Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
Odpowiedz

W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰

Oceń ten wątek:
  • Joasia3201 Znajoma

Wysłany: 20 listopada, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Jest moja beta - 470 🥹🥹🥹😍😍😍

Lekarka osobiście zadzwoniła o 18:30 żeby przekazać mi wynik 🫶

Gratulacje!
    Zdrówka!

Wojcinka lubi tę wiadomość

• Loraa Ekspertka

Wysłany: 20 listopada, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    Progesteron 17,05 💪
    W poprzednim cyklu wyszedł 10. A mój max do tej pory to było 14,5.
    Super!

Masz jakieś odczucia co do tego cyklu?

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Darrika - cynk jest mega dobry na włosy skórę i paznokcie. Ja zawsze jak mi się osłabiają paznokcie to zaczyna suplementowac cynk forte i mega szybko jest poprawa. Tylko nie można tego brać za długo 1-2 mies max) bo można przesadzić i wtedy zaczynają się rewolucje brzuszkowe ;)

Panowie też powinni przy staraniach suplementowac cynk bo ma duży wpływ na jakośc nasienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 16:41

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • Blossomka Znajoma

Wysłany: 20 listopada, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie końcówka @ także już myślami jestem przy fokowaniu i trzeba się zaopatrzyć w plastry. Jakie macie jeszcze plany na najbliższe starania? :D

karczoch321, Darrika lubią tę wiadomość

• Darrika Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    @Darrika - cynk jest mega dobry na włosy skórę i paznokcie. Ja zawsze jak mi się osłabiają paznokcie to zaczyna suplementowac cynk forte i mega szybko jest poprawa. Tylko nie można tego brać za długo 1-2 mies max) bo można przesadzić i wtedy zaczynają się rewolucje brzuszkowe ;)

Panowie też powinni przy staraniach suplementowac cynk bo ma duży wpływ na jakośc nasienia.

No to może jak mi się ten chrom kompleks skończy, to będę Cynk osobno brać bo widać ten jest za słaby w tym chrom kompleks, bo moje włosy i paznokcie ani odrobinę się nie poprawiły a suplementuje od końca lipca 🤷‍♀️
    Cera mi się poprawiła, ale to tylko dlatego, że wróciłam do pielęgnacji odpowiedniej, a nie przez suple.

Mój mąż cynk bierze, bo sam sobie jakiś kupił kiedyś i ja mu do tego dołożyłam folian, b12 I d3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 17:00

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    No to może jak mi się ten chrom kompleks skończy, to będę Cynk osobno brać bo widać ten jest za słaby, bo moje włosy i paznokcie ani odrobinę się nie poprawiły a suplementuje od końca lipca 🤷‍♀️
    Cera mi się poprawiła, ale to tylko dlatego, że wróciłam do pielęgnacji odpowiedniej, a nie przez suple
    Myślę że warto spróbować. Powodów złego stanu włosów i paznokci może być wiele ale spróbować nie zaszkodzi.

Jeśli bierzesz więcej suplementów to warto też sprawdzić czego z czym nie łączyć bo niektóre skladbiki neutralizuja się na wzajem.

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • Miś Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzisiaj tu dzieje!!
    Na pracy nie mogłam się skupić bo myślałam o Was 🧡

Wojcinka, Siasi, Joasia3201, Maniaaa. lubią tę wiadomość

starania od 8/2023

Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3

Olej lniany
  • karczoch321 Koleżanka

Wysłany: 20 listopada, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossomka wrote:
    U mnie końcówka @ także już myślami jestem przy fokowaniu i trzeba się zaopatrzyć w plastry. Jakie macie jeszcze plany na najbliższe starania? :D

Poza dietka i suplementami i fokowaniem to planuje ogólnie wygrzewanie się i pilnowanie ciepelka, grube skarpety, ciepłe majty itd :D na ten cykl odpuszczam sobie mordowanie w beczce pod domem.
    Wyczytałam też, że napar z liści malin w tej fazie jest spoko, więc będę sobie piła zamiast ziół ojca sroki.
    Dodatkowo zaczęłam pic zakwas z burakow (chat gpt: Lepsze ukrwienie macicy może stworzyć korzystne warunki dla zagnieżdżenia zarodka.)
    Miałam jeszcze jakieś wyczytane tu na forum pomysły, ale nie spisałam tego, więc nie pamiętam. Ogólnie to w planach luz, dobry sen, dużo rozciągania i aktywności, raczej bez winka itd.
    Zobaczymy jak to zaraz wyjdzie w praktyce, owulacja teoretycznie piątek/sobota 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 17:26

kitka_, 3erin, Blossomka lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁3cs

💊 pregna, omega 3, wiesiołek, witamina D i NAC
  • kitka_ Ekspertka

Wysłany: 20 listopada, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    No to może jak mi się ten chrom kompleks skończy, to będę Cynk osobno brać bo widać ten jest za słaby w tym chrom kompleks, bo moje włosy i paznokcie ani odrobinę się nie poprawiły a suplementuje od końca lipca 🤷‍♀️
    Cera mi się poprawiła, ale to tylko dlatego, że wróciłam do pielęgnacji odpowiedniej, a nie przez suple.

Mój mąż cynk bierze, bo sam sobie jakiś kupił kiedyś i ja mu do tego dołożyłam folian, b12 I d3

już wiem o co chodzi chyba, on ma cynk w postaci glukonianu cynku, a 'wchłanialność tej formy jest znikoma.'
    'Najlepiej przyswajane są organiczne formy cynku, takie jak asparaginian, wodoroasparaginian, octan i cytrynian oraz chelaty, w tym diglicynian, orotan i pikolinian. Choć glukonian cynku, będący solą organiczną, jest często składnikiem suplementów, jego wchłanianie jest niewielkie.'
    Cytuję internety, sama takiej wiedzy nie mam, ale coś musiało mi świtać jak kupowałam mój suplement, bo wzięłam cytrynian

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 31l.👨

03.2024 poronienie 9tc 💔

07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
    10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
    12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞

09.24 Badanie nasienia❌️
    11.24 Badanie nasienia ❔🤞
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Myślę że warto spróbować. Powodów złego stanu włosów i paznokci może być wiele ale spróbować nie zaszkodzi.

Jeśli bierzesz więcej suplementów to warto też sprawdzić czego z czym nie łączyć bo niektóre skladbiki neutralizuja się na wzajem.

Z tego co biorę to rozdzielam właśnie Cynk i Selen, czyli tej chrom compleks jak biorę np rano, to Selen biorę dopiero do kolacji, reszta chyba jak biorę to się nie niweluje.
    Pewnie się kiedyś wybiorę do trychologa po prostu

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

Badanie nasienia✅️

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitka_ wrote:
    już wiem o co chodzi chyba, on ma cynk w postaci glukonianu cynku, a 'wchłanialność tej formy jest znikoma.'
    'Najlepiej przyswajane są organiczne formy cynku, takie jak asparaginian, wodoroasparaginian, octan i cytrynian oraz chelaty, w tym diglicynian, orotan i pikolinian. Choć glukonian cynku, będący solą organiczną, jest często składnikiem suplementów, jego wchłanianie jest niewielkie.'
    Cytuję internety, sama takiej wiedzy nie mam, ale coś musiało mi świtać jak kupowałam mój suplement, bo wzięłam cytrynian

O dzięki, ten chrom mi się kończy powoli i nie planuje już kupować, to sobie ogarnę porządny ten Cynk i może będzie jakaś poprawa

kitka_ lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

Badanie nasienia✅️

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • kitka_ Ekspertka

Wysłany: 20 listopada, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirby wrote:
    A jaki jest poprawny stosunek LH do FSH? Ja robiłam 5 dniu cyklu i wyszło mi FSH 5,54 a LH 3,55. Internety mówią, że powinno być 1:1? to prawda?

nie wiem, ale znalazłam jeszcze info, że fsh o wartości poniżej 6 mIU/ml wskazują na doskonałą rezerwę jajnikową

Kirby lubi tę wiadomość

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 31l.👨

03.2024 poronienie 9tc 💔

07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
    10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
    12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞

09.24 Badanie nasienia❌️
    11.24 Badanie nasienia ❔🤞
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:

O właśnie, ja brałam miesiąc i wtedy zaczęły się problemy. Wszystko jasne teraz. Mąż brał półtorej miesiąca i też zaczął mnie rewolucje. To przerwa teraz w takim razie 😁

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    Progesteron 17,05 💪
    W poprzednim cyklu wyszedł 10. A mój max do tej pory to było 14,5.

Brałaś coś czy naturalnie tak wyszło? ☺️

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitka_ wrote:
    nie wiem, ale znalazłam jeszcze info, że fsh o wartości poniżej 6 mIU/ml wskazują na doskonałą rezerwę jajnikową

Wow a to ciekawe, mi wyszło fsh 6,1 więc jeżeli to co piszesz jest faktem to też jestem zadowolona ze swojego wyniku mimo, że jest ciut więcej jak 6 😅

W ogóle mam też wyniki anty tpo I tg, oba parametry < 3 UI/ml czyli wychodzi ok.

Więc właściwie podsumowując to mam hormony wszystkie ok, stosunek fsh do lh ok, tarczycowe badania ok, niby nie mam tego ft3, żeby policzyć ten stosunek t3 do t4, ale z drugiej strony każdy inny wynik mam w normach więc myślę, że to t3 badanie jest zbędna formalnością bo na 99% też jest pewnie ok.

I tak patrzę na te swoje tarczycowe wyniki to pewnie leków mi nie dadzą, bo poza moim widzimisię, że chce zbic to tsh do 1,5 to no nie ma wskazań do leków 🤷‍♀️ no ale zobaczymy tmco endo powie, mam nadzieję, że jak 26 na d3 pójdę to w te dwa dni mi wynik dadzą, żebym miała też do niej, bo ona mi też zleciła to badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 17:26

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

Badanie nasienia✅️

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Ragazza Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Super!

Masz jakieś odczucia co do tego cyklu?

Z nowości, to w tym cyklu zaczęłam pić zioła sroki i brałam NAC 1800 3-7dc
    Miałam bardzo dużo śluzu płodnego przez tydzień. Natomiast owulka była późno, jak zwykle 😜 w 18dc.
    No nic, to czekamy 😀

Loraa lubi tę wiadomość

31 lat
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    Fertistim, omega 3, b12, selen, koenzym q10, Euthyrox50

Starania od 05/2024
  • Rudka Ekspertka

Wysłany: 20 listopada, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jakiś czas mnie tu nie było ale podczytywałam Was od czasu do czasu. Ja jak narazie robię przerwę w staraniach i przerwę od forum. Nie wiem na jak długo ale napewno do końca roku. Muszę dać głowie odpocząć.
    Gratuluję nowych fasolek tule za biele i @
    Mania niesamowita historia 🥹 wow aż trudno w to uwierzyć ❤️

NinaB, Pacynka, Wojcinka, 3erin, Darrika, cysterka95, Ragazza, Kirby, Maniaaa., Suzie, AnitaK, DreamBee lubią tę wiadomość

• Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Laski wracam z cudem !! Miałam mieć wywołane poronienie . A na potwierdzeniu USG okazało się że dzidzia żyje ❤️❤️❤️ kurwa ryczę ze szczęścia !!!
    To jest cudowna wiadomość 😍 😍 😍

Maniaaa. lubi tę wiadomość

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png
  • Blossomka Znajoma

Wysłany: 20 listopada, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Poza dietka i suplementami i fokowaniem to planuje ogólnie wygrzewanie się i pilnowanie ciepelka, grube skarpety, ciepłe majty itd :D na ten cykl odpuszczam sobie mordowanie w beczce pod domem.
    Wyczytałam też, że napar z liści malin w tej fazie jest spoko, więc będę sobie piła zamiast ziół ojca sroki.
    Dodatkowo zaczęłam pic zakwas z burakow (chat gpt: Lepsze ukrwienie macicy może stworzyć korzystne warunki dla zagnieżdżenia zarodka.)
    Miałam jeszcze jakieś wyczytane tu na forum pomysły, ale nie spisałam tego, więc nie pamiętam. Ogólnie to w planach luz, dobry sen, dużo rozciągania i aktywności, raczej bez winka itd.
    Zobaczymy jak to zaraz wyjdzie w praktyce, owulacja teoretycznie piątek/sobota 🙃
    Trzymam kciuki! Ja też pije zakwas 🍀

karczoch321 lubi tę wiadomość

• dailydamn Koleżanka

Wysłany: 20 listopada, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Dzień dobry (u mnie jest teraz 6 rano)

Dziewczyny chyba się udało 🥹🥹🥹

IMG-2649.jpg

Totalnie nie wierzę w to co widzę...

Ale gruba krecha 🤩 Gratulacje ♥️♥️♥️♥️

👩🏼26 🧔🏻‍♂️30

3sc

💊prenacaps multi 1, dha, b12, cholina, d3 + od 11/24 olej z wiesiołka, l-arginine, prenacaps ovi, magb6, zioła ojca Sroki

🩸 9.11
    🥚 20.11 monitoring pęcherzyk 18 mm
    💉21.11 - Ovitrelle
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ