W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, od kilku lat w Gdańsku😊 oj, podobno dużo dzieci lubi się urodzić po takich porządkach🤭
Tetyda, na pewno chcą dobrze, ale nie dziwię się Twojemu wkurzeniu, skoro już od kilku dni lekarze mówili, że w poniedziałek wychodzicie...poradzicie sobie z pewnością, są jeszcze wizyty położnej, też nie będziecie zostawieni sami sobie🙃 trzymam kciuki żebyście jutro byli już całą rodzinką w domu❤️PustynnyKwiat lubi tę wiadomość
-
Chciałabym w UCK, ale podobno ostatnio mają tam oblężenie i jako opcję B mam Kartuzy, co ze względu na odległość nie wiem czy jest najlepszym pomysłem🙈 właśnie to mnie bardzo stresuje przed porodem, że nie wiem gdzie ostatecznie wyląduję. Trójmiejskie porodówki mają baaardzo skrajne opinie🤷♀️
-
Też ostatnio zaczęłam rozważać Kartuzy jak przejrzałam opinie 🙈 Dalej już bym miała tylko Tczew i Malbork, ale w korkach Kartuzy jeszcze wyjdą szybciej niż samo Trójmiasto 😂 Na pewno skreślam Wejherowo za głosy o nakazie leżenia, bo znieczulenie, KTG, itp. UCK wszystkie znajome chwaliły, ale jednak miały trudniejsze ciąże niż ja i boję się odesłania gdzie indziej.
-
No dokładnie. Mają dużo pacjentek na patologii i poumawianych na Cc. Ja tam co prawda byłam w trakcie ciąży, ze względu na niewydolność szyjki, ale czy akurat będzie miejsce na porodówce to loteria🤷♀️
-
Bellinda, BialaSasanka no proszę sąsiadki 😁😁
Tak jeśli chodzi o UCK to skierowanie i to w 30tc umawiane jest, a jeśli chodzi o akcje i nagle to często odsyłają.. jeśli nie ma rozwarcia itd.
Na fb macie grupę gdzie rodzic w PomorskimWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 22:14
Bellinda lubi tę wiadomość
-
PustynnyKwiat, ale super:) a Ty wybrałaś już któryś szpital? Też już należę do tej grupy😊
-
o proszę jak się dziewczyny zgadałyście super, że jesteście z jednej okolicy
jak się czujecie? macie jakieś objawy przepowiadające??
u mnie się wszystko wyciszyło, jest na spokojnie, mam skurcze braxtona Hicksa, krzyż odpuścił, więc myśle że jeszcze spokojnie pochodzę i dotrzymam terminu
mój lekarz prowadzący wyjeżdża w czwartek 07.03 do 10.03 go nie będzie i mówił że jak go nie będzie to mam trzymać nogi złączone ;P taki śmieszek ;P
a dzisiaj z mężem ćwiczyliśmy pozycje wertykalne i porodowe od zaufaj położnej i fajnie nam to wyszło, bardzo mi brakowało takiego kontaktu z nim, nawet taka fajna zabawa wyszła z tego
Tetyda, trzymam kciuki za jutro, żebyście spokojnie wyszły do domu z Jagusią. Dawaj znać co i jak08.06.2019 👩❤️👨
31.08.2019 💍
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
28.05.2023 💔 5cs
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka ))
26.10.2023 Całe 320g miłości
26.02.2024 3242 g Zuzanny
Zuzia się urodziła 11.03.2024
Ważyła 3370 g
Mierzyła 55 cm
-
Dziewczyny jak Wasze brzuszki? Powiem Wam że mi w ciągu ostatniej doby na prawdę mocno się obniżył, czuję dziś takie parcie na miednicę i pęcherz no i ruchy małej są też już tak nisko wyczuwalne 🤔 mój mąż mówi że w przyszłym tygodniu się rozpakuje jak nic 😄 ale ja jakoś tego nie czuję. A jak Wasze przeczucia?
-
Claire wrote:Dziewczyny jak Wasze brzuszki? Powiem Wam że mi w ciągu ostatniej doby na prawdę mocno się obniżył, czuję dziś takie parcie na miednicę i pęcherz no i ruchy małej są też już tak nisko wyczuwalne 🤔 mój mąż mówi że w przyszłym tygodniu się rozpakuje jak nic 😄 ale ja jakoś tego nie czuję. A jak Wasze przeczucia?
U mnie wysoko i wręcz mam wrażenie, że Mały siedzi mi gdzieś w płucach 😅 Ja to się obawiam, że będę nosić ten brzuch do kwietnia 🫣 Ten tydzień jeszcze odpoczywam, ale od 38+0 zaczynam ostre sprzątanie, spacery i napastowanie Starego 😂😈
Claire, jak Ci się obniżył to może faktycznie coś się święci 😊 I tak macie sprzątanie w planach wiec do dzieła 😂🤭🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
28.12- 1106 g Franulka 🩵
17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
04.03- 3229 g Misia 🐻
27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙
-
Bellinda, tak mam już termin do uck. Też bardzo chciałam się tam dostać 😁
BialaSasanka noo tak sa różne opowieści.. też co chwilę podczytuje 🤣
Wstałam dziś taka zmęczona, te siusianie w nocy wykańcza.. studnia bez dna jestem 🤣
Bellinda lubi tę wiadomość
-
Claire wrote:Dziewczyny jak Wasze brzuszki? Powiem Wam że mi w ciągu ostatniej doby na prawdę mocno się obniżył, czuję dziś takie parcie na miednicę i pęcherz no i ruchy małej są też już tak nisko wyczuwalne 🤔 mój mąż mówi że w przyszłym tygodniu się rozpakuje jak nic 😄 ale ja jakoś tego nie czuję. A jak Wasze przeczucia?
Mój brzuch jakby się podniósł a na pewno jeszcze urósł i nie wiem czy te bóle jak na miesiączkę wcześniej to po prostu córa sobie jeszcze rosła i rozciągało macicę, bo teraz od kilku dni nic tylko zgaga pali w nocy, więc no brzuch wysoko. Nawet jak oddawałam krew w piątek to pani w labie mówiła że jeszcze do porodu zobaczymy się 2 razy bo tak szybko nie urodzę 👀
I od razu zgadła że córka będzie, bo się zmieniłam na buzi (zbrzydłam wiadomo ale tego nie powiedziała 🤣😁)
Ja dzisiaj zaraz wizytuje, więc kciuki poproszę aby wyniki były ok.Miminka, Nataliii, Czekajac_nacud, Bellinda, M_arcysia, PustynnyKwiat lubią tę wiadomość
🩷 -
Cześć dziewczyny u mnie totalny luz, tak czuję psychicznie w głowie. Jak mąż mnie pytał przed wyjściem na dyżur to miałam takie dzisiaj rodzić nie będę
Za to miałam mega dziwne sny w nocy i całkiem dobrze spałam
Brzuch mam nisko i tak wszyscy mi mówią i może rzeczywiście lepiej mi oddychać ale co jest paradoksem to zgaga mnie męczy bardziej niż wcześniej oczywiście już wieczorem ?? Tego nie rozumiem ale jakoś to wytrzymuje
Claire kto wie a chciałabyś już za tydzień się rozpakować ??
Ja to mam tylko nadzieję że nasze rozpakowania zaczną się naturalnie i nie trzeba będzie ingerować w to nadmiernie
PustynnyKwiat u mnie też mała naciska na pęcherz wg fizjoterapeutki uro ale jakimś cudem nie mam nocnych wybudzeń na siku… tak z raz max 2 razy ciekawa jest ta nasza fizjologia, że niby podobnie ale też różnimy się w objawach.
Tattyteddy trzymam kciuki ! powodzonkaPustynnyKwiat lubi tę wiadomość
08.06.2019 👩❤️👨
31.08.2019 💍
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
28.05.2023 💔 5cs
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka ))
26.10.2023 Całe 320g miłości
26.02.2024 3242 g Zuzanny
Zuzia się urodziła 11.03.2024
Ważyła 3370 g
Mierzyła 55 cm
-
Dzień dobry w poniedziałek! U mnie w końcu super noc, nic nie bolało i tylko jedno siku o 6 rano 😁
Claire mi się wydawało parę dni temu że brzuch trochę niżej ale ja chyba mam tak nisko od początku bo sporo miejsca pod biustem 😅 ale jak czujesz już tak nisko ruchy to może faktycznie coś jest na rzeczy i zaraz twój czas 😁 jesteś na to gotowa psychicznie?
Ja mam tak że jeden dzien spoko mogę rodzic jakoś przeżyje, a drugiego że przecież jak sobie nie poradzę z tym bólem 🫣
Tattyteddy kciuki za wizytę 🤞
Wrazluwa mi się dziś śniło że goniła mnie mafia autobusowa 😁i u mnie też ostatnio zgaga częściej, prawie co wieczór, wcześniej miałam tak raz na tydzien. Dobrze że już niedługo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 09:36
-
Hejka!
U mnie nocka dobrze, dwa razy na siku 😂 o matko jak wstaje to czuje jakbym na brzuchu zakwasy miala🫣😂
Wydaje mi sie ze brzuch juz mi tez opadł😬
Dzis znowu na KTG🙂
Tatytedy kciuki✊🏻 -
Tattyteddy kciuki🤞Też idę wieczorem.
Tetyda, kciuki za wyjście. Dawaj znać jak będziesz mieć chwilę 😊
Ja mam wrażenie, że brzuch mi zmalał 😂 Pewnie się obniżył, bo zgaga minęła i kopniaki już nie są tak wysoko. Jeszcze 2 tygodnie odpoczywam i nie rodzę 🙈 -
Dzień dobry. U nas bardzo przyjemny weekend w sobotę rodzinka w gości, wczoraj znajomi zrobili nam już chyba ostatnie zdjęcia z brzuszkiem. Wieczorem pojechaliśmy jeszcze z mężem na randkę na spacerek. U nas już odliczenie. Z jednej strony dobrze że znamy termin i jedziemy na termin bo do szpitala około 1.30 h, a jak pisałam musimy mieć 3 stopnia a z drugiej chyba wolałabym żeby zaczęło się samo. Bo tak jakoś większy stres 😄
Na szczęście w nocy jak się budzę na siku zaraz zasypiam więc nawet nie wiem ile tych pobudek jest bo wstaje na pół przytomna i zaraz dalej śpię 😂
Rozzi my jutro na KTG oby tylko Mała wyspała się przed KTG i już nie straszyła 😄
Claire u nas jest miednicowo i cały czas kopie na dole ale też wydaje mi się że się brzuszek obniżył bo jakoś już nie wciska się główką pod żebra 😃
Tetyda czekamy na wieści i mamy nadzieję że Jagusia będzie dziś w domku 😘
Tatytedy kciuki 😘Marzec 2023 CB
Maj 2023 CB
Czerwiec 2023 CB
10.07 ⏸️
12.07 19.98 ❤️
25.07 pierwsza wizyta, mam 2 mm, jest czynność serduszka ❤️
18.08 mamy 2.17 cm ❤️
08.09 5.54 cm Szczęścia❤️
29.09 Helenka 💗
20.10 11.57 cm zdrowej Dziewczyny ❤️
10.11 połówkowe 469 g zdrowej Helenki 💗
01.12 694 g Naszej Żabci🥰
22.12 Słoneczko rośnie ❤️
09.01. USG 3 trymestru 1565 g Helenki ❤️
30.01 Skrzacik rośnie 🥰
20.02 2500 g Helenki ❤️
12.03 Helenka ma już 3200 g 🥰
17.03.2024 9.00 Cesarzowa Helenka jest z Nami 3380 g i 54 cm ♥️
15.08.2023 Nasz Dzień 💒
-
Jestem po wizycie i wszystko jest ok, gbs ujemny, morfologia fajny poziom. Kolejną wizytę miałam do wyboru czy za 2 czy 3 tygodnie ale wolę iść wcześniej, no chyba że urodzę. Ale niby szyjka jeszcze długa i zamknięta, ale wiecie. Jednego dnia może nic, a kolejnego już jest akcja 👀
Może jeszcze uda mi się w sobotę wyskoczyć na lumpy, nic nie planuję ale fajnie by było 🙃M_arcysia, PustynnyKwiat lubią tę wiadomość
🩷