W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
Syna rodziłam razem z mężem.
Powiem szczerze,że nie wyobrażam sobie być tam sama.
Teraz będzie CC więc inaczej, ale przy naturalnym partner jest ogromnym wsparciem.
Jakoś tak czułam się pewniej,że on jest ze mną...a to podał wody, czy usta mi posmarował ( weźcie sobie pomadkę bezbarwna bo strasznie usta są suche od tego sapania, stękania 😂 a wiadomo jedna na porodówce spędzi 2h a inna więcej).
Wydaje mi się też i od kilku osób już to słyszałam,że gdy jest ktoś z kobietą to też personel bardziej się pilnuje, niestety różnie można trafić, jedne położne do rany przyłóż a inne tragedia i jednak lepiej gdy ktoś bliski jest i trochę "nadzoruje".
Fakt, że to ciągle zmienia się na lepsze, to jednak są różne sytuacje, czy komplikacje przy porodzie i myślę,że lepiej mieć obok kogoś zaufanego
Mąż mi pomagał przy parciu, trzymał mi jedną nogę, a lekarz druga 😂 dopingował mnie
Dostałam młodego na chwilę na brzuch a jak mnie szyli to już mąż obok stał i trzymał go w ramionach
Fakt co widział to jego, mówi że widok kiepski 😁
Ale nigdy nic się nie zmieniło z jego strony w stosunku do mnie, nie czuł zgorszenia,obrzydzenia itp.
Ja też jestem trochę zdania,że my kobiety znosimy taki ból przy porodzie, po porodzie i często różne problemy w ciąży, potem pokiereszowana pipka, że naprawdę facet chyba jest w stanie znieść widok porodu bo to i tak pikuś przy tym co my przechodzimy.
Chociaż wiadomo różnie niektórzy znoszą takie widoki, więc to decyzja indywidualna.
Mnie np poród bardzo ciekawi, wręcz chciałabym na żywo zobaczyć z drugiej strony jak to wygląda 😁
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Muminka właśnie dzisiaj rozmawialiśmy o osobach towarzyszących i z badań wyszło że najsłabiej wypadają mamy właśnie i że to nie jest najlepszy pomysł - bo mamy zazwyczaj miały gorsze porody, bez takiego wsparcia jakie my dzisiaj mamy, to uruchamia lęki które mogą się nam udzielić
I też badania mówią że ciągłą obecność partnera/osoby wspierającej zmniejsza ryzyko cc o 30%
Dużo ciekawych rzeczy tak jest08.06.2019 👩❤️👨
31.08.2019 💍
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
28.05.2023 💔 5cs
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka ))
26.10.2023 Całe 320g miłości
26.02.2024 3242 g Zuzanny
Zuzia się urodziła 11.03.2024
Ważyła 3370 g
Mierzyła 55 cm
-
Wrazluwa wrote:Muminka właśnie dzisiaj rozmawialiśmy o osobach towarzyszących i z badań wyszło że najsłabiej wypadają mamy właśnie i że to nie jest najlepszy pomysł - bo mamy zazwyczaj miały gorsze porody, bez takiego wsparcia jakie my dzisiaj mamy, to uruchamia lęki które mogą się nam udzielić
I też badania mówią że ciągłą obecność partnera/osoby wspierającej zmniejsza ryzyko cc o 30%
Dużo ciekawych rzeczy tak jest
Akurat co do mamy nie mam żadnych wątpliwości 😉 wiem, że będę się czuła z nią bezpiecznie bo mamy mega bliska relacje i po prostu jest też lekarzem 😉 Moja akurat bardzo dobrze wspomina porody. Poza tym to nie jest typ osoby bojącej się- wręcz przeciwnie😅 To ja jestem panikara a ona umie mnie wtedy ogarnąć ...Wrazluwa lubi tę wiadomość
🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
28.12- 1106 g Franulka 🩵
17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
04.03- 3229 g Misia 🐻
27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙
-
Ja sobie nie wyobrażam rodzić bez męża.
Razem przeszliśmy tę drogę, żeby mieć dziecko. Uczestniczył w akcie stworzenia, to niech mnie teraz wspiera i dopinguje, a nie 😃
Na pewno nie jest to przyjemny widok, ale przecież nie musi patrzeć w kroczę. Chociaż jego i tak bardziej stresuje, że będzie widział jak mnie boli i niewiele będzie mógł zrobić.
Ja w ogóle chciałam rodzić w domu z położną, ale mąż by tego psychicznie nie wytrzymał 😂👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
👩🏻+🧔🏻= 💍 13.08.2020 Oświadczyny w Rzymie ❤️
👩🏻+🧔🏻= 🐶 22.07.2022 Psynek ❤️
👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022
Starania o pierwsze dziecko od początku 2022 roku.
Leczenie w klinice:
05.2023 - 1cs Letrozol
06.2023 - 2cs Letrozol+Ovitrelle
15.07 ⏸️ 🥹❤️
17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
03.08 - pierwsza wizyta, 4mm, jest serduszko 🥳
26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
15.11 - 372g pięknej dziewczynki, witaj Jagna ❤️
17.01 - 1650g 🥰
19.02 - Nasz największy cud, Jagusia 🩷 34+6, 2790g, 51 cm.
👩🏻 28l.
AMH - 4.01
Sono-hsg - Jajowody drożne ✅
🧔🏻 36l.
Morfologia nasienia 1%
Badanie USG jąder w porządku 💪🏻
-
Tetyda ja właśnie jestem tego samego zdania, zrobić to fajnie i przejemnie,ale pomoc potem w przyjściu tego dziecka na świat to już by chcieli raczki umywać, bo za słabi na to 😁
Ale powiem Ci apropo patrzenia w krocze to nie wiem czy się nie da 😁
Nie wiem jak u Was w szpitalu ale u nas porodówka jest naprawdę spoko a nie ma kotarek jak na amerykanckich filmach,że mąż stoi przy głowie, trzyma za rączkę i tam nie patrzy 😁
A potem kącik gdzie ważą, mierzą malucha był naprzeciwko mojego rozkroku wieeec...😁
Może i są tacy co wzrok odwrócą, ale myślę że mimo,że ktoś brzydliwy to ciekawość weźmie górę i i tak zerkną chociaż przelotem 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 07:04
2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
24.07 ⏸️ -
M_arcysia, dobrze wiedzieć, że to tak wygląda. Uprzedzę go 😂
Ale myślę, że przez te siedem lat widzieliśmy się już w takich sytuacjach, że ciężko byłoby się nam obrzydzić 😃
Ja już mówiłam do mojego, że może patrzeć gdzie chce, ale żeby tylko nie patrzył, gdybym się, dosadnie mówiąc, posrała 😂👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022
Leczenie w klinice:
05.2023 - 1cs Letrozol
15.07 ⏸️ 🥹❤️
17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
17.01 - 1650g 🥰
👩🏻 28l.
AMH - 4.01
🧔🏻 36l.
Morfologia nasienia 1%
-
tetyda wrote:M_arcysia, dobrze wiedzieć, że to tak wygląda. Uprzedzę go 😂
Ale myślę, że przez te siedem lat widzieliśmy się już w takich sytuacjach, że ciężko byłoby się nam obrzydzić 😃
Ja już mówiłam do mojego, że może patrzeć gdzie chce, ale żeby tylko nie patrzył, gdybym się, dosadnie mówiąc, posrała 😂
Ja to zrobiłam 😂
Wiele kobiet robi 💩
U mnie jakiś bobek poszedł przy partych ale położna zaraz sprzątnęła, ja nawet nie poczułam 😱
Ale miałam to gdzieś wtedy 😁
Koleżanka też zrobiła taka większą , strasznie przeżywała tam, zamiast rodzic to mówi że lamentowała że wstyd, że kupę zrobiła a położna ja uspokajała, że luuuz to nic i że już posprzątane 😂2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
24.07 ⏸️ -
Ja jeszcze sobie siedzę na obserwacji, położne mówią że wszystko dobrze z moimi wynikami więc liczę na wypis dzisiaj 🥹 tęsknię już za mężem i pieskiem i w ogóle domem. Po tym pobycie czuję taką motywację żeby ogarnąć już wyprawkę na tip top, spakować torby i nie martwić się tym później.
Trochę tu sobie popatrzyłam na te widoki szpitalno-porodowe. Dziewczyna ode mnie z sali pomału zaczyna rodzić, a dziś rano odeszły jej wody. Co chwila ktoś wychodzi do domu z bobasem w nosidełku a to jakaś inna para przyjeżdża rodzić. Ja co prawda leżę na patologii ale obok są wejścia na porodówkę i neonatologię więc sobie zerkam.
Widzę że rozmawiacie o towarzystwie przy porodzie, ja też nie wyobrażam sobie tego sama, bez męża. Nie chcę nikogo innego też, bo to nasza wspólna sprawa, wspólnie do tego doprowadziliśmy, więc nie widzę innej opcji 😄 z resztą on sam angażuję się we wszystko, był ze mną na każdym usg, nawet na tych pierwszych przezpochwowych także miał okazję się oswoić choć troszkę z widokiem 😆
Ale każda z nas jest inna, ma inne potrzeby i najważniejsze to podjąć decyzję w zgodzie ze sobą tak aby czuć się jak najbardziej komfortowo 🍀M_arcysia, Bellinda, Nataliii lubią tę wiadomość
-
Claire, właśnie przed chwilą myślałam co tam u Was 🥹 Super, że jest dobrze. Mega się cieszę ❤️
Ja właśnie zaczęłam teraz pakować torbę, ale żeby tylko zobaczyć, czy wszystko zmieszczę. Pakować będziemy wspólnie z mężem, żeby mniej więcej ogarniał co gdzie jest 😃
A co do towarzystwa przy porodzie, to ja również wypowiadałam się tylko za siebie. Jeśli któraś mama się będzie czuła lepiej sama, to też jest ok ❤️
Moja przyjaciółka akurat rodziła jak był covid. Niby miał partner wejść podczas porodu, ale ostatecznie tak szybko się wszystko potoczyło, że nie było sensu, żeby przyjeżdżał. I ona sama powiedziała, że może i lepiej się stało, bo była tak rozdrażniona, że nie miała ochoty nikogo widzieć 😃Claire lubi tę wiadomość
👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022
Leczenie w klinice:
05.2023 - 1cs Letrozol
15.07 ⏸️ 🥹❤️
17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
17.01 - 1650g 🥰
👩🏻 28l.
AMH - 4.01
🧔🏻 36l.
Morfologia nasienia 1%
-
Dziewczyny, jak ja myślę o porodzie, to czuję się jak przed ważnym egzaminem na który jeszcze w ogóle nie zaczęłam się uczyć, a wszyscy dookoła porównują już notatki🙈
Mąż mi wczoraj powiedział, że będzie ze mną podczas porodu. Wcześniej zostawił mi wybór, a ja mu powiedziałam że nie wiem😆 ale jak zaczęliśmy uczęszczać na szkołę rodzenia, oglądać jakieś filmiki na ten temat to uświadomił sobie że poród to niekoniecznie tak wygląda, że odstawia mnie do szpitala, czeka pod salą słuchając krzyków a po godzinie wychodzi lekarz składać gratulacje 🤪
Ale powiem Wam, że po cichu liczę na szybki poród, za te wszystkie atrakcje z szyjką. Oby tylko w odpowiednim momencie❤
Claire, dobrze że wszystko ok ❤ powrót do domu po szpitalu to jest jakiś inny wymiar😊M_arcysia lubi tę wiadomość
-
Ja dziś po badaniach krwi, w pon wizyta, jeju, zleciało 5 tygodni już od mojej ostatniej 😱 Zaraz będziemy rodzić.
A co do porodu, to ja rodziłam w pandemię, sama i dobrze bo tyle kur*w co poleciało na mojego biednego męża to chyba nigdy nie wykrzyczałam w tym bólu, a jakby był ze mną to jeszcze by w twarz dostał jakby mnie wkurzył 😂🤭 A mój chłop potrafi być nieraz irytujący, no i żaden facet niestety nie wie jaki to ból i w życiu mieli szczęście urodzić się z penisem, nie musieć znosić bolesnych miesiączek, porodów, ciąży itp. Wiecie, syty, głodnemu nie wierzy. Ja tam go nie chcę na porodówce 👻😋🩷 -
Jeszcze nie wyobrażam sobie porodu ale nie raz takie filmiki na tik toku wyskakują ze można popatrzeć 🤣
Ale chyba z mężem też bym chciała i nawet pytałam się ze jeśli nie chce... to ja to zrozumie- nie wszyscy mają stalowe nerwy.. ale chce więc lecimy razem
Mogła bym z mamą rodzic też bo w służbie zdrowia reż robi ale by ich ubiła chyba wszystkich tam 😅😅 wiecie jak to jest nerwy trzymane są przy obcych ale jak wchodzi w grę rodzina to nie ma zmiłuj się 😅
Ale u mnie chyba skonczy się CC mam nadcisniekie, niby regulowane ale przyjdzie co do czego to mi jebnie 🫣😱 -
Ja już od wczoraj w domku, odsypiałam dziś pobyt w szpitalu. Ale mimo, że to szpital to muszę Wam powiedzieć że na prawdę nie odczułam tego, atmosfera była bardzo komfortowa i cały personel z ogromnym sercem podchodził do pacjentek. Poza tym sam szpital jest nowiutki i warunki tam są na prawdę na wysokim poziomie.
Ktg to miałam tyle razy zrobione że cały czas mi jeszcze dudni w uszach Co śmieszne, te końcówki które przykłada się do brzucha delikatnie się nagrzewają i jak tylko mała zaczynała je czuć to intensywnie kopała w te miejsca aż mi cały brzuch podskakiwał To chyba nie będzie spokojne dziecko Czy Wasze maluchy też są takie ruchliwe?
Pochwalę się że dokończyłam tą najgorszą wyprawkową część - rzeczy kosmetyczne, higieniczne i akcesoria typu smoczki, butelki itp. Wyszło prawie 800 zł Zeszło mi na tym pół dnia, ale w końcu mogę odhaczyć tą część, ufff. Teraz pozostaje mi już tylko czekać aż przyjdą i zapakować torbę do szpitala. Tak się rozochociłam po tym pobycie że sama bym chętnie już poszła rodzić Mam taką nadzieję, że jednak uda się SN... -
Claire wrote:Ja już od wczoraj w domku, odsypiałam dziś pobyt w szpitalu. Ale mimo, że to szpital to muszę Wam powiedzieć że na prawdę nie odczułam tego, atmosfera była bardzo komfortowa i cały personel z ogromnym sercem podchodził do pacjentek. Poza tym sam szpital jest nowiutki i warunki tam są na prawdę na wysokim poziomie.
Ktg to miałam tyle razy zrobione że cały czas mi jeszcze dudni w uszach Co śmieszne, te końcówki które przykłada się do brzucha delikatnie się nagrzewają i jak tylko mała zaczynała je czuć to intensywnie kopała w te miejsca aż mi cały brzuch podskakiwał To chyba nie będzie spokojne dziecko Czy Wasze maluchy też są takie ruchliwe?
Pochwalę się że dokończyłam tą najgorszą wyprawkową część - rzeczy kosmetyczne, higieniczne i akcesoria typu smoczki, butelki itp. Wyszło prawie 800 zł Zeszło mi na tym pół dnia, ale w końcu mogę odhaczyć tą część, ufff. Teraz pozostaje mi już tylko czekać aż przyjdą i zapakować torbę do szpitala. Tak się rozochociłam po tym pobycie że sama bym chętnie już poszła rodzić Mam taką nadzieję, że jednak uda się SN...
Fajnie że miałaś pozytywne odczucia co do szpitala, na pewno plus do komfortu psychicznego my się wybieramy końcem stycznia na dni otwarte do szpitala w którym planuje rodzic.
Nie chciałabyś się podzielić lista higieniczno kosmetyczna? 😆 Mnie to czeka w tym tygodniu a już wiem że nie mam do tego motywacji 😆
Za to udało nam się upolować na olx dostawke Chicco w super cenie i jest jak nowa 🎉 -
Izzy, super, my też mamy dostawkę z chicco next to me i również z olx
jasne poniżej lista tego co kupiłam - akurat wzięłam wszystko z allegro:
IHEALTH PT3 termometr bezdotykowy bezprzewodowy bezkontaktowy do czoła
XIAOMI MONITOR 2 czujnik temperatury wilgotności
JUVIT D3 BABY witamina D3 dla niemowląt 2x10ml
KOMPRESY JAŁOWE GAZY gazik Apteo 5x5 cm 5 szt.
Kindi Pure Baby płatki kosmetyczne do niemowląt 60
Kindii Bamboo patyczki higieniczne dla niemowląt
Linomag Cold Cream Krem Ochronny Na Zimę 50ml
Sól fizjologiczna GILBERT 0,9 NaCl amp. 5mlx 5szt.
Gryzak BABYONO Ring 825/02 Różowy
Majtki poporodowe CANPOL BABIES 73/002 r. L/XL
Maść lanolinowa CANPOL BABIES 14/000 7 g
Nakładka silikonowa MEDELA Contact S (2 sztuki)
Podkłady do przewijania BABYONO 513 Biały
Podkłady poporodowe na noc CANPOL BABIES 78/001
Podpaski poporodowe CANPOL BABIES Day 78/007
Podpaski poporodowe CANPOL BABIES Night 78/008
Smoczek LOVI Harmony Girl 22905 0 m+ Beżowy (2 szt
Suszarka do butelek BABYONO 1071/02 Szary
Szczotka do włosów BABYONO 799 Naturalne włosie
Termofor BABYONO Cherry 796/01 Różowy
Zestaw do pielęgnacji paznokci BABYONO
CANPOL WKŁADKI LAKTACYJNE PRZYLEPIEC 140SZT
Canpol 5/119 Aspirator do nosa na katarek
Horizon Wielorazowe Majtki Poporodowe r.40-44 2szt
Olej Ze Słodkich Migdałów 1L Migdałowy Dozownik Do Masażu ciało włosy twarz
Butelka szklana AVENT Natural Response 120ml
Jeszcze pare rzeczy z apteki ale to już stacjonarnie kupię:
Pedicetamol
Espumisan baby
Probiotyk
Octenisept
SPF 50 dla niemowląt Emolium
Reszte rzeczy jak pieluszki, oliwka, husteczki nawilżane, sudocrem kupowałam na bieżąco w lidlu na promocjach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 22:03
-
Claire wrote:Izzy, super, my też mamy dostawkę z chicco next to me i również z olx
jasne poniżej lista tego co kupiłam - akurat wzięłam wszystko z allegro:
IHEALTH PT3 termometr bezdotykowy bezprzewodowy bezkontaktowy do czoła
XIAOMI MONITOR 2 czujnik temperatury wilgotności
JUVIT D3 BABY witamina D3 dla niemowląt 2x10ml
KOMPRESY JAŁOWE GAZY gazik Apteo 5x5 cm 5 szt.
Kindi Pure Baby płatki kosmetyczne do niemowląt 60
Kindii Bamboo patyczki higieniczne dla niemowląt
Linomag Cold Cream Krem Ochronny Na Zimę 50ml
Sól fizjologiczna GILBERT 0,9 NaCl amp. 5mlx 5szt.
Gryzak BABYONO Ring 825/02 Różowy
Majtki poporodowe CANPOL BABIES 73/002 r. L/XL
Maść lanolinowa CANPOL BABIES 14/000 7 g
Nakładka silikonowa MEDELA Contact S (2 sztuki)
Podkłady do przewijania BABYONO 513 Biały
Podkłady poporodowe na noc CANPOL BABIES 78/001
Podpaski poporodowe CANPOL BABIES Day 78/007
Podpaski poporodowe CANPOL BABIES Night 78/008
Smoczek LOVI Harmony Girl 22905 0 m+ Beżowy (2 szt
Suszarka do butelek BABYONO 1071/02 Szary
Szczotka do włosów BABYONO 799 Naturalne włosie
Termofor BABYONO Cherry 796/01 Różowy
Zestaw do pielęgnacji paznokci BABYONO
CANPOL WKŁADKI LAKTACYJNE PRZYLEPIEC 140SZT
Canpol 5/119 Aspirator do nosa na katarek
Horizon Wielorazowe Majtki Poporodowe r.40-44 2szt
Olej Ze Słodkich Migdałów 1L Migdałowy Dozownik Do Masażu ciało włosy twarz
Butelka szklana AVENT Natural Response 120ml
Jeszcze pare rzeczy z apteki ale to już stacjonarnie kupię:
Pedicetamol
Espumisan baby
Probiotyk
Octenisept
SPF 50 dla niemowląt Emolium
Reszte rzeczy jak pieluszki, oliwka, husteczki nawilżane, sudocrem kupowałam na bieżąco w lidlu na promocjachxMartaa lubi tę wiadomość
-
Claire, super, że już jesteście w domku ❤️
U mnie na szczęście temat wyprawki zamknięty. Muszę dokupić tylko pampersy i skarpetki 😃 A tak kupuję już tylko to co wpadnie mi w oko.
Dziewczyny, a czy wybierałyście już położną?
Wszystkie mamy z moich okolic radzą mi jaką położną wybrać, ale dwie z nich są już na emeryturze, a o reszcie nie mogę znaleźć żadnych opinii 🥲👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022
Leczenie w klinice:
05.2023 - 1cs Letrozol
15.07 ⏸️ 🥹❤️
17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
17.01 - 1650g 🥰
👩🏻 28l.
AMH - 4.01
🧔🏻 36l.
Morfologia nasienia 1%
-
Tetyda, ja już wybierałam, będziemy mieć położną z naszej szkoły rodzenia, ona też pracuje w osiedlowej przychodni. Właśnie ciężko znaleźć opinie o położnych, może na jakiejś mamowej grupie na fb z Twojej okolicy?
Claire, u mnie też weekend zakupów i wczoraj złożyłam zamówienie w aptece dużo rzeczy mi się pokrywa, ale i tak jeszcze trochę muszę dokupić, postaram się za chwilę wstawić
Kupiłam też wczoraj materacyki rucken do chicco next to me i baby huga a dzisiaj chcę dokupić resztę tekstyliów, typu prześcieradełka i pieluchy muślin/tetra. -
Tami MyBaby płatki kosmetyczne dla dzieci i niemowląt 60 sztuk
Babyono Natural Bamboo myjka do kąpieli bambusowa dla dzieci i niemowląt
Braun Thermoscan 7 IRT6520 termometr elektroniczny do ucha z Age Precision® 1 sztuka
Horizon majtki siatkowe higieniczne poporodowe rozmiar 40-44 2 sztuki
Tami MyBaby patyczki higieniczne dla dzieci i niemowląt 70 sztuk
BabyOno termofor z pestkami wiśni szary 1 sztuka
Symphar NaCl 0,9% roztwór fizjologiczny 50 x 5 ml
Lanoskin 100% czysta lanolina 30 g
Natur Planet olej ze słodkich migdałów 100 ml
Novaclear Hydro Lip Balm nawilżająca pomadka do ust
Linomag 200mg/g maść na bazie oleju lnianego 30 g
Linomag mydło dla dzieci i niemowląt 100 g
Canpol Babies majtki wielorazowe poporodowe (siateczkowe) rozmiar-L/XL 2 sztuki
Canpol Babies Ultra Night chłonne oddychające podkłady poporodowe na noc 10 sztuk
Canpol Babies wielofunkcyjne podkłady higieniczne 60 cm x 60 cm 10 sztuk
Canpol Babies podkłady poporodowe, wysokochłonne 10 sztuk
Adapter do aspiratora Katarek i Katarek Plus 1 sztuka
Katarek Plus aspirator kataru dla dzieci od urodzenia 1 sztuka
Aqua Touch Baby naturalny płyn dezynfekujący 50 ml
Hipp Babysanft Krem przeciw odparzeniom 75 ml
Octenisept płyn do dezynfekcji spray 50 ml
Hartmann Medicomp Kompresy jałowe 5x5cm 25 x 2 sztuki
MARIMER Baby spray do nosa 50 ml
Butelki chciałam suavinex zero, ale dostaliśmy 3 różne w szkole rodzenia do tego jakieś smoczki i zobaczymy jak się nam sprawdzą całe zamówienie robiłam w waptece