X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱
Odpowiedz

W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Koniczynka31 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    Ja jebe, dwie moje dziewczyny w ciąży mają teraz urodziny. każda z nich pisze co kupujemy tej drugiej. dyskutujemy sobie o sesjach zdjęciowych ciążowych, o poduszkach do karmienia, o spa ciążowym, o tym co można w którym trymestrze, co by chciała ciężarna. "mam poszukać i popatrzec".

kuwa, ja mam poszukać? oczy mi się szklą od samego myślenia a mam jeszcze poszukać ciążowych kuwa gadżetów? oglądać sesje ciążowe żeby wybrać fotografa? to są tortury dla mnie, mimo że strasznie te dziewczyny kocham... 😢
    Celina550 ja też doskonale Cię rozumiem i mocno przytulam.
    Od czasu do czasu jakiś baby shower i też najchętniej nie poszłabym na imprezę, ale zawsze sobie tłumaczę, że przecież nie wypada zamykać się w domu, tylko dlatego że są chwilowe trudności. Ale te rozmowy o dzieciach nie są łatwe do słuchania :(
    Najgorsze jest chyba to jak ktoś opowiada, że "nie planowałam albo chciałam jeszcze rok poczekać z drugim i tak wyszło". Nie jest to sprawiedliwe :(
    Wierzę jednak, że dla każdej z nas wkrótce wyjdzie słońce i zobaczymy dwie kreski na teście :)

• Annie13 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celina czekamy do jutra i nie puszczamy 🤞🏻🤞🏻.

'92 👩
    czekamy na pierwsze 👶🏻 🏳 🏳 🏳

"wszystko to co mam to ta nadzieja, że życie mnie poskleja..."
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    Dawaj 🔥

Wyniki będą jutro.
    babka widziała te wyniki już tydzień temu, ale są mało dokładne i musiała napisać pismo do laboratorium i do kierownika instytutu patomorfologii żeby napisał dokładny wynik a nie taki ogólny (ogólne są starej rekomendacji, teraz się już pisze szczegółowo).
    jako że stymulację mam zacząć w środę to jeszcze przed chwilą dzwoniła tam do nich i powiedziała że na jutro maks mają być szczegóły.

jeśli wyjdzie + to zaprosi mnie na NFZ do szpitala gdzieś tam i wycinanie w narkozie, jeśli wyjdzie - droga wolna, hulaj dusza, piekła nie ma, tylko co pół roku HPV i cytologia🔥

powiedziała że to może być łagodna dysplazja i nic nie będzie trzeba robić, ale ze musi mieć pewność stu procentową.

mówiła też że jeśli zajde w ciążę, to nie zrobią tego zabiegu, będę po prostu pod kontrolą onkologiczna przez całą ciążę, ale (to już moje myśli) właściwie to ode mnie zależy teraz czy zacznę się o nią starać teraz...

mindfuck, mózg roz*bany 😵
    Czyli ona z tego co dostała nic nie może na ten moment powiedzieć?
    Bidulka tyle czekania, stresu i tylko się to wydłuża ale wierzę że wszystko jest dobrze ❤️

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsy wrote:
    Dobra, skoro tak tutaj spokojnie to tak. Po potwierdzeniu ciąży jak dam znać w pracy, to zmiany tylko po 8h będą, chociaż teraz pracuję w systemie równoważnym to wiem. Nadgodziny odpadają to też wiem. A jak wygląsa kwestia pracy przy komputerze? Bo ja głównie przy kompie pracuję. Ile maks godzin i jakie przerwy przysługują? I drugie pytanko jeśli umowę mam do marca i jej przedłużenie to byłaby już 3 umowa, to muszą mi ją przedłużyć już na czas nieokreślony? Czy mogą tylko do terminu porodu 🤔
    Nie możesz mieć godzin nocnych, tylko 8 godzin i brak nadgodzin.
    Praca przy komputerze to tak jak zawsze ale przysługuje 10 minut przerwy na każdą godzinę pracy przy komputerze - warto korzystać z tych przerw bo takie siedzenie zwykle w ciąży jest uciążliwe i żeby zmniejszać ryzyko zakrzepów.
    Co do umowy to dziewczyny z kadr na pewno pomogą ale tu już tyle różnych historii że wszystkiego można się spodziewać po pracodawcy

Katsy lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    Dawaj 🔥

Wyniki będą jutro.
    babka widziała te wyniki już tydzień temu, ale są mało dokładne i musiała napisać pismo do laboratorium i do kierownika instytutu patomorfologii żeby napisał dokładny wynik a nie taki ogólny (ogólne są starej rekomendacji, teraz się już pisze szczegółowo).
    jako że stymulację mam zacząć w środę to jeszcze przed chwilą dzwoniła tam do nich i powiedziała że na jutro maks mają być szczegóły.

jeśli wyjdzie + to zaprosi mnie na NFZ do szpitala gdzieś tam i wycinanie w narkozie, jeśli wyjdzie - droga wolna, hulaj dusza, piekła nie ma, tylko co pół roku HPV i cytologia🔥

powiedziała że to może być łagodna dysplazja i nic nie będzie trzeba robić, ale ze musi mieć pewność stu procentową.

mówiła też że jeśli zajde w ciążę, to nie zrobią tego zabiegu, będę po prostu pod kontrolą onkologiczna przez całą ciążę, ale (to już moje myśli) właściwie to ode mnie zależy teraz czy zacznę się o nią starać teraz...

mindfuck, mózg roz*bany 😵

Czekamy dalej i trzymamy kciuki, że będzie wszystko okej! Tyle kobitek ile zjednoczyłaś tutaj, które są grupą wsparcia, nie ma chyba nikt spośród czekajacych na wyniki <3 To znak, że musi być dobrze!

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a tak rozluźniając temat i wracając do gadżetów. Używała któraś z was takich gażdżetów sterowanych na odległość np z aplikacji? W stylu, że ja sobie wsadzałam w pochwe coś na kształt wibratorka a mój luby może sobie go włączyć w jakimś momemcie😂 bardzo nas nakręciła ta perspektywa 😆 nawet nie wiem jak sie to nazywa dokładnie. Któraś pomoże?🤪😅

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo wam dziękuję w ogóle za wszystkie kciuki, za wiarę i wsparcie, dużo łatwiej mi było w duszy.
    Już mi trochę przeszły nerwy, jutro sobie na spokojnie wszystko przemyśle jeszcze, na pewno wymyślę jakiś plan, bo kto jak nie ja? 😃

I tego nam wszystkim tutaj życzę robaczki kochane, żebyśmy się nigdy nie poddały. jesteśmy naprawdę silaczkami 💪❤️

KaJa, Milixx, Blondyna.B, Koteczka82, Ola-Ola1992, BuBu90, Moniika, Paulina1106, JUST7797, Puszka09, Ikazdyb, Domi_naturelover, MałaMi*, Marti1984, Annie13, MMimi, Ultra-Dżasta, Gwiazdeczka 93, Zagadka919, Agnieszka5 lubią tę wiadomość

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
    ❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
  • Katsy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Nie możesz mieć godzin nocnych, tylko 8 godzin i brak nadgodzin.
    Praca przy komputerze to tak jak zawsze ale przysługuje 10 minut przerwy na każdą godzinę pracy przy komputerze - warto korzystać z tych przerw bo takie siedzenie zwykle w ciąży jest uciążliwe i żeby zmniejszać ryzyko zakrzepów.
    Co do umowy to dziewczyny z kadr na pewno pomogą ale tu już tyle różnych historii że wszystkiego można się spodziewać po pracodawcy

Pytanie jak u mnie to rozwiążą, bo pracuje w Media Expert na punkcie obsługi klienta. Kasowanie, przyjmowanie reklamacji i spisywanie kredytów na sprzętu- wszystko na kompie. Ciężko jest przy nieprzewidywalnym ruchu zaplanować przerwę 😅 a z tego co mi wiadomo to chyba jeśli pracodawca nie może mi zapewnić odpowiednich warunków pracy musi mnie zwolnić z obowiązków przy zachowaniu tej samej wypłaty

3.11 ⏸ beta 93,1 5.11 beta 291,1 🥳
    10.12 jest ❤, CRL 1,95 cm 😍
    13.01 prenatalne 8,16 cm, wyniki ok ❤ 80% chłopak
    10.03 połówkowe 339g synka ❤
    23.03 1069g chłopa 😲❤

8p3oskjo6ng3mruf.png
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedna ważna rzecz.

we wrześniu byłam u lekarki - robilam cytologię przed operacją i wymazy MUCHa (dla siebie). pytałam czy warto HPV zrobić, usłyszałam że jak rok temu cytologia była okej to nie warto, okej.

cytologia wyszła zła, poszłam do innej lekarki (wtedy mojej prowadzącej, dr nr 2), okazało się że jednak trzeba HPV . HPV wyszło źle to powiedziała że trzeba kolposkopie, no okej.

kolposkopia u lekarki nr 3 - mówi "są zmiany, ale bierz pani witaminę D i cynk i czekać". lekarka nr 2 mówi "eeee, toć to nikt pani nic z tym nie zrobi". mówię okej, no jak tak to okej.

w październiku wizyta u doktora (teraz moj prowadzący), on dał zalecenia do ciąży ale mówi - proszę iść do specjalistki od szyjki z tym HPV, tego nie można tak zostawić i czekać.

kolejna kolposkopia, wycinki. babka nr milion dokładnie mi wszystko powiedziała, pobrała wycinki, lyzeczkowala szyjkę, pisała do tych laboratoriów żeby uszczegolowili wynik. nie olała mnie...

wniosek?
    lekarzom naprawdę musi się chcieć żeby o was zadbali, jeśli wam coś śmierdzi, coś wam nie gra - nie bójcie się tego skonsultować z kimś innym. są lekarze, którym się chce, dziś też babka wprost powiedziała że jak cięcie to bierze mnie na nfz do siebie do szpitala (prywatnie to koło 2000zl). u byłej prowadzącej bujalabym się do śmierci bez dziecka. a teraz czuję, że ktoś o mnie dba. czuje się... bezpiecznie (i o zmarnowane kilka tysięcy złotych lżej).
    nie dajcie się leniwcom, są lekarze którym się chce i którym zalezy 💪

KaJa, Okinny, BuBu90, Paulina1106, Nati94, Angellka, Marti1984, Annie13, Gwiazdeczka 93, Zagadka919 lubią tę wiadomość

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

age.png
  • nanka17 Nowa

Wysłany: 8 listopada 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa. Muszę się przyznać że czasami was podczytywałam i przez to kojarzę, że któraś z was jest ze wschodniej wielkopolski (blisko łódzkiego). Mogłabyś odezwać się do mnie w wiadomości prywatnej? Być może jesteśmy z podobnych okolic, a jeśli tak się okaże to miałabym pytanie co do lekarza :)

Trochę o mnie: mam 24 lata, w lutym tego roku zaczęliśmy starać się o dziecko z mężem. Jakoś od zawsze byłam przekonana, że nie pójdzie nam to łatwo jednak już w marcu ujrzałam dwie kreski na teście ciążowym i beta to potwierdziła. Niestety tydzień później okazało się, że nasze szczęście nie trwało długo i do tej pory więcej nam się nie udało..
    Nie robiliśmy jeszcze żadnych badań, trochę liczymy na cud i czekamy do końca roku.. Chyba, że w niedługim czasie znajdę dobrego lekarza..

I mam nadzieję, że miło nam się będzie razem tutaj żyło 😉

Koniczynka31, Lidia lubią tę wiadomość

• Ola1988 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsy wrote:
    Pytanie jak u mnie to rozwiążą, bo pracuje w Media Expert na punkcie obsługi klienta. Kasowanie, przyjmowanie reklamacji i spisywanie kredytów na sprzętu- wszystko na kompie. Ciężko jest przy nieprzewidywalnym ruchu zaplanować przerwę 😅 a z tego co mi wiadomo to chyba jeśli pracodawca nie może mi zapewnić odpowiednich warunków pracy musi mnie zwolnić z obowiązków przy zachowaniu tej samej wypłaty

Btw. Jesli chodzi o umowe to nie masz robionej kolejnej tylko z mocy prawa przedluza Ci sie do momentu porodu (nie jest to 3cia umowa).
    Jesli pracujesz w POK, zwlaszcza przy takiej rosnacej liczbie zachorowan covidowych ja bym w ogole rozwazyla l4 i powiedziała to lekarzowi, ale to juz do Twojej decyzji...

1 IUI - kwiecień 2022 ❌
    2 IUI - maj 2022 ✅

21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
    27.05 - pierwsza wizyta ✊
    13.06 - jest ❤️

Ja 👩 34
    PCOS, Hypoglikemia reaktywna
    Rozjechane cytokiny
    Czynnik V (R2) - homozygotyczny
    MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
    KIR BX, brak 2DS3, 3DS1

On 🧔31
    Wyniki nasienia - w granicach normy
  • Natasza28 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2021, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nanka17 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa. Muszę się przyznać że czasami was podczytywałam i przez to kojarzę, że któraś z was jest ze wschodniej wielkopolski (blisko łódzkiego). Mogłabyś odezwać się do mnie w wiadomości prywatnej? Być może jesteśmy z podobnych okolic, a jeśli tak się okaże to miałabym pytanie co do lekarza :)

Trochę o mnie: mam 24 lata, w lutym tego roku zaczęliśmy starać się o dziecko z mężem. Jakoś od zawsze byłam przekonana, że nie pójdzie nam to łatwo jednak już w marcu ujrzałam dwie kreski na teście ciążowym i beta to potwierdziła. Niestety tydzień później okazało się, że nasze szczęście nie trwało długo i do tej pory więcej nam się nie udało..
    Nie robiliśmy jeszcze żadnych badań, trochę liczymy na cud i czekamy do końca roku.. Chyba, że w niedługim czasie znajdę dobrego lekarza..

Hej. Jakbym czytała o sobie. Dokładnie przeszłam to samo tylko jestem trochę strasza.
    My jesteśmy po badaniu nasienia (szału nie ma, morfologia 1%z ale ilosc bardzo duża,więc lekarz twierdzi , że jak na pierwsze badanie nie jest źle,przepisał suplementy i powtórka badań dopiero po nowym roku) Ja byłam monitorowana przez 3 cykle, u mnie po poronieniu pojawił się problem skąpych miesiączek, a co za tym idzie cienkie endometrium. Niestety na leki nie reaguje .Póki co robimy sobie przerwę z lekarzami . A po powrocie Przede mną 3 miesiące stymulacji, a jeśli nie wyjdzie to laparoskopia diagnostyczna. Trzymaj się ciepło 😊

👩➡️ 31l
    Niedoczynność tarczycy❎
    Owulacje potwierdzone✔️
    Hormony✔️
    🧒➡️ 32l
    Morfologia 1%❎
    Ilość 300mln✔️

Luty 2020 💔
    25.11.2021⏸️ ➡️beta 162
    27.11.2021➡️beta 340
    30.11.2021➡️beta 1320 🙃
    2.12 .2021➡️ pęcherzyk ciążowy
    Kolejna wizyta 18.12.2021♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2021, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna, Sparky, Dziewczyny łącze się w bólu, u mnie owulki też nie było raczej. Za 2 dni powinna być @ a tylko syfi mi gębę (przypisuje to wodzie z egiptu), cycki bez zmian. Jajniki czasem kłują a tempka... cholera wie co z nią jest i czy termo mi nie świruje... dziwny ten mój wykres w tym miesiącu 😅

Co do pracy/zawodu - ja jestem technologiem, szeroko rozumianym 😅 projektuje, wdrażam, nadzoruje ale lubię swoją pracę.

Celina, mówisz o tych koleżankach ciężarówkach w pracy... Wiesz co, u mnie w biurze jest 4 kobiety i tylko ja pracuję. Jedna po 2 latach macierzynskiego i jest w drugiej ciąży z terminem na luty a dwie pozostałe urodziły we wrześniu. U mnie w firmie ogólnie prezes nie chce kobiet, jest szowinistą i uważa, że kobieta inżynier to się nie laczy i tylko generujemy koszty ale nie miał kto pracować to nas przyjęli, wiec ja marzę o ciąży i boję się się pracę 😑 w dodatku jestem na bieżąco z kolką i katarkiem u miesięcznego niemowlaka siostry narzeczonego i latam po sklepach a to po klin do wózka, pokrowiec termiczny na butelkę, otulacz do fotelika, niedrapki itp. A z każdej strony słyszę "starajcie się i Wy". Noszkurwamaćchujmniestrzela.

A na dodatek. Chyba mam covida. Czekam na wynik testu, który miał być 1.5 godz temu. Od wczoraj jestem na antybiotyku bo zachorowałam na urlopie i po tygodniu zgłosiłam się na teleporade a dziś smak mi się zmienił... siknelam wczoraj ale było blado, dziś zerknęłam był cień 😅 kurde, lubię se siknąć, mam jeszcze 2 testy więc wysikam jeden jutro i kolejny w środę a później będę się modlić, żeby @ przyszla...

Śpijcie dobrze ☺

milam lubi tę wiadomość

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nanka17 wrote:

Nanka ja jestem z łódzkiego chcesz to napisz do mnie na priv 😉

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Koniczynka31 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nanka17 wrote:

Hej, wschodnia wielkopolska się melduje, więc jak masz ochotę pogadać to napisz na priv :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2021, 23:01

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja nie jestem w ciąży i 🐒przyjdzie to ja nie mam pojęcia co to jest. Zalewa mnie biały śluz tak że sprawdzam czy to nie okres bo mi mokro🤦‍♀️ cycki mam rozmiar większe niż normalnie a brzuch wieczorem jest wypukły jak arbuz i twardy na dole 🤷‍♀️

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• celina550 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Blondyna, Sparky, Dziewczyny łącze się w bólu, u mnie owulki też nie było raczej. Za 2 dni powinna być @ a tylko syfi mi gębę (przypisuje to wodzie z egiptu), cycki bez zmian. Jajniki czasem kłują a tempka... cholera wie co z nią jest i czy termo mi nie świruje... dziwny ten mój wykres w tym miesiącu 😅

Co do pracy/zawodu - ja jestem technologiem, szeroko rozumianym 😅 projektuje, wdrażam, nadzoruje ale lubię swoją pracę.

Celina, mówisz o tych koleżankach ciężarówkach w pracy... Wiesz co, u mnie w biurze jest 4 kobiety i tylko ja pracuję. Jedna po 2 latach macierzynskiego i jest w drugiej ciąży z terminem na luty a dwie pozostałe urodziły we wrześniu. U mnie w firmie ogólnie prezes nie chce kobiet, jest szowinistą i uważa, że kobieta inżynier to się nie laczy i tylko generujemy koszty ale nie miał kto pracować to nas przyjęli, wiec ja marzę o ciąży i boję się się pracę 😑 w dodatku jestem na bieżąco z kolką i katarkiem u miesięcznego niemowlaka siostry narzeczonego i latam po sklepach a to po klin do wózka, pokrowiec termiczny na butelkę, otulacz do fotelika, niedrapki itp. A z każdej strony słyszę "starajcie się i Wy". Noszkurwamaćchujmniestrzela.

A na dodatek. Chyba mam covida. Czekam na wynik testu, który miał być 1.5 godz temu. Od wczoraj jestem na antybiotyku bo zachorowałam na urlopie i po tygodniu zgłosiłam się na teleporade a dziś smak mi się zmienił... siknelam wczoraj ale było blado, dziś zerknęłam był cień 😅 kurde, lubię se siknąć, mam jeszcze 2 testy więc wysikam jeden jutro i kolejny w środę a później będę się modlić, żeby @ przyszla...

Śpijcie dobrze ☺

W pracy nie, ja pracuję z samymi 🤵 😃 tzn mam tą jedną przyjaciółkę, ale ona jest od lipca już na ciążowym zwolnieniu. więcej kobiet nie ma 😛

👰🏻‍M&M🤵🏻

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

age.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celina cały czas trzymam kciuki za Twoje dobre wyniki ✊

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:

Śpijcie dobrze ☺

Conte po wodzie w Egipcie mam skórę bez jednej krostki więc obstawiam że u ciebie ten wysyp jest z innego powodu a ten cień jutro będzie już porządna kreska 😉

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• milam Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:

Śpijcie dobrze ☺

Ale zdążyłaś wrócić z urlopu czy cię tam trzymają do wyniku testu? Daj znać jak będzie wynik. I sikaj 😘

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ