem bo wczoraj na wizycie wybiło mi +10 kg od początku ciąży 🫣
W moim szpitalu napisane jest że opcjonalnie po 3 komplety, ale spakuje je nawet jakby mieli mi dać na miejscu. Widziałam fajny patent na pakowanie w woreczki strunowe żeby chłop łatwiej ogarnął 😂
Laktatora nie biorę, najwyżej mąż dowiezie. Do szpitala mamy z 15 min autem więc bez problemu.