W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondyna.B wrote:Ale ogólnie milam ma rację, że takie badania to przed ciążą powinnaś zrobić. Taka prawda, że z MTHFR to teraz już po ptakach...
Jeśli zespół by wyszedł to jeszcze heparynę można wdrożyć ale to wszystko lepiej wiedzieć przed ciążą żeby jak najlepiej się do niej przygotować 😉
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta -
Dziewczyny tak sobie zaczęłam analizować te wyniki mojego 💁🏼♂️, czytać po forach wyniki innych i mam wrażenie, że nasze są mega kiepskie… Obawiam się, że tylko IUI lub IVF i że nie wybrniemy z tych kiepskich wyników. Faktycznie te odpowiednio ruchliwe i prawidłowe to zaledwie 0,4 mln…
Oczywiście już wizyta do urologa w Medicoverze umówiona, praktycznie wszystkie badania z listy Celinki (hormony, USG, witaminy) ma w pakiecie, więc dobrze się składa.
Podejście też uległo zmianie - dopytuje co musi brać, ile, zaczęło się sypanie czarnuszki do wszystkiego i rozpoczęliśmy rutynę szklanki soku pomidorowego dziennie.
Jednak u Nas te 0,4 mln mnie bardzo teraz martwi…
Jestem mocno podłamana dziewczyny 😔
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
A ja zjeździłam pół miasta za drugim Bolkiem 😆
Teraz mam dwa - na bliźniaki 👨👩👧👧
Hehe 😅Koteczka82, abrakadabra, Itka, Zagadka919 lubią tę wiadomość
👩🏻 32l. 🧔🏻 34l.
Starania o pierwsze maleństwo od 08.2020👶
09.04.23. ⏸️
11.04 beta 118🥰
13.04 beta 274 💖
26.04 3mm kropka z serduszkiem ❤️ (5+6)
10.05 1.72 cm dzidzi 💓
17.05 2.48 cm człowieczka 💓
12.06 prenatalne - niskie ryzyka - 7.03 cm człowieczka 🩵 (13+1)
05.07 - 150 g chłopca 🩵(16+3)
26.07 - 292 g maluszka 🩵 (19+3)
07.08 - połówkowe-wszystko dobrze- 397 g Misia 🐨 🩵 ( 21+1)
16.08 - 466 g wstydnisia 🩵 (22+3)
06.09 - 903 g 🧸 (25 +3)
27.09 -1372 g 🧸 (28+3)
17.10 -1970 g 🐻 (31+2)
07.11 - 2786 g 🐻 (34+2)
21.11 - 3050 g 🧸 (36 +2)
03.12 - 3300 g 🧸 (38+0) szpital- przyjęcie na indukcję porodu ✊🏻
11.12 - Miłosz 3660 g, 55cm 💙
-
Ultra dżasta zdjęcie cudne ❤
Dobrze, że Celina napisała bo miałam to samo prosić 🙆♀️🤦♀️Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Domi_naturelover wrote:Dziewczyny tak sobie zaczęłam analizować te wyniki mojego 💁🏼♂️, czytać po forach wyniki innych i mam wrażenie, że nasze są mega kiepskie… Obawiam się, że tylko IUI lub IVF i że nie wybrniemy z tych kiepskich wyników. Faktycznie te odpowiednio ruchliwe i prawidłowe to zaledwie 0,4 mln…
Oczywiście już wizyta do urologa w Medicoverze umówiona, praktycznie wszystkie badania z listy Celinki (hormony, USG, witaminy) ma w pakiecie, więc dobrze się składa.
Podejście też uległo zmianie - dopytuje co musi brać, ile, zaczęło się sypanie czarnuszki do wszystkiego i rozpoczęliśmy rutynę szklanki soku pomidorowego dziennie.
Jak po 3 miesiącach suplementacji będzie dalej źle, to możesz zacząć się martwić, teraz do boju 💪
Jeszcze jest dużo do sprawdzenia, i IUI (przy bardzo słabym nasieniu niektórzy odradzają) i IVF nie są gwarancją powodzenia a wcale nie są przyjemne do przechodzenia, też trzeba zbadać do nich milion rzeczy.
to jeszcze nie jest czas na załamke, nie pozwalam! 😘 masz dużo czasu teraz na swoją diagnostykę, w tym czasie plemniki się rodzą na nowo. nie jest powiedziane, że jeden nie postanowi wyruszyć w podróż do jajka. nie załamujemy się!
chcesz, to się żal a potem rękawice na dłoń 🥊Domi_naturelover lubi tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
celina550 wrote:Jak po 3 miesiącach suplementacji będzie dalej źle, to możesz zacząć się martwić, teraz do boju 💪
Jeszcze jest dużo do sprawdzenia, i IUI (przy bardzo słabym nasieniu niektórzy odradzają) i IVF nie są gwarancją powodzenia a wcale nie są przyjemne do przechodzenia, też trzeba zbadać do nich milion rzeczy.
to jeszcze nie jest czas na załamke, nie pozwalam! 😘 masz dużo czasu teraz na swoją diagnostykę, w tym czasie plemniki się rodzą na nowo. nie jest powiedziane, że jeden nie postanowi wyruszyć w podróż do jajka. nie załamujemy się!
chcesz, to się żal a potem rękawice na dłoń 🥊
Dzięki kochana ❤️ Powiem Ci, że masz siłę przebicia, nie tylko mnie podbudujesz, ale wiedz, że mojego chłopa również 😂 Opowiedziałam mu o Celinie z forum i jej przepisie na zdrowe jajka, które pozwoliły na super poprawę. Powiedział - zamawiaj wszystko, mogę jeść kilkanaście tabletek, luz. W poniedziałek idzie wyciągnąć skierowania na badania i trzeba działać.
P. S. podstawą do stworzenia listy badań jest oczywiście Twój IG, więc wiedz, że realnie nam pomagasz ❤️💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:Dzięki kochana ❤️ Powiem Ci, że masz siłę przebicia, nie tylko mnie podbudujesz, ale wiedz, że mojego chłopa również 😂 Opowiedziałam mu o Celinie z forum i jej przepisie na zdrowe jajka, które pozwoliły na super poprawę. Powiedział - zamawiaj wszystko, mogę jeść kilkanaście tabletek, luz. W poniedziałek idzie wyciągnąć skierowania na badania i trzeba działać.
P. S. podstawą do stworzenia listy badań jest oczywiście Twój IG, więc wiedz, że realnie nam pomagasz ❤️
Mam nadzieję, ze finał będzie taki jak u nas 💪
Ale dziś tak gadaliśmy... ze te beznadziejne wyniki z lipca poprawiliśmy w październiku, zgrało się to z HSG, więc nasienie petarda, rurka autostrada przeczyszczona...i co? i nic. magiczne 3 miesiące po drożności zmarnowane. do nowego roku nasienie się może spieprzyć 🤦 a bierzemy tylko taka malutka dawkę "wszystko w jednym", żeby też organizm odpoczął.
i mówię - dobra, jak dostaniemy zielone światło to idziesz na badanie znowu, a on tylko błagalnym wzrokiem "byle nie to za tysiaka" 😆
na szczęście to tylko 130zl już, ale myślę, że sprawdzimy. chociaż nie wiem, może lepiej już kurde nic nie sprawdzać, bo co sprawdzam, to znajduje 🤦
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Domi_naturelover wrote:Dziewczyny tak sobie zaczęłam analizować te wyniki mojego 💁🏼♂️, czytać po forach wyniki innych i mam wrażenie, że nasze są mega kiepskie… Obawiam się, że tylko IUI lub IVF i że nie wybrniemy z tych kiepskich wyników. Faktycznie te odpowiednio ruchliwe i prawidłowe to zaledwie 0,4 mln…
Osobiście wychodzę z takiego założenia, żeby się z nikim nie porównywać (takie tam złe doświadczenia z dzieciństwa). Niepotrzebny stres 😉 każdy/każda z nas jest inny/inna, więc do boju 😍.
A IG Celiny to w ogóle skarbnica wiedzy, aż ktoś z zewnątrz może odnieść wrażenie, że pisze to nie tylko osoba zmagająca się z problemami niepłodności ale i lekarz. Serio, serio. 😁Domi_naturelover lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
celina550 wrote:Mam nadzieję, ze finał będzie taki jak u nas 💪
Ale dziś tak gadaliśmy... ze te beznadziejne wyniki z lipca poprawiliśmy w październiku, zgrało się to z HSG, więc nasienie petarda, rurka autostrada przeczyszczona...i co? i nic. magiczne 3 miesiące po drożności zmarnowane. do nowego roku nasienie się może spieprzyć 🤦 a bierzemy tylko taka malutka dawkę "wszystko w jednym", żeby też organizm odpoczął.
i mówię - dobra, jak dostaniemy zielone światło to idziesz na badanie znowu, a on tylko błagalnym wzrokiem "byle nie to za tysiaka" 😆
na szczęście to tylko 130zl już, ale myślę, że sprawdzimy. chociaż nie wiem, może lepiej już kurde nic nie sprawdzać, bo co sprawdzam, to znajduje 🤦
No i ufff, badanie nie za tysiaka, tylko za 130zł brzmi znacznie bardziej pozytywnie 😂💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Jedna_z_Wielu wrote:Ultra dżasta zdjęcie cudne ❤
Dobrze, że Celina napisała bo miałam to samo prosić 🙆♀️🤦♀️
Spoko, spoko, w sumie gdybym zobaczyła pierwszy raz takie foto, to też bym się zastanawiała co jest co ale widziałam podobne w necie. 😆
A tajemnej wiedzy odnośnie tego zwykłego USG to nigdy nie pojmę. Coś tam mierzył, pokazywał a moje oczy widzą same szarości i takie wtf na twarzy... I chyba ogarnął, że musi mi to zobrazować w 3D. 😅😂11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Kochana spokojnie dajcie sobie czas na suple. Plemników jest dużo!!! Trzeba je tylko trochę rozruszać!!! Dorzućcie L-karnityne i inne witaminy plus dieta i będzie super. Pamiętaj że jest potrzebny tylko 1 żołnierzyk! !!
Głowa do góry!!!Domi_naturelover lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
KasiaCh wrote:Kochane dostałam skierowanie od lekarki na zrobienie badania o nazwie zespół antyfosfolipidowy i MTHFR. I mam problem jak to znaleźć w Diagnostyce 🙈. Pomożecie?
Moim zdaniem jak wyjdą ci te wyniki źle to możesz włączyć metylowany kwas foliowy, no a przy zespole antyfosfolipidowym to heparyna im szybciej tym lepiej.
Trzymam kciuki żeby wszystko wyszło dobrze ✊Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny, miewam takie chwile załamki, ale na szczęście jestem taką osobą, która szybko potrafi się ogarnąć i zmotywować. Jeszcze nie raz braknie sił, ważne, aby szybko się otrzepać i podnosić 💪🏼 Suple wkraczają na pełnej, poprawiamy dietę i 💁🏼♂️ idzie na badania hormonalne💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Takie rajstopy dzisiaj na imprezę Andrzejkową sobie założyłam 😁 mój mąż chodzi z jęzorem wywieszonym bo on uwielbia rajstopy i pończochy 😂🤦♀️ a jeszcze dzisiaj dotarł do nas pingwinek 🐧 i do tego jest czas okołoowulacyjny 😈 zgadnijcie co się dzisiaj będzie działo 😈😂Blond27, Domi_naturelover, abrakadabra, myszajda, Koteczka82, Ultra-Dżasta, Blondyna.B, Magdaalena91, Okinny, Katsy, KaJa, conte, milam, Ancalime, Moniika, Rudakostka, MMimi, JUST7797, Milixx, Itka, Asia2309 lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Bubu ale czad 😆 mrrr fajne te rajstopy!
życzę Wam upojnej nocy i poranka🦸♀️
My po szczepieniu totalnie wyłączeni a dni płodne się zaczęły także znowu czuje ze nic z tego w tym cyklu...BuBu90 lubi tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
BuBu90 wrote:
Ale combo 😈 Owocnej nocy 😂BuBu90 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
BuBu90 wrote:
byle zębami nie pozbywał się tych rajstop bo bardzo fajne 😄BuBu90, Ultra-Dżasta, Izi lubią tę wiadomość
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
BuBu90 wrote:
Uuuuu 😈😁😁
Mój to team pończochy, zdecydowanie. 😂BuBu90 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
nick nieaktualnyJaaaaaa ale zdjęcie 😍 bomba! Nie wiedzialam, że technologia już tak poszła poszła przodu. Ostatnie zdjęcie to widziałam 3d takie dwukolorowe, bardziej czarno pomarańczowe a tu takie widoki 😁 to przed porodem można zobaczy zobaczyć kogo dziecko podobne jak już w pełnym kolorze robią 😆
Karina123, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość