W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane powiedzcie mi w okresie płodnym co ile się kochacie? Kiedyś lekarz mi powiedział, że najlepiej co 2 dni, nie codziennie, żeby sperma była lepszej jakości.
Druga sprawa na 1 stronce przeczytałam, że testów owulacyjnych NIE wykonujemy z pierwszego moczu. A ja zawsze tak robiłam, bo myślałam że robi się je jak testy ciążowe 🤣
To kiedy najlepiej? 😁
Podzielcie się proszę swoją wiedzą 😘👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Marzycielka wrote:Kochane powiedzcie mi w okresie płodnym co ile się kochacie? Kiedyś lekarz mi powiedział, że najlepiej co 2 dni, nie codziennie, żeby sperma była lepszej jakości.
Druga sprawa na 1 stronce przeczytałam, że testów owulacyjnych NIE wykonujemy z pierwszego moczu. A ja zawsze tak robiłam, bo myślałam że robi się je jak testy ciążowe 🤣
To kiedy najlepiej? 😁
Podzielcie się proszę swoją wiedzą 😘Marzycielka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmka, Butterfly dziękuję Wam dziewczyny
Owszem, wróg znany i jakoś tak póki co jestem chyba w takim szoku mobilizującym niż poddającym się...
Niby szansa na naturalną ciążę jest, ale dr powiedział, że skoro były 2 biochemy to poprostu endometrioza może blokować rozwój zarodków albo ta cała adenomioza daje wtedy znać. On średnio polecał operację usunięcia ognisk, bo są zlokalizowane w takich miejscach (jedno wewnątrz ściany jelita), że zabieg byłby bardzo ciężki i długi i nie wiadomo na ile skuteczny... Tak zrozumiałam.
Zobaczę w poniedziałek jeszcze co mi lekarka w szpitalu powie, bo mamy wizytę w poradni niepłodności.
Jakoś te moje starania są już tak długie, że nadzieja na naturalne poczęcie zaczyna niknąć (plus to, że za 2 miesiące kończę 37 lat). Może jeszcze jakbym teraz takiej diagnozy nie usłyszała to pewnie inaczej bym myślała.
No nic, nie poddaję się w każdym razie 😊 -
Selina wrote:Emka, Butterfly dziękuję Wam dziewczyny
Owszem, wróg znany i jakoś tak póki co jestem chyba w takim szoku mobilizującym niż poddającym się...
Niby szansa na naturalną ciążę jest, ale dr powiedział, że skoro były 2 biochemy to poprostu endometrioza może blokować rozwój zarodków albo ta cała adenomioza daje wtedy znać. On średnio polecał operację usunięcia ognisk, bo są zlokalizowane w takich miejscach (jedno wewnątrz ściany jelita), że zabieg byłby bardzo ciężki i długi i nie wiadomo na ile skuteczny... Tak zrozumiałam.
Zobaczę w poniedziałek jeszcze co mi lekarka w szpitalu powie, bo mamy wizytę w poradni niepłodności.
Jakoś te moje starania są już tak długie, że nadzieja na naturalne poczęcie zaczyna niknąć (plus to, że za 2 miesiące kończę 37 lat). Może jeszcze jakbym teraz takiej diagnozy nie usłyszała to pewnie inaczej bym myślała.
No nic, nie poddaję się w każdym razie 😊Selina lubi tę wiadomość
💏 2014
👦2015
💔2017 poronienie samoistne
🧑2019
Starania o 3 maleństwo 💖 (od 7.2022)
💁♀️ 28
-niedoczynność tarczycy
- poza tym wszystko ok
*letrox 75, vita-miner prenatal -
Selina Wow dużo informacji do przetworzenia. Mocno trzymam kciuki aby udało się wam zostać rodzicami 😘
Putka sikaj na pinka z rana. Nie są takie złe 🙃 Mi ciążę pokazał od razu 10dpo. Co prawda kreska była jaśniutka ale zauważalna🤞Selina lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Marzycielka wrote:Jak coś to czekaj na mnie z testowaniem 🤣 wytrzymasz do 24? 😁
Tak, ja na pewno nie zrobię wcześniej 😀
Ja lubię raz a porządnie 😁
Ale jeszcze zobaczę kiedy owulka będzie dokładnie, bo u mnie były cykle po 31 dni a ostatnie są po 28-29 i może być, że nawet jeszcze później zatestuje. Zobaczę za parę dni co i jak,bo zawsze mnie jajnik napieprza 😁Marzycielka lubi tę wiadomość
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Nataliii wrote:Selina Wow dużo informacji do przetworzenia. Mocno trzymam kciuki aby udało się wam zostać rodzicami 😘
Putka sikaj na pinka z rana. Nie są takie złe 🙃 Mi ciążę pokazał od razu 10dpo. Co prawda kreska była jaśniutka ale zauważalna🤞
Mi pink też zawsze szybko wychodził i chyba jeszcze facelle.
Mi testy pozytywne już zawsze w 8-9 dpo wychodziły i to nawet z popoludniowego sikaNataliii lubi tę wiadomość
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Hej🙋🏻♀️🙋🏻♀️
U mnie dziś tempka w dół jeszcze bardziej,złudzeń już nie mam. Może nawet nie doczekam testowania, bo brzuch mnie dziś konkretnie na 🐒 boli 😁
Miłego dnia! 🌞😘💏 2014
👦2015
💔2017 poronienie samoistne
🧑2019
Starania o 3 maleństwo 💖 (od 7.2022)
💁♀️ 28
-niedoczynność tarczycy
- poza tym wszystko ok
*letrox 75, vita-miner prenatal -
Putka2022 lubi tę wiadomość
-
san95 wrote:Dziewczyny słuchajcie będzie akcja 😁
Gadałam ze starym o naszym forum i o staraniach i suplach. Jak już kiedyś pisałam ma sklep internetowy dokładniej zielarnie. Zrobi kod rabatowy na produkty dla staraczek 🤭 jeśli macie zamiar niedługo zrobić zakupy to poczekajcie 😁 będzie -10% na alinessa i -5% na resztę. Musimy tylko ogarnąć produkty i wymyślić kod rabatowy. 🫶🏼
Ale Fajowy pomysl!! Podrzuć później info i link do Waszego sklepu, to zawsze vos się popatrzy ❤san95 lubi tę wiadomość
-
Marzycielka wrote:Kochane powiedzcie mi w okresie płodnym co ile się kochacie? Kiedyś lekarz mi powiedział, że najlepiej co 2 dni, nie codziennie, żeby sperma była lepszej jakości.
To kiedy najlepiej? 😁
Podzielcie się proszę swoją wiedzą 😘
Nam lekarz powiedział, że optymalnie co 1, najlepiej 2 dni, ale żeby na pewno nie parę razy dziennie, bo te plemniki też potrzebuja czasu właśnie, żeby się zregenerować, a i nie osłabić. Smial się, że jak i ktoś potrzebę, to można i codziennie 🤣 ale wiadomo, lepiej co te 2 dni.Marzycielka lubi tę wiadomość
-
Melduje @ spróbuję szczęścia jeszcze 31 lipca. Pozdrawiam dziewczyny07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
ASiA91 wrote:Hej. Ja też melduję 🐒 ale uda mi się jeszcze zatestowac 31 lipca
Dziewczyny mam pytanie i ziola ojca sroki. Jak to jest czy po trzech miesiącach trzeba zrobić przerwę?03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Co dwa dni się staramy, ale różnie wychodzi 🤪Marzycielka lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Dzień dobry
Moon ! Wszystkiego najlepszego z okazji imienin ❤️ dzisiaj przy okazji jest światowy dzień pocałunku :***
Dziewczyny jutro testujące ja trzymam za was kciuki 🤞🏼! żeby te wredne 🐒 nie przyszły ‼️
08.06.2019 👩❤️👨
31.08.2019 💍
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
28.05.2023 💔 5cs
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka ))
26.10.2023 Całe 320g miłości
26.02.2024 3242 g Zuzanny
Zuzia się urodziła 11.03.2024
Ważyła 3370 g
Mierzyła 55 cm
-
Dziękuję za życzenia 🥰🥰 wracam do Was za godzinkę wszystko nadrobię!!! Miałam wczoraj mała awarie na firmie, bardzo późno wróciliśmy do domu i nie miałam od południa tak naprawdę ani czasu ani siły żeby zaglądać, rzuciłam okiem że są dobre wieści!! ❤️ Za moment powpisuje ❤️❤️❤️
Agness13 lubi tę wiadomość