W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Olisska wrote:Dzięki, będę obserwować dalej, bo już myślałam że może przegapiłam peak i ona już tak jaśnieje 🫣
Ja mam zawsze jasne. I nagle wywala mi pik i robi się bordowa. Więc nie zawsze musi stopniowo ciemnieć 😊Olisska, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Hejka, sukcesywnie Was sobie czytam, kibicuję każdej z Was. Jak bardzo się ucieszyłam z waszych dorodnych dwóch kresek. Z małego walczącego cudu. Z każdego dobrego wyniku badania.
Jestem mega wdzięczna za to, że mogę być z wami, tak bardzo mi to pomaga.
Długo się zbierałam żeby znowu napisać.
Proszę o przełożenie testowaniana piątek 22.11 🤞🏻Treaclynat, Wojcinka, NinaB, 3erin, Darrika, Izkawik, Ilka96, Pacynka, Mała.mi 93, DreamBee, Motylek93 lubią tę wiadomość
'98👩🔬👨🔬🐱
💒 09/2024
Starania od 6.2023
Regularne cykle 29-31 dni
Owulacja własna co cykl, ale mimo wszystko wspomagana Lametta 3-7dc
1cs ciąża biochemiczna 6/7.2023 - 5t
8 cs Lametta + Ovitrelle ❌
10 cs Lametta❌
12cs Lametta + Ovitrelle ❌
06.2024 AMH 11,6 ng/ml
MTHFR (A1298) układ heterozygotyczny
PAI-1/SERPINE1 układ homozygotyczny -
Odpowiem zbiorowo bo nie mogę sie odgrzebać tyle dziś stron wykręciliście a ja pół dnia przed laptopem i spotkania w pracy.
Dokładnie 5 dni po odstawieniu dupka. Było strasznie frustrujące a teraz w końcu mogę zrobić badania z 2dc i jestem ciekawa co tam wyjdzie i czy w medicoverze sensownie omówią czy oleją👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
3cs po krążku hormonalnym
💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki -
BuBu90 wrote:Jak jest 2x1 to jest dwa razy dziennie po jednej tabletce, jakbyś miała zapisane 1x2 to by było jeden raz dziennie 2 tabletki. Ale ten besins po potwierdzonej owulacji masz brać prawda? Przynajmniej mam taką nadzieję, że tak właśnie lekarz Ci kazał. W jakich porach to rano i wieczorem a ustal sobie czy to jest 8 i 20 czy 9 i 21 😊
Mam zrobić jutro rano zastrzyk Ovitrelle, na USG wyszedł dziś pęcherzyk dominujący w prawym jajniku 18 mm i od 23.11 brać proga do zakończenia opakowania lub do pojawiania się krwawienia jeżeli się nie uda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 22:21
👩🏼26 🧔🏻♂️30
3sc
💊prenacaps multi 1, dha, b12, cholina, d3 + od 11/24 olej z wiesiołka, l-arginine, prenacaps ovi, magb6, zioła ojca Sroki
🩸 9.11
🥚 20.11 monitoring pęcherzyk 18 mm
💉21.11 - Ovitrelle -
Migotka96 wrote:Lametta i NAC 1800mg zadziałało jak złoto !
11 dc i pęcherzyk 18mm ❤️
Jak nie brałam NAC tylko samą lamette to pecherzyki miały 10-11 mm tylko 🙈 wiec albo to faktycznie zadziałało albo zbieg okoliczności, w każdym razie będę to praktykowała !
W sobotę rano będę robiła zastrzyk Zivafert 2 x 5000 i ganopeptyl 2 amp.
Mam pytanko tez do Was, czy przy zastrzykach Zivafert zawsze dostajecie do tego ganopeptyl ? Ja właśnie ostatni cykl tak brałam i była piękna owulacja dlatego zostałyśmy przy tym samym zestawie
Swoją droga ganopeptyl dostać teraz to graniczy z cudem, w hurtowniach braki, 2 h dzwoniłam i jeździłam po aptekach ale udało się !
Od jutra ❤️ i leżenie na brzuchu 😊
Wychodzi na to ze będę testowała w Mikołajki🎅🏼♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Sienia555 wrote:Hej Kitka, czy mogę zapytać o badanie nasienia, które masz podane w stopce? Bo mój mąż teraz będzie szedł na ponowne badanie po lekko ponad 3 msc (pierwsze wyszło słabo) i jesteśmy bardzo zdenerwowani. Widzę że u Was też szykuje się powtórka, zmienialiście coś w stylu życia u partnera?
mamy słabą ruchliwość i morfologię 2%, ale za to duża ilość żołnierzy
mąż bierze suple, przestał nosić obcisłe gacie i nie pije w ogóle alko. Zobaczymy jak wyjdzie tym razem.
A jak u Was z morfologią?starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 31l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔
07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞
09.24 Badanie nasienia❌️
11.24 Badanie nasienia ❔🤞 -
dailydamn wrote:Mam zrobić jutro rano zastałam Ovitrelle i od 23.11 brać proga do zakończenia opakowania lub do pojawiania się krwawienia jeżeli się nie uda.♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
NinaB wrote:Konsultowałam to z lekarzem, ale powiedział, że nie widzi potrzeby.
Jako że mam do niego zaufanie, bo byłam u niego kilka razy na teleporadzie i zawsze mnie dobrze pokierował na badania itp. - to zaufam.
Ale zapisałam się już na prowadzenie ciąży na 3/12 do innej babeczki i jej też na pewno zapytam 🥰
Aa ok, mi prowadząca w klinice powiedziała, że nie ma to właśnie znaczenia klinicznego, poprzedni lekarz przepisywał heparynę, mówił że od acardu już się odchodzi. Ale jak będę 4.12 to zapytam jeszcze raz👩40 👨41
starania od II.2023
Badania ok (mucha, drożność, histero, biocenoza, wirusowe, morfo 3%, AMH 0,78->1,05)
II.2024 💔
IX.2024 start IVF
🔜 kariotypy+genetyk
🔜4.12 usg
5dni przed stymulacją do IVF niespodzianka ⏸
16.11. 10dpo beta-hcg 10,93 prog. 9,72
18.11. 12dpo beta-hcg 53,74 prog. 22,08
21.11. beta-hcg 217,59 prog. 33,22
-
kitka_ wrote:mamy słabą ruchliwość i morfologię 2%, ale za to duża ilość żołnierzy
mąż bierze suple, przestał nosić obcisłe gacie i nie pije w ogóle alko. Zobaczymy jak wyjdzie tym razem.
A jak u Was z morfologią?
Rzekomo morfologia 0% to naprawdę złaWojcinka lubi tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Czy masz stawić się na monitoringu aby potwierdzić że pęcherzyk pękł?
Powiedział, że w przyszłym tygodniu mam się pokazać zobaczyć czy pęcherzyk pękł. Ale od 23.11 i tak mam brać proga. To dobrze czy źle?👩🏼26 🧔🏻♂️30
3sc
💊prenacaps multi 1, dha, b12, cholina, d3 + od 11/24 olej z wiesiołka, l-arginine, prenacaps ovi, magb6, zioła ojca Sroki
🩸 9.11
💉21.11 - Ovitrelle -
kitka_ wrote:mamy słabą ruchliwość i morfologię 2%, ale za to duża ilość żołnierzy
A jak u Was z morfologią?
Rzekomo morfologia 0% to naprawdę zła wiadomość…. -
dailydamn wrote:Powiedział, że w przyszłym tygodniu mam się pokazać zobaczyć czy pęcherzyk pękł. Ale od 23.11 i tak mam brać proga. To dobrze czy źle?
3erin lubi tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Sienia555 wrote:Dzieki za odpowiedz! U nas na odwrót, żołnierze jak to ładnie ujęłaś w dolnej granicy normy ale morfologia to okrągłe 0%. Mąż zupełnie zmienił życie, nawet na te 3 miesiące zmienił stanowisko w pracy żeby nie wyjeżdżać w teren i teraz pracuje tylko w domu ale 8 godzin stoi (wcześniej zdarzało się że jechał i 10 godzin siedział u klienta…), od razu po pracy sport / non stop sok pomidorowy, orzechy brazylijskie, czarnuszka. Ale ponowne badanie zbliża się wielkimi krokami i widzę że jest przerażony. Naprawdę bardzo zmienił swoje nawyki i boję się o niego jak zareaguje jeśli to nic nie da.
Rzekomo morfologia 0% to naprawdę zła
Robiliście wymazy mucha i posiewy czy nie ma bakterii? Czy znacie przyczynę morfo 0%?kitka_ lubi tę wiadomość
👩40 👨41
starania od II.2023
Badania ok (mucha, drożność, histero, biocenoza, wirusowe, morfo 3%, AMH 0,78->1,05)
II.2024 💔
IX.2024 start IVF
🔜 kariotypy+genetyk
🔜4.12 usg
5dni przed stymulacją do IVF niespodzianka ⏸
16.11. 10dpo beta-hcg 10,93 prog. 9,72
18.11. 12dpo beta-hcg 53,74 prog. 22,08
21.11. beta-hcg 217,59 prog. 33,22
-
siesiepy wrote:Jeśli nie pęknie do 23.11 to tym progiem możesz sobie zaburzyć owulację. Mi pękają nawet 4 dni od zastrzyku więc byłabym ostrożna.
Kiedy zatem najlepiej bezpiecznie go wziąć? Poczekać, umówić się na kolejny monitoring na poniedziałek i wtedy sprawdzić? W sobotę i niedzielę niestety nie mam jak tego sprawdzić. Czy jeżeli pękłby w sobotę, a zacznę brać proga od poniedziałku wieczora to wpłynie to jakoś negatywnie?👩🏼26 🧔🏻♂️30
3sc
🩸 9.11
💉21.11 - Ovitrelle -
dailydamn wrote:Kiedy zatem najlepiej bezpiecznie go wziąć? Poczekać, umówić się na kolejny monitoring na poniedziałek i wtedy sprawdzić? W sobotę i niedzielę niestety nie mam jak tego sprawdzić. Czy jeżeli pękłby w sobotę, a zacznę brać proga od poniedziałku wieczora to wpłynie to jakoś negatywnie?
dailydamn lubi tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Anulek84 wrote:Robiliście wymazy mucha i posiewy czy nie ma bakterii? Czy znacie przyczynę morfo 0%?
też miałam pytać od razu o bakterie, chociaz my jeszcze tego nie sprawdziliśmy.
W nast. tyg. mam plan zrobić wymazy, a później jeszcze spr. endometrium to jak coś wyjdzie to po prostu oboje antybiotyk 😔
Mieliśmy taką androlożkę do tej pory, która stwierdziła suple i zmiana trybu życia i nie da się nic więcej zrobić. A jedyną rzeczą, którą spr. to podst. spermiogram.
0% morfologii nie napawa optymizmem, ale do zapłodnienia potrzebny jest tylko jeden plemnik i jedna komórka jajowa. Wszystko się może zdarzyć, ciąża z morfo. 0% jest możliwa.
Niemniej jednak lepiej podziałać i super, że mąż wziął się poważnie do roboty. Trzymam kciuki, żeby była poprawa 🤞🍀
Edit: Przypomniało mi się, że dziewczyny zwracały też uwagę na pH nasienia. Jeżeli jest podwyższone to prawdopodobnie zakażenie bakteryjne. Może zerknij jak to wygląda u Was.
Ale i tak te wymazy co Anulek84 doradza powinniście sobie ogarnąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 22:47
Anulek84 lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 31l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔
07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞
09.24 Badanie nasienia❌️
11.24 Badanie nasienia ❔🤞 -
dailydamn wrote:Mam zrobić jutro rano zastrzyk Ovitrelle, na USG wyszedł dziś pęcherzyk dominujący w prawym jajniku 18 mm i od 23.11 brać proga do zakończenia opakowania lub do pojawiania się krwawienia jeżeli się nie uda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 22:51
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
BuBu90 wrote:To zakładając, że jutro podasz zastrzyk to tego 23go może dojść do pęknięcia pęcherzyka zwłaszcza, że 18 mm to jest jeszcze mały pęcherzyk. Nie wiem dlaczego lekarze zalecają branie progesteronu bez potwierdzenia pęknięcia pęcherzyka czy to samoistnego czy po ovitrelle. Jak sobie zablokujesz owulację to może się zrobić torbiel i tyle z tego wszystkiego będzie 🙈 a masz besins 30 tabletek czy 15 tabletek ? Bo generalnie ciekawe, że albo będziesz brała za krótko albo za długo 🤔 bo albo 7 dni albo 15 (a bierze się jakieś 2 do 4 dni po potwierdzonej owulacji przez 10 dni, test, odstawienie jak negatywny, kontynuacja jak pozytywny)
Mam 30 tabletek przepisane. To co bezpieczniej będzie się umówić na poniedziałek na 19:00 na kolejny monitoring i po nim zdecydować czy zaczynać brać proga czy jeszcze nie? To będzie 4,5 dnia od podania zastrzyku.👩🏼26 🧔🏻♂️30
3sc
🩸 9.11
💉21.11 - Ovitrelle -
kitka_ wrote:też miałam pytać od razu o bakterie, chociaz my jeszcze tego nie sprawdziliśmy.
W nast. tyg. mam plan zrobić wymazy, a później jeszcze spr. endometrium to jak coś wyjdzie to po prostu oboje antybiotyk 😔
Mieliśmy taką androlożkę do tej pory, która stwierdziła suple i zmiana trybu życia i nie da się nic więcej zrobić. A jedyną rzeczą, którą spr. to podst. spermiogram.
0% morfologii nie napawa optymizmem, ale do zapłodnienia potrzebny jest tylko jeden plemnik i jedna komórka jajowa. Wszystko się może zdarzyć, ciąża z morfo. 0% jest możliwa.
Niemniej jednak lepiej podziałać i super, że mąż wziął się poważnie do roboty. Trzymam kciuki, żeby była poprawa 🤞🍀
Edit: Przypomniało mi się, że dziewczyny zwracały też uwagę na pH nasienia. Jeżeli jest podwyższone to prawdopodobnie zakażenie bakteryjne. Może zerknij jak to wygląda u Was.
Ale i tak te wymazy co Anulek84 doradza powinniście sobie ogarnąć.kitka_ lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry kochane, miłego dnia wszystkim życzę i trzymam mega mocno kciuki za wszystkie testujące dzisiaj 🤞🤞🤞
dailydamn, AnitaK, Darrika, Vergeet, kitka_, Mała.mi 93, Loraa, Paula6432 lubią tę wiadomość