W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Szamanka wrote:Właśnie dodałam trochę info w stopce
Mąż robił badania (trochę nieudolnie więc wyszła mu mała próbka 😅), morfologia 4, bardzo duża ilość plemników (6x norma) i 54% ruchliwości, ale tylko kilka procent bardzo szybkich, więc ogólnie wyrównuje się to i lekarz powiedział że wyniki są dobre.
Zaczęliśmy oboje brać fertisim i omega 3, do tego mąż bierze ostropest ze względu na zanikające już stłuszczenie wątroby (bezdech nocny), a ja kwas foliowy, koenzym, jod i wit d3 (zalecenia endokrynologa) i magnez. Hormony miałam 2 lata temu prześwietlane ze wszystkich stron w związku z guzem na przysadce (który okazał się wrodzoną torbiela) i endokrynolog zadowolony był ze wszystkich wyników. Jedyny mój problem to wysokie przeciwciała w Hashimoto.
Na logicznym poziomie wiem, że absolutnie nie ma powodu do zmartwień póki co, ale nerwica którą mam nie pozwala mi czasem odpocząć i myśli pewnie wyrzucają poziom stresu w kosmos. Martwi mnie, że moje cykle są dosyć krótkie (24-26 dni), miałam usuwanego polipa i mam podejrzenie być może mięśniaka (ale ginekolog nie chce dokonywać diagnozy ze względu na bardzo mały rozmiar). Moim ogromnym marzeniem jest mieć dzieci i największym strachem, że się nie uda… nie jest łatwo się od tego zdystansować. -
Anulek84 wrote:Super 🥰🥰🥰
A przy pai-1 bierzesz coś?
Jako że mam do niego zaufanie, bo byłam u niego kilka razy na teleporadzie i zawsze mnie dobrze pokierował na badania itp. - to zaufam.
Ale zapisałam się już na prowadzenie ciąży na 3/12 do innej babeczki i jej też na pewno zapytam 🥰 -
Treaclynat wrote:Dziewczyny,
Ostatnio dużo było na temat ciepełka po owulacji, że to sprzyja..a co w takim razie z gorącymi kąpielami? Czy odpuszczacie sobie, czy wręcz przeciwnie mogą pomóc?3erin, Treaclynat, Pokahontaz26, Wojcinka, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
-
dailydamn wrote:Pęcherzyk dominujący w prawym jajniku 18mm ♥️
Mam brać ten Progesteron Besins 2x1. Czyli dwie tabletki na raz czy w ciągu dnia po jednej? W jakich porach najlepiej brać? Zapomniałam o to dopytać lekarza 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 21:01
dailydamn lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Dziewczyny czy te testy z domowe laboratorium aż tak ciulowo się wybarwiają? U mnie dopiero 12 dc a ta kreska co raz jaśniejsza się robi, pierwszy raz robię testy dlatego pytam. Oczywiście będę sprawdzać dalej, zazwyczaj owu miałam 14-15 dc. Pilnuje żeby jednak ta przerwa od ostatniego siku była 2,5-3h i nie piję w tym czasie. Czy coś jeszcze mogę robić nie tak? 😅 czy faktycznie polecacie jakieś inne testy?
Starania o pierwsze 👶🏼 2,5 roku
2021- Laparoskopia (jeden jajowód niedrożny)
2022 - ciąża ♥️
Starania o rodzeństwo na luzie od 01.2024
Świadome starania od 09.2024
09.2024 - HSG - oba jajowody drożne 🥹🔥
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌 -
Olisska wrote:Dziewczyny czy te testy z domowe laboratorium aż tak ciulowo się wybarwiają? U mnie dopiero 12 dc a ta kreska co raz jaśniejsza się robi, pierwszy raz robię testy dlatego pytam. Oczywiście będę sprawdzać dalej, zazwyczaj owu miałam 14-15 dc. Pilnuje żeby jednak ta przerwa od ostatniego siku była 2,5-3h i nie piję w tym czasie. Czy coś jeszcze mogę robić nie tak? 😅 czy faktycznie polecacie jakieś inne testy?
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Dzięki, będę obserwować dalej, bo już myślałam że może przegapiłam peak i ona już tak jaśnieje 🫣Starania o pierwsze 👶🏼 2,5 roku
2021- Laparoskopia (jeden jajowód niedrożny)
2022 - ciąża ♥️
Starania o rodzeństwo na luzie od 01.2024
Świadome starania od 09.2024
09.2024 - HSG - oba jajowody drożne 🥹🔥
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌 -
Olisska wrote:Dziewczyny czy te testy z domowe laboratorium aż tak ciulowo się wybarwiają? U mnie dopiero 12 dc a ta kreska co raz jaśniejsza się robi, pierwszy raz robię testy dlatego pytam. Oczywiście będę sprawdzać dalej, zazwyczaj owu miałam 14-15 dc. Pilnuje żeby jednak ta przerwa od ostatniego siku była 2,5-3h i nie piję w tym czasie. Czy coś jeszcze mogę robić nie tak? 😅 czy faktycznie polecacie jakieś inne testy?
Od razu powiem, że licz na własne oko. Ta apka mi w 2 cyklach pokazała high gdzie peak był jak wół 🤪Olisska lubi tę wiadomość
Pregna start
Wit D 2 000 j
Pregna DHA
Magnez -
Olisska lubi tę wiadomość
-
Chciałam się pochwalić, że to mój rekord w NIEtestowaniu 🤣 dziś 26dc, 11-12 dpo a ja nie chwyciłam za test. 🙈
Planuje dopiero w piątek, no chyba że przyjdzie @Migotka96, Darrika, NinaB, Miś, Kinia92, Paula6432, Kirby, Siasi, Loraa, Anulek84, cysterka95, AnitaK, Wojcinka, Podrożniczka, 3erin, Tortie, Mała.mi 93, DreamBee, Motylek93 lubią tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
7 cs
💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
Badania 2-5 dc⏳
USG dopochwowe ⏳
Badanie nasienia ⏳
Cykle regularne 27-29 dni -
Treaclynat wrote:Chciałam się pochwalić, że to mój rekord w NIEtestowaniu 🤣 dziś 26dc, 11-12 dpo a ja nie chwyciłam za test. 🙈
Planuje dopiero w piątek, no chyba że przyjdzie @
Ja też czekam do piątku, więc jestem ci wsparciem w trwaniu w postanowieniu 🤪✌️Treaclynat, Darrika, Siasi, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
05.2024 - ciąża bez starań, poronienie
10.2024 - początek starań o nasze marzenie ❤️ -
Treaclynat wrote:Chciałam się pochwalić, że to mój rekord w NIEtestowaniu 🤣 dziś 26dc, 11-12 dpo a ja nie chwyciłam za test. 🙈
Planuje dopiero w piątek, no chyba że przyjdzie @
Ale jesteś twarda ! 😱
Ja mam taki sam plan na ten cykl, jeden test w Mikołajki i tyle 😊 ale ciekawe co z tych planów wyjdzie3erin lubi tę wiadomość
Endometrioza 🦠
AMH 4,45
Stymulacja
Lametta + 💉 Orvitelle / Zivafert + Duphaston
❌1cs - lametta + Orvitelle pęcherzyk nie pękł, cykl bezowulacyjny
❌2cs - lametta + (2 x 💉bemfola) + Orvitelle pęcherzyk niby pęknięty ale zrobiła się torbiel krwotoczna
❌3cs - lametta + ( 6 x gonal-f 50j.m.) + Zivafert + ganopeptyl, pęcherzyk pękł
🦋4cs lametta + NAC 1800mg
20.11 pęcherzyk 18mm
23.11 Zivafert + ganopeptyl
6.12 Testuje ! 🎅🏼 -
Jabłkowesny wrote:Ja też czekam do piątku, więc jestem ci wsparciem w trwaniu w postanowieniu 🤪✌️
To pilnujemy się razem 🤣 miałam nawet dopiero w sobotę, ale w piątek wychodzę, więc wolę wiedzieć czy mogę wypić piwkoJabłkowesny lubi tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
7 cs
💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
Badania 2-5 dc⏳
USG dopochwowe ⏳
Badanie nasienia ⏳
Migotka96 wrote:Ale jesteś twarda ! 😱
Ja mam taki sam plan na ten cykl, jeden test w Mikołajki i tyle 😊 ale ciekawe co z tych planów wyjdzie
Wiesz co, chyba dlatego, że lepiej znoszę @ niż biel na teście. Jak zaczyna się cykl, to jakaś nowa energia do działania we mnie wstępuje 🙈 chociaż nie powiem, trochę też lubię tę adrenalinkęWojcinka lubi tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
7 cs
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
Badania 2-5 dc⏳
USG dopochwowe ⏳
Badanie nasienia ⏳
Loraa wrote:Ja Cię doskonale rozumiem, mam takie same obawy. Też mam takie krótkie cykle, ale jesteś w stanie powiedzieć ile trwa faza lutelana? Od owulacji do miesiączki?
Tak, minimum 13-14 dni. W tym cyklu owulacja 12dc, dzisiaj jest 25dc i myślę, ze okres przyjdzie jutro, max pojutrze, wnioskując po bólu i odczuciu w podbrzuszuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 21:29
3cs 🔜
👧 33 👦🏻 35
👧 Hashimoto (Euthyrox 50), wahania cukru
Suplementacja: Fertisim, Omega 3, Wit D (Solderol), Koenzym Q10, Magnez, Trisulin, Jod, Kwas foliowy
👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie 🆗
Suplementacja: Fertisim, Omega 3, ostropest -
A kto jutro testuje?
Trzymam kciuki i będę podczytywać od rana 🥰♥️AnitaK lubi tę wiadomość
-
onalola wrote:Od razu powiem, że licz na własne oko. Ta apka mi w 2 cyklach pokazała high gdzie peak był jak wół 🤪
Mała.mi 93 lubi tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
NinaB wrote:A kto jutro testuje?
Trzymam kciuki i będę podczytywać od rana 🥰♥️
Ja testuje. Ale to będzie 10-11 dpo. Z jednej strony wątpię że ujrze dwie kreski, z drugiej tli się we mnie ta nadzieja. Obawiam się kolejnego rozczarowania.NinaB, AnitaK lubią tę wiadomość
starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3
Olej lniany -
dailydamn wrote:Ufff nareszcie udało mi się nadrobić forum ♥️ Wspaniałe wieści się tutaj dzisiaj ukazały 🥰🥰
Ja melduję, że od kilku dni regularnie foczkuje.
Może serio coś w tym jest, bo jak leżałam na plecach wszystko szybko wypływało. Przy leżeniu na brzuchu mija 30-40 minut i nic 👌🏻
Dzisiaj byłam na monitoringu. Jestem dziś w 12 dniu cyklu. Lekarz powiedział, że endometrium jest ładne. Owulacja będzie z prawego jajnika. Od odstawienia tabletek antykoncepcyjnych miałam przez 3 cykle cały czas z lewego, teraz jakaś nowość. Oby ten prawy nie był taki leniwy 😅 Przepisał mi Ovitrelle. Mam jutro rano zrobić zastrzyk. Od jutra zastrzyk z męża 😅 I od 23.11 brać Progesteron Besins 100 mg. Jeżeli w tym cyklu się nie uda, mąż ma zrobić badanie nasienia.
Czy któraś z Was zażywała ten Progesteron co ja mam? Widzę tutaj, że głównie macie dupka. Nie wiem czego się mogę spodziewać. To mój pierwszy raz z tabletkami i zastrzykiem 🫣dailydamn lubi tę wiadomość
12 cs 👶
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
Badania na pasożyty - czysto ✅