Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
Odpowiedz

W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰

Oceń ten wątek:
  • Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalexa wrote:
    Ciekawa jestem co Ci powie, ja mam taką samą sytuację jak Ty, FSH:LH 1:2 🙈 wizyta dopiero 11.12

@Kinia92 widziałam w stopce, że u Ciebie też był zaburzony ten stosunek (choć nie aż tak). Jak udało Ci się go odwrócić? Tylko suple?

No i jestem po i na spokojnie mogę wszystko opisać. Więc jajniki wyglądają jak przy PCOS żaden pęcherzyk nie dominuje :/ dziś 6dc. Zalecone mam 3 cykle na duphastonie od 13dc później powtórka badań jeśli nadal tak będzie to stymulacja a jak to nie pomoże to klinika niepłodności i invitro.

Powiem szczerze ze trochę mnie to podłamało 😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:44

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

3cs po krążku hormonalnym

Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌

💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki
  • Siasi Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Mąż sam ma ochotę, u mnie nie powiem libido też w górze, ale jajnik boli coraz bardziej, no zobaczymy jak wyjdzie, chwilę serialik a potem zobaczymy na co siły będą 🤭 chociaż kusi dzisiaj dołożyć bo córka jest z bólu lewego jajnika w krótkim cyklu (dzisiaj mam 15dc) I aż się wszystko prosi żeby działać
    Bier go stara! Jak ma ochotę to ino raz. A nóż może dziś będzie ten szczęśliwy wirusek. Działaj i niech te słowa Cię zmotywują 🫵

Darrika, Dosia_24, Ona_39, dailydamn lubią tę wiadomość

🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
    ✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    No i jestem po i na spokojnie mogę wszystko opisać. Więc jajniki wyglądają jak przy PCOS żaden pęcherzyk nie dominuje :/ dziś 6dc. Zalecone mam 3 cykle na duphastonie od 13dc później powtórka badań jeśli nadal tak będzie to stymulacja a jak to nie pomoże to klinika niepłodności i invitro.

Powiem szczerze ze trochę mnie to podłamało 😕
    Nie kazał przyjść za tydzień zobaczyć czy dalej będzie bez zmian tylko już w 6dc wyrokuje, że nie ma pęcherzyka i dupek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:47

Darrika, Ona_39 lubią tę wiadomość

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Nie kazał przyjść za tydzień zobaczyć czy dalej będzie bez zmian tylko już w 6dc wyrokuje, że nie ma pęcherzyka i dupek?

Tak tak przepraszam nie dodałam monitoring w każdym z tych cykli

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki
  • aszin Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Zwłaszcza, że Kociara jest dopiero co po odstawieniu AH🫣 a on już IVF sugeruje.

siesiepy lubi tę wiadomość

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak nic się tam nie zmieni to dupka mam brać od 13 dc

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

• Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że zwaliło mnie to z nóg nie wiem co robić to już 3 lekarz i w sumie pierwszy co zaczął zlecać badania

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

• aszin Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    Tak tak przepraszam nie dodałam monitoring w każdym z tych cykli
    Ale w tym cyklu masz się jeszcze pojawić na monitoringu?

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ale w tym cyklu masz się jeszcze pojawić na monitoringu?

Tak w 12 dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:59

siesiepy lubi tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

• Siasi Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    Powiem wam że zwaliło mnie to z nóg nie wiem co robić to już 3 lekarz i w sumie pierwszy co zaczął zlecać badania
    Też mi się wydaje że dość szybko stawia diagnozę. Tym bardziej że widzę ze stopki że masz już 2 dzieci. A on na pierwszej wizycie po odstawieniu anty gdzie jeszcze cykl nie miał szansy zaskoczyć sugeruje stymulację czy ivf. Coś to podejrzane

Kociara20996 lubi tę wiadomość

✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    Według mnie bez sensu cię straszy. Jesteś świeżo po AH, trzeba spróbować ruszyć twój organizm. Samych dróg stymulacji jest kilka, jak "regulacja dupkiem" nie pomoże. Po co od razu mówić że IVF? Bo w 6dc nie masz pęcherzyka dominujacego? Dobrze że chce się zająć ale bez sensu wyłuszczyl ci całą drogę, która może okazać się zbędna a tylko cię zestresowała. Zobacz na mnie, stymulacja powoduje u mnie owulacje i to regularne.

Kociara20996, Siasi, Ona_39, Olalexa lubią tę wiadomość

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Też mi się wydaje że dość szybko stawia diagnozę. Tym bardziej że widzę ze stopki że masz już 2 dzieci. A on na pierwszej wizycie po odstawieniu anty gdzie jeszcze cykl nie miał szansy zaskoczyć sugeruje stymulację czy ivf. Coś to podejrzane

To nie pierwsza wizyta anty odstawiłam 5 miesięcy temu pierwsza miesiączka przyszła po 42 dniach następna już sama się nie pojawiła i to mnie dziwiło, aczkolwiek też daje mi to do myślenia co nie zmienia tego że słysząc takie słowa podłamało mnie strasznie

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

• Płotka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia92 - przyznam, że szczerze wzrusza mnie ten zwrot akcji o 180st. u Ciebie. Piękna to jest historia i choć ja nie mam już nadziei na takie niespodzianki u siebie, to bardzo się cieszę z Tobą, że mają miejsce 🤩🥳🥰

Onalola, Miś - trzymałam dziś za Was kciuki, wygląda to wszystko na początek pięknej przygody 💕

Azjak - życzę Ci jak najlepiej, by beta była pozytywna i szybowała wysoko w najbliższych dniach! 🌱

Muszę powiedzieć, że z ostatniego pół roku niewiele dziewczyn nie przeszło już na fioletową stronę. I bardzo tak Wam dobrze!😝

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 22:10

Darrika, Vergeet, Ona_39, Kirby lubią tę wiadomość

starania od 11.2023 o pierwsze dziecko

♀️ '86
    ✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH
    ❌ hiperinsulinemia, ferrytyna, lekka dominacja estrogenowa

♂️ '74
    ✅️ zlecone badania ok
  • Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za trzeźwe spojrzenie, może rzeczywiście nie potrzebie to mówiła, a ja już widzę wszystko w czarnych barwach

Siasi, Ona_39 lubią tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

• Siasi Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    To nie pierwsza wizyta anty odstawiłam 5 miesięcy temu pierwsza miesiączka przyszła po 42 dniach następna już sama się nie pojawiła i to mnie dziwiło, aczkolwiek też daje mi to do myślenia co nie zmienia tego że słysząc takie słowa podłamało mnie strasznie
    Chodziło mi że pierwsza wizyta u niego. Czyli jako pacjentkę widzi Cię pierwszy raz. A według mnie (pracuje w medycznym zawodzie) jak długo byłaś na AH to te 5 miesięcy od odstawienia to krótko. Wiadomo że może i w pierwszym cyklu po odstawieniu zaskoczyć, ale np jak mam anemię to wiem że w 3 miesiące się jej nie pozbędę. Bo organizm nie tak łatwo przeskakuje z patologii do normy i na odwrót. Jesli się uda to super ale to raczej wyjątki.
    Reasumując nie bierz sobie do siebie słów o ivf bo według mnie to bardzo odległy proces. Ja bym skonsultowała się z innym lekarzem dla pewności

Kociara20996 lubi tę wiadomość

✅ szczęśliwa żona
  • Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię ale już chyba poza medicoverem

Siasi lubi tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

• AnitaK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monini15 wrote:
    Pytanie do dziewczyn którym udało się w tym cyklu😁 czy miałyście plamienie implantacyjne ?
    Dwie poprzednie ciąże tak, teraz nie. Przez to, że nie było plamienia, wiedziałam, że się nie udało. A jednak 😃

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
  • Pokahontaz26 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monini15 wrote:
    Pytanie do dziewczyn którym udało się w tym cyklu😁 czy miałyście plamienie implantacyjne ?
    Nie miałam. Ani w pierwszej ani w drugiej ciąży.

• Kirby Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dosia_24 wrote:
    Ja też czułam ,że 🙉 czeka za rogiem ale jednak nie przyszła ,a na teście wyszły dwie piękne kreski. Już nigdy nie będę pewna ,że okres będzie na pewno

Niby tak ale jeśli w 12dpo wyszło u mnie biało, to chyba nie ma się co łudzić.😏

👩32l
    💊 PregnaStart

starania o pierwsze 🍼 od 07.2024
  • Darrika Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirby wrote:
    Niby tak ale jeśli w 12dpo wyszło u mnie biało, to chyba nie ma się co łudzić.😏

Oj tam nie takie cuda się zdarzały. :p ale rozumiem, jednak jak się widzi tą biel później niż 10 dpo to jednak ta nadzieja mocno spada 😔

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
‹‹ 206 207 208 209 210
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ