W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze powiem wam jedną rzecz jak kiedyś szwagierka mi powiedziała, że "zobaczysz jak urodzisz to zatęsknisz za tym brzuszkiem, poczujesz taka pustkę w sobie". Nie, nie poczułam, poczułam ulgę i taką lekkość bytu, i było "zarombiście" w końcu urodzić, i nie mieć zgagi, chociaż obkurczanie macicy po porodzie nie należy do najmilejszych doznań to naprawdę super było już nie być w ciąży 😋
izzy91 lubi tę wiadomość
🩷 -
xMartaa wrote:Bialy_wilczek super, że na wizycie wszystko dobrze 😍 ja ostatnio jestem bardziej zmęczona i senna 🥱muszę sobie zrobić drzemkę popołudniu, bo nie daje rady.
Ja już też zaczęłam wszystko porządkować, szykować miejsce w szafie na ciuszki i wszystkie inne rzeczy i pomału zaczynam wszystko prać. Zamówiłam też otulacz do nosidełka.
Torbe do szpitala też już zaczynam pakować 😊
Pomału, ale jakoś wszystko idzie 😄
Do szpitala chce uszykować zestaw dla mnie i dla dziecka, który później mąż przywiezie na wyjście, ale zastanawiam się w co ubrać maluszka końcem lutego, początkiem marca na wyjście 🤔
Mam jeszcze pytanie, czy macie jakieś fajne strony z jakimiś darmowymi kosmetykami albo produktami dla dzieci? Ja zapisałam się do klubu Bebilon i dostałam takie fajne karty do zdjęć, próbkę mleka i skarpetki 😊 i jeszcze z Loveli przysłali mi mleczko do prania 😄
Jest jeszcze paczka dady po urodzeniu dziecka, ale analogiczna sytuacja i tam jeszcze podaje się nr aktu urodzenia dziecka, czy warto to każdy zrobi jak uważa 😊🩷 -
Dzięki dziewczyny, tak myślę że nie tylko ja mam takie odczucia(zresztą nawet na grupie FB jakąś dziewczyna ostatnio opisywała swoje smutki), dobrze że nie trwają zbyt długo.
Tetyda, ja też się trochę martwię jak mój pies zareaguje, ale mój ma 2 kg i wydaje mi się że to ogarnę w razie jakieś większej ekscytacji. Choć mój to z natury bardziej niepewny.
Wiesz też z twoim dzieckiem będzie inaczej. Czytałam żeby po urodzeniu przynosić do domu jakieś pieluchy czy zużyte ubranko żeby pies się zapoznał wstępnie z zapachem i żeby po powrocie ze szpitala pierwsze weszło dziecko a pies później (czyli żeby ktoś wyprowadził psa w tym czasie). Ale na ile to coś zmieni w waszym przypadku to nie wiem. Może jakieś konsultacje z behawiorysta? Nawet online?
Tattyteddy ode mnie batów nie będzie bo ja też nie uważam żeby ciąża była jakimś błogosławionym stanem 🫣 w sensie są kobiety które przechodzą ja super, ja niestety nie chociaż też wiem że mogło być gorzej. Więc podziwiam jak ktoś jest w ciąży kilka razy bo to na prawdę wysiłek. No i z kp mam to samo, i też nie zamierzam się katować jak nie będzie szło, jak się uda to okej, jak nie to butla i też okej.
Oczywiście cieszę sie że udało się zajść w ciążę i że mogłam tego wszystkiego doświadczyć, ale tęsknię za jeansami na normalny zamek 😂 -
Miminka, ja też bym się zastanowiła nad behawiorystą, tak jak pisze Izzy. Dzidziuś koleżanki to dla Waszego pieska już na pewno był kosmos bo choćby wniósł tyle nowych, obcych zapachów, ale jak w domu zjawia się dziecko na stałe, to pies też potrzebuje czasu żeby się z tym oswoić, przyjąć w stadzie itp, to taka porada kogoś wykwalifikowanego może dużo pomóc:)
Tattyteddy, słuszna uwaga z tymi danymi🙃 my akurat mieliśmy w rodzinie już 2 przypadki oszukanych osób właśnie w związku ze sprzedażą danych i to przerażające, ale w większości przypadków nic nie da się z tym zrobić a straty finansowe są🤷♀️ -
Tattyteddy wrote:Duże chłopaki jak na bliźnięta! Na kiedy masz termin? Będziesz sn? Właśnie u mnie też główkowo niemal od początku i mi tak też ciężko chodzić czy się obracać, u mnie jeszcze ta główka jest już tak nisko.
Termin mam na 11 marca, a jaki będzie poród tego nie wiem... Fajnie było by urodzić sn jak by wszystko było jak najlepszym porządku. Lekarz mówił że nie powinny się już przekręcić bo mają już ciasno w brzuszku ale to nigdy nie wiadomo 😂🙈 Mi tak samo ostatnio bardzo ciężko chodzić tym bardziej że chłopcy teraz razem są ułożeni główkowo.👩 - 31
👱♂️- 28
Starania- 11.2022r. 💗
CB - ( 4.06- 6t 💔 )
9.07.2023 - Tłuste kreski 🤭
12.07.2023 - Beta 6412,00 😍
14.07.2023 - Beta 13974,00
24.07.2023 - Bliźniaki 🥰👶👶 Rośnijcie Nasze Kropeczki🥰💟
5.10.2023 - Chłopaki 👶👶💙💙
11.01.2024 - Pierwszy Misiu: 1660g 🐻💙, drugi Misiu: 1950g 🐻💙
02.02.2024 - Filipek-2110💙, Franio-2550💙 🍀🤱
Ciąża 2k2o 🤰 -
xMartaa jeny ja ostatnio też cały czas to bym spała 😂 Wróciłam od lekarza, zjadłam obiad i zaraz musiałam iść na drzemkę bo zasypiałam na siedząco 🫣 Czasami czuję się jak na początku ciąży gdzie byłam zmęczona i senna hehe😄
xMartaa lubi tę wiadomość
👩 - 31
👱♂️- 28
Starania- 11.2022r. 💗
CB - ( 4.06- 6t 💔 )
Ciąża 2k2o 🤰 -
Izzy91 powiem że ciąża fajny czas bo można odpocząć itd ale jak męczy ból różnych części ciała to też nie fajnie.
Hehe ja również tęsknię za dżinsami, krótkim bluzkami 🙈
👩 - 31
👱♂️- 28
Starania- 11.2022r. 💗
CB - ( 4.06- 6t 💔 )
Ciąża 2k2o 🤰 -
Hej hej
Ja dziś nie wizytuje, jakaś pomyłka zaszła przy wpisywaniu wizyt
Ja byłam w poniedzialek
Teraz kolejna mam 8 lutego, więc proszę o wpisanie
Też się chyba zacznę pakować lada moment, bo zleci niewiadomo kiedy.
Ja już prawie wszystko popralam, ale styrta prasowania leży 😁
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
M_arcysia wrote:Hej hej
Ja dziś nie wizytuje, jakaś pomyłka zaszła przy wpisywaniu wizyt
Ja byłam w poniedzialek
Teraz kolejna mam 8 lutego, więc proszę o wpisanie
Też się chyba zacznę pakować lada moment, bo zleci niewiadomo kiedy.
Ja już prawie wszystko popralam, ale styrta prasowania leży 😁
U mnie dziś drugie pranie leci 💪 a ja lecę do sklepu po jakieś organizery/pudełka bo to wszytko takie malutkie 😯M_arcysia lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Izzy, Bellinda, dzięki 🥰 może ten behawiorysta faktycznie by się przydał... tak właśnie myślałam tez żeby dać go na pierwsze dni np do teściów i dawać mu do wąchania rzeczy małego, a przywieźć do domu jak już Franek będzie. On nie ugryzie, on się tak cieszy ze po prostu skacze 🫣 a że waży w sumie ok 6 kg, ale jest bardzo silny to ciężko go utrzymać. Będę szukać jakiejś fachowej pomocy 😊
Tattyteddy, ale zupełnie masz prawo nie lubić być w ciąży 😃 Niektóre kobiety naprawde zle ja znoszą zarówno fizycznie jak i psychicznie. Ja mimo, że uważam, że ciążę znoszę bardzo dobrze to śmieje się, że już wiem dlaczego ciąża nazywa się ciążą- BO CIĄŻY 😂 Tez widzę, że drugu trymestr byl cudowny 😅 teraz z każdym dniem jest coraz ciężej po prostu. Każda ma prawo czuć po swojemu, jak ja nienawidzę, jak ktoś narzuca swoje zdanie w kwestii tego kto co ma lubić lub czym się cieszyć...
Bialy_wilczek ostatnio babcia mi opowiadała, że rodziła swoich bliźniaków (moich wujkow) sn. Fakt, ponad 40 lat temu, ale chłopaki po 4 kg 😅 Jeden główkowo, drugi pośladkowo 🫣 myślę że dzisiaj nikt by w szpitalu nie pozwolił na taki poród sn. Dlatego jeśli chcesz rodzic naturalnie o ile będzie to mozliwe to szacun Kochana ogromny!!🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
28.12- 1106 g Franulka 🩵
17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
04.03- 3229 g Misia 🐻
27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙
-
Ja zaczęłam prac i końca nie widać 🙉 tyle tego 😄
Zgadzam się, że z danymi trzeba uważać. Ale czasem są jakieś fajne strony, albo jakieś konta na insagramie, gdzie informują np o promocjach 🙂 -
Miminka
Ojeny.. to dość spore 😄 tyle nosić w sobie kg 🙈 Bardziej właśnie chciałabym poród Sn bo już rodziłam dwójkę dzieci sn i wiem jak to jest. Czytałam na różnych grupach bliźniaczych że dużo kobiet rodzi właśnie SN jeśli pozwala na to ułożenie dzieci i nie ma żadnych przeciwwskazań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 18:50
Miminka lubi tę wiadomość
👩 - 31
👱♂️- 28
Starania- 11.2022r. 💗
CB - ( 4.06- 6t 💔 )
Ciąża 2k2o 🤰 -
Miminka wrote:Izzy, Bellinda, dzięki 🥰 może ten behawiorysta faktycznie by się przydał... tak właśnie myślałam tez żeby dać go na pierwsze dni np do teściów i dawać mu do wąchania rzeczy małego, a przywieźć do domu jak już Franek będzie. On nie ugryzie, on się tak cieszy ze po prostu skacze 🫣 a że waży w sumie ok 6 kg, ale jest bardzo silny to ciężko go utrzymać. Będę szukać jakiejś fachowej pomocy 😊
Tattyteddy, ale zupełnie masz prawo nie lubić być w ciąży 😃 Niektóre kobiety naprawde zle ja znoszą zarówno fizycznie jak i psychicznie. Ja mimo, że uważam, że ciążę znoszę bardzo dobrze to śmieje się, że już wiem dlaczego ciąża nazywa się ciążą- BO CIĄŻY 😂 Tez widzę, że drugu trymestr byl cudowny 😅 teraz z każdym dniem jest coraz ciężej po prostu. Każda ma prawo czuć po swojemu, jak ja nienawidzę, jak ktoś narzuca swoje zdanie w kwestii tego kto co ma lubić lub czym się cieszyć...
Bialy_wilczek ostatnio babcia mi opowiadała, że rodziła swoich bliźniaków (moich wujkow) sn. Fakt, ponad 40 lat temu, ale chłopaki po 4 kg 😅 Jeden główkowo, drugi pośladkowo 🫣 myślę że dzisiaj nikt by w szpitalu nie pozwolił na taki poród sn. Dlatego jeśli chcesz rodzic naturalnie o ile będzie to mozliwe to szacun Kochana ogromny!!
Ale 4 kg każde dziecko to szok i szacun 🙈
Na fb widuję jak któraś urodzi to bliźniaki ważą średnio po 2 kg z kawałkiem, nawet po 3 kg nie widziałam jeszcze a co dopiero 4. Nawet teraz są lekarze, że jak widzą dziecko powyżej 4 kg to z automatu cesarka jest.🩷 -
Dziewczyny przyszedł mi pajacyk dresowy na wyjście ze szpitala 🥹🥰
Jeszcze czapeczka z chustka/apaszka (szukam jakiegoś białego kompletu) i na wyjście młoda ubrana bo bodziaki ze spodenkami też już mam.
Kupowalyscie już gdzieś czapki, jakieś polecajki ?
Ja w sumie coś mam upatrzone u Zyzio&Zuzia ale jeszcze szukam
Miminka, Nataliii, Czekajac_nacud lubią tę wiadomość
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
M_arcysia wrote:Dziewczyny przyszedł mi pajacyk dresowy na wyjście ze szpitala 🥹🥰
Jeszcze czapeczka z chustka/apaszka (szukam jakiegoś białego kompletu) i na wyjście młoda ubrana bo bodziaki ze spodenkami też już mam.
Kupowalyscie już gdzieś czapki, jakieś polecajki ?
Ja w sumie coś mam upatrzone u Zyzio&Zuzia ale jeszcze szukam
Ja kupowałam najzwyklejsze bawełniane w h&m, mam też kilka z vinted i jedna z wełny koleżanka mi zrobiła ale ta chyba będzie za duża na pierwszy miesiąc 😄 -
Dzień dobry dziewczyny 🙂 Jak tam piątek mija?
Ja dzisiaj miałam tak pojechany sen, że obudziłam się tak poirytowana i mam kiepski dzień 😄 W ciąży sny są wgl z innego wymiaru...🙄 śniło mi się że mój M. mnie zdradził, dał mi swój telefon odkryłam że pisał z jakąś młodszą laska i co najlepsze spotkał się z nią. Masakraa haha👩 - 31
👱♂️- 28
Starania- 11.2022r. 💗
CB - ( 4.06- 6t 💔 )
Ciąża 2k2o 🤰 -
Witam się z Wami z trójką z przodu na suwaczku Kiedy to zleciało! Śmieję się, że teraz już wszyscy mamy tą trojeczkę z przodu, haha
Ostatnio słabiej czuję ruchy, liczę je codziennie i jest ich nadal sporo ale są słabsze, pewnie dzidzia zmieniła ułożenie. Wcześniej to mi się aż brzuch wyginał i czuć było dokładnie części ciała pod ręką, a teraz są bardziej stłumione.
My dziś idziemy na szkołę rodzenia, temat "noworodek" także liczę na jakieś ciekawe zajęcia w praktyce, bo teorię już znam
Tattyteddy, spokojnie nie głodzę się Przeliczyłam sobie moje zapotrzebowanie kaloryczne i wbijam wszystko w tracker, trochę reżimu nie zaszkodzi. Widzę po sobie że mocno przesadzałam, szczególnie w Święta - wszystkie ciasta, pierogi i inne wysokokaloryczne a nie koniecznie odżywcze żarcie wlatywało bez umiaru.
Miminka, też się zastanawiam co to będzie z pieskiem, nasz też się bardzo ekscytuje szczególnie jak ktoś przychodzi w odwiedziny, ale na szczęście nie szczeka Boję się tylko że psinka poczuje się odtrącona w tych pierwszych tygodniach po porodzie. A jakiej rasy jest Wasz piesek?
Marcysia, śliczne to body, ja ciągle nie wiem w co bobasa ubrać na to wyjście ze szpitala, chyba czegoś podobnego poszukam i na to tylko otulacz z fotelika. Niby mam jeszcze takie kombinezon ocieplany ale nie można w czymś takim wsadzać do fotelika, więc bez sensu go brać. Gubię się w tym wszystkim trochę
Bialy wilczek doskonale rozumie ja mam tak głupie sny że to jest aż niepojęte co ta ciążowa głowa produkuje
Wybieracie się może na sesję ciążową? Mnie z jednej strony kusi, bo to piękna pamiątka na całe życie, ale z drugiej ceny przerażają -
Bialy_wilczek wiem o czym mówisz, tez mialam taki sen, że mój Mąż mnie zdradził na moich oczach i przez sen zdjęłam obrączkę 😂😂 cyrk. Oby Ci powrócił szybko dobry humor 😊
Claire, mamy Jack Russel Teriera 🐶 Szalony pies 🤪 I jest straszna przylepą, uwielbia się tulić. Tez się obawiam, że poczuje się odtrącony a przez to nie będę umiała nad nim zapanować 😔
Ja sesji ciążowej w sumie nie chcialam nigdy, jakos nigdy mi się te zdjęcia nie podobały 😅 Pozniej Mąż cos zaczal przybąkiwać, że chciałby taka sesje z brzuszkiem. No i chciał mi kupić ta sesje na urodziny, ale stwierdziliśmy że ceny są kosmiczne i szczerze to po prostu szkoda mi kasy. Fakt, na prewno super pamiątka, ale chyba wolę za to kupić coś Dzidziusiowi 🥰🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
28.12- 1106 g Franulka 🩵
17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰