W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurczę, ja myślałam, że pinki to jedne z najlepszych a tu takie coś.
Przytulam mocno 🫂
Koleżanka w pracy mi dziś powiedziała, że nasza wspólna znajoma jest w ciąży, cieszę się jej szczęściem, ale mi tak się zrobiło dziwnie, że musiałam iść do toalety sobie popłakać.
Postanowiłam jeszcze, że nie będę testować przed 🩸, tylko wtedy jeśli się zacznie spóźniać.Styśka1998, hakorośl, Chantelle, Karolove, Vergeet, Olisska lubią tę wiadomość
-
Loraa wrote:Kurczę, ja myślałam, że pinki to jedne z najlepszych a tu takie coś.
Przytulam mocno 🫂
Koleżanka w pracy mi dziś powiedziała, że nasza wspólna znajoma jest w ciąży, cieszę się jej szczęściem, ale mi tak się zrobiło dziwnie, że musiałam iść do toalety sobie popłakać.
Postanowiłam jeszcze, że nie będę testować przed 🩸, tylko wtedy jeśli się zacznie spóźniać.
Ja też właśnie czekam jak dostanę okres i jeśli będzie mi się spóźniał to wtedy testuję 😊 Trzymam kciuki 🤞 -
Właśnie jestem po teleporadzie z moją gin przycisnęłam ją do ściany i przepisała mi duphaston na 10 dni
cysterka95, Styśka1998, Darrika, Suzie, Mimi🌸, Belia lubią tę wiadomość
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
3cs po krążku hormonalnym
Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌
💊duphaston w drugiej fazie cyklu po monitoringu
💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki -
brilka wrote:Ach dziewczyny, muszę się wam pożalić. Bolą mnie piersi, temperatura ostatnio odbiła i była nadal w górze, a że kupiłam testy to pomyślałam że co mi szkodzi, zatestuje - może jednak! Zaczęłam doszukiwać się nawet cieni na teście. A potem zauważyłam, że dokładnie w momencie robienia testu zaczął mi się nowy cykl. 🙃 Nie dość, że zmarnowałam test to jeszcze o 2 dni za wcześnie i muszę zmieniać termin monitoringu.
O matko 🙈 W takim razie Tobie również życzę szczęśliwego cyklu 🍀✊🏼 Na pocieszenie napiszę, że ja też dziś testowałam - DWA RAZY 😂 Bielsze nie będzie 🙌🏼 Ale podchodzę do tego dość spokojnie. Miałam wiele miesięcy stresów, zresztą do tej pory mam, ale staram się to kontrolować. Zaniedbałam suplementację, ilość snu, do tego te cholerne e-papierosy, także cieszę się na ten czas „oczyszczenia”.Belia lubi tę wiadomość
✨ 2 cs
Długa przerwa w staraniach…
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
hakorośl wrote:Mam wyniki bety, ciąży brak. Nie mam pojęcia o co chodzi z tymi testami🤷🏼♀️
O kurcze :o co to za testy w takim razie dziwne, że nie jeden a kilka pokazuje bladziocha a beta nie wskazuje na ciążę what33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️
Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜27.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
OlgaWa wrote:Hej, dziewczyny jestem 11 dpo, zrobiłam test wieczorem i widzę ( chyba) lekka kreska. Wstrzymać jeszcze entuzjam?
@ powinna przyjść dopiero w piątek
Identycznie u mnie, z tym, że u mnie biało 🙃 Trzymam mocno kciuki! 🍀✊🏼✨ 2 cs
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
OlgaWa wrote:Hej, dziewczyny jestem 11 dpo, zrobiłam test wieczorem i widzę ( chyba) lekka kreska. Wstrzymać jeszcze entuzjam?
@ powinna przyjść dopiero w piątek
@hakorośl bardzo mi przykro, nie wiem jak to w ogóle możliwe 🤯
Przyszły wyniki proga dziś 7/8 dpo - 15,20 ng/ml, chyba dobrze? 🤞🏼Kinia92 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, u mnie raczej pozamiatane.
Miałam testować 9 listopada, ale dostałam chyba wszystkich standardowych objawów @ i pojawiło się różowe plamienie (u mnie zawsze poprzedzało okres). Jestem dziś 10dpo.
Nigdy nie miałam tak krótkich cykli, ale we wrześniu straciłam ciążę w 17tc i możliwe, że coś się poprzestawiało. Owulkę też miałam niestandardowo szybko...27l.
Mamy córkę!
Maj 2017
10.06 - dwie kreski
11.06 - 72,8 mIU/ml
13.06 - 164,5 mIU/ml
15.06 - 324,5 mIU/ml
18.06 - 994,5 mIU/ml
21.06 - 3804,2 mIU/ml
07.09 - 💔 Maksymilian 17tc -
Loraa wrote:@Suzie masz w biogramie wpisane z X łysinie androgenowe u partnera. To wpływa też bardzo negatywnie na jakość nasilenia? Pytam bo mój łysieje androgenowo
podpinam się pod pytanie, bo mój już łysy od kilku latstarania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 31l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔
07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
11.24 wymazy ❔🤞
12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞
09.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ❌, ruchliwość ❌)
11.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ✅, ruchliwość🔻😔) -
@hakorośl, przykro mi, że testy tak Ci okłamały 🫂
@brila, @Lavenda przytulam za 🩸 🫂
@OlgaWa trzymam kciuki 🍀✊🏼
@Chantelle, przytulam za biel vizira 🫂Chantelle, hakorośl, Lavenda lubią tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 31l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔
07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
11.24 wymazy ❔🤞
12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞
09.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ❌, ruchliwość ❌)
11.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ✅, ruchliwość🔻😔) -
Lavenda wrote:Hej dziewczyny, u mnie raczej pozamiatane.
Miałam testować 9 listopada, ale dostałam chyba wszystkich standardowych objawów @ i pojawiło się różowe plamienie (u mnie zawsze poprzedzało okres). Jestem dziś 10dpo.
Nigdy nie miałam tak krótkich cykli, ale we wrześniu straciłam ciążę w 17tc i możliwe, że coś się poprzestawiało. Owulkę też miałam niestandardowo szybko...
Przytulam Cię mocno 🫂🫂🫂 Jeszcze nie puszczam kciuków 🤞🏻🍀 Może to plamienie się nie rozkręci...Lavenda lubi tę wiadomość
👧🏻 - 37 l.
👦🏻 - 41 l.
38 cs. 🙏🏻🍀
06.2023 - cb💔
Tsh - 1,7
Ferrytyna - 27
💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna. -
https://zapodaj.net/plik-WfRoKWJSV3
Wrzucam test ale dalej bez przekonania, czy to nie ta cholerna testowa kreska i w dodatku ten pink, który jak czytam płata figle.Chantelle, Mimi🌸, dailydamn, cysterka95, hakorośl, Mała.mi 93, Belia, Ilka96, Styśka1998 lubią tę wiadomość
-
Lavenda wrote:Hej dziewczyny, u mnie raczej pozamiatane.
Nigdy nie miałam tak krótkich cykli, ale we wrześniu straciłam ciążę w 17tc i możliwe, że coś się poprzestawiało. Owulkę też miałam niestandardowo szybko...
No i u mnie było wczoraj jednorazowe różowe plamienie, a zawsze mam przed 🐒 brązowe. Tak się podekscytowałam, że aż dziś zatestowałam, ale chyba nici z tego. Tulę 🫂 i jedziemy dalej w tym pociągu!Lavenda lubi tę wiadomość
✨ 2 cs
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
OlgaWa wrote:https://zapodaj.net/plik-WfRoKWJSV3
Wrzucam test ale dalej bez przekonania, czy to nie ta cholerna testowa kreska i w dodatku ten pink, który jak czytam płata figle.
Widzę drugą kreseczkę 👀🎉 Zatestuj jeszcze raz jutro czy ciemnieje albo skocz na betę, to będziesz miała jasna sytuację. Trzymam kciuki 🤞🏻🍀💚👧🏻 - 37 l.
👦🏻 - 41 l.
38 cs. 🙏🏻🍀
06.2023 - cb💔
Tsh - 1,7
Ferrytyna - 27
💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna. -
Loraa wrote:@Suzie masz w biogramie wpisane z X łysinie androgenowe u partnera. To wpływa też bardzo negatywnie na jakość nasilenia? Pytam bo mój łysieje androgenowo
Bałam się, że tak, ale jak robił wyniki nasienia to były poprawne. Z tym że od wiosny ma diagnozę i stosujemy od czerwca dietę z niskim IG i Akademię Płodności, więc możliwe, że parametry się przez zmianę stylu życia poprawiły. A łysiny jest coraz mniej, z tym że u niego zaczęło się na brodzie i miał łyse plackiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 20:20
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Wrzucam test ale dalej bez przekonania, czy to nie ta cholerna testowa kreska i w dodatku ten pink, który jak czytam płata figle.
Ja bym oszalała, widząc tę kreskę 🙈 Skakałabym z radości, ale trzeba uzbroić się w cierpliwość 🍀✊🏼dailydamn, hakorośl lubią tę wiadomość
✨ 2 cs
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
Ja tu widzę delikatną kreseczkę ♥️ Powtarzaj testy i dawaj znać. Trzymam kciuki, oby pięknie ciemniała ♥️🤞🏻👩🏼26 🧔🏻♂️30
3sc
💊prenacaps multi 1, dha, b12, cholina, d3 + od 11/24 olej z wiesiołka, l-arginine, prenacaps ovi, magb6, zioła ojca Sroki
🩸 9.11
🥚 20.11 monitoring pęcherzyk 18 mm
💉21.11 - Ovitrelle
🤞🏻 25.11 - owulacja potwierdzona, pęcherzyk pękł, 2x1 prog -
Suzie wrote:Bałam się, że tak, ale jak robił wyniki nasienia to były poprawne. Z tym że od wiosny ma diagnozę i stosujemy od czerwca dietę z niskim IG i Akademię Płodności, więc możliwe, że parametry się przez zmianę stylu życia poprawiły. A łysiny jest coraz mniej, z tym że u niego zaczęło się na brodzie i miał łyse placki
O, witamy w klubie 😃 My też stosujemy dietę z niskim IG, ale to ja ją zapoczątkowałam, bo mam straszne problemy z cerą.Suzie lubi tę wiadomość
✨ 2 cs
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛