W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudakostka wrote:Dziewczyny ja znikam na weekend, muszę wyłączyć myślenie. Dziś znów mi się zaczęło tym razem brązowe plamienie. Taki śluz z nitkami krwi. Łaskawie zadzwonił do mnie mój lekarz( w poniedziałek jestem umówiona do kogoś innego). I tylko mnie nastraszył. Powiedział że ciąża młodziutka bo taka mała beta dwa dni temu. Że to może być ciąża pozamaciczna albo biochemiczna... I że mam w poniedziałek zbadać bete i czekać.... Jak urośnie do 1000 to umówić się do niego na USG.... Załamało mnie to. Czekam na tą wizytę w poniedziałek i liczę że plamienie się skończy.
Ruda, połóż się kiedy tylko możesz i leż, odpoczywaj. Widzimy się w poniedziałek, nie puszczamy kciuków ✊
A lekarz i jego wyczucie? Bez komentarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 20:32
Rudakostka lubi tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
KaJa wrote:Przyznam wam sie, że ja też paliłam i jak próbowałam rzucić to zaczynałam palić jeszcze więcej🤦♀️ w tym temacie nie mam zupełnie silnej woli niestety. Całe szczęście, że jeszcze przed dniem @ mnie odrzuciło i teraz niecierpie tego zapachu 🤢
Aleee to nie chodzi o samego papierosa, jego smak itd tylko o ten rytuał cały. Rano zawsze kawka a do kawki papieros. Poza tym i 💩 lepiej szła z rana 😂 teraz sie ciesze że nie pale i mam nadzieję, że nigdy do tego nie wróce chociaż czasami brakuje mi tego rytuału 😜
Oooo tak, ☕+🚬= 💩
Ale fakt, jest to rodzaj rytuału 🤷wars_awianka lubi tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Rudakostka wrote:Dziewczyny ja znikam na weekend, muszę wyłączyć myślenie. Dziś znów mi się zaczęło tym razem brązowe plamienie. Taki śluz z nitkami krwi. Łaskawie zadzwonił do mnie mój lekarz( w poniedziałek jestem umówiona do kogoś innego). I tylko mnie nastraszył. Powiedział że ciąża młodziutka bo taka mała beta dwa dni temu. Że to może być ciąża pozamaciczna albo biochemiczna... I że mam w poniedziałek zbadać bete i czekać.... Jak urośnie do 1000 to umówić się do niego na USG.... Załamało mnie to. Czekam na tą wizytę w poniedziałek i liczę że plamienie się skończy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 21:20
💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
celina550 wrote:Ruda, połóż się kiedy tylko możesz i leż, odpoczywaj. Widzimy się w poniedziałek, nie puszczamy kciuków ✊
A lekarz i jego wyczucie? Bez komentarza.
Cóż więcej napisać, ujęte idealnie ❤
Spokojnego weekendu 😗wars_awianka lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Paulina1106 wrote:No może to mało popularna opinia i trochę sobie nagrabię ale strasznie mnie gryzie widok kobiety z papierosem. Poza tym, dla mnie każde uzasadnianie palenia jest dziwne 🤯 akurat to jest jedna z niewielu rzeczy o której wszyscy wiedzą że się szkodzi sobie i swojemu otoczeniu.
Ale też rozumiem jak ktoś pali i rzucić nie może, bo niestety jest to bardzo silny nałóg.
Nie piszę tego, żeby tu którąś z palaczek urazić i nie linczujcie mnie za to co napisałam- po prostu nigdy nie zrozumiem fenomenu palenia papierosów. Ojciec palił. Pamietam ten zapach, no nic dobrego mi się z tym nie kojarzy.
Bubu z okazji bety= 0 możesz mi wpisać małpę.
Zgodzę się z tobą l, sama nie rozumiem dlaczego pale- tak właśnie działa nałóg.
Wiem jedno, jeśli zajdę w ciaze nie zapale ani jednego papierosa. Nie wyobrażam sobie trucia maluszka w brzuchuwars_awianka, Paulina1106 lubią tę wiadomość
👩🏼 26
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷♀️
👦🏻 26
➡️ bardzo słabe wyniki nasienia
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
17 cykl starań -
nick nieaktualnyPaulina1994 wrote:@conte
Jak długie masz cykle po odstawieniu antykoncepcji ??
Ja paliłam z 5 lat i teraz nie wyobrażam sobie wrócić do palenia. Ale wino teeeez uwielbiam
zależy który 😅 teraz jestem w 44dc i nie zapowiada się na zmianę
Ruda, musi być dobrze, kolejnej straty w Ty miesiącu na zniesiemy 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 21:36
-
Rudakostka odpoczywaj jak najwięcej i postaraj się myśleć pozytywnie ❤️ Trzymam kciuki ❤️
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta -
Bubu, wszystkiego dobrego ❤️
Ruda, odpoczywaj, wszystkie tutejsze ciocie Twojego Maleństwa są dobrej myśli i trzymają kciuki 🤞🏼❤️BuBu90 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Dziewczyny przykro mi z powodu waszych strat 💔
Rudakostka- odpoczywaj, będzie dobrze! 😁
Bubu wszystkiego co najlepsze i spełnienia wszystkich marzeń ! 🎉🥂🎂BuBu90 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020
•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
•IO- pod kontrolą ✓
•Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
PAI-1 homo ❌
Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻♀️
•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.
•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕
•07.2022 przygotowania do ivf
01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
Przerwa w staraniach do 06.2023 😞
On 🧔31 lat
Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
Morfologia 8%-> 16% ✔️
Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
Poprawa po korzeniu maca -
Rudakostka wrote:Dziewczyny ja znikam na weekend, muszę wyłączyć myślenie. Dziś znów mi się zaczęło tym razem brązowe plamienie. Taki śluz z nitkami krwi. Łaskawie zadzwonił do mnie mój lekarz( w poniedziałek jestem umówiona do kogoś innego). I tylko mnie nastraszył. Powiedział że ciąża młodziutka bo taka mała beta dwa dni temu. Że to może być ciąża pozamaciczna albo biochemiczna... I że mam w poniedziałek zbadać bete i czekać.... Jak urośnie do 1000 to umówić się do niego na USG.... Załamało mnie to. Czekam na tą wizytę w poniedziałek i liczę że plamienie się skończy.39 lat
cykle - 28 dniowe✅
AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
TSH ✅
usg tarczycy ✅
histero✅
hormony ✅
Jajowody drożne ✅
Kariotyp ✅
euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
On
10.2023 badanie nasienia azzospermia, niskie FSH i testosteron
03.2024 testosteron rośnie , fsh w normie , mamy plemniki 🙏
Teratozoospermia
Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅
1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌ -
nick nieaktualnyWażne info dla dziewczyn, które chcą albo myślą o zakupie pingwinka!!!
Marka, która go produkuje podwyższa ceny swoich produktów. Na razie sklepy mają jeszcze stare dostawy i cena na razie zostaje bez zmian, ma być nawet powyżej 200zl. Na n69.pl w tej chwili jest za 125zl!conte, Niebieska Gwiazda, milam, BuBu90, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, gratuluję nowych kreseczek i trzymam kciuki, aby ciemnialy i wszystko było dobrze 💚✊
Doczytałam także, że przytrafiły się i straty... Bardzo mi przykro kochane 😘
Ja skończyłam wcziraj izolację covidowa, mąż i córka mają kwarantanne do 25. Smak i zapach mi powrócił ale nie w 100% jeszcze. Gorączki nie mam, kaszel został. Najgorsze jest totalne osłabienie i okropne zawroty głowy. Poza tym w jeden dzień rewelacja, a na drugi czujesz jakby cię znów cos łapało. Mam nadzieję że dojdziemy w końcu do siebie💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Ladinola wrote:Ważne info dla dziewczyn, które chcą albo myślą o zakupie pingwinka!!!
Marka, która go produkuje podwyższa ceny swoich produktów. Na razie sklepy mają jeszcze stare dostawy i cena na razie zostaje bez zmian, ma być nawet powyżej 200zl. Na n69.pl w tej chwili jest za 125zl!
Drugie tyle praktycznie, chyba się skuszę, jeszcze ma być jakaś promka na Black Friday 😄💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Ruda, odpoczywaj dużo i proszę nie martw się na zapas, będzie wszystko pięknie. Wysyłam dużo 😘🥰🥰🥰Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
nick nieaktualnyDomi_naturelover wrote:Faktycznie na Allegro już ponad 200 :o
Drugie tyle praktycznie, chyba się skuszę, jeszcze ma być jakaś promka na Black Friday 😄 -
Ladinola wrote:Na n69.pl (zazwyczaj stamtąd zamawiam) jest aktualnie mega tani bo za 125zl, właśnie teraz z okazji black week zrobiłam zakupy mega tanio u nich:)💁♀️24,💁🏼♂️28
-
nick nieaktualnyDomi_naturelover wrote:Kurczę, zachęcasz skutecznie, już na 90% jestem przekonana 😂
A i polecam ten lubrykant: https://n69.pl/swede-woman-sensitive-lubrykant-przeciw-infekcjom-dla-kobiet-120-mlDomi_naturelover lubi tę wiadomość