W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o temperaturę to gdzieś czytałam, że każda powinna poznać u siebie swoje „skoki”. 1-3 mc badania temp/szyjki i już będzie wiadomo na ile ma skoczyć i jakie objawy przy tym występują. Można dołączyć testy dla pewności
Ja olej z wiesiołka i lniany łykam w kapsułkach, bo tak ciężko by było o regularność, nie zawsze jemy w domu, często w pośpiechu, jakieś wyjazdy
Pani Miśka, tulam mocno 😘🍷 walczymy w grudniu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2021, 11:38
Domi_naturelover, 910608 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySpuromix wrote:pozamaciczną miałam wykrytą we wrześniu. A testosteron robiłam jakoś końcem września to nie są aktualne wyniki. Ale w końcu mogłam zapytać fachowców o radę
-
nick nieaktualnySpuromix wrote:no kompletna ale to totalna gapa
przepraszam w stopce wkradł się błąd
miało być 07.09.2021 a zostało bez 09
przepraszam za błąd -
Dziewczyny dziś nie daje rady was czytać, jestem na studiach, ale wszystkim 🐵 życzę, aby szybko poszły w niepamięć tak na 9 m-cy najlepiej 😁
U mnie tempka też nie skacze jakoś mocno, a od 3 dni jest na 1 poziomie 🙄Ultra-Dżasta, parenka lubią tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Ladinola wrote:A to czyli dobrze funkcjonuje. 😂 Ostatnio wstaje dopiero o 10 i jeszcze bym spala, jestem jeszcze przed kawą, dopiero co wróciłam z psami ze spacerow. 😂
tyle się dzieje jestem tak zakręcona że cyferki zjadam
jeszcze raz przepraszam, ale naprawdę nie zauważyłam -
nick nieaktualnySpuromix wrote:ty jak najbardziej dobrze to mi coś 5 klepka szwankuje
tyle się dzieje jestem tak zakręcona że cyferki zjadam
jeszcze raz przepraszam, ale naprawdę nie zauważyłam -
Wiem jak bardzo lubicie ⏸️😅
Owulak pozytywny, działamy a dziś wieczorem koncert więc się wybawimy ☺️
Izi, Milixx, Ultra-Dżasta, Miisia94, Sparky, BuBu90, parenka, Marti1984, Paulina1106, MMimi, Ancalime, Magdaalena91, 910608, Moniika, MartiMarti, MałaMi*, Okinny, Wojcinka, karm3lka, Zagadka919, Koteczka82, Itka lubią tę wiadomość
-
a taką ciekawostkę znalazłam odnośnie testów owulacyjnych
Co ciekawe, test owulacyjny zawsze wychodzi pozytywnie w ciąży, natomiast pozytywny test owulacyjny po owulacji nie musi oznaczać ciąży. Dlatego też warto sprawdzać nie tylko owulację, ale i ciążę za pomocą odpowiednich testów, aby mieć pewność co do ich wyników.
któraś z was robi może testy owu bardzo późnym wieczorem ok 22/23:00? -
Spuromix wrote:a taką ciekawostkę znalazłam odnośnie testów owulacyjnych
Co ciekawe, test owulacyjny zawsze wychodzi pozytywnie w ciąży, natomiast pozytywny test owulacyjny po owulacji nie musi oznaczać ciąży. Dlatego też warto sprawdzać nie tylko owulację, ale i ciążę za pomocą odpowiednich testów, aby mieć pewność co do ich wyników.
któraś z was robi może testy owu bardzo późnym wieczorem ok 22/23:00?
Tak, bo jak już tu komuś mówiłam - LH i HCG i jeszcze coś mają dwie podjednostki - alfa i beta.
I jedna podjednostkę mają praktycznie identyczna (zgodność kolo 90%, nie pamiętam dokładnych danych) a druga jest specyficzna tylko dla nich. Dlatego czasem test owu wychodzi pozytywny przed okresem, my się nakrecamy a to po prostu inny hormon reaguje bo jest wysoko. Z tego też powodu przy PCOS niektóre dziewczyny mają problem bo mają ciągle pozytywne albo prawie pozytywne testy przez cały czas. I dlatego też w ciąży testy owu są pozytywne 😉parenka lubi tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
nick nieaktualnycelina550 wrote:Tak, bo jak już tu komuś mówiłam - LH i HCG i jeszcze coś mają dwie podjednostki - alfa i beta.
I jedna podjednostkę mają praktycznie identyczna (zgodność kolo 90%, nie pamiętam dokładnych danych) a druga jest specyficzna tylko dla nich. Dlatego czasem test owu wychodzi pozytywny przed okresem, my się nakrecamy a to po prostu inny hormon reaguje bo jest wysoko. Z tego też powodu przy PCOS niektóre dziewczyny mają problem bo mają ciągle pozytywne albo prawie pozytywne testy przez cały czas. I dlatego też w ciąży testy owu są pozytywne 😉 -
Ladinola wrote:Ja przy zespole LUF a raczej właśnie jak teraz się okazuje to pcos miałam piękne piki, testy jak ta lala, ale co... Pęcherzyki nie pękały. Dlatego w moim przypadku testy owulacyjne odpadają. Jeśli kobieta jest zdrowa, nie ma problemów z niepekajacymi pęcherzykami to jeszcze one jakoś mogą pomóc. Ale jak dla mnie i moim zdaniem testy owulacyjne to świetny marketing, mało pomagają ale dobrze się sprzedają...
Jedynym chyba wiarygodnym sposobem jest monitoring, wiadomo. U mnie wszystko ładnie pęka, więc sobie robie, ale ja osobiście teraz już tylko po to, żeby wyliczyć kiedy będzie okres 🙈
+ u mnie to i ładne testy i ładne monitoringi, wszystko ładnie pięknie, progesteron super i co z tego, jak jajowód nie działa 🤦👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
nick nieaktualnycelina550 wrote:Jedynym chyba wiarygodnym sposobem jest monitoring, wiadomo. U mnie wszystko ładnie pęka, więc sobie robie, ale ja osobiście teraz już tylko po to, żeby wyliczyć kiedy będzie okres 🙈
+ u mnie to i ładne testy i ładne monitoringi, wszystko ładnie pięknie, progesteron super i co z tego, jak jajowód nie działa 🤦