W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Bubu u mnie od czasu starań też mam plamienia dłuższe przed okresem. Ten cykl zaczęłam plamić na brązowo, też bardzo długo okres się rozkręcał. I tak jak mam okres 4 dni łącznie z plamieniami, tak teraz to mój 7 dzień, a dalej lekko podbarwiony śluz zostaje po okresie. Ja mam teorie że "coś" się dzieje, ale nie zaskakuje.
-
U mnie są plamienia ale nie w każdym cyklu 😊 ja wiem, że się rozkręci tylko kwestia czasu 😊 natomiast wiedząc, że będzie to wolałabym żeby była już 😊34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
O dziewczyny super pomysl z tym wątkiem plotkowym 🥰💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
KasiaCh wrote:. Wogóle to czuję że się udało. Jakąś taką pewność w sobie mam ❤️. Jutro najprawdopodobniej 10 dpo.
Trzymam za nas kciuki bardzo mocno ✊. Blondyna nasza też z nami sika więc jest nas więcej 😍.
O jak super że tak czujesz! Masz jakieś specyficzne objawy czy po prostu wewnętrzne przeczucie?
KasiaCh, Słomka lubią tę wiadomość
-
celina550 wrote:U mojej koleżanki (3 poronienia na etapie 8-10tygodnia) żaden lekarz nie kazał badać tarczycy po ⏸️. ZADEN. Może to to, może coś innego, ale jak za 4 razem włączyła leki na tarczycę, to za chwilę zaczyna 3 trymestr 🤷
Pakiet z testdna - wysyłają, maziasz patyczkiem po policzku, odsylasz, napisali, że kolo tygodnia roboczego się czeka na wyniki 😉
https://www.testdna.pl/trombofilia-badanie-na-czym-polega-i-ile-kosztuje/
Dla potomnych - 367 zł.
Edit. Można też w wybranej przychodni na żywo, wtedy 417zl.
Jakbym się uparła to nawet w poniedziałek moge iść na badanie 😅
Zrobię to badanie. Przynajmniej bd coś więcej wiedzieć.
20 cs
👩🦳31
👨36 -
Puszka09 wrote:Jakbym się uparła to nawet w poniedziałek moge iść na badanie 😅
Zrobię to badanie. Przynajmniej bd coś więcej wiedzieć.
Pewnie. Ono nie kosztuje 30zl, wiadomo, ale przychodzi taki punkt w niepłodności, kiedy cena badania ma cyferke z przodu zawsze z dwoma zerami na końcu.... 😒 no ale ja uważam, że lepiej 2000 wydać, niż 20tysiecy na procedurę a potem tak czy siak robić badania za 2000. Obstawie się lekami przed a nie po 🤷
Tylko trzeba się umawiać na nie, to popatrz sobie.
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Koteczka82 wrote:Jejku dziewczyny ja wam współczuję tych długaśnych cykli ☹️
Teraz udało mi się go namówić na vit D3, vit E, vit C, kwas foliowy, cynk i magnez. Do tego je dużo migdałów, słonecznika i sałatek ze świeżych warzyw.
Czekam na astaksantyne i ashwangarde, które dziewczyny z innego wątku polecały na poprawę fragmentacji dna plemnika.
Właśnie już wczoraj zastanowiło mnie to że chcecie poprawiać dna plemników. Przecież fragmentacja dna 4% to jest marzenie - mylę się? Jeżeli fragmentacja jest poniżej 15% to wszystko w normie. -
nick nieaktualnyJednak się odważyłam i zrobiłam wątek dla staraczek "weteranek" o pierwsze dziecko, jak któraś chętna to zapraszam. https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/staraczki-weteranki-ploteczki-i-wsparcie-w-dlugich-staraniach-o-pierwsze-dzieciatko,22735,1.html?sd=1
Koteczka82, conte, Kremówka lubią tę wiadomość
-
celina550 wrote:Pewnie. Ono nie kosztuje 30zl, wiadomo, ale przychodzi taki punkt w niepłodności, kiedy cena badania ma cyferke z przodu zawsze z dwoma zerami na końcu.... 😒 no ale ja uważam, że lepiej 2000 wydać, niż 20tysiecy na procedurę a potem tak czy siak robić badania za 2000. Obstawie się lekami przed a nie po 🤷
Tylko trzeba się umawiać na nie, to popatrz sobie.20 cs
👩🦳31
👨36 -
milam wrote:O jak super że tak czujesz! Masz jakieś specyficzne objawy czy po prostu wewnętrzne przeczucie?
Wewnętrze przeczucie przede wszystkim. A poza tym to ból brzucha od 6 dpo, który jest taki specyficzny. Niby podobny do miesiączkowego ale jednak inny. Pojawia się, potem znika i tak w kółko. Pamiętam go dość dobrze, bo w lipcu tego roku byłam w ciąży którą poroniłam i boli bardzo podobnie. Zmęczenie też mnie często dopada. No i zaczęłam teraz panikować czy robić jutro ten test bo to dopiero 10 dpo będzie. W tej straconej ciąży 9 dpo miałam biało, więc zrobiłam 12 dpo i była już bardzo ładna druga kreseczka. Dziękuję że pytasz kochana ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2021, 14:42
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta -
Ladinola wrote:Jednak się odważyłam i zrobiłam wątek dla staraczek "weteranek" o pierwsze dziecko, jak któraś chętna to zapraszam. https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/staraczki-weteranki-ploteczki-i-wsparcie-w-dlugich-staraniach-o-pierwsze-dzieciatko,22735,1.html?sd=1
Ja bym tylko nazwę zmieniła na słodko pierdzące weteranki 🌈🦄 😃Katsy lubi tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
Puszka09 wrote:O potem z wynikami do normalnego gina? W sensie mnie prowadzącego, czy to raczej już do kogoś innego?
Do ginekologa, który rozumie i akceptuje wyniki. Skąd jesteś?👰🏻M&M🤵🏻
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
nick nieaktualny
-
Ladinola wrote:Nie mogę zmienić nazwy. Nie ma tu takiej opcji, jedynie usunąć posty i dać na nowo
o nieeeeee to jeszcze raz👰🏻M&M🤵🏻
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
wrzucam CI też jak chcesz z pazdziernikowego watku badania co warto, skopiuj i tam pozmieniaj co chcesz, zebys nie musiala pisac:
🍁Sugerowana lista badań 🍁
1️⃣ ETAP
🔸 HORMONALNE
- między 3 a 5 dc: estradiol, LH, FSH, prolaktyna, testosteron, DHEAs, SHBG, kortyzol, aldosteron, androstendion
- około 7 dpo: progesteron
- pozostałe dni: TSH, FT3, FT4, AntyTPO, AntyTG
🔸METABOLIZM
- glukoza i insulina (najlepiej krzywe)
- lipodogram, próby wątrobowe, sód i potas
- badania podstawowe układu krzepnięcia (APTT, PT, INR, fibrynogen) + morfologia i badanie moczu
- żelazo i ferrytyna (najlepiej razem)
- witamina D
- wit B12, homocysteina, kwas foliowy (najlepiej badane razem)
🔸USG tarczycy i USG piersi
🔸warto zrobić kilka razy monitoring cyklu, żeby potwierdzić owulacje
🔸 badanie nasienia partnera ( z morfologią) ❗tak samo ważne, jak Twoje badania ❗
2️⃣ ETAP
🔸 TROMBOFILIA
- badania na trombiofilie (testdna.pl)
- badania rozszerzone układu krzepnięcia (białko S, białko C, zespół antyfosfolipidowy)
🔸PIERWSZE IMMUNO
- przeciwciała ANA
🔸WYMAZY
- cytologia
- posiew z szyjki macicy
- wymazy MUCHa (Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia)
- HPV
🔹 drożność jajowodów (HSG)
3️⃣ ETAP
🔸 ZABIEGI
- histeroskopia (często połączona z biopsja endometrium i drożnością)
- laparoskopia
🔸 IMMUNOLOGIA
- genotypowanie KIR u kobiety + HLA-C u mężczyzny
- immunofentoyp
- ocena cytokin
- przeciwciała ASA, AOA, APA
*️⃣ MĘSKIE BADANIA
- podstawowe badanie nasienia z morfologią
- DFI (fragmentacja plemników)
- HBA (test wiązania z hialuronianem)
- test MAR
- posiew tlenowy, beztlenowy i mykologiczny
- badanie SORP👰🏻M&M🤵🏻
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
i zrob liste naszą ale sie jarammm, jednak pingwin z rana daje kopa👰🏻M&M🤵🏻
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnycelina550 wrote:wrzucam CI też jak chcesz z pazdziernikowego watku badania co warto, skopiuj i tam pozmieniaj co chcesz, zebys nie musiala pisac:
🍁Sugerowana lista badań 🍁
1️⃣ ETAP
🔸 HORMONALNE
- między 3 a 5 dc: estradiol, LH, FSH, prolaktyna, testosteron, DHEAs, SHBG, kortyzol, aldosteron, androstendion
- około 7 dpo: progesteron
- pozostałe dni: TSH, FT3, FT4, AntyTPO, AntyTG
🔸METABOLIZM
- glukoza i insulina (najlepiej krzywe)
- lipodogram, próby wątrobowe, sód i potas
- badania podstawowe układu krzepnięcia (APTT, PT, INR, fibrynogen) + morfologia i badanie moczu
- żelazo i ferrytyna (najlepiej razem)
- witamina D
- wit B12, homocysteina, kwas foliowy (najlepiej badane razem)
🔸USG tarczycy i USG piersi
🔸warto zrobić kilka razy monitoring cyklu, żeby potwierdzić owulacje
🔸 badanie nasienia partnera ( z morfologią) ❗tak samo ważne, jak Twoje badania ❗
2️⃣ ETAP
🔸 TROMBOFILIA
- badania na trombiofilie (testdna.pl)
- badania rozszerzone układu krzepnięcia (białko S, białko C, zespół antyfosfolipidowy)
🔸PIERWSZE IMMUNO
- przeciwciała ANA
🔸WYMAZY
- cytologia
- posiew z szyjki macicy
- wymazy MUCHa (Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia)
- HPV
🔹 drożność jajowodów (HSG)
3️⃣ ETAP
🔸 ZABIEGI
- histeroskopia (często połączona z biopsja endometrium i drożnością)
- laparoskopia
🔸 IMMUNOLOGIA
- genotypowanie KIR u kobiety + HLA-C u mężczyzny
- immunofentoyp
- ocena cytokin
- przeciwciała ASA, AOA, APA
*️⃣ MĘSKIE BADANIA
- podstawowe badanie nasienia z morfologią
- DFI (fragmentacja plemników)
- HBA (test wiązania z hialuronianem)
- test MAR
- posiew tlenowy, beztlenowy i mykologiczny
- badanie SORP -
celina550 wrote:Antybiotyk to jedno, witaminy to drugie. Tylko przy antybiotyku jakiś probiotyk/kiszonki jedźcie 😉 mowia, że zdrowe jelita to zdrowa bozena, nie zaszkodzi.
Astaksantyna jak najbardziej, ja sama łykam 😉 fajne są też produkty z wysokim indeksem ORAC (przeciwzapalne)
Ty byś Celina doktorat mogła zrobić z suplementacji. Powiedz mi kochana czy jak ja już urodziłam dwoje dzieci to te Kiry sriry, nk, cytokiny, allo czy inne takie też powinnam robić? Zakładając że wcześniej miałam je prawidłowe to mogły mi się popsuć? Albo jak ANA miałam ujemne to je trzeba powtórzyć czy to są takie badania że raz w życiu się robi? Lekarz oczywiście że nic nie trzeba badać, no ale coś się musiało popsuć w międzyczasie tylko nie wiem gdzie szukać -
nick nieaktualny