W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Vergeet wrote:Widzę dziewczyny, że przewinął się też temat badania nasienia. Mojego męża też to czeka, teraz musimy odczekać miesiąc bo miał przeziębienie z gorączką ale zapytam od razu. Myślicie, żeby zrobić na początku tylko ten podstawowy seminogram i jak coś wyjdzie niepokojącego to dopiero badać pozostałe (chromatyna, HBA, MAR) czy lepiej zrobić od razu komplet?
Mój robił podstawowe Badanie, gdyby tam było źle to pewnie dopiero wtedy jakieś głębsze badania, chociaż stary już by się na to nie zgodził pewnie 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:16
Vergeet lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
@Miś i @onalola, widać kreseczki. Trzymam kciuki, żeby się w następnych dniach potwierdziło 🌱🍀
Anulek84, trzymam kciuki za betę i proga 🤞😘onalola, Miś, Anulek84, Ona_39 lubią tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 31l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔
07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞
09.24 Badanie nasienia❌️
11.24 Badanie nasienia ❔🤞 -
onalola wrote:Ja wysłałam zdjęcia mojemu, te i inne co tu dałam, on też nie widział nic 🤡 niech przyjasni na maksa ekran, to wtedy. Mój w końcu zobaczył. Ale to są chłopy. Chociaż ostatni mi mówił że chłop to wzrokowiec a takiego nie widzi 🤣
Czyli nie ma co na nich liczyć jeśli chodzi o cień cienia 😅.starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3
Olej lniany -
Miś wrote:Test zrobiony:
https://ibb.co/NSLmN4f
Widzicie coś?
Ja jakaś b.bladą kreskę ale raz już zostałam oszukana więc podchodzę do tego na spokojnie.
Planuje zatestować ponownie w sobotę Pinkiem
Widzę ♥️♥️ Trzymam kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻Miś lubi tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
3sc
💊prenacaps multi 1, dha, b12, cholina, d3 + od 11/24 olej z wiesiołka, l-arginine, prenacaps ovi, magb6, zioła ojca Sroki
🩸 9.11
🥚 20.11 monitoring pęcherzyk 18 mm
💉21.11 - Ovitrelle -
Tortie wrote:Jeśli chodzi o morfologię to mój mąż miał 0%
Badania te zrobiliśmy po 2 latach starań i jak przyszyły te wyniki to trochę się złamaliśmy, ale chyba w następnym cyklu zaszłam w ciążę, więc nic się nie zdarzyło zmienić. Mój syn ma już 4 lata
Dodam, że u mnie PCOS, stan przed cukrzycpwy, torbiele się tworzyły bardzo często, nie reagowałam na stymulację.
A inna sprawa
Jakie testy owulacyjne kupić? Najlepiej jakiś tani pakiet przez internet
Ja zamówiłam z allegro pakiet 25 szt za 36 zł (ze smartem teraz wysyłka jest od 30 zł za free)
Jak wpiszesz na allegro taki tytuł to powinno wyskoczyć: TEST OWULACYJNY LH HYDREX 25 SZT
Miałam też jakieś inne, robiłam dla porównania jednocześnie te z co wyżej z allegro plus te tańsze i zdecydowanie te tańsze mega słabiej się wybarwiały.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:31
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁3cs
💊 pregna, omega 3, wiesiołek, witamina D i NAC -
onalola wrote:Hej ! Miałam testować jutro, ale generalnie do poniedziałku sobie robię nadzieję. wczoraj ja straciłam, bo na wieczór pojawiło się brązowe plamienie -.-
Ale dzis wstałam, stwierdziłam robie . oto wynik Pinka
https://ibb.co/KNj6QFj
tutaj rozebrany pink
https://ibb.co/jLBZPsw
Czy tylko ja widzę cień ( zdjęcie robione w czasie 5 minut max 6 zeby ostrość złapać)
Ale plamienie nadal jest, widzę na papierze. Jeszcze pójdę po facelle jak odporwadzę młodego do przedszkola.. Ale zastanawiam się czy nie iść jeszcze na betę i proga jakby był niski i dzwonić do gina jak faktycznie będzie niski.
Jestem też zaspana i może mi się kreska urajać w oczach
Nooo widzę piękny cień ♥️ Trzymam kciuki, żeby kreseczka ładnie ciemniała 🤞🏻🥰onalola lubi tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
3sc
💊prenacaps multi 1, dha, b12, cholina, d3 + od 11/24 olej z wiesiołka, l-arginine, prenacaps ovi, magb6, zioła ojca Sroki
🩸 9.11
🥚 20.11 monitoring pęcherzyk 18 mm
💉21.11 - Ovitrelle -
Krew 🩸 spuszczona czekam na wyniki z 2dc
Treaclynat, Darrika, AnitaK, Vergeet lubią tę wiadomość
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
3cs po krążku hormonalnym
💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki -
Miś wrote:Test zrobiony:
https://ibb.co/NSLmN4f
Widzicie coś?
Ja jakaś b.bladą kreskę ale raz już zostałam oszukana więc podchodzę do tego na spokojnie.
Planuje zatestować ponownie w sobotę Pinkiem
Ja widzę 👀 trzymam kciuki 🤞Miś lubi tę wiadomość
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki -
onalola wrote:Absolutnie, co ty. Ja pierw wysłałam do was a potem do niego 😅
No dokładnie tak samo zrobiłam 😅Ilka96 lubi tę wiadomość
starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3
Olej lniany -
onalola wrote:Hej ! Miałam testować jutro, ale generalnie do poniedziałku sobie robię nadzieję. wczoraj ja straciłam, bo na wieczór pojawiło się brązowe plamienie -.-
Ale dzis wstałam, stwierdziłam robie . oto wynik Pinka
https://ibb.co/KNj6QFj
tutaj rozebrany pink
https://ibb.co/jLBZPsw
Czy tylko ja widzę cień ( zdjęcie robione w czasie 5 minut max 6 zeby ostrość złapać)
Ale plamienie nadal jest, widzę na papierze. Jeszcze pójdę po facelle jak odporwadzę młodego do przedszkola.. Ale zastanawiam się czy nie iść jeszcze na betę i proga jakby był niski i dzwonić do gina jak faktycznie będzie niski.
Jestem też zaspana i może mi się kreska urajać w oczach
Ja widzę cień cienia 🩷 trzymam kciuki 🤞🤞🤞onalola lubi tę wiadomość
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki -
U mnie też 💉 czekam. Plamienie dalej jest, więc jakby no nie nastawiam się 😪 jak będą dam znać
Testy LH domowe laboratorium generalnie używałam, pik pokazywały, testowa to była loteria kolorystyczna ( jeśli nie było piku) a jak był to mega gruba ciemna krecha. Więc generalnie polecam, na allegro najtaniej. 2x taniej niż w Rossmanie
Ja bym pewnie siedziała i czekała cicho ale ten prog. 😪 Trzymam za nas i za innych kciuki 🤞🤞
Dziękuję że wy widzicie ta kreskę , a nie tylko ja i moje pomylone oczy 😅 tak się cieszę że trafiłam tu na forum 🙌karczoch321, Miś, AnitaK, Vergeet, Paula6432 lubią tę wiadomość
Pregna start
Wit D 2 000 j
Pregna DHA
Magnez -
Podrożniczka wrote:Dziewczyny podziwiam Was za to testowanie 10 dpo, ja bym zwariowała w tym czekaniu aż kreska przyciemnieje 🤪🤪
Oczywiście trzymam za Was 🤞🤞🤞🤞🤞🤞
Zatestowalam 10 bo mąż jechał w delegację. I myślałam, że mu umile podróż 😪Podrożniczka lubi tę wiadomość
Pregna start
Wit D 2 000 j
Pregna DHA
Magnez -
Hej, u mnie tak spada temperatura od wczoraj, że nie będę dziś testować. 11dpo była biel, więc czekam na @.🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
8cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Vergeet wrote:Widzę dziewczyny, że przewinął się też temat badania nasienia. Mojego męża też to czeka, teraz musimy odczekać miesiąc bo miał przeziębienie z gorączką ale zapytam od razu. Myślicie, żeby zrobić na początku tylko ten podstawowy seminogram i jak coś wyjdzie niepokojącego to dopiero badać pozostałe (chromatyna, HBA, MAR) czy lepiej zrobić od razu komplet?
My zrobiliśmy od razu wszystko praktycznie. Dla mojego było to tak stresujące, że wolał iść raz a porządnie i bardzo cieszymy się, że to zrobiliśmy, bo dowiedzieliśmy się, że nasza HBA nie wygląda najlepiej 😅 będziemy powtarzać za trzy miesiące i tak.Vergeet lubi tę wiadomość
10cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
aszin wrote:Hej, u mnie tak spada temperatura od wczoraj, że nie będę dziś testować. 11dpo była biel, więc czekam na @.
U mnie był spadek 11,12. Dziś nie zmierzyłam przez syna. Ale chat gpt mówił że spadek jest, ale nie poniżej bazowej 🤞
Trzymam kciuki żeby jednak się udałoWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:24
Pregna start
Wit D 2 000 j
Pregna DHA
Magnez -
Miś wrote:Wy wlałyscie w moje serce nadzieję, a mąż mi powiedział że nic nie widzi i przesłał zdjęcie testu który zostawiłam w łazience. I rzeczywiście nic nie widać... druga kreska zniknęła czy mężowi okulary kupić? 😪
Mój mąż też nie widzi jak coś leży przed jego oczami i pyta gdzie to jest 😆 to chyba męska przypadłośćMiś, Finch11, Ilka96 lubią tę wiadomość
10cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia