W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Spokojnie dziewczyny, zaraz rusza wątek grudniowy, dojdą przesyłki z pingwinkami, damy czadu na wątku 😂❤️
Izi, MałaMi*, Gwiazdeczka 93, Milixx, Ancalime, Blondyna.B lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
MałaMi* wrote:Dzień dobry moje drogie! 🥰
Wątek przycichl zapewne dlatego ze to koniec miesiąca. Blondyna nie masz sie czym martwić bo Twój grudniowy wątek będzie taki magiczny, świąteczny 🎄☃️dla wielu z nas przyniesie nadzieję ❤
Z życiowych spraw to u nas dalej remont, w pracy cięższy okres, wiec czasu na forum bardzo mało.. Podczytuje Was raz od czasu. Właśnie w tym cyklu rozpoczęłam mierzenie temperatur. To mój pierwszy raz z ta metodą. Zobaczymy czy uda sie wyłapać owu o ile wogóle będzie 🤷🏻♀️
Jutro chyba czas na pieczenie pierwszych świątecznych pierniczków. Może to juz czas poczuć ten świąteczny klimat?
Miłego dnia Wam życzę 🥰
Super
Dodaj obserwację szyjki i śluzu bo sama tempka nie starcza i zwykle trzeba kilku cykli, żeby się poznać
Natasza i wszystkie, które mają powody do radności (kreski na teście, owulka, dobre wyniki itp.) - super to czytać!
Te, które mają powody do smutku i złości - to minie i przyjdą lepsze dni, tulę.
Zakończcie ten listopad z przytupem bo rozpoczęłyście pięknie!
MałaMi* lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Sparky wrote:Dziewczyny, jest wcześnie rano, spokojnie 😉 Ja tam dałam znać o swoim okresie, a dzisiaj to jeszcze nie wiem o czym pisać 😅 Nie martw się Blondyna, w Twoim wątku grudniowym znowu wszystko odżyje 🎄
To może o życiu codziennym, w niedzielę idziemy na chrzciny, a w poniedziałek mam badania. Więc ani się najeść za bardzo, ani denerwować, bo prolaktyna. A przy moich teściach trudno być oazą spokoju, więc czeka mnie wielkie wyzwanie 🙈
Może przygotowania do świąt tak dadzą się we znaki że głową u większości wyluzuje i zobaczycie na święta dwie kreski! Życzę z całego serducha, 💚💜Sparky, Izi lubią tę wiadomość
-
Izi wrote:Super
Dodaj obserwację szyjki i śluzu bo sama tempka nie starcza i zwykle trzeba kilku cykli, żeby się poznać
Śluz obserwuję cały czas i notuje wszystko na bieżąco 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 08:56
2021 -Starania o pierwsze 👶🏻🥰
19.02.2022- ⏸🥺🤰🏻
22.02.2022- beta 3752,6💞🥺🥺
24.02.2022- beta 7111,7 💞🥺😍
28.02.2022- dzidzia 4,5mm, mamy ❤
14.03.2022- dzidzia 17,1mm ❤
13.04.2022- I prenatalne, dzidzia 6.67cm 🎀🤰🏻💞
09.05.2022- babyBOY! 160g szczęścia💙
01.06.2022- badania połówkowe 350g szczęścia 💙
16.10.2022 - Ignacy 🥰♥️
Cudzie trwaj! 🥰😊
👰-24 PCOS? IO
Fertistim, PregnaStart, Euthyrox 37.5, Glucophage,Wit.D, Wit.B12
🤵-26 Fertistim, Wit.D, MACA, NAC, Q10, Wit.B12, Wit.C, Cynk, Selen
4lata po 👰🤵
👫+🐕 -
Hej ja mało się udzielam, ale w pracy koniec roku projekty budżetów na nast rok itp więc armagedon.
Czytam was i na bieżąco widzę co u was. Ja dzisiaj jadę na sono hsg bardzo się boję. Do tego coś mnie rozłożyło, źle się czuję leżę w łóżku i czekam za wynikiem tesu na covid koleżanki z pokoju. Jeśli wyjdzie jej pozytywny to już wiem, że pewnie mnie też wzięło i na szybko będę musiała wizytę odwołać. Zdołowałam się i nawet już nie mam sił na nic.⛪️2015
👶Synek 2017 r. 1cs urodzony w 34 tc niewydolność szyjki.
Starania o rodzeństwo od 05.2021,
Wstrzymane ⛔️ Ureaplasma
07.2021 działamy dalej z wsparciem II fazy cyklu
10.2021 ovitrelle test II - (5tc) cb💔
11.2021 drożność jajowodów - ok
12.2021 Covid
02.2021 ovitrelle w 10 dc prawdopodobnie przerastające pęcherzyki
dalszy późniejszy plan inseminacja
👱♀️91
✅ Hashimoto - ustabilizowane od 08.2021 Letrox 50/75
✅AMH - 3,32
✅Prog,Estradiol, LH, Ferytyna, żelazo,Wit - d, Wit B12, homocysteina - OK, owulacje naturalne
Wsparcie:
Medargin, Claxene, duphaston, luteina, Acard, metylokobalamina, wit. D, cytrynian magnezu, Olejek z Wiesiołka, femibion 0, Dieta bezglutenowa i ograniczenie laktozy w celu obniżenia p/ciał anty TG
👦 90
Badania 02.2022
Morfologia 4%, ruchliwość - słaba, posiew- bakterie. Według lekarza wyniki na 3+ zalecenia antybiotyk i witaminy. -
Gwiazdeczka 93 wrote:Hejoo Dziewczeta u mnie @ już się kończy 😁 jak na mnie to miałam lżejszy okres niż zazwyczaj i spóźnił się o 2dni, może przez fertistim,który zaczęłam używać drugi miesiąc 😊 w weekend przyjeżdża mojej mamy siostra z mężem i synkiem, ma przeszło rok. Uwielbiam go, non stop się śmieje.
mówimy że jest cygańskim dzieckiem,bo u każdego na rękach dobrze się czuje. Nawet mój Mąż bierze go,choć zazwyczaj ma z tym problem,bo boi się, że dzidzia mu się rozpłacze. A do tego Słodziaka wystarczy się uśmiechnąć to tak się śmieje,jakbyś opowiedziała mu żart świata 😁😃 cudowny dzieciaczek. Prócz tego szykuje nam się impreza od Męża znajomych,który zapraszają wszystkich z ekipy, niestety Tylko my nie mamy dziecka w tym gronie.
No i wczoraj się dowiedziałam, że kolejna para zaciążyła u znajomych 😊w podobnym czasie zaczęli starania co my z Mężem. cieszę się, że im się udało 😊
Jakie macie plany na weekend??
Gwiazdeczka nick zobowiązuje - grudzień jest gwiazdkowy więc Twój!
Kończ okres i kolejny dopiero za 9 miesięcy
Co do znikania z wątków... Zastanawiałam się czy pisać cokolwiek ale skoro abrakadabra zaczęła to też się wypowiem żeby nie było. Niestety każdy koniec miesiąca taki jest i był znikają i zafasolkowane i potestowane.
Osobiście czasami tu zaglądam jak mam czas w pracy (raz mam dzień, że ciągle pracuję, raz, że mam dużo czasu dla siebie) ale ostatnio po tym jak znowu pojawił się temat pisania tu kobiet w ciąży i że część osób ma z tym problem (mimo, że ja o swojej tutaj nie piszę chyba, że ktoś zapyta) to przyznam, że zrobiło mi się głupio i stwierdziłam, że może nie potrzebnie się udzielam tak i może nie chcecie tego... więc trochę zamilkłam i chcąc coś napisać czy komuś odpowiedzieć na jakieś pytanie czasami się wstrzymywałam jednak. Niestety zgodzić się muszę z tym, że są w tej sprawie tak różne głosy, że się każdemu nie dogodzi ale po którejś z kolei dyskusji na ten temat (jakiego finału by nie miała bo przestałam śledzić ją) poczułam się zniechęcona trochę i myślę, że niektóre dziewczyny też mogły tak mieć
Trzymam kciuki za każdą i na pewno w grudniu też będę Was śledziła i zarażała!
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Ja mam trochę inne zdanie na ten temat i tak jak czułam to napisałam 😊 ja na pierwszej stronie zaznaczyłam, że dziewczyny które są w ciąży lub im się uda w tym cyklu są tutaj mile widziane i nigdy zdania nie zmienię. Chcę czytać o wszystkim co się dzieje i u tych w ciąży i u tych starających się. Pomijam dziewczyny, które zapisały się na testowanie i tyle ich widziano. Dziewczyny, które zatestowaly (negatyw) i uciekły staram się zrozumieć może potrzebują oddechu, a jeśli się nie odzywają po prostu i nie wspierają osób które tu zostały to tego nie rozumiem. Okej Ruda tutaj dużo pisze, ale są osoby które wpadają tu tylko od czasu do czasu w ostatnim czasie coraz rzadziej. Niestety z całym szacunkiem do wszystkich ale tak jest 😪 i nie mówię tego po złości tylko dlatego, że jest mi totalnie przykro. I tak jak abrakadabra czy Izi w nie tym wątku a w innym w ciążę zaszły tak widzę je częściej a na pewno abrakadabra niż te dziewczyny, którym wpisałam 🦩 w tym miesiącu. To my tutaj byłyśmy z Wami podczas Waszej drogi i Wy powinnyscie z nami być do końca. Fioletowa strona fioletową stroną ale tu moim zdaniem powinno Was być najwięcej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 09:12
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Izi wrote:Gwiazdeczka nick zobowiązuje - grudzień jest gwiazdkowy więc Twój!
Kończ okres i kolejny dopiero za 9 miesięcy
Co do znikania z wątków... Zastanawiałam się czy pisać cokolwiek ale skoro abrakadabra zaczęła to też się wypowiem żeby nie było. Niestety każdy koniec miesiąca taki jest i był znikają i zafasolkowane i potestowane.
Osobiście czasami tu zaglądam jak mam czas w pracy (raz mam dzień, że ciągle pracuję, raz, że mam dużo czasu dla siebie) ale ostatnio po tym jak znowu pojawił się temat pisania tu kobiet w ciąży i że część osób ma z tym problem (mimo, że ja o swojej tutaj nie piszę chyba, że ktoś zapyta) to przyznam, że zrobiło mi się głupio i stwierdziłam, że może nie potrzebnie się udzielam tak i może nie chcecie tego... więc trochę zamilkłam i chcąc coś napisać czy komuś odpowiedzieć na jakieś pytanie czasami się wstrzymywałam jednak. Niestety zgodzić się muszę z tym, że są w tej sprawie tak różne głosy, że się każdemu nie dogodzi ale po którejś z kolei dyskusji na ten temat (jakiego finału by nie miała bo przestałam śledzić ją) poczułam się zniechęcona trochę i myślę, że niektóre dziewczyny też mogły tak mieć
Trzymam kciuki za każdą i na pewno w grudniu też będę Was śledziła i zarażała!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 09:15
Izi lubi tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Moze to też zależy od tego, że te dziewczyny ktore zaszły teraz w ciążę nie maja po prostu aż tyle czasu żeby siedziec na forum. Niektóre pracują i moze są zmeczone czy cos. Ja np jestem czesto bo po prostu jestem na L4 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 09:17
Izi, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
BuBu, to wszystko to jest chyba pokłosie tego co się wydarzyło w październiku. Tutaj z kolei trolle narobiły syfu na samym początku 🙄 Mam nadzieję, że w grudniu już będzie normalnie i wrócimy do takiego stanu rzeczy, jak kiedyś... Może świąteczna atmosfera zadziała 😉
Izi lubi tę wiadomość
-
Bubu mi się wydaje, że niestety zawsze tak było i racja to przykre, że dużo osób znika, pojawia się znowu z nowym miesiącem gdzie jest póki nie zatestuje i znowu znika, a teraz wpisujesz kreski i widzisz po prostu bardziej od innych ile osób się wyłącza po teście z wątku. Ale od paru miesięcy zauważyłam tą tendencję właśnie. I tak ostatnie trolle trochę na pewno świeżo upieczone pozytywne bety onieśmieliły.
Szkoda, ale ważne, że są dziewczyny, które tu wchodzą i się udzielają i w razie co odpowiadająWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 09:26
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Nie wiem czy odzywam się dużo czy mało, wydaje mi się, że jak na swoje możliwości całkiem sporo. Pracuję od 10-18, często również w weekendy 🤷♀️ Jestem nocny marek (no może nie teraz 🤭😴🤰) a późnymi wieczorami często tu jest cisza. Poza tym dużo rozmawiacie na temat badań, supli itd na których ja się zupełnie nie znam. Mam sentyment do tego wątku bo mi się udało, ale nie chcę pisać za dużo o sobie, swoich objawach itp bo wątpię, że to kogoś obchodzi a i urazić może kogoś. Czytam Was cały czas i nadrabiam trzymając kciuki.
Izi, JUST7797, Moniika, Wojcinka lubią tę wiadomość
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
A ja zmienię temat i zapytam o pielęgnację twarzy 😊 polecicie coś dobrego. Od jakiegoś czasu zmagam sie z ciągłymi nieproszonymi gośćmi.. 😒 jednego dnia jest ok, a rano wstaję i cała twarz w wypryskach 🤦🏻♀️ moze powiecie co Wy stosujecie? Może któraś z Was tez sie zmaga z takim problemem2021 -Starania o pierwsze 👶🏻🥰
19.02.2022- ⏸🥺🤰🏻
16.10.2022 - Ignacy 🥰♥️
Cudzie trwaj! 🥰😊
👰-24 PCOS? IO
Fertistim, PregnaStart, Euthyrox 37.5, Glucophage,Wit.D, Wit.B12
🤵-26 Fertistim, Wit.D, MACA, NAC, Q10, Wit.B12, Wit.C, Cynk, Selen
4lata po 👰🤵
👫+🐕 -
nick nieaktualnya ja się witam w 3dc
z rana byłam na badaniach w diagnostyce i teraz trochę boję się wyników... noo ale, kiedyś trzeba zacząć się badać
co do wątku, no tak, uciekają te co zatestowały i co zaciążyły. Jedne nie mają o czym pisać bo czekają do kolejnego testowania, drugie boją się pisać zeby nie robić przykrości. Szczerze mówiąc nie wiem o co chodzi z aferami bo niedawno wróciłam na forum a poprzedni śledziłam "po łebkach" z naciskiem na wyniki testów a nie treści dyskusyjne. Może po prostu my za bardzo wyszłyśmy przed szereg z tymi comiesięcznymi wątkami, może powinnyśmy mieć jeden główny, nie wiem ...
btw. w poniedziałek wizyta, za tydzień mój Ukochany przyjeżdża na weekend a za dwa, ja lecę. A później! słuchajcie, bomba! za 3 tygodnie, równo, 17.12 wraca do PL na stałemilam, Ancalime, Blondyna.B lubią tę wiadomość
-
Melduję się
Ja dziś zapisałam się do lekarza, żeby upewnić się, że na pewno nie będę mieć owu w tym miesiącu. Bylam dwa dni temu, ale tli sie nadzieja we mnie, ze cos ruszy. Jestem taka głupia, że uwierzyłam, że jak w końcu mi się wyrównały cykle (po ciąży, wcześniej miałam takie od 32 do 45 dni), mam plodny sluz w czasie cyklu, to już teraz na bank wszystko gra i owulacje są.
Z dobrych rzeczy - mąż zrobił hormony i jest ok. Więc tylko ma zrypane parametry nasienia 🤪Izi lubi tę wiadomość
17 cs
🏳
Marzenia o drugim cudzie pozostaną, może kiedyś same się spełnią. -
Conte kciuki za wyniki badań
conte lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Conte, super, że partner wraca już na stałe! 🥳🥳
Koniecznie pokaż wyniki badań jak będą, czekam jak na swoje, bo robię praktycznie to samo w poniedziałek 🤭
conte lubi tę wiadomość
-
conte wrote:a ja się witam w 3dc
z rana byłam na badaniach w diagnostyce i teraz trochę boję się wyników... noo ale, kiedyś trzeba zacząć się badać
co do wątku, no tak, uciekają te co zatestowały i co zaciążyły. Jedne nie mają o czym pisać bo czekają do kolejnego testowania, drugie boją się pisać zeby nie robić przykrości. Szczerze mówiąc nie wiem o co chodzi z aferami bo niedawno wróciłam na forum a poprzedni śledziłam "po łebkach" z naciskiem na wyniki testów a nie treści dyskusyjne. Może po prostu my za bardzo wyszłyśmy przed szereg z tymi comiesięcznymi wątkami, może powinnyśmy mieć jeden główny, nie wiem ...
btw. w poniedziałek wizyta, za tydzień mój Ukochany przyjeżdża na weekend a za dwa, ja lecę. A później! słuchajcie, bomba! za 3 tygodnie, równo, 17.12 wraca do PL na stałe
✊🏻 za wyniki ☘️conte lubi tę wiadomość
2021 -Starania o pierwsze 👶🏻🥰
19.02.2022- ⏸🥺🤰🏻
16.10.2022 - Ignacy 🥰♥️
Cudzie trwaj! 🥰😊