W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Dosia_24 wrote:Kochana płacz, to pomaga. Nie miał prawa niczego takiego powiedzieć, dobrze ,że go wygoniłaś, bo już chyba za dużo było dziś powiedziane.
U nas też były spięcia na drodze starań, wylewała się cała frustracja. Prześpi się gdzieś indziej, pomyśli i będzie lepiej. Tylko żeby przyjaciel był w miarę ogarnięty i potrafił mu przetłumaczyć zamiast ślepo popierać wszystkie słowa i działania. Będzie lepiej, zobaczysz, nie ma tęczy bez deszczu.
Może taka kłótnia była właśnie potrzebna żeby oczyścić atmosferę -
Liliuszka_2024 wrote:Jest mi strasznie źle... leżę zamknęłam się w sypialni i I płacze... dobrze że córka dziś u swojego taty jest na weekendzie i nie wraca dziś i nie musi widzieć że jestem smutna... nie dość że jego brat cioteczny oznajmij ciaze w piątek to dziś dojebał mi,że taka chujowa jestem bo z żoną to 3 mc i dziecko było... nie wiem czy się prześpi i będzie lepiej bo jutro podobno ma zabrać rzeczy i że sama zrobiłam wszystko żeby to zakończyć swoim zachowaniem.... 😞😔
Pogadajcie jutro na spokojnie. Myślę, że jeśli zdecydowaliście się na wspólne dziecko to jest to poważny związek i nie przyjdzie mu łatwo tak po prostu go zakończyć ,bo się pokłóciliście. Sytuację podsycił pewnie cioteczny brat swoim oświadczeniem i musi ochłonąć. Kocha Cię i nie zostawi przez jakąś gównianą kłótnię.
Wiem ,że to trudne ale postaraj się o tym nie myśleć, może masz w domu coś na uspokojenie? Albo wino? Może przyjaciółka pomoże? Rozmowa dobrze robiLiliuszka_2024 lubi tę wiadomość
-
Rozmawiałam ze swoim przyjacielem ale akurat on był zawsze sceptycznie nastawiony na mojego partnera więc powiedzial tylko,żebym olała go i się nie przejmowała i ze nie ma prawa mnie obrażać.
Chcieliśmy dziecko ale jeszcze jak dziś wylało się szambo i zwalił winę,że to moja wina itp ze to ja latałam i latam po.lekarzach bo coś jest nie tak i temat z jego ex żona wyprowadził chyba mnie z równowagi... niespodziewalam się, że to usłyszę.... mam wino chyba się napije lampkę -
Liliuszka_2024 wrote:Siedzę i wyje... tak się ścięłam z tym swoim że od słowa do słowa kazałam my wy.... oczywiście jestem najgorsza , wypomniał mi, że nawet dziecka nie mamy bo jestem chujowa itp. Normalnie chyba całe szambo się wylało.... nie mam słów... jest mi tak źle że mam dość... po prosiłam jego przyjaciela żeby podjechał i go zabrał do siebie dziś bo nie chce go oglądać. 😞
Obrzydliwy cios poniżej pasa i straszny red flag w kontekście życia z takim człowiekiem. Rozumiem że można dużo rzeczy powiedzieć w kłótni, ale to już gruba przesada 😞
Trzymaj się!
Olisska, Darrika, Kirby, Liliuszka_2024, Siasi, Deyansu, cysterka95, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
Liliuszka_2024 wrote:Rozmawiałam ze swoim przyjacielem ale akurat on był zawsze sceptycznie nastawiony na mojego partnera więc powiedzial tylko,żebym olała go i się nie przejmowała i ze nie ma prawa mnie obrażać.
Chcieliśmy dziecko ale jeszcze jak dziś wylało się szambo i zwalił winę,że to moja wina itp ze to ja latałam i latam po.lekarzach bo coś jest nie tak i temat z jego ex żona wyprowadził chyba mnie z równowagi... niespodziewalam się, że to usłyszę.... mam wino chyba się napije lampkę
Cóż, przyznaję rację przyjacielowi, nie ma prawa Cie obrażać i wywlekać sprawy byłej żony, z jakiegoś powodu jest ex ,a nie obecną i z jakiegoś powodu wybrał Ciebie, a nie ją więc jakim prawem mówi o tym ,że z nią było łatwiej zajść w ciążę. Każda kobieta jest inna i w swoim czasie zachodzi.
Chciał Cię po prostu zranić i tyle. Możliwe ,że sobie to przemyśli na spokojnie i będzie mu jutro głupio. Może będzie potrzebował na to więcej czasu. Takie emocje mogą nie opaść z dnia na dzień ale jeśli faktycznie jesteście dla siebie to nic na siłę, wszystko na spokojnie przerobicie. Życie pisze się samo kochana i sama niejednokrotnie się przekonałam. Jest ciężko ale nie ma innego wyjścia niż pozbierać się i iść dalej. Może nie wszytsko stracone. Masz córkę, nigdy nie będziesz sama, jeszcze będzie dobrze, zobaczyszLiliuszka_2024 lubi tę wiadomość
-
Liliuszka_2024 wrote:Rozmawiałam ze swoim przyjacielem ale akurat on był zawsze sceptycznie nastawiony na mojego partnera więc powiedzial tylko,żebym olała go i się nie przejmowała i ze nie ma prawa mnie obrażać.
Chcieliśmy dziecko ale jeszcze jak dziś wylało się szambo i zwalił winę,że to moja wina itp ze to ja latałam i latam po.lekarzach bo coś jest nie tak i temat z jego ex żona wyprowadził chyba mnie z równowagi... niespodziewalam się, że to usłyszę.... mam wino chyba się napije lampkę
No czasem człowiek myśli, że ta spina przy staraniach go nie dotyczy, ale mimo wszystko gdzieś tam jakieś emocje się ciągle w nas zbierają. Przytulam na odległość, wiem że to mało, ale odpocznij napij się winka, emocje jutro opadną oby poszedł po rozum do głowy, oczywiście nic nie usprawiedliwia jego słów i nie powinien nigdy tak powiedzieć.Liliuszka_2024 lubi tę wiadomość
-
Boże dziewczyny pomóżcie mi, bo już przekopałam cały internet na ten temat 😭 Dzisiaj zrobiłam testy ciążowe, wydaje mi się, że dzisiaj jest 9-10dpo. Pojechałam na betę i wyszła 6,9 prog 17,20. I tu pytanie do Was, czy znacie kogoś kto startował z tak niskiej bety i wszystko było okej? Wiem, że przyrost bada się co 48h, po prostu bardzo zmartwił mnie aż tak niski wynik, a to już nasz 10cs. 🥺
https://zapodaj.net/plik-Cxm3MRB0p1
https://zapodaj.net/plik-LfELixDYVXOlisska lubi tę wiadomość
-
Miwaay wrote:Boże dziewczyny pomóżcie mi, bo już przekopałam cały internet na ten temat 😭 Dzisiaj zrobiłam testy ciążowe, wydaje mi się, że dzisiaj jest 9-10dpo. Pojechałam na betę i wyszła 6,9 prog 17,20. I tu pytanie do Was, czy znacie kogoś kto startował z tak niskiej bety i wszystko było okej? Wiem, że przyrost bada się co 48h, po prostu bardzo zmartwił mnie aż tak niski wynik, a to już nasz 10cs. 🥺
https://zapodaj.net/plik-LfELixDYVXSiasi lubi tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Cześć!
Mam 33 lata, właśnie zaczyna się mój 4cs starań. Chciałam się tylko przywitać, dać znać, że Was podczytuję od samego początku właściwie i jakoś Was wszystkie na maxa polubiłam Pewnie będę się jeszcze udzielać w przyszłości.Chochlik12, Katarena, Olisska, Deyansu, Belia, Darrika, dailydamn, Kirby, Pacynka, cysterka95, Ilka96, karczoch321 lubią tę wiadomość
4 cs -
Miwaay wrote:Tak cicho już prawie od roku przyglądam się co miesiąc wątkowi o staraniach na forum i chyba nie widziałam jeszcze takiego wyniku, stąd moje pytanie po prostu 😊
Spokojnie, beta jak i progesteron jeszcze wzrośnie, zbadaj jeszcze raz za dwa dni dla pewności. Na testy nie sikaj ,bo moje coś mało ciemniały mimo ,że beta ładnie rośnie i się denerwowałam -
Liliuszka_2024 wrote:No ciężko...napewno przez jakiś czas te słowa jednak będą w głowie... nie jest miłe... On też jest typem człowieka co jak coś go gryzie nie powie robi dobra minę...może też po prostu się za dużo zebrało. Nie wiem już sama...
Może nie zabrzmi to miło ale zawsze jestem szczera wobec przyjaciółek. Gdyby mąż/partner powiedział mi takie słowa to ja bym się nie zastanawiała czy jutro wróci i przeprosi. Nie chcialabym żeby wracał. Sorka ale to mocno patologiczne i destrukcyjne. Zastanów się dwa razy czy faktycznie chcesz mieć dziecko z takim człowiekiem. Jesli teraz mówi takie słowa co będzie z czasem jak pojawi się dziecko i masa problemów. Red flag wyczuwam na kilometr a skoro masz dzidzię z poprzedniego związku to wiesz co oznacza trafić na niewłaściwą osobę.
Ściskam i Przemyśl dwa razy zanim przyjmiesz przeprosiny ❤️
Deyansu, Darrika, brilka, truskawki981, Kirby, cysterka95, Ilka96, karczoch321 lubią tę wiadomość
🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Miwaay wrote:Boże dziewczyny pomóżcie mi, bo już przekopałam cały internet na ten temat 😭 Dzisiaj zrobiłam testy ciążowe, wydaje mi się, że dzisiaj jest 9-10dpo. Pojechałam na betę i wyszła 6,9 prog 17,20. I tu pytanie do Was, czy znacie kogoś kto startował z tak niskiej bety i wszystko było okej? Wiem, że przyrost bada się co 48h, po prostu bardzo zmartwił mnie aż tak niski wynik, a to już nasz 10cs. 🥺
https://zapodaj.net/plik-LfELixDYVX
To jest bardzo wcześnie i ta beta ma prawo mieć taką wartość 🤗 właśnie dlatego nie chce wcześnie testować 😅😅 jak wyjdzie kreska to potem czy beta nie za mała, czy to czasem nie biochem, wolę sobie oszczędzić nerwów bo bym ześwirowała 😅
(Tak zdaje sobie sprawę, że niektórzy muszą czasem testować wcześniej żeby odstawić jakiś lek czy zacząć cos brać jakby się udało, nie mówię o takich przypadkach bo to zrozumiałe)
Anyway, trzymam kciuki za ładny przyrost i naprawdę podziwiam testujące tak wcześnie 😃🫶🏻
Starania o pierwsze 👶🏼 2,5 roku
2022 - ciąża ♥️
Starania o rodzeństwo na luzie od 01.2024
Świadome starania od 09.2024
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌 -
Cześć dziewczyny,
gratuluję wszystkich ⏸️ i przykro mi z powodu rozczarowań.
Ja sobie nadal chudnę, ładnie trzymam dietę 🙂 W tym tygodniu rozpoczęłam swój pierwszy cykl stymulowany. Proszę o kciuki, za Was również je mocno trzymam ♥️Liliuszka_2024, Deyansu, Loraa, Siasi, Dosia_24, Pacynka, cysterka95, Ilka96, Darrika, karczoch321 lubią tę wiadomość
Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
1 cykl stymulowany Aromek
Dieta 💪🏻 -
Siasi wrote:Może nie zabrzmi to miło ale zawsze jestem szczera wobec przyjaciółek. Gdyby mąż/partner powiedział mi takie słowa to ja bym się nie zastanawiała czy jutro wróci i przeprosi. Nie chcialabym żeby wracał. Sorka ale to mocno patologiczne i destrukcyjne. Zastanów się dwa razy czy faktycznie chcesz mieć dziecko z takim człowiekiem. Jesli teraz mówi takie słowa co będzie z czasem jak pojawi się dziecko i masa problemów. Red flag wyczuwam na kilometr a skoro masz dzidzię z poprzedniego związku to wiesz co oznacza trafić na niewłaściwą osobę.
Dziękuję za te słowa... wiem muszę to przemyśleć jak trochę ochłonę... póki co jestem mega zawiedziona. Boli mnie to bo byliśmy dla siebie zawsze wsparciem i jedno za drugim stało zawsze ... a tu oooo... -
Siasi wrote:Może nie zabrzmi to miło ale zawsze jestem szczera wobec przyjaciółek. Gdyby mąż/partner powiedział mi takie słowa to ja bym się nie zastanawiała czy jutro wróci i przeprosi. Nie chcialabym żeby wracał. Sorka ale to mocno patologiczne i destrukcyjne. Zastanów się dwa razy czy faktycznie chcesz mieć dziecko z takim człowiekiem. Jesli teraz mówi takie słowa co będzie z czasem jak pojawi się dziecko i masa problemów. Red flag wyczuwam na kilometr a skoro masz dzidzię z poprzedniego związku to wiesz co oznacza trafić na niewłaściwą osobę.
Niestety popieram, te same odczucia. Byłam w jednym mega ch*** związku i teraz szybko wyłapuję takie 🚩
A pytanie mam - kiedy , @Liliuszka_2024, Twój mężczyzna miał dzieci, pewnie kilka lat temu? Od tego czasu i Jemu, przykro to pisać, mogły się parametry nasienia posypać... Chodzi mi o to, że to niekoniecznie musi być kwestia Twojego zdrowia. Może być też Jego. Czy obydwoje jesteście przebadani? To, że obydwoje kiedyś mieliście dzieci jest tu na plus, ale każdy się starzeje
Przytulam bardzo mocno 😍❤️👩🏻 38
PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki
👱🏻32
nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga -
https://zapodaj.net/plik-LfELixDYVX34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Deyansu wrote:Niestety popieram, te same odczucia. Byłam w jednym mega ch*** związku i teraz szybko wyłapuję takie 🚩
A pytanie mam - kiedy , @Liliuszka_2024, Twój mężczyzna miał dzieci, pewnie kilka lat temu? Od tego czasu i Jemu, przykro to pisać, mogły się parametry nasienia posypać... Chodzi mi o to, że to niekoniecznie musi być kwestia Twojego zdrowia. Może być też Jego. Czy obydwoje jesteście przebadani? To, że obydwoje kiedyś mieliście dzieci jest tu na plus, ale każdy się starzeje
Przytulam bardzo mocno
On teraz nie robił badań nie jedyne co to morfologie plus hormony ale rok temu były w normie . A nasienie wiem,że może się pogorszyć też mu dziś to powiedziałam żeby nie był taki hop bo różnie może być. Ale od razu z góry zakłada że skoro o swoją córkę starałam się 4 lata mam straty na swoim koncie też to wina jak nic moja..
Jego ex żona była z nim w ciąży 8 lat temu ...Wiec sporo czasu temu już...Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 22:47