Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱
Odpowiedz

W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    nieeee beta jest po ciąży pozamacicznej... testosteron robiłam przy okazji jak sprawdzałam czy beta prawidłowo spada....

gapa ze mnie....
    Od lipca nadal masz betę podniesiona od pozamacicznej? 😲

• Spuromix Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozamaciczną miałam wykrytą we wrześniu. A testosteron robiłam jakoś końcem września to nie są aktualne wyniki. Ale w końcu mogłam zapytać fachowców o radę :D

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Od lipca nadal masz betę podniesiona od pozamacicznej? 😲
    no kompletna ale to totalna gapa XD
    przepraszam w stopce wkradł się błąd XD

miało być 07.09.2021 a zostało bez 09

przepraszam za błąd

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o temperaturę to gdzieś czytałam, że każda powinna poznać u siebie swoje „skoki”. 1-3 mc badania temp/szyjki i już będzie wiadomo na ile ma skoczyć i jakie objawy przy tym występują. Można dołączyć testy dla pewności :)

Ja olej z wiesiołka i lniany łykam w kapsułkach, bo tak ciężko by było o regularność, nie zawsze jemy w domu, często w pośpiechu, jakieś wyjazdy

Pani Miśka, tulam mocno 😘🍷 walczymy w grudniu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2021, 11:38

Domi_naturelover, 910608 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    pozamaciczną miałam wykrytą we wrześniu. A testosteron robiłam jakoś końcem września to nie są aktualne wyniki. Ale w końcu mogłam zapytać fachowców o radę :D
    Jejuuu wybacz moje zdziwienie! ja jeszcze śpię chyba, bo zobaczyłam w twój podpis i tam siódemkę zobaczyłam i pomyślałam o lipcu! 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    no kompletna ale to totalna gapa XD
    przepraszam w stopce wkradł się błąd XD

miało być 07.09.2021 a zostało bez 09

przepraszam za błąd
    A to czyli dobrze funkcjonuje. 😂 Ostatnio wstaje dopiero o 10 i jeszcze bym spala, jestem jeszcze przed kawą, dopiero co wróciłam z psami ze spacerow. 😂

• Natka2 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś nie daje rady was czytać, jestem na studiach, ale wszystkim 🐵 życzę, aby szybko poszły w niepamięć tak na 9 m-cy najlepiej 😁

U mnie tempka też nie skacze jakoś mocno, a od 3 dni jest na 1 poziomie 🙄

Ultra-Dżasta, parenka lubią tę wiadomość

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    A to czyli dobrze funkcjonuje. 😂 Ostatnio wstaje dopiero o 10 i jeszcze bym spala, jestem jeszcze przed kawą, dopiero co wróciłam z psami ze spacerow. 😂
    ty jak najbardziej dobrze to mi coś 5 klepka szwankuje :D
    tyle się dzieje jestem tak zakręcona że cyferki zjadam XD

jeszcze raz przepraszam, ale naprawdę nie zauważyłam

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    ty jak najbardziej dobrze to mi coś 5 klepka szwankuje :D
    tyle się dzieje jestem tak zakręcona że cyferki zjadam XD

jeszcze raz przepraszam, ale naprawdę nie zauważyłam
    Nie no luz nie masz za co przepraszać, wiesz ja się zdziwiłam bo lipiec a teraz listopad to duża przepaść czasowa i stąd moje zdziwienie. 🙃

• Spuromix Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja wiem... ja wg w szoku zostałam ja mówię ale jak lipiec? coooo? ja jakieś miesiące lipne podałam? i szukam i czytam i szukam.... paczam stopka w uja ludzi robi XD

aż się mi głupio zrobiło, aż się śmieję sama z siebie XD

age.png
  • Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 18:03

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem jak bardzo lubicie ⏸️😅
    Owulak pozytywny, działamy a dziś wieczorem koncert więc się wybawimy ☺️

e3871655b821.jpg

Izi, Milixx, Ultra-Dżasta, Miisia94, Sparky, BuBu90, parenka, Marti1984, Paulina1106, MMimi, Ancalime, Magdaalena91, 910608, Moniika, MartiMarti, MałaMi*, Okinny, Wojcinka, karm3lka, Zagadka919, Koteczka82, Itka lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a taką ciekawostkę znalazłam odnośnie testów owulacyjnych :D

Co ciekawe, test owulacyjny zawsze wychodzi pozytywnie w ciąży, natomiast pozytywny test owulacyjny po owulacji nie musi oznaczać ciąży. Dlatego też warto sprawdzać nie tylko owulację, ale i ciążę za pomocą odpowiednich testów, aby mieć pewność co do ich wyników.

któraś z was robi może testy owu bardzo późnym wieczorem ok 22/23:00?

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Wiem jak bardzo lubicie ⏸️😅
    Owulak pozytywny, działamy a dziś wieczorem koncert więc się wybawimy ☺️

trzymam kciuki i życzę owocnych bzyków :D

Blondyna.B lubi tę wiadomość

age.png
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    a taką ciekawostkę znalazłam odnośnie testów owulacyjnych :D

Co ciekawe, test owulacyjny zawsze wychodzi pozytywnie w ciąży, natomiast pozytywny test owulacyjny po owulacji nie musi oznaczać ciąży. Dlatego też warto sprawdzać nie tylko owulację, ale i ciążę za pomocą odpowiednich testów, aby mieć pewność co do ich wyników.

któraś z was robi może testy owu bardzo późnym wieczorem ok 22/23:00?

Tak, bo jak już tu komuś mówiłam - LH i HCG i jeszcze coś mają dwie podjednostki - alfa i beta.

I jedna podjednostkę mają praktycznie identyczna (zgodność kolo 90%, nie pamiętam dokładnych danych) a druga jest specyficzna tylko dla nich. Dlatego czasem test owu wychodzi pozytywny przed okresem, my się nakrecamy a to po prostu inny hormon reaguje bo jest wysoko. Z tego też powodu przy PCOS niektóre dziewczyny mają problem bo mają ciągle pozytywne albo prawie pozytywne testy przez cały czas. I dlatego też w ciąży testy owu są pozytywne 😉

parenka lubi tę wiadomość

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
    ❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    Tak, bo jak już tu komuś mówiłam - LH i HCG i jeszcze coś mają dwie podjednostki - alfa i beta.

I jedna podjednostkę mają praktycznie identyczna (zgodność kolo 90%, nie pamiętam dokładnych danych) a druga jest specyficzna tylko dla nich. Dlatego czasem test owu wychodzi pozytywny przed okresem, my się nakrecamy a to po prostu inny hormon reaguje bo jest wysoko. Z tego też powodu przy PCOS niektóre dziewczyny mają problem bo mają ciągle pozytywne albo prawie pozytywne testy przez cały czas. I dlatego też w ciąży testy owu są pozytywne 😉
    Ja przy zespole LUF a raczej właśnie jak teraz się okazuje to pcos miałam piękne piki, testy jak ta lala, ale co... Pęcherzyki nie pękały. Dlatego w moim przypadku testy owulacyjne odpadają. Jeśli kobieta jest zdrowa, nie ma problemów z niepekajacymi pęcherzykami to jeszcze one jakoś mogą pomóc. Ale jak dla mnie i moim zdaniem testy owulacyjne to świetny marketing, mało pomagają ale dobrze się sprzedają...

• celina550 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ja przy zespole LUF a raczej właśnie jak teraz się okazuje to pcos miałam piękne piki, testy jak ta lala, ale co... Pęcherzyki nie pękały. Dlatego w moim przypadku testy owulacyjne odpadają. Jeśli kobieta jest zdrowa, nie ma problemów z niepekajacymi pęcherzykami to jeszcze one jakoś mogą pomóc. Ale jak dla mnie i moim zdaniem testy owulacyjne to świetny marketing, mało pomagają ale dobrze się sprzedają...

Jedynym chyba wiarygodnym sposobem jest monitoring, wiadomo. U mnie wszystko ładnie pęka, więc sobie robie, ale ja osobiście teraz już tylko po to, żeby wyliczyć kiedy będzie okres 🙈

+ u mnie to i ładne testy i ładne monitoringi, wszystko ładnie pięknie, progesteron super i co z tego, jak jajowód nie działa 🤦

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
    ❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    Jedynym chyba wiarygodnym sposobem jest monitoring, wiadomo. U mnie wszystko ładnie pęka, więc sobie robie, ale ja osobiście teraz już tylko po to, żeby wyliczyć kiedy będzie okres 🙈

+ u mnie to i ładne testy i ładne monitoringi, wszystko ładnie pięknie, progesteron super i co z tego, jak jajowód nie działa 🤦
    Mój organizm, hormonalka, cykle to istny rollercoaster. Jak już coś jest leczone to coś nowego wychodzi. 😂 Ale u mnie to też wszystko zaburza przewlekły stres, teraz już mam nadzieję, że powoli będę wracała do normalności. :)

• Spuromix Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wprowadziłam testy na próbę czy wg coś pokażą, mam strasznie nieregularne cykle i może testy choć ciut ciutek mnie nakierują co gdzie kiedy :P

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam do pracy miłęgo weekendu :D papatki ja zajrzę do was dopiero w poniedziałek :D
    nie piszcie za dużo bo znowu was nie nadrobię :D

age.png
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ