W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny! 😁
Właśnie wystartowała wyczekiwania przeze mnie promocja na produktu marki Formeds! Wiecie, ile wydajemy kasy na suple 💰! Może ktoś będzie chciał również skorzystać (min. Prenacaps są od nich, ale też wiele innych).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 08:51
Podrożniczka, Darrika, Paulina66, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
18/06 Wizyta Dr. Jarosz
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Brak 3 kirów implantacyjnych, genotyp Bx
➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Styśka1998, piękny przyrost. Jeszcze raz gratulacje! 😊
Darrika, również trzymam kciuki za jak najlepsze wyniki męża! Daj koniecznie znać jak będziecie mieli! Co do diagnozowania IO, będziesz badać insulinę?
OlgaWa, gratulacje! Teraz to już nie ma wątpliwości. Kciuki za wizytę! 😊 Ja zrobiłam trzecią betę i proga i okazało się, że dobrze bo wychwyciłam, że mam proga w tendencji spadkowej i wczoraj na wizycie dostałam dodatkowego.
Kirby, czekamy na wyniki testu „na fokę” 😂
NinaB, dzięki za polecenie. Zakupiłam i będę testować
Darrika, ja muszę robić usg tarczycy teraz co roku. W rok tarczyca zmniejszyła mi się o połowę ! Lekarz powiedział mi, że albo poprzedni lekarz to olał, albo nawet nie mierzł i tylko wpisał poprawne wymiary…
Almost.there, przytulam Cię mocno Kochana!
Płotka, gratuluję awansu. Rozumiem, że nie na to liczyłaś, ale może to jest początek samych dobrych wieści? Życzę Ci, żeby tak właśnie było
Siasi, taki mąż to skarb! 😊
Julia24, ja byłam z tych zimnolubnych. Krótkie spodenki i koszulka, bez skarpet po chacie. Od kiedy mam zdiagnozowaną niedoczynność tarczycy to ciągle mi zimno. Wieczorem jak czytam, albo coś oglądamy to nawet nakrywam się kocem albo zakładam polar 😂
Pacynka, a kiedy będziesz testować? Objawy takie same jak przed @, czy czymś się różnią?
Miłego dnia dziewczyny! 😘
almost.there, NinaB, Loraa, Julia24, Płotka, Styśka1998, Vergeet lubią tę wiadomość
12 cs szczęśliwy🥺
02.2020 👧
08.2021 👼
AMH
03.2024 - 0,530
10.2024 - 0,211
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024 dwa groszki z ❤️❤️ 124ud/min🥺
13.12.2024 dwa Misie Haribo 2,4cm ❤️❤️ 176ud/min🥺
07.01.2025 dwie cytrynki 6,9cm 💙💙167ud/min - mamy dwóch chłopców 🥺
14.02.2025 1. 270g Kokosika 💙, 2. 225 g Kokosika 💙
04.03.2025 1. 413 g Liska 💙 2. 369 g Liska 💙
29.03.2025 1. 705 g Misia, 2. 700 g Misia 💙
09.04.2025 1. 915 g Łobuza, 2. 894 g Łobuza, echo serduszek ok 🥰
26.04.2025 1. 1191 g Tygryska, 2. 1211 g Tygryska 🥰
26.05.2025 1. 2157 g Słodziaka, 2. 1951 g Słodziaka
16.06.2025 wizyta🤞
Acard 150
Sometimes when you pray for a miracle, God gives you Two 💙💙
-
Slava wrote:No i masz pełne prawo mieć do dupy humor, nieważne, że awans. Możesz się cieszyć z awansu i smucić, że nie jesteś w ciąży i to drugie uczucie może wziąć górę i absolutnie nie świadczy to o tym że jesteś niewdzięczna tylko, że właśnie wszystko z Tobą w porządku i masz normalne emocje.
I trzymam kciuki żeby się udało najszybciej jak się da!
Bardzo ładnie to ubrałaś w słowa ❤️ uczucia nie są czarno-białe i możemy w jednym momencie cieszyć się i nie cieszyć i mieć różne priorytety w różnych etapach życia. Mało tego możemy mieć marzenia i jak je spełnimy to możemy być nieszczęśliwe, bo okazuje się, że to wcale nie było spełnienie marzeń 🤷♀️ trzeba sobie dać czas i przestrzeń na wszystkie emocje i nie ma co się biczować, za nie cieszenie się z awansu. Mimo wszystko też gratuluję, bo na pewno kosztowało dużo pracy ❤️3erin, Kinia92, Slava, Płotka, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Płotka wrote:Dostałam dziś awans, dostałam dziś podwyżkę.
Wczoraj urodziła się córka mojej best friend, byłyśmy umówione na wspólną ciążę i pieluchy.
Dziś dowiedziałam się, że kolega zza biurka czeka na syna w kwietniu.
Czuję się jakbym wchodziła do sklepu, prosiła o cukierki, a dostawała mandarynki z komentarzem:
"Też dobre, też słodkie, proszę nie marudzić, że to nie to, o co Pani prosi... Niewdzięczna."
Gratuluję awansu!
Chociaż tyle dobrego, ja miałam wrażenie że przyjmuje same porażki i nie było żadnego pozytywnego wydarzenia w czasie starań.
Ja znów zdałam siebie sprawę że w czerwcu kończy mi się umowa więc po porodzie czeka mnie szukanie nowej pracy 😶 -
Slava wrote:No i masz pełne prawo mieć do dupy humor, nieważne, że awans. Możesz się cieszyć z awansu i smucić, że nie jesteś w ciąży i to drugie uczucie może wziąć górę i absolutnie nie świadczy to o tym że jesteś niewdzięczna tylko, że właśnie wszystko z Tobą w porządku i masz normalne emocje.
I trzymam kciuki żeby się udało najszybciej jak się da!
Bardzo ładnie to ubrałaś w słowa ❤️Slava lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie. Według lekarki owulacja była z prawego jajnika. Został jeden większy pecherzyk w prawym i w lewym też 🫣 a moja we wtorek powiedziała że według niej owulacja z lewego a w prawym nic nie widziała 🫠 (poszłam do innej bo trochę zaczęłam tracić ufność do mojej lekarki)
Dodatkowo lekarka powiedziała że bardzo dużo małych pęcherzyków jest w jajnikach obu i ryzykowne według niej jest stymulowanie ich letrozolem.
Ja ogólnie myślałam że to ciałko żółte jest tak mega mocno widoczne i to jest dość wyraźna struktura. Ale spytałam ją czy na pewno owulacja w ogole była a ona mi coś pokazała tylko na USG i powiedziała „no tu niby wygląda jakby była”. Brakuje mi 100% pewności od jakiegokolwiek lekarza że na pewno owulacja była.Loraa, NinaB lubią tę wiadomość
-
Kinia92 wrote:Styśka1998, piękny przyrost. Jeszcze raz gratulacje! 😊
Darrika, również trzymam kciuki za jak najlepsze wyniki męża! Daj koniecznie znać jak będziecie mieli! Co do diagnozowania IO, będziesz badać insulinę?
Miłego dnia dziewczyny! 😘
Jeszcze nie wiem, na razie się serio biorę za trzymanie michy porządnie, bez żartów już. I może po nowym roku znowu się przejdę na tą glukozę na czczo albo co, bo ogólnie no mi się wydaje, że ja nie mam IO raczej, bo jak trzymam michę to chudnę, noe czuje się źle po jedzeniu nawet jak dużo zjem czy słodkiego, nie mam. Tak, że jakieś sennosci po posiłku itd np sama nie wiem, dam sobie jeszcze szanse, a jak mimo deficytu nie będę chudnąć czy coś to wtedy zrobię te badaniaKinia92, Julia24, karczoch321, Vergeet, almost.there lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Finch11 wrote:Ja już po wizycie. Według lekarki owulacja była z prawego jajnika. Został jeden większy pecherzyk w prawym i w lewym też 🫣 a moja we wtorek powiedziała że według niej owulacja z lewego a w prawym nic nie widziała 🫠 (poszłam do innej bo trochę zaczęłam tracić ufność do mojej lekarki)
Dodatkowo lekarka powiedziała że bardzo dużo małych pęcherzyków jest w jajnikach obu i ryzykowne według niej jest stymulowanie ich letrozolem.
Ja ogólnie myślałam że to ciałko żółte jest tak mega mocno widoczne i to jest dość wyraźna struktura. Ale spytałam ją czy na pewno owulacja w ogole była a ona mi coś pokazała tylko na USG i powiedziała „no tu niby wygląda jakby była”. Brakuje mi 100% pewności od jakiegokolwiek lekarza że na pewno owulacja była.
Nic mnie chyba tak nie wkurza, jak te teksty typu chyba, jakby, może itp ale chyba owulacji 100% to się nie da niczym potwierdzić jak ciążą 😅3erin lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Finch11 wrote:Ja już po wizycie. Według lekarki owulacja była z prawego jajnika. Został jeden większy pecherzyk w prawym i w lewym też 🫣 a moja we wtorek powiedziała że według niej owulacja z lewego a w prawym nic nie widziała 🫠 (poszłam do innej bo trochę zaczęłam tracić ufność do mojej lekarki)
Ja ogólnie myślałam że to ciałko żółte jest tak mega mocno widoczne i to jest dość wyraźna struktura. Ale spytałam ją czy na pewno owulacja w ogole była a ona mi coś pokazała tylko na USG i powiedziała „no tu niby wygląda jakby była”. Brakuje mi 100% pewności od jakiegokolwiek lekarza że na pewno owulacja była.👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
10 cs 😿 AH przygotowanie pod II stymulację IVF
⏸️ 0 razy
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️, padł w 4 dobie
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz? -
Darrika wrote:Nic mnie chyba tak nie wkurza, jak te teksty typu chyba, jakby, może itp ale chyba owulacji 100% to się nie da niczym potwierdzić jak ciążą 😅
A tu żadnych konkretow…
Brałam w niedzielę Ovitrelle a we wtorek bardzo bolał mnie prawy jajnik przed wizyta, więc po cichutku liczę na to, że się udało te owulacje wywołać 🥺Darrika, Loraa lubią tę wiadomość
-
Dzięki za wsparcie
Dodajecie mi otuchy, że ten g*wniany czas minie i jeszcze zaświeci słoneczko
@Belia - szłam do lekarza z myślą, że zaproponuje nam pewnie już tylko IVF. A tu zonk... nie wiem, czy to dobrze, czy źle - w sumie opcja iui może zostać zabrana przez nasze złe wyniki. Nasienie nadal złe? cyk IVF; kariotyp Męża nie taki (mój jest dobry, ale jest z 2009 roku, nie ma tam na świstku PESEL i musiałam powtórzyć ;((( ), to samo; itd.
Jedyne, co mnie martwi u tego lekarza to to, że twierdzi, że wg najnowszych wytycznych PTG (on dużo jeździ na jakieś konferencje, seminaria, itp... to w sumie dobrze) podobno nie daje się heparyny przy PAI,a w ogóle niepotrzebnie robiłam te badania genetyczne i same suplementy nic nie dadzą (no tu akurat racja) i po co tyle bierzecie ..... Hmmm. Jak spytałam, co konkretnie zaleca brać to: witamina D, no u pani też wit. B12 i kwas foliowy 800. A ja biorę.... no wiadomo, że sporo, a teraz doszła jeszcze kurkumina, cynk. Fakt faktem nie ogarniam tej kuwety
Miłego, spokojnego dnia👩🏻 39
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 (11.2024)
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera 💙
28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻♀️
-
Hej dziewczyny
Ja jestem już po badaniu drożności. Życzę wszystkim, które na to badanie czekają lub mają w planach żeby trafiły na taką miłą obsługę jak ja i żeby badanie przebiegło bezboleśnie. Czułam troszkę dyskomfort przy zakładaniu cewnika i przy drugim podawaniu kontrastu ale to było nic w zasadzie. Więcej strachu niż bólu
Nie mam jeszcze opisu bo dzisiaj mieli młyn na oddziale ale z tego co lekarz widział to lewy całkiem drożny a prawy tak na 98%, nie miał pewności patrząc na ekran.
Dzisiaj jestem w 8 dniu cyklu więc zaraz zaczną się dni płodne. Jak w tym cyklu się nie uda to zmieniam lekarza, może inny mnie lepiej pokieruje co dalej.
Trzymam niezmiennie kciuki za wszystkie testujące i tulę za 🐒 i biele na testach.Darrika, Paulina66, Nadziejka26, NinaB, DreamBee, Loraa, cysterka95, Podrożniczka, Kinia92, Deyansu, Vergeet, Siasi lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne
-
Julia24 wrote:Hej dziewczyny! 😁
Właśnie wystartowała wyczekiwania przeze mnie promocja na produktu marki Formeds! Wiecie, ile wydajemy kasy na suple 💰! Może ktoś będzie chciał również skorzystać (min. Prenacaps są od nich, ale też wiele innych).
Kupujesz od nich ze strony jako jednorazowy zakup czy przez subskrypcję? Z tej subskrypcji niby można zrezygnować w każdym momencie, dlatego zastanawiam się czy można złożyć zamówienie jako subskrypcja, żeby było taniej, a potem od razu anulować, żeby nie wysyłali już następnych (jeśli kupię od razu większe ilości) 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 11:02
31 👰🏼♀️ 33 🤵🏻
starania o pierwsze 👶🏼🍼 od 11.2024
01.2025 💔🪽 9tc
Jeżeli idziesz przez piekło, nie zatrzymuj się, idź dalej. Wszystko się kiedyś kończy - Winston Churchill.
14.05 ⏸️ 9 dpo 🌈✨
16.05 🌱 beta 27,5 mIU/ml; prog 29,000 ng/ml
19.05 🚀 beta 183 mIU/ml; prog 32,300 ng/ml
21.05 🪄 beta 489 mIU/ml
23.05 🎉 beta 1197 mIU/ml
31.05 💫 beta 12212 mIU/ml; prog 24,700 ng/ml
5.06 🩺 pierwsza wizyta 🌈 0,42cm dzidziusia z bijącym serduszkiem ❤️
13.06 🩺 7+3 🫛 CRL 1,24cm; FHR 150
24.06 🔜 kolejna wizyta ⏳🤞🏼
-
Dziewczyny, mega tulę za biele
Znam to uczucie niestety baaaardzo dobrze 😞
Trzymam kciuki, żeby druga połowa miesiąca była maksymalnie zielona! 🌱🌱🌱DreamBee, Darrika, Styśka1998, Vergeet, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Dziś mój ostatni dzień duphastonu liczę że 🐒 szybko się pojawi
Darrika lubi tę wiadomość
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼
👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
AMH 16,90❌
Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅ Tsh 1,6 ft3 2,98 ft4 1,56 ✅
Brak owulacji od 08.24❌
02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️
05.25 Lametta+ovitrelle ❌
06.25 Lametta
09.06🩸
🔜20.06 monitoring 🔍
•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG
💊Letrox 50 suplementy
🧔🏽♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅ Posiew z cewki ✅
Posiew z nasienia ✅
💊suplementy -
Melduję, że mam pół godziny opóźnienia. Poprzedni zabieg się jeszcze nie skończył, dlatego ciągle czekam. Na plus, wymaz ok.
NinaB, Katarena, Darrika, Julia24 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
📆 Kalendarz wizyt
17/6 - badania krwi
23/6 - gin
7/7 - USG III
8/7 - endo
29/7 - urofizjo
-
Gratuluję dziewczyny przyrostów
Przytulam za wszystkie @
@Płotka gratuluję awansu!
Również należę do teamu tyłozgiętych, więc w grudniu będę z Wami leżeć jak foczka.
Mnie już można wpisać okres. Dzisiaj się oficjalnie zaczął, prawde mówiąc nie mogłam się już doczekać, bo od 7dpo wiedziałam już, że nic z tego przez plamienia, które znów się pojawiły.
Bardzo liczę na wizytę z ginekolożką, w piątek, że powie coś konkretnego i będzie plan działania.
W tym cyklu nie miałam praktycznie pms, miałam jakoś więcej energii i mam wrażenie, że włosy mi mniej wypadają. Chyba brakowało mi jakiejs witaminy lub minerału i się w końcu dosuplementowałam. Jakbym musiała obstawiać to typowałabym, że mi brakowało cynku. No ale pewna nie jestem.
W nowym cyklu planuje więcej ruchu i zdrową dietę na maksa. A w nast. jeszcze jak się nie uda to włączam zioła sroki i inozytol.
Dzisiaj trochę morale spadły, ale to normalne w pierwszy dzień @
Ogarnę się szybko, poprawię kitę i lecę.. po piękną, zdrową ciąże w grudniuDarrika lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
05.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
06.25 ostania IUI 🥳 -
Ach no ten grudzień musi nam się lepiej udać, jakoś tak czuje, że będzie lepiej. Będzie eksperyment na fokę i on musi zaowocować wysypem 2 kresek 🤭
Ja ciągle odświeżam stronę z wynikami męża, ech ciekawość mnie zżera. On sam wcześniej mówił, że go to nie interesuje czy ma dobre wyniki, nie myślał o tym bo po co to itd a dzisiaj jak wrócił to mówi, że sam chce pierwszy wyniki sprawdzić, a potem mi pokaże 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2024, 12:56
karczoch321, Kinia92, Nayeli, dailydamn, Siasi lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Hej Dziewczyny, również tulę za @ i biele 😞 oby grudzień był wysypem 🌱🌱🌱
Darrika , poproszę o wpisanie mnie na testowanie na 29.11., a co tam, zaszaleje w tym miesiącu. Zawsze czekam do @, to trochę adrenalinki sobie teraz zaserwuję 🤣Darrika lubi tę wiadomość
-
Nayeli wrote:Hej dziewczyny
Ja jestem już po badaniu drożności. Życzę wszystkim, które na to badanie czekają lub mają w planach żeby trafiły na taką miłą obsługę jak ja i żeby badanie przebiegło bezboleśnie. Czułam troszkę dyskomfort przy zakładaniu cewnika i przy drugim podawaniu kontrastu ale to było nic w zasadzie. Więcej strachu niż bólu
Nie mam jeszcze opisu bo dzisiaj mieli młyn na oddziale ale z tego co lekarz widział to lewy całkiem drożny a prawy tak na 98%, nie miał pewności patrząc na ekran.
Dzisiaj jestem w 8 dniu cyklu więc zaraz zaczną się dni płodne. Jak w tym cyklu się nie uda to zmieniam lekarza, może inny mnie lepiej pokieruje co dalej.
Trzymam niezmiennie kciuki za wszystkie testujące i tulę za 🐒 i biele na testach.
Czy ze względu na podawany kontrast nie kazali się wam wstrzymać w tym miesiącu ze staraniami?
Ja o to pytałam, to jedna lekarka mówiła żeby od następnego cyklu wznowić starania a druga żeby próbować i tak, bądź tu człowieku mądry 😅2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
•niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26
03.25 - TSH 1,72
🤷🏼♀️Ona
09.24- HSG oba jajowody drożne
Badania 4dc
FSH 6,44
LH 3,24
Estradiol 35
Testosteron 26,62
SHBG 31,70