W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Darrika, ja również dziękuję! Za prowadzenie wątku, za wsparcie. Jesteś przecudnowna kobieta. Życzę aby dopadła Cię klątwa prowadzącej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada, 10:32
Darrika lubi tę wiadomość
12 cs szczęśliwy🥺
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024 dwa groszki z ❤️❤️ 124ud/min🥺
13.12.2024 dwa Misie Haribo 2,4cm ❤️❤️ 176ud/min🥺
07.01.2024 wizyta 🤞
Duphaston 2x1, acard 75
-
Darrika, dziękujemy za poprowadzenie wątku! To moj pierwszy w którym byłam od początku do końca i bardzo mi się dobrze z Wami spędziło tutaj ten czas. Dużo emocji, dużo radości, ale i sporo smutku i wzruszeń. Bardzo się cieszę (i jednocześnie jestem zaskoczona!), że jeszcze można znaleźć w sieci takie bezpieczne miejsce żeby się wygadać, doradzić czy pochwalić i liczyć na realne wsparcie i dobre słowo, a nie szydere i obrzucanie błotem. Gdybym wiedziała o tym wcześniej to bym mniej anonimowo-głupi nick sobie wymyśliła 🤣
Jeszcze raz gratulacje dla wszystkich dwóch kresek i mocno trzymam kciuki za resztę z nas które dalej walczą. Liczę, że listopadowa passa rzutem na taśmę przeciągnie się na cały grudzień i na święta będziemy miały cudowne prezenty 🤞🤞🤞🤭
Miś, Darrika, Paluszek007, Vergeet, Kinia92, Mała.mi 93, Ilka96, dailydamn, Britta lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁4cs
💊 pregna, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
🧪7dpo
progesteron 19,2
estriadol 107 -
Dzięki dziewczyny za listopad i dzięki Darrika za prowadzenie! To mój pierwszy wątek a też od połowy przestałam się udzielać, ale czytałam Was cały czas i bardzo dużo się od Was dowiedziałam. Złapałam mały kryzys, ale to chyba normalne u każdego… sinusoida. Gratuluję wszystkim szczęśliwcom i trzymam kciuki na grudniowe kreseczki. Na pewno będę dalej z Wami! 🍀
Darrika, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
👫🐶
💎 4cs
🩸 12.12 -
Britta wrote:Dzięki za dobre słowo, świruję trochę od tego wszystkiego 🤡
Britta zależy jakie jest miano ANA. To wychodzi dopiero w badaniu ANA2 lub ANA3. Generalnie niskie miano np. 1:80 lub 160:1 ma część zdrowej populacji. Ja mam miano 1:160 i w ANA3 wyszło wielkie nic. Zarówno immunolog jak i reumatolog mi powiedzieli, żeby się zupełnie nie przejmować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada, 09:28
Britta lubi tę wiadomość
Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
28.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 -
Darrika dzięki za te dwa miesiące. Byłaś fenomenalna prowadzacą. Niech klątwa dojdzie do ciebie z opóźnieniem.
Tymczasem u mnie spadek temperatury (co prawda nadal podwyższona). Dzisiaj 10dpo i dokładne taki sam spadek był w zeszłym cyklu. Pewnie zatestuje dla formalności w grudniu, no ale człowiekowi się już nawet łudzić nie chce.Darrika lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (9cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (5cs)
💊12/2024 - 5cs z Lamettą + Ovitrelle
🩸7/12
🥚20/12
📆 Kalendarz wizyt -
@Darrika super poprowadziłaś wątek, życzę Ci, żebyś szybko zobaczyła ⏸️ kreski i przeszła na fioletową stronę mocy. Wierzę, że dietą ogarniesz szybko IO i to będzie ten brakujący puzelek układanki.
Grudzień musi być Twój 😘Darrika lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔 -
Darrika dziękuję z całego serca za prowadzenie wątku. Byłaś zawsze wsparciem i mam nadzieję, że jak najszybciej dopadnie Cię klątwa i zobaczysz dwie kreski ❤️
Widzimy się na grudniowym 🥳🤞❤️
Wam dziewczyny również dziękuję za wspólny miesiąc i ustawiam się w szeregu z tymi które dalej walczą, oby grudzień był nasz!
Tym które zobaczyły dwie kreski jeszcze raz ogromne gratulacje 🥳 rośnijcie zdrowo dziewczyny i wpadajcie w grudniu z wiruskami ❤️Darrika, Kinia92, Mała.mi 93, 3erin lubią tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4H/5G hetero ❌
On 34l: morfo 2-4 ❌
Starania od 04.2024, 2xCB
10cs 🤞
🔜 Laparoskopia?
🔜 IVF 2025 Marzec -
brilka wrote:U mnie nadal cień na teście. Ovi nie chce mnie opuścić 😪
A jest szansa, że to już nie ovi?Belia lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele(2msc)
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09☑️T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO Nadwaga ❌️
8dpo - prog + estradiol✅️
9dpo usg - potwierdzone ciałko żółte, wszystko w środku ok✅️ -
Darrika dzięki za prowadzenie wątku, co prawda nie udzielałam się, ale obserwowałam i czytałam, dziewczyny jesteście ogromnym wsparciem
Darrika, Wojcinka, Płotka, almost.there lubią tę wiadomość
👩 29 lat
🧔30 lat
🐶 4 lata
Starania na luzie od 2020r
Świadome starania od 11.2024
2cs
Cykl start 15.11🩸
💊
👩 FertileMe Complex for Women, zioła Ojca Sroki, Wit D
🧔 FertileMe Complex for Men, Wit C, Wit D -
onalola wrote:Na razie nie mówię jeszcze hop, bo jeszcze wiele się może zdarzyć. Ale jak widać , walczy dzielnie. I doktor wiedział co robi / mówi 💪 potwierdzają to badania. Aczkolwiek, stery były że ja nie mogę
Gradiola, Ona_39, Wojcinka lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔 -
cysterka95 wrote:Ona chyba nie chciała już czekać, bo to była wizyta na której omawialiśmy słabe wyniki seminogramu i generalnie planowaliśmy dalsze działania pomijając już ten cykl. Jak zobaczyła ten pęcherzyk to po prostu chyba stwierdziła że nie będzie mnie ciągnąć na kolejny monitoring za kilka dni jeśli nie wygląda on obiecująco. W 1 cyklu stymulowanym była podobna sytuacja - rósł powoli, dałyśmy mu czas i ostatecznie zrobił się LUF. Brzmi to jakbym jej broniła 😃 bo jej ufam ale to nie znaczy że nie może czegoś przeoczyć dlatego zapytałam.
Dobra to plan taki - na razie nie biorę dupka, będę sprawdzać jeszcze owulaki, jutro rano badam krew i może później monitoring. Ehh skomplikowane to wszystko, dzięki wielkie za doradzenie 😊
Mam wyniki krwi:
LH 17,53 mIu/ml
Estradiol 40 pg/ml
Progesteron 0,34 ng/ml
więc jak widać gin miała rację, nie rozwija się tu nic za bardzo estradiol niski. To podwyższone LH mnie zmyliło i wyszło na teście owulacyjnym. Wracam więc do progesteronu i czekam na @
Darrika, też dziękuję za te 2 miesiące, to były moje pierwsze wątki w których aktywnie brałam udział i czułam się tu naprawdę bezpiecznie 😊 liczę bardzo że zobaczę twoje 2 kreseczki na grudniowym 😁Darrika, Slava lubią tę wiadomość
👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny, robimy przerwę na badania i dla głowy
📆 plan grudzień:
▪️MUCHa, biocenoza - czysto ✅
▪️badania męża - krew ✅
▪️androlog/urolog ✅
▪️drożność jajowodów
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina -
Darrika dziękujemy! Ja życzę tobie i nam wszystkim dwóch kreseczek pod choinkę 🌲
Kinia92, Darrika lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
Dziękuję Darrika za ostatnie dwa miesiące prowadzenia wątku! Nie udzielałam się od jakiegoś czasu, ale zaglądałam do Was co słychać 😀 Życzę, abyś szybciutko ujrzała ⏸❤
Gratuluję tym wszystkim Dziewczynom, którym się w tym cyklu poszczęściło i noszą pod sercem wyczekiwane i wymarzone maleństwo! 💕🍀
Trzymam też kciuki za każdą z nas, które jeszcze czekamy na spełnienie naszego marzenia o byciu mamami 😍🤞🏻💚 Aby grudzień był dla nas tym szczęśliwym miesiącem 🍀💕Mała.mi 93, Darrika, Ilka96 lubią tę wiadomość
👧🏻 - 37 l.
👦🏻 - 41 l.
40 cs. 🙏🏻🍀
06.2023 - cb💔
Tsh - 1,7
Ferrytyna - 27
💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna, kwasy omega3 ultra, cholina. -
A tak w ogóle dziewczyny z dwoma kreseczkami. Mam nadzieję, że dacie znać w grudniowym po wizytach jak tam wasze sezamki się mają. ☺️
Olisska, Mała.mi 93, Darrika, Miś, 3erin, Britta, Jasmin1517, Loraa lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
Dzień dobry, melduję że wątek został założony. 😁
Darrika dziękuję za dwa te miesiące.kitka_, karczoch321, Mała.mi 93, DreamBee, Płotka, Darrika, Ona_39, 3erin, dailydamn, Britta, Slava, Nadziejka@, Deyansu lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Darrika, ja również dziękuję za super prowadzenie. To był bardzo emocjonujący miesiąc. 🙂 Wspaniale, że tak wiele z nas doczekało się upragnionych dwóch kresek. Grudzień jest magicznym miesiącem w którym marzenia i życzenia spełniają się częściej i bardziej✨🎄⭐dlatego wierzę, że ta magia otoczy każdą z nas i przyniesie wyczekiwany Cud.🥰
'83
2020 -córka 4 lata❤️
2023 - 6 tc 💔 -
Darrika byłaś dwa miesiące cudowną prowadzącą! Dziękujemy z całego serca za twoje wsparcie i pozytywne nastawienie i mam nadzieję, że los wynagrodzi ci to w dwóch krwseczkach z opóźnieniem- w grudniu 🎄♥️
Ja praktycznie punktualnie z początkiem miesiąca zaczynam cykl bo małpa przyszła dzisiaj, także jeszcze na koniec wątku się odmeldowuje 🙈Darrika lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
z pomocą medyczną od 11/24 💉
Cykl start 30.11🩸
Owulacja 12.12 🥚
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
12/24- 2 cykl stymulowany Lametta+Ovitrelle
Badania 09/24
TSH:LH ✅
AMH ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
Darrika wrote:A jest szansa, że to już nie ovi?
Starania od 04/24
10 cs ✨