Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱
Odpowiedz

W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Marti1984 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parenka wrote:
    Mąż mnie zmusił dziś do siku, bo do jutra nie wytrzymie, mówi że jeszcze nie wiadomo czy wynik w sobotę się nie spóźni…

9-A908-F07-942-C-4167-BA25-C19221-A2314-D.jpg

Po minucie było biało a później zauważyłam nieśmiały cień (do 5 min). I niby jest różowy, ale kurka rurka, jak tu teraz spać spokojnie.

Ps. Mąż widzi, ale mówi ze wg niego powinna być ciemniejsza 😆 faceci

Na betę 🤞🤞

parenka lubi tę wiadomość

age.png

Rocznik '84

Trojka dzieci na stanie :
    👨‍👩‍👦 2008 Jakub
    👨‍👩‍👦‍👦 2011 Michał
    👨‍👨‍👧‍👦 2022 Alicja

Niedoczynność tarczycy (letrox 75, TSH 1,5)
    Hashimoto (anty TPO >600 🤦‍♀️)

13.05.2022 Alicja ❤️

Joga 🧘‍♀️ taniec 💃 vege 🥦
  • Gorzkax33333 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Październik jest jakiś magiczny, moja koleżanka dziś zatestowała i....

https://zapodaj.net/1f95cc37b4db6.jpg.html

🥺🥺😭😭😭💚💚💚

JUST7797, Koteczka82, Mgdra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parenka no widać kreseczke jak nic! 😍

Ultra-Dzasta gratuluję pięknych kreseczke! 🦩

Just7797 niech już beta tylko pięknie rośnie! Gratulacje! ♥

Joanna29 witaj! Jeśli chodzi o długi staż starań to nie jesteś sama, u mnie od 2014 roku też brak rezultatu, nadal bez dzieci, znamy już przyczynę, wiemy co i jak ale mimo wszystko gdzieś tam czasem zaswieci się światełko nadziei! Oby u Ciebie jak najszybciej się udało! :)

Okinny witaj, rozgość się u nas ale wiadomo - nie na długo! Niech szybciutko pojawia się tłuściutkie dwie kreseczki! ♥

parenka, Joanna29, Okinny lubią tę wiadomość

• Karina123 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się pozytywnie zaczął ten listopadowy wątek ze czuje nadzieje ❤️ Do mojego testowania daleko, jedna aplikacja wyznaczyła mi owu na 11 dc druga na 16 😂 także chyba będę testować ze 3 razy.

misska lubi tę wiadomość

👩🏼 26

➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷‍♀️

👦🏻 26

➡️ bardzo słabe wyniki nasienia

👩🏼‍❤️‍👨🏻🐶🐶

💒 lipiec 2021

17 cykl starań
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo :D

Ni hu hu hu nie da się was nadrobić XD
    eeeej ja też jestem nowa.... dopiero wczoraj tutaj zaglądnęłam 1 pierwszy raz i nie wiem czy mam się was bać i przestać pisać, kożelanki ale odpiszecie mi? będzie nas wtedy 12 :D

Gratuluję kreseczków o jaaaa jakie to słodkie <3 gratki kochane :) niech maleństwa rosną jak szalone :)

Hmmm któraś pisała, że właśnie są po badaniu nasienia, HALOOOO mam kilka pytań ale nie chcę tak bezimiennie pytać odezwij się :)

A ja życzę wam miłego i cieplutkiego dnia. Ja zbieram się do pracy i szykuję się do kolejnych staranek :D

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:

eeeej ja też jestem nowa.... dopiero wczoraj tutaj zaglądnęłam 1 pierwszy raz i nie wiem czy mam się was bać i przestać pisać, kożelanki ale odpiszecie mi? będzie nas wtedy 12 :D

Gratuluję kreseczków o jaaaa jakie to słodkie <3 gratki kochane :) niech maleństwa rosną jak szalone :)

Hmmm któraś pisała, że właśnie są po badaniu nasienia, HALOOOO mam kilka pytań ale nie chcę tak bezimiennie pytać odezwij się :)

A ja życzę wam miłego i cieplutkiego dnia. Ja zbieram się do pracy i szykuję się do kolejnych staranek :D
    Hejka! Ilość miejsc nieograniczona ale wiesz, my takie stalkerki trochę, niemal siedzimy pod łazienkami u dziewczyn czekając na rezultat na teście. 😂

Mój mąż robił badania nasienia ale jakiś już czas temu i tylko te podstawowe, moze akurat będę potrafiła odpowiedzieć na Twoje pytania. ;)

• celina550 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:

My nie właśnie po, ale prawie, po rozszerzonych (dfi, HBA, mar, posiewy, morfo), jak chcesz, to pisz 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2021, 11:44

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
    ❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Hejka! Ilość miejsc nieograniczona ale wiesz, my takie stalkerki trochę, niemal siedzimy pod łazienkami u dziewczyn czekając na rezultat na teście. 😂

Mój mąż robił badania nasienia ale jakiś już czas temu i tylko te podstawowe, moze akurat będę potrafiła odpowiedzieć na Twoje pytania. ;)

O nie to mamy mega problem.... ja przez remont w domu nie mam drzwi w łazience i co teraz? Rozumiem że robimy sikanie grupowe na żywo? :D

a pytania mam takie:
    jak to wg wygląda bo to że kanalia musi się spuścić do pudełka to wiem, ale np można to zrobić w domu i próbkę zawieźć? czy trzeba to robić na miejscu? jak na miejscu to mogę mu pomóc? czy jednak nie? aaaa no i jak psychicznie faceta na to nastawić? :D

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    O nie to mamy mega problem.... ja przez remont w domu nie mam drzwi w łazience i co teraz? Rozumiem że robimy sikanie grupowe na żywo? :D

a pytania mam takie:
    jak to wg wygląda bo to że kanalia musi się spuścić do pudełka to wiem, ale np można to zrobić w domu i próbkę zawieźć? czy trzeba to robić na miejscu? jak na miejscu to mogę mu pomóc? czy jednak nie? aaaa no i jak psychicznie faceta na to nastawić? :D
    Wiesz co jakby chciał zrobić to w domu to musiałby w max pół godziny dowieźć w idealnych warunkach, w temp. Pokojowej.
    Na badanie nasienia możecie iść razem, ja byłam z mężem i to w sumie ja robiłam robotę. 😂 Jest tam niezręcznie ale jakoś poszło. Tylko teraz nie wiem jak przy wirusie, czy wpuszczają razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2021, 11:47

• Spuromix Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Wiesz co jakby chciał zrobić to w domu to musiałby w max pół godziny dowieźć w idealnych warunkach, w temp. Pokojowej.
    Na badanie nasienia możecie iść razem, ja byłam z mężem i to w sumie ja robiłam robotę. 😂 Jest tam niezręcznie ale jakoś poszło. Tylko teraz nie wiem jak przy wirusie, czy wpuszczają razem.

Niezręcznie..... No i coś czuję, że chyba z badania nici XD ale jakoś system ogarnę! :D

age.png
  • celina550 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:

a pytania mam takie:

Można w domu, ale to mnie miarodajne niż w labo, sami zdecyduje czy ważniejszy jest komfort czy wyniki 😉
    Możesz wejść z nim, ale pomoc tylko ręcznie ewentualnie, bez 🍦 i bez ❤️.
    Powiedz, że Ty się badasz, to on też powinien... to jest chwila, wyjdzie, zapomni, a to da ogrom informacji 😉

Ladinola, Izi lubią tę wiadomość

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
    ❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
  • Anuszka28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, też jestem nowa.
    Próbowałam was przeczytać wszystkie strony ale to nie możliwe.

Gratulacje dla Was ❤
    Ja, mam testować 13.11 ale to cały tydzień można zwariować.

Izi, misska, Natka2, karm3lka lubią tę wiadomość

😇02.02.2015💔
    😇 08.07.2015💔
    🧑 31.10.2016 ❤
    👱‍♀️ 30.05.2018 ❤
    👱‍♀️ 09.08.2022 -27.06.2023😇💔💔
    🩵 czekamy na Ciebie 🩵2024r.

preg.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam o tyle prościej, że nie musiałam męża nastawiać. Sam się śmiał, że on ma takie przyjemne badanie a ja musze się dać kłuć, rozkładać nogi, jakieś wzierniki itp. ;) Dla niego to nie był problem ale chciał bym z nim poszła.

Koteczka82 lubi tę wiadomość

• Izi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka28 wrote:
    Hejka, też jestem nowa.

Gratulacje dla Was ❤

Cześć :)
    Powiesz nam coś o sobie więcej (np. ile się staracie itp.)? :)

Anuszka28 lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    Niezręcznie..... No i coś czuję, że chyba z badania nici XD ale jakoś system ogarnę! :D
    Wiesz w sensie, że wiesz ze to jest klinika, ale pokój jest wyciszony, przynajmniej u mnie był. Było czysto i w ogóle. Zależy kto jak na to patrzy. My tam byliśmy nawet nie 10 minut. 😂

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parenka wrote:
    Mąż mnie zmusił dziś do siku, bo do jutra nie wytrzymie, mówi że jeszcze nie wiadomo czy wynik w sobotę się nie spóźni…

9-A908-F07-942-C-4167-BA25-C19221-A2314-D.jpg

Po minucie było biało a później zauważyłam nieśmiały cień (do 5 min). I niby jest różowy, ale kurka rurka, jak tu teraz spać spokojnie.

Ps. Mąż widzi, ale mówi ze wg niego powinna być ciemniejsza 😆 faceci

Aaaa widac ❤❤

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mój mąż strasznie się miga... sam nie potrafi.... ja częściowo niby coś tam potrafię, no ale młody dalej sobie wmawia "ale po co raz w ciążę zaszłaś to jakieś robale tam chyba są"

age.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż był sam i mówi, ze on chyba niezręczniej by się czuł jakbyśmy w dwójkę weszli tam do badania ;) każdy inaczej.
    A nastawiać tez nie musiałam, ma takie samo podejście - jego to badanie nic nie boli przecież 😝

BuBu90 lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • misska Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:

a pytania mam takie:
    Moj jak robil to musial być na miejscu bo można było w domu tylko w przeciągu 30min trzeba by było to dowieźć i mój by nie zdążył. Musiał być sam dlatego dzwonil do mnie żebym mu pomogła więc musiałam się trochę naprodukowac i pofantazjować 😅 nie mial ani pół gazetki o filmie nie wspominając 😆 ale wątpię ze wszędzie tak strasznie to wygląda 😆 psychicznie nie musiałam go nastawiac, poszedł, zrobił co trzeba, wrocil, nie zastanawiał się w ogole nad tym 😂 narzekal tylko później 'jeszcze nigdy w życiu nikt mi nie kazal płacić za trzepanie' 😆

Rudakostka, Lidia lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od Sierpień'20

👩🏻28
    PCOS, hormony w normie, jajowody drożne, 3 cykle Clo, 3 cykle Letrozole, suple

👨🏻‍🦲31
    Morfologia 0%, suple, antydepresanty, leki na nadciśnienie

IVF 🤞
    ° Listopad'22 start stymulacji
    ° 16/11/22 punkcja, 6 śnieżynek ❄️
    ° 04/04/23 transfer 5aa
    ° 5dpt - ⏸️
    ° 7dpt - beta 121
    ° 29dpt - ❤️
    ° 20w6d - 360g 28cm💙
    ° 27w2d - 1100g
    ° 33w5d - 2200g

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą!" 🏅

"Pozwól, aby w Twoim życiu zdarzały się cuda" 💫
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka28 wrote:
    Hejka, też jestem nowa.

Gratulacje dla Was ❤
    a ja już trzymam kciuki :D szybko zleci :D tylko nie sikaj za szybko bo się zniechęcisz :) ja to zaczynam nowy cykl i czekam na ovu dopiero :D no ale.... :D

Anuszka28 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ