Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
Odpowiedz

W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰

Oceń ten wątek:
  • Loraa Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ja myślałam, że pinki to jedne z najlepszych a tu takie coś.
    Przytulam mocno 🫂

Koleżanka w pracy mi dziś powiedziała, że nasza wspólna znajoma jest w ciąży, cieszę się jej szczęściem, ale mi tak się zrobiło dziwnie, że musiałam iść do toalety sobie popłakać.

Postanowiłam jeszcze, że nie będę testować przed 🩸, tylko wtedy jeśli się zacznie spóźniać.

Styśka1998, hakorośl, Chantelle, Karolove, Vergeet, Olisska lubią tę wiadomość

• Styśka1998 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Kurczę, ja myślałam, że pinki to jedne z najlepszych a tu takie coś.
    Przytulam mocno 🫂

Koleżanka w pracy mi dziś powiedziała, że nasza wspólna znajoma jest w ciąży, cieszę się jej szczęściem, ale mi tak się zrobiło dziwnie, że musiałam iść do toalety sobie popłakać.

Postanowiłam jeszcze, że nie będę testować przed 🩸, tylko wtedy jeśli się zacznie spóźniać.

Ja też właśnie czekam jak dostanę okres i jeśli będzie mi się spóźniał to wtedy testuję 😊 Trzymam kciuki 🤞

👩🏼26 | 🧔🏻28 | 🦮
    👩🏼‍❤️‍👨🏻 2016
    💍 2019
    💒 2023

1cs o pierwsze dziecko
    07.11.2024. ⏸️
    08.11.2024. Beta HCG (575 mlU/ml), prog. (23,98 ng/ml)
    12.11.2024. Beta HCG (3001,5 mlU/ml), prog. (24,40 ng/ml)
    27.11.2024. Wizyta 🩺

preg.png
  • Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestem po teleporadzie z moją gin przycisnęłam ją do ściany i przepisała mi duphaston na 10 dni

cysterka95, Styśka1998, Darrika, Suzie, Mimi🌸, Belia lubią tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

3cs po krążku hormonalnym

Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌

💊duphaston w drugiej fazie cyklu po monitoringu

💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki
  • Chantelle Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Ach dziewczyny, muszę się wam pożalić. Bolą mnie piersi, temperatura ostatnio odbiła i była nadal w górze, a że kupiłam testy to pomyślałam że co mi szkodzi, zatestuje - może jednak! Zaczęłam doszukiwać się nawet cieni na teście. A potem zauważyłam, że dokładnie w momencie robienia testu zaczął mi się nowy cykl. 🙃 Nie dość, że zmarnowałam test to jeszcze o 2 dni za wcześnie i muszę zmieniać termin monitoringu.

O matko 🙈 W takim razie Tobie również życzę szczęśliwego cyklu 🍀✊🏼 Na pocieszenie napiszę, że ja też dziś testowałam - DWA RAZY 😂 Bielsze nie będzie 🙌🏼 Ale podchodzę do tego dość spokojnie. Miałam wiele miesięcy stresów, zresztą do tej pory mam, ale staram się to kontrolować. Zaniedbałam suplementację, ilość snu, do tego te cholerne e-papierosy, także cieszę się na ten czas „oczyszczenia”.

Belia lubi tę wiadomość

✨ 2 cs

Długa przerwa w staraniach…

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    Mam wyniki bety, ciąży brak. Nie mam pojęcia o co chodzi z tymi testami🤷🏼‍♀️

O kurcze :o co to za testy w takim razie dziwne, że nie jeden a kilka pokazuje bladziocha a beta nie wskazuje na ciążę what

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️
    Badanie nasienia✅️
    Glukoza + insulina homa ir❌️ IO

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜27.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Chantelle Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaWa wrote:
    Hej, dziewczyny jestem 11 dpo, zrobiłam test wieczorem i widzę ( chyba) lekka kreska. Wstrzymać jeszcze entuzjam?
    @ powinna przyjść dopiero w piątek

Identycznie u mnie, z tym, że u mnie biało 🙃 Trzymam mocno kciuki! 🍀✊🏼

✨ 2 cs

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
  • almost.there Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaWa wrote:
    Hej, dziewczyny jestem 11 dpo, zrobiłam test wieczorem i widzę ( chyba) lekka kreska. Wstrzymać jeszcze entuzjam?
    @ powinna przyjść dopiero w piątek
    Pokazuj nam tutaj 😎

@hakorośl bardzo mi przykro, nie wiem jak to w ogóle możliwe 🤯

Przyszły wyniki proga dziś 7/8 dpo - 15,20 ng/ml, chyba dobrze? 🤞🏼

Kinia92 lubi tę wiadomość

• Chantelle Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @hakorośl, również tulę 🫂 Już widzę swoje rozczarowanie tą całą sytuacją… Pinków już nie kupuję! Właśnie się na nie obrażam 😤

hakorośl lubi tę wiadomość

✨ 2 cs

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
  • Lavenda Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie raczej pozamiatane.
    Miałam testować 9 listopada, ale dostałam chyba wszystkich standardowych objawów @ i pojawiło się różowe plamienie (u mnie zawsze poprzedzało okres). Jestem dziś 10dpo.
    Nigdy nie miałam tak krótkich cykli, ale we wrześniu straciłam ciążę w 17tc i możliwe, że coś się poprzestawiało. Owulkę też miałam niestandardowo szybko...

27l.

Mamy córkę!
    Maj 2017

10.06 - dwie kreski
    11.06 - 72,8 mIU/ml
    13.06 - 164,5 mIU/ml
    15.06 - 324,5 mIU/ml
    18.06 - 994,5 mIU/ml
    21.06 - 3804,2 mIU/ml

07.09 - 💔 Maksymilian 17tc
  • Loraa Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Suzie masz w biogramie wpisane z X łysinie androgenowe u partnera. To wpływa też bardzo negatywnie na jakość nasilenia? Pytam bo mój łysieje androgenowo

• kitka_ Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    @Suzie masz w biogramie wpisane z X łysinie androgenowe u partnera. To wpływa też bardzo negatywnie na jakość nasilenia? Pytam bo mój łysieje androgenowo

podpinam się pod pytanie, bo mój już łysy od kilku lat ;)

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 31l.👨

03.2024 poronienie 9tc 💔

07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
    10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
    11.24 wymazy ❔🤞
    12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞

09.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ❌, ruchliwość ❌)
    11.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ✅, ruchliwość🔻😔)
  • kitka_ Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @hakorośl, przykro mi, że testy tak Ci okłamały 🫂

@brila, @Lavenda przytulam za 🩸 🫂

@OlgaWa trzymam kciuki 🍀✊🏼

@Chantelle, przytulam za biel vizira 🫂

Chantelle, hakorośl, Lavenda lubią tę wiadomość

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 31l.👨

03.2024 poronienie 9tc 💔

07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
    10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
    11.24 wymazy ❔🤞
    12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞

09.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ❌, ruchliwość ❌)
    11.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ✅, ruchliwość🔻😔)
  • Mimi🌸 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavenda wrote:
    Miałam testować 9 listopada, ale dostałam chyba wszystkich standardowych objawów @ i pojawiło się różowe plamienie (u mnie zawsze poprzedzało okres). Jestem dziś 10dpo.
    Nigdy nie miałam tak krótkich cykli, ale we wrześniu straciłam ciążę w 17tc i możliwe, że coś się poprzestawiało. Owulkę też miałam niestandardowo szybko...

Przytulam Cię mocno 🫂🫂🫂 Jeszcze nie puszczam kciuków 🤞🏻🍀 Może to plamienie się nie rozkręci...

Lavenda lubi tę wiadomość

👧🏻 - 37 l.
    👦🏻 - 41 l.

38 cs. 🙏🏻🍀

06.2023 - cb💔

Tsh - 1,7
    Ferrytyna - 27

💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
    💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna.
  • OlgaWa Debiutantka

Wysłany: 5 listopada, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/plik-WfRoKWJSV3

Wrzucam test ale dalej bez przekonania, czy to nie ta cholerna testowa kreska i w dodatku ten pink, który jak czytam płata figle.

Chantelle, Mimi🌸, dailydamn, cysterka95, hakorośl, Mała.mi 93, Belia, Ilka96, Styśka1998 lubią tę wiadomość

• Chantelle Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavenda wrote:

No i u mnie było wczoraj jednorazowe różowe plamienie, a zawsze mam przed 🐒 brązowe. Tak się podekscytowałam, że aż dziś zatestowałam, ale chyba nici z tego. Tulę 🫂 i jedziemy dalej w tym pociągu!

Lavenda lubi tę wiadomość

✨ 2 cs

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
  • Mimi🌸 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaWa wrote:

Wrzucam test ale dalej bez przekonania, czy to nie ta cholerna testowa kreska i w dodatku ten pink, który jak czytam płata figle.

Widzę drugą kreseczkę 👀🎉 Zatestuj jeszcze raz jutro czy ciemnieje albo skocz na betę, to będziesz miała jasna sytuację. Trzymam kciuki 🤞🏻🍀💚

👧🏻 - 37 l.
    👦🏻 - 41 l.

38 cs. 🙏🏻🍀

06.2023 - cb💔

Tsh - 1,7
    Ferrytyna - 27

💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
    💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna.
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:

Bałam się, że tak, ale jak robił wyniki nasienia to były poprawne. Z tym że od wiosny ma diagnozę i stosujemy od czerwca dietę z niskim IG i Akademię Płodności, więc możliwe, że parametry się przez zmianę stylu życia poprawiły. A łysiny jest coraz mniej, z tym że u niego zaczęło się na brodzie i miał łyse placki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 20:20

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Chantelle Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaWa wrote:

Ja bym oszalała, widząc tę kreskę 🙈 Skakałabym z radości, ale trzeba uzbroić się w cierpliwość 🍀✊🏼

dailydamn, hakorośl lubią tę wiadomość

✨ 2 cs

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
  • dailydamn Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaWa wrote:

Ja tu widzę delikatną kreseczkę ♥️ Powtarzaj testy i dawaj znać. Trzymam kciuki, oby pięknie ciemniała ♥️🤞🏻

👩🏼26 🧔🏻‍♂️30

3sc

💊prenacaps multi 1, dha, b12, cholina, d3 + od 11/24 olej z wiesiołka, l-arginine, prenacaps ovi, magb6, zioła ojca Sroki

🩸 9.11
    🥚 20.11 monitoring pęcherzyk 18 mm
    💉21.11 - Ovitrelle
    🤞🏻 25.11 - owulacja potwierdzona, pęcherzyk pękł, 2x1 prog
  • Chantelle Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Bałam się, że tak, ale jak robił wyniki nasienia to były poprawne. Z tym że od wiosny ma diagnozę i stosujemy od czerwca dietę z niskim IG i Akademię Płodności, więc możliwe, że parametry się przez zmianę stylu życia poprawiły. A łysiny jest coraz mniej, z tym że u niego zaczęło się na brodzie i miał łyse placki

O, witamy w klubie 😃 My też stosujemy dietę z niskim IG, ale to ja ją zapoczątkowałam, bo mam straszne problemy z cerą.

Suzie lubi tę wiadomość

✨ 2 cs

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ