W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaŚ coś widać zwłaszcza na tym górnym! Jutro do powtórki 😉🤞starania o pierwsze 👶🏻 od 07.2020
czerwcowy cud!!!❤️🍀po 2 długich latach…
27.06.2022 ⏸ 12 dpo
27.06.2022 beta 58,3, prog 50,5🤞
29.06.2022 beta 157🤞
04.07.2022 beta 1116, prog 32,30🤞 -
KarolinaŚ wrote:Hej u mnie znów wysoko tempka... Znów robiłam test ciążowy No taki ze mnie człowiek za dużo ich mam... Ale dla własnej ciekawości robię więc dzisiejsze testowanie https://zapodaj.net/c2f09faf2fe65.jpg.html
Blondyna. B widziałaś moją temperaturę po owu w szczęśliwym cyklu? 😅 Twoja przy mojej pięknie eyjiła 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 08:08
Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
Poszukiwania oznak ciąży czas start!🤦🏻♀️
Już chyba psycha mi szaleje, ale jakoś nie daje mi to spokoju… zazwyczaj w czasie owu i chwile po mam twarz gładką jak pupcia niemowlaka, a przed 🐒 wysyp rożnego rodzaju wyprysków. W tym cyklu od owu niemal codziennie znajduje na twarzy nowego „nieprzyjaciela”😞 czy to może progesteron tak szaleje? Jakie miałyście doświadczenia z cerą w trakcie cyklu?starania o pierwsze 👶🏻 od 07.2020
czerwcowy cud!!!❤️🍀po 2 długich latach…
27.06.2022 ⏸ 12 dpo
27.06.2022 beta 58,3, prog 50,5🤞
29.06.2022 beta 157🤞
04.07.2022 beta 1116, prog 32,30🤞 -
celina550 wrote:To ostatnie pytania - on bral Ty nie? Trzeba razem czy można osobno? Ginekolog zleci dla nas czy ja ginekolog on urolog?
Pytaj, pytaj, zwłaszcza ze Ty nam tyle pomagasz swoją wiedza. 😉
On brał bo było zapalenie prostaty. Jego urolog kazał mi powtórzyć posiewy i iść do mojej ginekolog niech zadecyduje. Posiewy u mnie wyszły czyste. Gin nic nie zaleciła dla mnie a on w tym czasie brał przepisany antybiotyk od urologa. I oboje kazali się normalnie starać.
september baby 🍁🍼🌸
"wszystko to co mam to ta nadzieja, że życie mnie poskleja..." -
KarolinaŚ,
Widać te kreseczki ale ja bym raczej stawiała, że owulke miałaś wcześniej jednak. Naprawde na teście jeszcze nikomu nic nie wyszło 7dpo😊 może źle wyznaczasz owulacje. Ona lubi sobie z nas troche pożartować 😜 no chyba że byłaś na monitoringu i jesteś pewna kiedy była. Żadna inna metoda nie daje 100% pewności. Najlepiej idź na bete i będziesz miała pewność. Trzymam kciuki żeby to było to ✊🍀
Edit: widziałam wykres i jest bardzo ładny. Powtarzaj w takim razie te testy jutro lub pojutrze, może kup kilka innych dla pewności😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 08:18
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Dziewczyny idealnie jak w zegarku witam 🐒.
Przestałam sikać na testy przed terminem żeby nie potęgować rozczarowania… chociaż czasem kusi ta adrenalinka. 😉
Rozpoczynam kolejny cykl. Może nie jest mi smutno bo wszystkie objawy na to wskazywały ale po prostu nie mam siły. Biorę się sama za diagnostykę bo nic z tego nie będzie.
Wysikajcie duuuuuzo ⏸, trzymam za Wszystkie kciuki. ❤️❤️september baby 🍁🍼🌸
Annie13 wrote:Pytaj, pytaj, zwłaszcza ze Ty nam tyle pomagasz swoją wiedza. 😉
On brał bo było zapalenie prostaty. Jego urolog kazał mi powtórzyć posiewy i iść do mojej ginekolog niech zadecyduje. Posiewy u mnie wyszły czyste. Gin nic nie zaleciła dla mnie a on w tym czasie brał przepisany antybiotyk od urologa. I oboje kazali się normalnie starać.
Ja się po prostu boje ze usłyszę "o nie, to trzeba antybiotyk, odkładamy starania". Nie wiem czy to dźwigne po prostu 🤦 już mam myśli żeby nawet nie mówić, właściwie badanie było robione miesiąc temu.
jeśli mój M z drugiej strony jest nosicielem, to w ciąży też średnio ekstra - ta bakteria to ten GBS nieszczęsny. ale u mnie 4 posiewy z rzędu były czyste przecież...
sumując - to jest mój 5 dzień cyklu a ja już mam dość, nie tak to miało wyglądać, ten "miesiąc starań roku 2021". serio, nie mam siły 🤕👰🏻M&M🤵🏻
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Annie13 wrote:Dziewczyny idealnie jak w zegarku witam 🐒.
Przestałam sikać na testy przed terminem żeby nie potęgować rozczarowania… chociaż czasem kusi ta adrenalinka. 😉
Rozpoczynam kolejny cykl. Może nie jest mi smutno bo wszystkie objawy na to wskazywały ale po prostu nie mam siły. Biorę się sama za diagnostykę bo nic z tego nie będzie.
Wysikajcie duuuuuzo ⏸, trzymam za Wszystkie kciuki. ❤️❤️
O to to właśnie, brak sił 😔
Masz juz jakiś plan na diagnostykę?👰🏻M&M🤵🏻
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
A ja mam dziś znów jakieś obawy, temperatura w dół 😳Anielka❤️2018
Bruno💔 czerwiec 2021 [*]
15.11.21 ❤️beta 5.30
17.11.21 ❤️beta 24,64 🌈
22.11.21 ❤️ beta 610
26.11.21 ❤️ beta 4273 prog 25
07.12.21pięknie bijące 💓 i 0,74cm człowieka 😍
16.12.21 CRL 1,39
4.01.22 CRL 3,71😍
13.01.22 badania prenatalne pierwszego trymestru : zdrowy dzidziuś, prawdopodobnie chłopak😍
5.05.22 1126g 37cm❤️ Kazik rośnie 😍
Tarczyca- pod kontrolą (eutyrox100)
On 32
-
Katsy wrote:Blondyna. B widziałaś moją temperaturę po owu w szczęśliwym cyklu? 😅 Twoja przy mojej pięknie eyjiła 😉
-
Malinka1989 wrote:A jak sprawdzic co sie ma w pakiecie pzu ? Bo ma ubezpieczenie wlasnie w pzu, ale hakos sie tym nie interesowalam🙈
Na stronie pzu możesz zaleźć chyba w zależności jaki masz pakiet i rozpiskę do niego, ja gdzieś plik jakiś chyba znalazłam.
Drugi sposób to przez swoje konto na aplikacji lub stronie jak nie jestem pewna to klika umów wizytę lub badanie wpisuję co chce i wyskakuje "w cenie" lub "usługa dodatkowo płatna", co prawda raz jak wklepałam dużo badań pokazało mi, że jedno jest płatne, a następnego dnia już było darmowe ale to może jakiś błąd na sieci byłJak mam wątpliwość dzwonię na infolinię albo piszę na czacie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 08:30
-
Jestem po pobraniu kilku fiolek , więc gruntownych porządków swojego organizmu czas start . Myślę że straciłabym fortunę gdybym miała za to wszystko zaplacic. Żałuję trochę że nie zrobiłam progesteronu ,bo akurat czas byłby dobry. No alr trudno .
Ogarnia mnie spokoj.Ancalime lubi tę wiadomość
-
Wiecie, że ja jestem #teamsikaczki i jestem gotowa sikać na wszystko w każdej chwili, ale 6 czy 7dpo to mało komu coś wychodzi. Siknąć nie zaszkodzi, wiadomka. Ale może jest tak, jak mówią dziewczyny, że owulka to była w innym dniu. Test do powtórki na pewno 🤞
Rudakostka lubi tę wiadomość
-
celina550 wrote:Ja się po prostu boje ze usłyszę "o nie, to trzeba antybiotyk, odkładamy starania". Nie wiem czy to dźwigne po prostu 🤦 już mam myśli żeby nawet nie mówić, właściwie badanie było robione miesiąc temu.
jeśli mój M z drugiej strony jest nosicielem, to w ciąży też średnio ekstra - ta bakteria to ten GBS nieszczęsny. ale u mnie 4 posiewy z rzędu były czyste przecież...
sumując - to jest mój 5 dzień cyklu a ja już mam dość, nie tak to miało wyglądać, ten "miesiąc starań roku 2021". serio, nie mam siły 🤕
Ja to rozumiem totalnie. Niby czekam już 22 miesiące ale jakby mi ktoś kazał zrobić przerwę w staraniach to ciężko by mi było…
Boże jakie to wszystko jest niesprawiedliwe…
Przy okazji „robienia specjalizacji na potrzeby własne” z ginekologii 😂 jak na dociekliwa kobietę przystało robię jeszcze z urologii i im więcej czytam to widzę, ze z tymi bakteriami w nasieniu to różnie jest. My mamy problem bo u nas nie robią (nie wiem dlaczego) posiewu z nasienia na beztlenowce, wiec chyba czeka nas wycieczka do Krakowa (po nowym roku tak czy siak nas czeka Krakow) a z tymi urlopami trochę gorzej pod koniec roku. Naprawdę nie rozumiem czemu diagnostyka czy synevo tego nie robi 🤦🏼♀️
Tez wczoraj myślałam sobie ze nie tak to miało wyglądać. Bo miało sie udać od razu a moje dziecko wlasnie kończyłoby rok. 🤷🏼♀️🤷🏼♀️ A życie zrobiło swoje 😉
Jeszcze wrócę do tego tematu co poruszyłyście - leczenie niepłodności POWINNO być na NFZ. To chodzenie po lekarzach, czekanie na wizyty prywatne do dobrych lekarzy, sterta badań, nerwów, czasu, pieniędzy, … tak nie powinno być w państwie, któremu zależy na wzroście urodzeń. Ale cóż zrobić skoro system zdrowia leży i długo się nie podniesie.
Celina trzymaj się ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 10:20
september baby 🍁🍼🌸
celina550 wrote:O to to właśnie, brak sił 😔
Masz juz jakiś plan na diagnostykę?
No właśnie w tym miesiącu bo nie robiłam do tej pory B12, homocystine, kwas foliowy, sprawdzę żelazo i ferrytyne. Dorzucić coś do tego pakietu?
Gdzie najlepiej zrobić mutacje na trombo?
Chce wymusić drożność. 😂 Idzie z marnym skutkiem. Aktualna lekarka chce poczekać do nowego roku. Chociaż tyle ze ma podejście takie, ze nie wyśle mnie do kliniki bez drożności. Wraca moja poprzednia lekarka, ona (jak nic się nie zmieniło) może mi zrobić sonoHSG do czego jestem średnio przekonana.
Mąż powtórzył teraz posiewy (bez tego nieszczęsnego na bakterie beztlenowe), końcem miesiąca mamy badanie nasienia i zobaczymy co urolog powie. Pewnie nic nowego.
„Wszystko dobrze, proszę się starać.” Jak usłyszę to jeszcze raz to nie ręczę za siebie. 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 08:57
september baby 🍁🍼🌸
Celina, nie mam wiedzy w tym zakresie, także ograniczę się do mocnych uścisków. Mam nadzieję, że leczenie nie przerwie starań.
Karm3lka. Spokój to to, co każdej z nas by się przydało 😁.
Co do sikania - ja dziś, mimo że za wcześnie i dopiero 9 dpi to nie mogłam się powstrzymać. W takich chwilach gubię rozsądek i racjonalne myślenie. A co gorsza, z każdym kolejnym cyklem jest coraz gorzej 😑. Widać nie mądrzeję z wiekiem 😜.
Rudakostka, wiele dziewczyn w momencie zagnieżdżenia ma spadki temp, może to to?karm3lka lubi tę wiadomość
-
Wolę się nie nakręcać że to zagnieżdżenie 😁 oczywiście za dwa dni zatestuje bo nie byłabym sobą 😂😂😂 fajnie jak jutro pójdzie do góry
karm3lka lubi tę wiadomość
Anielka❤️2018
Bruno💔 czerwiec 2021 [*]
15.11.21 ❤️beta 5.30
17.11.21 ❤️beta 24,64 🌈
22.11.21 ❤️ beta 610
26.11.21 ❤️ beta 4273 prog 25
07.12.21pięknie bijące 💓 i 0,74cm człowieka 😍
16.12.21 CRL 1,39
4.01.22 CRL 3,71😍
13.01.22 badania prenatalne pierwszego trymestru : zdrowy dzidziuś, prawdopodobnie chłopak😍
5.05.22 1126g 37cm❤️ Kazik rośnie 😍
Tarczyca- pod kontrolą (eutyrox100)
On 32