W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
Tattyteddy wrote:Bellinda to już nie wiem, ale to też nic strasznego, podadzą antybiotyk i tyle, będzie Oki.
Ja miałam ostatnio pobrany już ten wymaz ale czytam w internecie że jego się pobiera po 35 tygodniu, a u mnie jakoś szybko...
Rozzzzi, podobno przed porodem organizm sam się oczyszcza, może pojawić się biegunka, wymioty. Może ale nie musi, różnie to jest.
No widać, że już przygotowuje się organizm powoli.
Ciąża donoszona jest jak stuknie 37+0 tak? Czy 38+0? -
Tattyteddy wrote:To u mnie wypada na 29.02, w sumie fajna data, mogę rodzić 😋
-
Claire nie zdążyłam zobaczyć, ale napewno pięknie wyglądałaś 🥰 my też za tydzień lecimy na sesje, też się zdecydowaliśmy 😃
Ja miałam GBS zrobiony wczoraj hmm, to chyba za wcześnie? Faktycznie piszą..ze od 35tc to teraz nie wiem..
Claire lubi tę wiadomość
-
Właśnie czytam że im później tym lepiej z tym gbs bo wtedy mamy większą pewność, że nie będzie infekcji w trakcie porodu. Hmm także dziwne że tak wcześnie Wam robią, ale może są różne szkoły.
A mi donoszona ciąża wypada 1 marca, śmiesznie już będzie przekroczyć tą datę Właśnie wróciliśmy z zakupów i dorzuciłam do walizki przekąski i ten nawilżony papier toaletowy. Oficjalnie jestem gotowa A piszę to popijając daktyle herbatką z liści malin -
Miminka wrote:Claire piękne zdjęcia 🥰 Kurcze, nie wiem dlaczego wyobrażałam sobie Ciebie, że masz dłuuuuuugie ciemne włosy 🙈
Robi się coraz ciężej, to fakt... Ja lubię brzuszek, lubię czuć ruchy Maluszka, ale już chciałabym naprawde odzyskać swoje ciało 😅 I wolałabym spacerować z nim w wózeczku 😊
Miminka, miałam jeszcze do niedawna długie włosy, ale ścięłam w grudniu także nie pomyliłaś sięMiminka lubi tę wiadomość
-
Claire super te zdjęcia 😊
Ja gbs miałam robiony coś około 34 tygodnia, wyszedł negatywny.
Mi jutro wypada 37 tydzień 🙉 Cesarkę miałam zaplanowaną na koniec lutego, ale na wizycie lekarka powiedziała, że może się coś zacząć wcześniej i gdyby nie to, to czekałabym pewnie spokojniej na termin, a tak to jestem jak bomba 🫣💣 każdy ruch, skurcz i napięcie brzucha, to już myślę czy się coś nie zaczyna.
Od kilku dni mam nieregularne skurcze, pobolewanie w kroczu jakby zaraz dziecko miało wylecieć 🙈
A jak u Was? Czy któraś ma już jakieś objawy ? -
xMartaa wrote:Claire super te zdjęcia 😊
Ja gbs miałam robiony coś około 34 tygodnia, wyszedł negatywny.
Mi jutro wypada 37 tydzień 🙉 Cesarkę miałam zaplanowaną na koniec lutego, ale na wizycie lekarka powiedziała, że może się coś zacząć wcześniej i gdyby nie to, to czekałabym pewnie spokojniej na termin, a tak to jestem jak bomba 🫣💣 każdy ruch, skurcz i napięcie brzucha, to już myślę czy się coś nie zaczyna.
Od kilku dni mam nieregularne skurcze, pobolewanie w kroczu jakby zaraz dziecko miało wylecieć 🙈
A jak u Was? Czy któraś ma już jakieś objawy ? -
Hej, ale tutaj się dzisiaj podziało
Co do snów u mnie też na grubo co do wierzenia nie wierzenia w sny … one nie przepowiadają przyszłości ale są rekonstrukcją naszej nieświadomości, tego co przeżywamy, czego się obawiamy albo pragniemy dla siebie w abstrakcyjny sposób żeby łatwiej nam było, gdyby nie ta praca nasz umysł by się przeciążył.
Ja bardzo lubię sny, bo dzięki nim często wyłapuję różne rzeczy których w ciągu dnia nie zauważam (oczywiście kiedy się nad tym zastanowię) a zazwyczaj sen jak sen, po prostu był . Fajne źródło informacji o nas samych
A co do czopu, u mnie też jest śluz i też wczoraj np zastanawiałam się czy mi się wody nie sączą ale raczej nie, bo dzisiaj spokojnie na bieliźnie.
U mnie ciąża donoszona będzie 22.02 czyli za tydzień w czwartek .
Jej ja też już nie mogę się doczekać aż pojawi się kruszynka na świecie
Co do GBS to na szkole rodzenia babeczka też mówiła żeby się tym nie przejmować, że z GBS jak się zacznie akcja porodowa, odejdą wody to mamy maksymalnie 5h żeby dojechać do szpitala więc luz.
Ja sama jestem ciekawa kiedy u mnie lekarz pobierze GBS…
08.06.2019 👩❤️👨
31.08.2019 💍
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
28.05.2023 💔 5cs
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka ))
26.10.2023 Całe 320g miłości
26.02.2024 3242 g Zuzanny
Zuzia się urodziła 11.03.2024
Ważyła 3370 g
Mierzyła 55 cm
-
Rozzi spokojnie 😘 u mnie przy ostatnim tygodniu skurczy oczyszczanie trwało w najlepsze, wymioty biegunka, gdzie do tej pory była walka z zaparciami. A i u mnie dużo śluzu, wkładek tych na wody nie polecam. Kupiliśmy w styczniu, zabarwiły się, a na IP pokazało że nic się nie dzieje.
My wczoraj wieczór w kinie i kolacja 🥰.
Skurcze dają cały czas znać, raz dosłownie parę skurczy, a raz cały dzień. Oby do wizyty.
U mnie donoszona 5 marca i czuję lekkie przerażenie a jednocześnie ekscytację że już tak blisko 😀Marzec 2023 CB
Maj 2023 CB
Czerwiec 2023 CB
10.07 ⏸️
12.07 19.98 ❤️
25.07 pierwsza wizyta, mam 2 mm, jest czynność serduszka ❤️
18.08 mamy 2.17 cm ❤️
08.09 5.54 cm Szczęścia❤️
29.09 Helenka 💗
20.10 11.57 cm zdrowej Dziewczyny ❤️
10.11 połówkowe 469 g zdrowej Helenki 💗
01.12 694 g Naszej Żabci🥰
22.12 Słoneczko rośnie ❤️
09.01. USG 3 trymestru 1565 g Helenki ❤️
30.01 Skrzacik rośnie 🥰
20.02 2500 g Helenki ❤️
12.03 Helenka ma już 3200 g 🥰
17.03.2024 9.00 Cesarzowa Helenka jest z Nami 3380 g i 54 cm ♥️
15.08.2023 Nasz Dzień 💒
-
Jeju ale się tu zacznie dziać w ciągu kilku tygodni a moze i nawet dni 👌🤞😲 Ja to raczej będę zamykać stawkę 🤭 więc z niecierpliwością czekam na Wasze historie i polecajki 🙃
Clarie pęknę zdjęcia 😍 i to z pieskiem cudowne ❤️
Miminka piękny brzusio ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 10:14
Miminka lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Noo Dziewczyny, weszłam na czerwcowy, tam się dzieje... 🙈🙈 Bejbiki pchają się na świat 🥰
U nas też tak jak Nataliiii piszesz, kwestia dni 😅 Booooze jakie to jest ekscytujące i przerażające jednocześnie 😄
Ja dzis bylam na badaniach, przeszłam się z autobusu do szpitala, na autobus, do sklepu i do domu. Jestem PADNIĘTA 🤣 Czy Wy też macie taki ból pachwin jak za dużo pochodzicie? Nie jakis taki skurczowy czy cos, raczej jak typowe zakwasy 😅
Czekajac_nacud oo dobrze wiedzieć że te wkładki są guzik warte 😉🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
28.12- 1106 g Franulka 🩵
17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
04.03- 3229 g Misia 🐻
27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙
-
Czesc dziewczyny 😄
U mnie objawów zblizajacego się porodu brak, a tak bym chciała urodzić tak w 38 TC 🤞😁 aż wam zazdroszczę tych skurczów, wiem że jak mnie dopadną to pożałuje swoich słów 😆
Właśnie widziałam na czerwcowym, wychodzi na to że od 37tc to już się siedzi na bombie 😂😂
Miminka ja mam dokładnie tak samo jak więcej pochodzę to bolą mnie pachwiny i chodze później jak kaczka ☺️
Nataliii mi się coś pokręciło, następna wizyta 29 lutego a nie marca 😄 29 marca to już mam nadzieję będę rozpakowana 😂 widać gdzie mój mózg już błądzi 😉Nataliii, Miminka lubią tę wiadomość
-
U mnie od kilku dni też się chyba zaczynają dziać jakieś skurcze. To taki ból jak okresowy tylko lżejszy, pare minut mnie tak trzyma i puszcza. Szczególnie wieczorami.
Też właśnie widziałam że tam się dzieje na czerwcowym dosłownie jak na bombie siedzą dziewczyny Ja już też nie mogę się doczekać z jednej strony, dzisiaj w nocy wstawałam 5 razy, łaziłam po domu jak zombie, w dodatku tak chrapię że sama się od tego budzę. A z drugiej wiem że po porodzie wcale łatwiej nie będzie.
Miminka mnie na spacerze zadyszki głównie łapią, a pachwiny bolą ale w nocy.
W ogóle to mnie ostatnio tak wysypało na twarzy... chodzę w ciuchach starego... no jestem adam sandler w pełnej okazałości -
A to ja też mam bóle okresowe ale one trwają czasem i pół godziny ciągiem więc nie traktuje ich jako skurcze 😔
Zamówiłam sobie herbate z liści malin i zrobiłam zapas daktyli. Nie wiem czy coś to pomoże ale na pewno nie zaszkodzi 😁
Pochwalę się też że dokupilam przekąski i wodę i temat torby do szpitala mam zamknięty (chociaż chyba trochę je przeorganizuje żeby łatwiej się w tym odnaleźć ).
Claire wzięłam z ciebie przykład i kupiłam maseczki w płachcie do szpitala, ciekawe czy będzie kiedy użyć 😅 no i lubię za Adama sandlera 😂😂 ja to mam już dość legginsów ciążowych a chodze na zmianie w bluzie i tunice wielkości namiotu która dostałam od teściowej 😀Claire lubi tę wiadomość
-
Hahaha Claire, teraz mam ciagle tego Adama Sandlera przed oczami 😂😂
Z tymi pryszczami to jest masakra, u mnie to samo. Tzn falami, raz cera idealna a raz wysyp jakiś straszny. Widać, jak hormony szaleją 🤯
Izzy91 tez mam dość ciążowych leginsów, jeansów. Ogólnie mam dość tych gum pod cyckami 😅 Ja jeszcze o dziwo poza t-shirtami i spodnami to mieszczę się w ubrania sprzed ciąży 😅 bluzy, sweterki noszę te same co zawsze 🤭 ale dół garderoby doprowadza mnie do szału. Gratki za gotowość szpitalna 😁🥳
U mnie brak jakichkolwiek skurczy czy czegoś co by mogło zwiastować chociażby ułamek objawów porodowych 😅 Czasami czuje taki bol i ucisk w podbrzuszu, ale wtedy też czuje, że mały się tam rozpycha i kręci.
Generalnie to juz nie wiem co jest trudniejsze- początek czy końcówka ciąży? 😄 Bo ze 2 trymestr jest super to naprawdę prawda 🙈 Zebym miała teraz się przeprowadzać to bym chyba umarła. A w grudniu jeszcze latałam jak samolocik 🫣
izzy91 lubi tę wiadomość
🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
28.12- 1106 g Franulka 🩵
22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
04.03- 3229 g Misia 🐻
27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙
-
Te gumy pod cyckami są najgorsze, już mam ich tak dosyć dlatego outfity na Sandlera mnie aktualnie ratują, no ale wyglądam wiadomo, właśnie jak chodzący namiot
Izzy to sprowadziłaś mnie na ziemię, już myślałam że te bóle okresowe mogły coś oznaczać A z tą maseczką to wystarczy ją założyć na twarz i tyle, więc myślę że znajdzie się dla nas chwila
Miminka, ja też już nie wiem co gorsze, u mnie właściwie cała ciąża mocno dała mi w kość, jedynie rodzaj dolegliwości się zmieniał przez kolejne trymestry I cieszę się że ogarnęłam tą wyprawkę za wczasu bo ja z kolei sobie nie wyobrażam ogarniać tego teraz.
A powiedzcie planujecie jakieś większe gotowanie obiadków na zapas połogowy? Ja się właśnie zastanawiam nad tą opcją albo cateringiem ale tylko właśnie na obiady. Ostatnio widziałam że diety od brokuła mają taką opcję jak obiad+ deser albo obiad+ zupa i wychodzą w miarę dobrze cenowo.
-
Claire ale moze twoje są inne i coś znaczą 😆 bo ja je mam już chyba z miesiąc ale są dni gdzie boli są dni gdzie wcale więc w sumie juz je ignoruje 😅
Co do jedzenia to mam trochę zamrożonych pierogów i krokietów od mamy, trochę zup w słoiku, a tak to maz będzie gotował jak zwykle zresztą 😅 no chyba że faktycznie dziecko będzie tak wymagające że we dwójkę nie damy z nim rady no to pewnie jakis catering wpadnie ja nawet nie wiedziałam że można same obiady zamówić 😁 -
Ja oczywiście z moim optymizmem co do macierzyństwa mam zamiar gotować 😅 Lubie gotować, robie to mega szybko więc myślę że damy radę. Jak nie to mamy super bar mleczny z dowozem 1 km od domu 😅 catering tez super opcja😊 Zapas mrozonych pierogów to akurat zawsze szanuje🙈
🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
28.12- 1106 g Franulka 🩵