W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Slava wrote:Dziewczyny po ilu cyklach można mieć chęć piżgnąć tymi staraniami w cholerę? Dla koleżanki pytam.
Ja miałam w planie po roku 🫣Ona_39, Slava, AniulkA lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️37
🙇🏻41
10 cs
⏸️ 19.11 (19DPO)
👩🏻⚕️ 04.12
Start Marzec '24
Biochem w 1cs i 7cs -
Cześć dziewczyny, gratulacje za ⏸️ i piękne bety. Za biele mocno przytulam.
Nareszcie was nadrobiłam 😃 od poniedziałku ciężko było. Wojcinka dałaś mi nadzieję, bo w czwartek było ostanie 🩷 a w sobotę owulacja. Niestety nie było mnie w kraju od piątku ( do polecenia Włochy, Katania, wejście na Etnę, coś pięknego) do poniedziałku. U mnie dziewczyny wczoraj był strasznie stresujący dzień,do dziś się trzęsę (byłam jako świadek w sądzie) dodatkowo pojawiła się opryszczka, boję się że to wszystko spowoduje klęskę 😞 moje pytanie jestem 4 dpo czy mogę wziąć coś na tą opryszczkę?Darrika, NinaB lubią tę wiadomość
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki -
Slava wrote:Dziewczyny po ilu cyklach można mieć chęć piżgnąć tymi staraniami w cholerę? Dla koleżanki pytam.
Chyba już od pierwszego można mieć takie chęci 😅 ja w sumie orzy 6cs miałam trochę kryzys, żeby tym jebnąć, teraz sobie wymyśliłam jakieś badania więc się w miarę jako tako trzymam, ale coś czuję, że jak wjedziemy w 10 cs, jeszcze w grudniu, jak się właśnie nie uda, święta będą za rogiem, trochę się boję że złapie giga doła iw tedy będę chciała tym wszystkim jebnąć.
Momentami mam wrażenie, że trzymam się kupy i tym nie jebłam tylko dlatego, że prowadzę wątek już drugi miesiąc i jestem na tym forum I zależy mi też na Was i Waszych sukcesach ciązowuch o nie mogę sobie tak o zniknąć i olać wątek. Ale też dlatego nie chce już dalej być prowadząca i będę oddawać stery którejś z Was, bo potrzebuje mieć możliwość zniknięcia w gorsze dni z forum😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 11:03
3erin, Elena20, Slava, Kirby, kitka_, Karolove lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Mała.mi 93 wrote:Cześć dziewczyny, gratulacje za ⏸️ i piękne bety. Za biele mocno przytulam.
Nareszcie was nadrobiłam 😃 od poniedziałku ciężko było. Wojcinka dałaś mi nadzieję, bo w czwartek było ostanie 🩷 a w sobotę owulacja. Niestety nie było mnie w kraju od piątku ( do polecenia Włochy, Katania, wejście na Etnę, coś pięknego) do poniedziałku. U mnie dziewczyny wczoraj był strasznie stresujący dzień,do dziś się trzęsę (byłam jako świadek w sądzie) dodatkowo pojawiła się opryszczka, boję się że to wszystko spowoduje klęskę 😞 moje pytanie jestem 4 dpo czy mogę wziąć coś na tą opryszczkę?
No pewnie, że możesz coś wziąć, 4dpo to nie ma opcji na ciążę więc niczym wg mnie nie zaszkodziszMała.mi 93 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Treaclynat, Paulina66, Chochlik12, NinaB, Podrożniczka, Julia24, 3erin, Mała.mi 93, pelasia, grazka0022, Płotka, Elena20, Gradiola, Pokahontaz26, karczoch321, Suzie, Loraa, Darrika, Miś, Kinia92, Wojcinka, Anulek84, Babsi, Slava, Kirby, Olisska, AnitaK, kitka_, Katarena, cysterka95, Pacynka, Izkawik, Monini15, Karolove, Paula6432, Nava, Ona_39, Migotka96, Jabłkowesny, Finch11, Tortie, brilka, Anaam, Ilka96, Chesterka1124, dailydamn, Intimacy92, Lena93, Fasolowa_zupa, DreamBee, almost.there lubią tę wiadomość
-
Mania, mam ciarki, co za piękne wieści😭
Maniaaa. lubi tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
7 cs
💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
Badania 2-5 dc⏳
USG dopochwowe ⏳
Badanie nasienia ⏳
Cykle regularne 27-29 dni -
O matko no cud!!!!! Coś mielonego, piękne zdjęcie i piękna wiadomość. Bardzo się cieszę 🩷 po takich wiadomościach jest nadzieja 🥰
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki -
Ja mam ochotę pizgnąć wszystko w cholerę zawsze przez pierwsze dni od startu okresu.
Potem przychodzi refleksja, którą komentarzami wspierają lekarze, że jak teraz to pizgnę - to mamą już nie zostanę.
Gdybym była młodsza i mielibyśmy takie wyniki badań, jak mamy - to na pewno byśmy już wrzucili na luz.Slava, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH
❌ hiperinsulinemia, ferrytyna, lekka dominacja estrogenowa
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok -
Pelasia, masz w stopce podwyższone androgeny, czy dostałaś jakieś informacje jak to zwalczać? I czym się u Ciebie objawiają jeśli mogę zapytać?1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
7 cs
💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
Badania 2-5 dc⏳
USG dopochwowe ⏳
Badanie nasienia ⏳
Cykle regularne 27-29 dni -
Gradiola wrote:Maniaa: przepiękna! 🥹🥹❤️po takich mocnych wiruskach to już każdej z nas musi się udać, obowiązkowo!
Podrożniczka, Gradiola, Intimacy92 lubią tę wiadomość
-
Maniaaa. wrote:Laski wracam z cudem !! Miałam mieć wywołane poronienie . A na potwierdzeniu USG okazało się że dzidzia żyje ❤️❤️❤️ kurwa ryczę ze szczęścia !!!
12 cs 👶
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
Badania na pasożyty - czysto ✅
05.2024 dieta i zmiana supli
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
Duphaston 2x1, acard 75
25.11.2024 wizyta 🤞
-
Maniaaa. wrote:Laski wracam z cudem !! Miałam mieć wywołane poronienie . A na potwierdzeniu USG okazało się że dzidzia żyje ❤️❤️❤️ kurwa ryczę ze szczęścia !!!
Aż się wzruszyłam jak przeczytałam Twój post, chyba okres się zbliża, gratulacje! To musi być wspaniały dzień dla Ciebie 🥰Maniaaa. lubi tę wiadomość
👩32l
💊 PregnaStart
starania o pierwsze 🍼 od 07.2024 -
Jutro mam testować a właśnie mnie zaczął pobolewać brzuch na zbliżającą się @. Kurczę.. kolejny cykl który zabrał mi nadzieje. Jutro pewnie biel na teście zobaczę.
Dobrze że mam plany na kolejny cykl bo by było jeszcze gorzej. Zaczynam pierwszy cykl z Lamettą i eksperyment na fokę😄.
Czy rzeczywiście ta Lametta może coś pomóc?
Widzicie jakaś różnica po braniu jej? Jakoś trochę sceptycznie do niej jestem nastawiona.Darrika lubi tę wiadomość
starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3
Olej lniany -
Cudowne wieści ❤️❤️❤️ słowa lekarza zapamiętasz chyba na całe życie ❤️Maniaaa. lubi tę wiadomość
-
Miś wrote:Jutro mam testować a właśnie mnie zaczął pobolewać brzuch na zbliżającą się @. Kurczę.. kolejny cykl który zabrał mi nadzieje. Jutro pewnie biel na teście zobaczę.
Dobrze że mam plany na kolejny cykl bo by było jeszcze gorzej. Zaczynam pierwszy cykl z Lamettą i eksperyment na fokę😄.
Czy rzeczywiście ta Lametta może coś pomóc?
Widzicie jakaś różnica po braniu jej? Jakoś trochę sceptycznie do niej jestem nastawiona.Miś lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Treaclynat wrote:Pelasia, masz w stopce podwyższone androgeny, czy dostałaś jakieś informacje jak to zwalczać? I czym się u Ciebie objawiają jeśli mogę zapytać?
Mi wyszedł podwyższony testosteron i chyba DHEAS jeśli dobrze pamiętam (nie mam wyników przed sobą). Z objawów to mam trądzik i wypadające włosy. Owulacje raczej są (jakieś USG po drodze potwierdziło). Mam regularne miesiączki.
Generalnie od lekarza dostała informację, że z podwyższonym testosteronem walczy się głównie antykoncepcją, więc w przypadku starań to bez sensu, nie ma za bardzo na to rady.
Miesiączki są regularne i raczej mam owulacje, więc postanowiłam olać te androgeny i jedynie trochę działać naturalnie. Brałam inozytol, piłam herbatki z mięty i ograniczyłam cukier. Po jakimś czasie testosteron rzeczywiście wyszedł niższy i nawet mieścił się w normie (wyszła mi górna granica normy).
Niestety, mam też tą nieszczęsną endometriozę i adenomiozę - i tutaj znów lekarz proponował antykoncepcję. Propozycja jest taka żeby na pół roku przerwać starania i pobrać AH w cyklu ciągłym. Potem od razu starać się po odstawieniu. Podobno przy braniu AH bez przerw na miesiączkę można trochę wygasić tą endometriozę. Dodatkowo te androgeny też się wtedy mogą zmniejszyć. Jeszcze się zastanawiam, ale chyba się na to zdecyduję.
Treaclynat lubi tę wiadomość
30 lat
5 cs
adenomioza i endometrioza
podwyższone androgeny
TSH 4,3 / Euthyrox 0,25 / TSH 2,09 -
Julia24 wrote:Kochana, serio mamy cud!!!!!! 🥹🥹🥹🥹 Boże, tak się cieszę 🙌❤️!!! Życzę Wam dużo zdrówka i spokoju na resztę drogi! 🤗
Jak to się wydarzyło, czy miałaś rozmowy z lekarzem?? Nie dziwię się, że ryczysz, ale cieszę się, że z radości!!!!
Podpinam się do pytania, jak to się wydarzyło? Lekarz wcześniej nie widział serduszka czy co się działo że była decyzja o przerwaniu ciąży?
Całe szczęście że do tego nie doszło, naprawdę jakiś cud, aż miałam ciarki jak to czytałam. Mała waleczna silna dzidzia 💪🏻🫶🏻
kitka_ lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏼 2,5 roku
2022 - ciąża ♥️
Starania o rodzeństwo na luzie od 01.2024
Świadome starania od 09.2024
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌 -
Mantis2 wrote:Gratuluję ….
U mnie 10 dpo
Biel wiziraDarrika lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)