W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
Tattyteddy wrote:Tez macie tyle śluzu rzadkiego? Ja już któryś dzień całe majty mokre, zaczęłam się zastanawiać czy to nie wody ale niby śluz tylko mega rzadki.
-
BiałaSasanka wrote:U mnie tak było ze śluzem i lekarz mówił, że jest okej. Ale jak dostałam antybiotyk na zatoki plus probiotyki, to już tak nie mam 😅🩷
-
Hej dziewczyny, ja dzisiaj trochę ponarzekam 🙃 ale tą końcówkę ciąży, to chyba natura specjalnie wymyśliła tak, żeby kobietom jak najbardziej dać w kość i żebyśmy już chciały rodzić😁 wczoraj cały dzień tylko na zmianę leżałam i siedziałam bez sił a i tak wieczorem ledwo się doczołgałam do łóżka, wszystko mnie bolało🫠
Tattyteddy, gratulacje, no to możesz rodzić 😁 wybraliście już imię? Ja po odstawieniu luteiny mam już trochę mniej tej "wody", ale i tak dla komfortu też się przebieram.
Miminka, oby antybiotyki szybko zadziałały💪 bycie w szpitalu to nic przyjemnego, ale dobrze że dbają o Was i monitorują sytuację.
Tetyda, to Jagusia śmignęła jak burza😊 trzymam mocno kciuki za dobre wyniki i powrót do domu😊 -
Hej dziewczyny, u mnie kolejny dzien pogoda brzydka😒 nic sie nie chce 😩 u mnie dzis nocka nie najlepsza, na siku tylko dwa razy aleee mialam taki bol brzucha jak na okres ze spac nie moglam, leżałam w tym lozku i nie wiedzialam co robic😭 ale przeszlo na szczescie. Ciągnie mnie wgl caly doł jak chodze albo cos zakuje no masakra 🤯
-
Rozzzzi, ja to samo mam🙈 myślałam że coś się zacznie z tego wszystkiego
-
Przy tym bólu jak na okres, mała sie tak ruszała ze sprawiala mi kolejny ból 🫣
Bellinda no ciekawe bo ja tez myslalam ze sie cos dzieje ale ta data mnie nie przekonuje haha😂 ogólnie wole marzec wiec jutro moge rodzic😂🫣 -
Dzień dobry, dzień dobry 🫡
Mnie dziś biodro wybudzało, wyjątkowo dało mi popalić - klasyk ostatnich tygodni 😩
Planuje dziś ogarnąć pokoik i komodę Zuzi tak żeby wszystko było już gotowe na tip top, przykryję folią remontową i czekamy dalej 😁 już na prawdę bardzo chce urodzić bo czuję się jak słoń, dosłownie.
Tattyteddy u mnie podobnie, też mam bieliznę mokrą non stop. Zbijam pionę za donoszenie ciąży ✋🏻
Tetyda powodzenia z kąpielą, daj znać jak poszło, super że Jagusia już tak dobrze się czuje 🥰❤️
Miminka współczuję strasznie, mam nadzieję że już trochę lepiej się czujesz? Wiadomo na jak długo zostaniesz? Oswojenie się ze szpitalem to zawsze jakiś plus, u mnie zadziałało bo nie mam już takiego stresa po pobycie w styczniu.
Bellinda to Ty już 39 tydzień zaczynasz! Jak się z tym czujesz? Widzę że fizycznie ciężko a nastawienie jakie? Coś mi się wydaje że Ty nam się tu rozpakujesz lada moment 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego, 11:19
-
Rozzzzi wrote:Hej dziewczyny, u mnie kolejny dzien pogoda brzydka😒 nic sie nie chce 😩 u mnie dzis nocka nie najlepsza, na siku tylko dwa razy aleee mialam taki bol brzucha jak na okres ze spac nie moglam, leżałam w tym lozku i nie wiedzialam co robic😭 ale przeszlo na szczescie. Ciągnie mnie wgl caly doł jak chodze albo cos zakuje no masakra 🤯
-
Data mi już tak nie robi, ale mąż ma teraz w pracy delegację i na wstępie musiał ich poinformować, że ja w każdej chwili mogę zacząć rodzić 🙈
Claire, no właśnie mam takie mieszane nastawienie, z jednej strony trochę dość a z drugiej jeszcze to do mnie nie dotarło i mógłby jeszcze trochę poczekać 😁 ale u Ciebie dobrze że jest psychiczna chęć i gotowość 😁M_arcysia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ja dziś w nocy sikalam jakbym wypiła dwa litry wody przed snem 😅 moje bóle okresowe się wyciszyły, czuję że szybko nie urodzę 😢
Idę dziś na wizytę i tak bym chciała usłyszeć że coś tam się dzieje 😄
I dziś ostatnie zajęcia w szkole rodzenia, szybko zleciał ten luty.
Bellinda mam podobne nastawienie, już bym chciała wrócić do pełnej sprawności i mieć mała "na zewnątrz" a z drugiej nie czuje psychicznej gotowości żeby jechać i rodzic 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego, 11:54
-
Dziewczyny łączę się z wami bólu. Co prawda moja nocka była taka 3/10… z jedną przerwą, jakieś dziwne sny
A teraz podpisywaliśmy umowę i myślałam że umrę mam jakiś problem z oddychaniem, brzuch mi staje, napierdziela w krzyżu i z przodu ciągnie, ale nie żeby to jakaś masakra była ale uciążliwe. Czuję jakbym ciągle dźwigała jakiś ciężki worek
Teraz idę na drzemkę bo nie dam rady funkcjonować.
Bellinda może umówimy się na wspólny poród bo widzę że tyle samo nam zostało :p.
14 dni… szok. To już tak blisko. I też mam tak że z jednej strony bardzo chce urodzić a z drugiej to … toż to szokBellinda lubi tę wiadomość
08.06.2019 👩❤️👨
31.08.2019 💍
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
28.05.2023 💔 5cs
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka ))
26.10.2023 Całe 320g miłości
26.02.2024 3242 g Zuzanny
Zuzia się urodziła 11.03.2024
Ważyła 3370 g
Mierzyła 55 cm
-
Bellinda wrote:Claire, no właśnie mam takie mieszane nastawienie, z jednej strony trochę dość a z drugiej jeszcze to do mnie nie dotarło i mógłby jeszcze trochę poczekać 😁 ale u Ciebie dobrze że jest psychiczna chęć i gotowość 😁
Jakoś ostatnio mi się zmieniło, bo wcześniej miałam dużego stresa, a teraz jakoś zmalał i bardziej jest ciekawość i ekscytacja. No i te wszystkie dolegliwości jednak dają w kość 😅 już mi się marzy normalne funkcjonowanie.
Dziewczyny czy Wy też tak puchniecie? Myślałam że to jednorazowo, ale już kilka dni jestem tak opuchnięta... stopy, łydki, nadgarstki, palce u rąk.. a nawet cała twarz i usta to mam takie jakby mnie coś użądliło 😂
Izzy kciuki za wizytę!Wrazluwa lubi tę wiadomość
-
Claire wrote:Jakoś ostatnio mi się zmieniło, bo wcześniej miałam dużego stresa, a teraz jakoś zmalał i bardziej jest ciekawość i ekscytacja. No i te wszystkie dolegliwości jednak dają w kość 😅 już mi się marzy normalne funkcjonowanie.
Dziewczyny czy Wy też tak puchniecie? Myślałam że to jednorazowo, ale już kilka dni jestem tak opuchnięta... stopy, łydki, nadgarstki, palce u rąk.. a nawet cała twarz i usta to mam takie jakby mnie coś użądliło 😂
Izzy kciuki za wizytę!
Ja z tym puchnięciem to jeszcze nie tak bardzo ale czuję że bardziej jestem opuchnięta. Obrączka jeszcze wchodzi ale już tak w punkt jest a była dosyć luźna.08.06.2019 👩❤️👨
31.08.2019 💍
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
28.05.2023 💔 5cs
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka ))
26.10.2023 Całe 320g miłości
26.02.2024 3242 g Zuzanny
Zuzia się urodziła 11.03.2024
Ważyła 3370 g
Mierzyła 55 cm
-
Wrazluwa, zgadzam się, będzie nam raźniej 😁
Claire, czytałam że to częste na końcówce ciąży, mogą się powiększać stopy, usta, nos😅 ja byłam chyba najbardziej spuchnięta w lato w 1 trymestrze, jak były upały, ale pierścionki i obrączkę zapobiegawczo zdjęłam chyba z miesiąc temu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego, 12:58
-
Ja mam spakowane body z długim plus spodenki, skarpetki, cienki kombinezon bawełniany taki jednowarstwowy dosłownie, czapka+chustka i w foteliku założony otulacz
Tattyteddy lubi tę wiadomość
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Claire u mnie nie zauważyłam puchnięcia, może delikatnie dłonie dlatego ściągam na noc obrączkę na wszelki wypadek 😄
Tattyteddy ja mam spakowane body, pajac, skarpetki, czapeczkę i dresowy kombinezon plus otulacz w foteliku. Jak będzie bardzo ciepło to nie ubiorę body. Jakoś się tym bardzo nie przejmuje bo z porodówki do auta to dosłownie 3 kroki a potem z garażu podziemnego do mieszkania to nawet nie poczuje 😀M_arcysia lubi tę wiadomość
-
My na wyjście mamy kombinezon z h&m taki misiowy + otulacz w foteliku, ale też się jakiś nie przejmuje bo jak mąż będzie po nas jechał to w razie czego coś weźmie i dopasujemy do pogody.
Ja na szczęście wszystko zdjęłam z palców bo teraz to by musiał jubiler rozcinać 😅 Bellinda ja też właśnie puchłam w pierwszym trymestrze jak były takie upały, dodatkowo wymioty to potęgowały. No ale teraz to jest jeszcze gorzej 😂 -
Ja mam przygotowane juz w foteliku, body z dlugim, polspiochy i sweterek no i czapeczka😬 w foteliku mam otulacz. Tez jakos sie tym nie przejmuje bo ze szpitala do auta chwila i potem juz chwila z auta do domu 😃