W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
milam wrote:Trzymam kciuki, koniecznie daj znać. Powiedział jeszcze ten doktorek że powinno być dorobione jeszcze jakieś badanie, które określi czy może brać suplementację czy nie, bo może być tak że suplementacja mu zaszkodzi i żeby nic na własną rękę nie brać. I tu się zaskoczyłam po raz drugi. Tylko nie pamiętam jak się to badanie nazywa 🙈29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
nick nieaktualny
-
A to nie jest ta bakteria ,która bada się robiąc wymaz będąc w ciąży, bo jest bardzo szkodliwa dla dziecka? Chodzi mi o gbs. Cos mi w głowie świta z poprzedniej pracy..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 22:37
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Sesyjka wrote:A to nie jest ta bakteria ,która bada się robiąc wymaz będąc w ciąży, bo jest bardzo szkodliwa dla dziecka? Chodzi mi o gbs. Cos mi w głowie świta z poprzedniej pracy..
Tak, w ciąży ona jest bardzo niebezpieczna dla płodu. Ale u mnie w posiewach było czysto...Sesyjka lubi tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
celina550 wrote:Tak, w ciąży ona jest bardzo niebezpieczna dla płodu. Ale u mnie w posiewach było czysto...
A co badaliscie jeszcze z nasienia , bo pisałaś o dużych kosztach?
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Sesyjka wrote:Wyleczycie 😉
A co badaliscie jeszcze z nasienia , bo pisałaś o dużych kosztach?
kurwa, ten się dopiero zaczął a już wszystko jest pod górkę. Wyników moich nie ma, wyniki mojego M przyszły i są złe, zaraz się okaże że moje są dobre ale starać się nie można bo trzeba jakiś antybiotyk brać, ja mam już taka huśtawkę emocjonalną że wyłysieje za chwilę.
antybiotyk = zakaz starań? jak to wyglada? kto miał?
my robiliśmy DFI, HBA, test MAR, trzy posiewy i badanie z morfologia 😉👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
Dziewczyny jak to jest z tym ubezpieczeniem z PZU?
Jestem na początku diagnostyki, przede mną zapewne sporo (drogich) badań. Czy warto pomyśleć o wykupieniu ubezpieczenia by trochę zaoszczędzić? Czy to w ogóle tak działa? Jak z pakietami i miesięcznymi kosztami, co polecacie?💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
celina550 wrote:kurwa, ten się dopiero zaczął a już wszystko jest pod górkę. Wyników moich nie ma, wyniki mojego M przyszły i są złe, zaraz się okaże że moje są dobre ale starać się nie można bo trzeba jakiś antybiotyk brać, ja mam już taka huśtawkę emocjonalną że wyłysieje za chwilę.
antybiotyk = zakaz starań? jak to wyglada? kto miał?
my robiliśmy DFI, HBA, test MAR, trzy posiewy i badanie z morfologia 😉
Ja miałam antybiotyk ale akurat kończyłam leczenie w 9 dc więc powiedział, że skoro już wzięłam leki na stymulacje to mam rozpocząć staranie po antybiotyku. 🤷🏻♀️Starania od 12.2020
♀️ 31
Suplementacja podczas starań:
Koenzym Q10 (ubichinol 400mg), witamina E, witamina D, witamina C, Inofolic Combi, pregna start, DHEA 50mg
Dotychczasowe leczenie:
-Ureaplasma - wyleczona
-Niskie AMH/Wysokie FSH
-6 cykli Lametty - bez efektu
-Histeroskopia - macica prawidłowa, jajowody niedrożne
-Laparoskopia - udrożniony prawy jajowód
-KIR AA
-Brak KIRów implantacyjnych
- IMSI 02.2023 AP 💉 Krótki protokół + MACS
8🥚-> 4 zaplodnione->3 blastki 3AA, 3AA, 3BB
02.23 - świeży transfer 3AA z Accofilem
BetaHCG: 7dpt - 82, 9dpt - 189, 12 dpt - 452, 14dpt - 1289
27.03 - 35 dpt jest ❤️ i 1,30 cm dzieciątka
♂️ 34
Suplementacja podczas starań: Fertilman, korzeń maca, tran, palma sabałowa
- słaba morfologia
- słabe HBA i fragmentacja
-
nick nieaktualnyDomi_naturelover wrote:Dziewczyny jak to jest z tym ubezpieczeniem z PZU?
Jestem na początku diagnostyki, przede mną zapewne sporo (drogich) badań. Czy warto pomyśleć o wykupieniu ubezpieczenia by trochę zaoszczędzić? Czy to w ogóle tak działa? Jak z pakietami i miesięcznymi kosztami, co polecacie?Domi_naturelover lubi tę wiadomość
-
Ladinola wrote:A to dlatego, że wątpię, żeby się udało tak z przypadku. Do 15 jeszcze trochę czasu, może akurat okres przyjdzie. A jak nie przyjdzie to 15 testuję
Jak z przypadku 😜 wez prZestan
NAWET jest takie powiedzenie że przypadki chodzą po ludziach ,więc mam nadzieję że to dość wyjątkowy,pozytywny przypadek || ❤🧡💛 -
Ladinola wrote:Ja mam z pracy i chyba płacę jakieś 50zł? Mam ten pakiet premium. Normalnie chyba kosztuje 80zł. I teraz tak, wcześniej wymieniłam wiele badan które mam zrobić, robiąc je prywatnie wydałabym wieeeelokrotność składki. Nie wszystkie badania są w cenie pakietu pzu, dużo takich badań specjalistycznych nie jest w cenie, to co w moim screenie - widać które są w cenie. Wizyty u specjalistów są szybciej niż na nfz, bo to jakbyś szła prywatnie. Dodatkowo najczęściej podpisaną umowę z pzu mają lekarze, którzy głównie przyjmują prywatnie a co za tym idzie często są dobrymi specjalistami. Jak dla mnie super, zaoszczędziłam już kupę kasy i czasu (jeśli chodzi o porównaniu z NFZ).
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Joanna29 wrote:Kochana pierwsze słyszę ale bardzo przydatne super ze to tak dobrze rozpisałaś 😍
U mnie nie ma takiej możliwości ponieważ mój mąż wraca co piątek do domku w nocy wiec nic niema..zostaje nam tylko sobota i niedziela z rana bo w południe juz wyjezdza...także :(u nas ciężko trafić...no z tym sexem to ci wierze ze czujesz juz za dużo...bo mimo ze się kochankowie pragną nadmierne sexy i jeszcze w poczuciu ze trzeba stają się takie mechaniczne .my tak kiedys mieliśmy bo był.czas ze mogliśmy to nie było dla nas na dłuższą metę.. .ale czego się nie robi aby pomóc...tak naprawdę próbujemy wszelkich sposobów to naturalne wiec walczcie kochana jeśli macie możliwości 😍💪💪💪😁
Wiadomo to by było idealne gdyby każdy miał tyle czasu i siły na taką częstotliwość 😀 🤷🏻♀️
Żel consive plus też teoretycznie pomaga w dłuższym przeżyciu plemników więc możesz spróbować jeśli np. wypadnie Ci owulacja 2 dni po weekendzie. Może coś pomoże 💪Jest też o tym wątek tu na forum.
Mam nadzieję, że ten cykl przyniesie Ci ⏸️🥰Joanna29 lubi tę wiadomość
Starania od 12.2020
♀️ 31
Suplementacja podczas starań:
Koenzym Q10 (ubichinol 400mg), witamina E, witamina D, witamina C, Inofolic Combi, pregna start, DHEA 50mg
Dotychczasowe leczenie:
-Ureaplasma - wyleczona
-Niskie AMH/Wysokie FSH
-6 cykli Lametty - bez efektu
-Histeroskopia - macica prawidłowa, jajowody niedrożne
-Laparoskopia - udrożniony prawy jajowód
-KIR AA
-Brak KIRów implantacyjnych
- IMSI 02.2023 AP 💉 Krótki protokół + MACS
8🥚-> 4 zaplodnione->3 blastki 3AA, 3AA, 3BB
02.23 - świeży transfer 3AA z Accofilem
BetaHCG: 7dpt - 82, 9dpt - 189, 12 dpt - 452, 14dpt - 1289
27.03 - 35 dpt jest ❤️ i 1,30 cm dzieciątka
♂️ 34
Suplementacja podczas starań: Fertilman, korzeń maca, tran, palma sabałowa
- słaba morfologia
- słabe HBA i fragmentacja
-
Ladinola wrote:Ja mam z pracy i chyba płacę jakieś 50zł? Mam ten pakiet premium. Normalnie chyba kosztuje 80zł. I teraz tak, wcześniej wymieniłam wiele badan które mam zrobić, robiąc je prywatnie wydałabym wieeeelokrotność składki. Nie wszystkie badania są w cenie pakietu pzu, dużo takich badań specjalistycznych nie jest w cenie, to co w moim screenie - widać które są w cenie. Wizyty u specjalistów są szybciej niż na nfz, bo to jakbyś szła prywatnie. Dodatkowo najczęściej podpisaną umowę z pzu mają lekarze, którzy głównie przyjmują prywatnie a co za tym idzie często są dobrymi specjalistami. Jak dla mnie super, zaoszczędziłam już kupę kasy i czasu (jeśli chodzi o porównaniu z NFZ).
Ja również place 80 tzn mąż w zakładzie pracy- pakiet podstawowy- choć też bardzo bogaty. Działa to błyskawicznie. Np dostalam dziś skierowanie na usg tarczycy i w piątek ide . A badania labo w zasadzie z dnia na dzień.Domi_naturelover lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykarm3lka wrote:Jak z przypadku 😜 wez prZestan
NAWET jest takie powiedzenie że przypadki chodzą po ludziach ,więc mam nadzieję że to dość wyjątkowy,pozytywny przypadek || ❤🧡💛karm3lka lubi tę wiadomość
-
Aszha wrote:Ja miałam antybiotyk ale akurat kończyłam leczenie w 9 dc więc powiedział, że skoro już wzięłam leki na stymulacje to mam rozpocząć staranie po antybiotyku. 🤷🏻♀️
Ale ja pytam o antybiotyk u chłopa 😛👰🏻M&M🤵🏻
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
nick nieaktualnykarm3lka wrote:Ja również place 80 tzn mąż w zakładzie pracy- pakiet podstawowy- choć też bardzo bogaty. Działa to błyskawicznie. Np dostalam dziś skierowanie na usg tarczycy i w piątek ide . A badania labo w zasadzie z dnia na dzień.
karm3lka lubi tę wiadomość
-
Ladinola wrote:W tej samej placówce chciałam iść do otolaryngologa na NFZ, termin na luty. Umówiłam się przez PZU do tego samego lekarza w tej samej placówce, miałam wizytę za tydzień. Szkoda, że do psychiatry w pakiecie mam tylko 4 wizyty w cenie a do psychologa nie ma nic. Ale nie ma rzeczy idealnych, cieszę się z tego co mam.
-
nick nieaktualny
-
celina550 wrote:Ale ja pytam o antybiotyk u chłopa 😛