W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Siasi wrote:A oznaczyłaś może LH? Bo trzeba by sprawdzic stosunek LH-fsh. Samo FSH wygląda w porządku ale z tego co się orientuję powinno się oznaczać oba hormony żeby miało to wartość diagnostyczną
O fajnie, że o tym wspomniałaś, muszę sobie w jakimś kalkulatorze to sprawdzić bo mam oba wyniki a coś mi z tyłu głowy świtało, ze gdzies jakieś stosunki sąSiasi lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
@ brak, ciąży brak🤷♀️
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Progesteron 17,05 💪
W poprzednim cyklu wyszedł 10. A mój max do tej pory to było 14,5.3erin, Julia24, Jabłkowesny, Darrika, Nayeli, Loraa, NinaB, Siasi, Miś, Pacynka, Suzie, Olisska, Belia, cysterka95, Joasia3201, Maniaaa., Płotka, AnitaK, Paula6432, Deyansu, DreamBee, almost.there lubią tę wiadomość
31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
MTHFR hetero, PAI-1 hetero
Antykoagulant tocznia
Starania od 05/2024
28.11.2024 ⏸️
10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane -
NinaB wrote:Mam przyrost bety! Przyrost w 48h 268%
Beta 59,3
Prog 16,80
Cudzie trwaj! 🥰🥰🥰NinaB, Belia lubią tę wiadomość
-
Siasi wrote:A oznaczyłaś może LH? Bo trzeba by sprawdzic stosunek LH-fsh. Samo FSH wygląda w porządku ale z tego co się orientuję powinno się oznaczać oba hormony żeby miało to wartość diagnostyczną
A jaki jest poprawny stosunek LH do FSH? Ja robiłam 5 dniu cyklu i wyszło mi FSH 5,54 a LH 3,55. Internety mówią, że powinno być 1:1? to prawda?💊 PregnaStart, Wit D, Omega3, Witamina C, Witamina D, Endoover, Resveratrol
Starania od 07.2024 -
Wyszedł mi stosunek lh do fsh 0,92 to chyba git nie? Bo coś kojarzę, że najlepiej żeby był w okolicach 1 tak ?
Belia, Płotka lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
@ brak, ciąży brak🤷♀️
Darrika wrote:Wyszedł mi stosunek lh do fsh 0,92 to chyba git nie? Bo coś kojarzę, że najlepiej żeby był w okolicach 1 tak ?
bo to prawie 1:1
Darrika lubi tę wiadomość
-
Gratulacje Wojcinka i 3erin 🥰🥳 mimo, że udzielam się od wątku październikowego to podczytuję długo dłużej forum i wielką radość sprawiają mi wpisy tych, które po wielu problemach czy miesiącach prób w końcu zachodzą w ciążę
Daje to trochę nadziei, tym które na te miłe wieści czekają.
Ja wczoraj drugi dzień widziałam pik na teście owulacyjnym więc dzisiaj też poproszę męża żebyśmy popracowali i wygrzali się porządnie 😆
Wojcinka, Miś, 3erin, Intimacy92, Jasmin1517, Deyansu lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 pierwsza wizyta -
Jest moja beta - 470 🥹🥹🥹😍😍😍
Lekarka osobiście zadzwoniła o 18:30 żeby przekazać mi wynik 🫶Ragazza, Joasia3201, Loraa, Treaclynat, Blossomka, Mała.mi 93, Ona_39, NinaB, Siasi, Daisy___, Darrika, Tortie, Miś, Jabłkowesny, 3erin, karczoch321, Julia24, Pacynka, Suzie, Olisska, Izkawik, Belia, Revolutionary , cysterka95, Karolove, Gradiola, Ilka96, Maniaaa., dailydamn, Katarena, Płotka, Anulek84, AnitaK, Monini15, Paula6432, Deyansu, Nayeli, Lena93, DreamBee lubią tę wiadomość
-
Maniaaa. wrote:Dokładnie tak . Nie było wgl widać serduszka, jakby się nie pojawiło .
Ogromne gratulacje!
Dlatego widać, że zawsze trzeba nalegać na kolejne badanie w takich sytuacjach. Trzymam kciuki, by dalej już było nudno i spokojnie.
Tyle się tu u was dzieje, że nie mogę nadążyć z czytaniemManiaaa. lubi tę wiadomość
-
Ragazza wrote:Progesteron 17,05 💪
W poprzednim cyklu wyszedł 10. A mój max do tej pory to było 14,5.
Masz jakieś odczucia co do tego cyklu?👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
8 cs 😿
⏸️ 0 razy
05.05.2025 - USG tarczycy
->Histeroskopia
->InVitro
👱♀️
Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
LH (6,8 )
Estradiol (22,00)
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
Witamina D (95,62)
Ferrytyna ( 82,00)
Witamina B12 ( 1006,00)
AMH (0,26) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🤞#rodzew2026 🍀 -
@Darrika - cynk jest mega dobry na włosy skórę i paznokcie. Ja zawsze jak mi się osłabiają paznokcie to zaczyna suplementowac cynk forte i mega szybko jest poprawa. Tylko nie można tego brać za długo 1-2 mies max) bo można przesadzić i wtedy zaczynają się rewolucje brzuszkowe
Panowie też powinni przy staraniach suplementowac cynk bo ma duży wpływ na jakośc nasienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 16:41
-
Wojcinka wrote:@Darrika - cynk jest mega dobry na włosy skórę i paznokcie. Ja zawsze jak mi się osłabiają paznokcie to zaczyna suplementowac cynk forte i mega szybko jest poprawa. Tylko nie można tego brać za długo 1-2 mies max) bo można przesadzić i wtedy zaczynają się rewolucje brzuszkowe
Panowie też powinni przy staraniach suplementowac cynk bo ma duży wpływ na jakośc nasienia.
No to może jak mi się ten chrom kompleks skończy, to będę Cynk osobno brać bo widać ten jest za słaby w tym chrom kompleks, bo moje włosy i paznokcie ani odrobinę się nie poprawiły a suplementuje od końca lipca 🤷♀️
Cera mi się poprawiła, ale to tylko dlatego, że wróciłam do pielęgnacji odpowiedniej, a nie przez suple.
Mój mąż cynk bierze, bo sam sobie jakiś kupił kiedyś i ja mu do tego dołożyłam folian, b12 I d3Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 17:00
Wojcinka lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
@ brak, ciąży brak🤷♀️
Darrika wrote:No to może jak mi się ten chrom kompleks skończy, to będę Cynk osobno brać bo widać ten jest za słaby, bo moje włosy i paznokcie ani odrobinę się nie poprawiły a suplementuje od końca lipca 🤷♀️
Cera mi się poprawiła, ale to tylko dlatego, że wróciłam do pielęgnacji odpowiedniej, a nie przez suple
Jeśli bierzesz więcej suplementów to warto też sprawdzić czego z czym nie łączyć bo niektóre skladbiki neutralizuja się na wzajem. -
Blossomka wrote:U mnie końcówka @ także już myślami jestem przy fokowaniu i trzeba się zaopatrzyć w plastry. Jakie macie jeszcze plany na najbliższe starania?
Poza dietka i suplementami i fokowaniem to planuje ogólnie wygrzewanie się i pilnowanie ciepelka, grube skarpety, ciepłe majty itdna ten cykl odpuszczam sobie mordowanie w beczce pod domem.
Wyczytałam też, że napar z liści malin w tej fazie jest spoko, więc będę sobie piła zamiast ziół ojca sroki.
Dodatkowo zaczęłam pic zakwas z burakow (chat gpt: Lepsze ukrwienie macicy może stworzyć korzystne warunki dla zagnieżdżenia zarodka.)
Miałam jeszcze jakieś wyczytane tu na forum pomysły, ale nie spisałam tego, więc nie pamiętam. Ogólnie to w planach luz, dobry sen, dużo rozciągania i aktywności, raczej bez winka itd.
Zobaczymy jak to zaraz wyjdzie w praktyce, owulacja teoretycznie piątek/sobota 🙃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 17:26
kitka_, 3erin, Blossomka lubią tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 9 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵