Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
Odpowiedz

W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰

Oceń ten wątek:
  • Sanana Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę @hakorośl przykro mi :( mnie Pinki nigdy nie oszukały, a na tym płytkowym, który wstawiałaś kreska była naprawdę wyraźna. Może to był niestety wyłapany biochem :(

hakorośl lubi tę wiadomość

32l.👱🏻‍♀️👱🏻‍♂️

Starania od 07.2023r.
    Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
    Wznowienie starań 06.2024r.
    Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
    Październik 24⏸️
    9dpo Beta 15,5, progesteron 20
    12dpo Beta 281, progesteron 30
    14dpo Beta 718, progesteron 30
    06.11 mamy ❤️ 6+3
    25.11 2,5 cm 👶🏻

Kariotypy✅
    Mutacja PAI hetero

preg.png
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    Mam wyniki bety, ciąży brak. Nie mam pojęcia o co chodzi z tymi testami🤷🏼‍♀️

whaaat 🤯 ale żeby tak kilka testów oszukało... wyniki masz faktycznie bliskie zera czy jest tam jakaś wartość chociaż minimalna?

👫 29 & 29
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs - LUF
    🔹2 cs - lametta + ovitrelle
    potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
    🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
    🔹4 cs⏳

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc)
  • Mała.mi 93 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:

Przykro mi 😞🫂

Start starań: 12/2023
    01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓

Ona:
    HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
    On:
    Zdrowy💪
    Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    Testowałam pinkami

O kurcze 🫣

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Mimi🌸 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    🙌😍 Też bym chciała
    Mąż oczywiście mówi żeby czekać te 3 cykle, ale w mojej głowie już się tli że pewnie w grudniu już pójdę na krew 🤣 jestem wręcz we wrzącej wodzie kąpana 😅
    W ten weekend jedziemy na wyjazd ze znajomymi, będzie sauna i jakuzi, doktor powiedział że sauna i jakuzi ok , macica sobie poradzi (jakby doszło do zapłodnienia), ale alkohol stanowczo nie. Nawet 1 kieliszek wina. Ehhhh trzeba się napić dziś jutro bo jeszcze owulki nie było 😅 w głowie już czarne myśli z tymi jajnikami , ale może się uda 👏

Czytałam na którymś wątku tu na forum, że czerwone wytrawne wino przed owulką jest dobre na wzrost endometrium 😃🍷
    Myślę, że na pobranie krwi na proga 7dpo i ewentualnie łącznie z estradiolem, bym skoczyła, nawet przez te 3 cykle, w których kazał czekać, bo wtedy będziesz miała już jakiś obraz jak to wygląda. Jak progesteron wyjdzie ładny, to wtedy te plamienia najprawdopodobniej nie od niego.
    Udanego wyjazdu 😃 Świetnie, że jedziecie 😊 Podczas takiego wypadu można oderwać myśli od codzienności 🤩

onalola lubi tę wiadomość

👧🏻 - 37 l.
    👦🏻 - 41 l.

38 cs. 🙏🏻🍀

06.2023 - cb💔

Tsh - 1,7
    Ferrytyna - 27

💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
    💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna.
  • brilka Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach dziewczyny, muszę się wam pożalić. Bolą mnie piersi, temperatura ostatnio odbiła i była nadal w górze, a że kupiłam testy to pomyślałam że co mi szkodzi, zatestuje - może jednak! Zaczęłam doszukiwać się nawet cieni na teście. A potem zauważyłam, że dokładnie w momencie robienia testu zaczął mi się nowy cykl. 🙃 Nie dość, że zmarnowałam test to jeszcze o 2 dni za wcześnie i muszę zmieniać termin monitoringu.

🐈🐈‍⬛
    9 cs 🌼
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/plik-tINT9SCDdE
    To są testy z wieczora i dzisiaj rana. Te cienie co widać pojawiły w czasie odliczania 5 minut i na zdjęciu tego nie widać, ale to są różowe cienie, nie szare jak przy typowym błędzie. Testy tez są kupione w różnych rossmanach (w sumie zrobilam ich pięć).
    A wynik bety jest <2,30 mIU/ml

Nie powiem, czuję się nieco oszukana. Pewnie moja wina, bo nie powinnam tych testów traktować jak pozytywów, ale nie spodziewałam się cudów na nich w takim krótkim czasie po owulacji (prawdopodobnej, bo wychwyconych na testach owu jedynie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 17:42

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • Mimi🌸 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:

No nie, przykro mi 🫂 Ten test był tak wybarwiony, że naprawdę nie wyglądał na oszukany. Aż dziwne, że przy braku bety taka wyraźna kreska się pojawiła. Przytulam Cię mocno 🫂🫂🫂

👧🏻 - 37 l.
    👦🏻 - 41 l.

38 cs. 🙏🏻🍀

06.2023 - cb💔

Tsh - 1,7
    Ferrytyna - 27

💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna.
  • brilka Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hakorosl bardzo mi przykro ☹️🫂 Może trafiłaś na jakieś wadliwe pinki?

🐈🐈‍⬛
    9 cs 🌼
  • Mimi🌸 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Ach dziewczyny, muszę się wam pożalić. Bolą mnie piersi, temperatura ostatnio odbiła i była nadal w górze, a że kupiłam testy to pomyślałam że co mi szkodzi, zatestuje - może jednak! Zaczęłam doszukiwać się nawet cieni na teście. A potem zauważyłam, że dokładnie w momencie robienia testu zaczął mi się nowy cykl. 🙃 Nie dość, że zmarnowałam test to jeszcze o 2 dni za wcześnie i muszę zmieniać termin monitoringu.

Przykro mi 😔 Przytulam 🫂🫂🫂 Aby to był pierwszy dzień Twojego szczęśliwego cyklu 🤞🏻🍀💕

👧🏻 - 37 l.
    👦🏻 - 41 l.

38 cs. 🙏🏻🍀

06.2023 - cb💔

Tsh - 1,7
    Ferrytyna - 27

• onalola Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi🌸 wrote:
    Czytałam na którymś wątku tu na forum, że czerwone wytrawne wino przed owulką jest dobre na wzrost endometrium 😃🍷
    Myślę, że na pobranie krwi na proga 7dpo i ewentualnie łącznie z estradiolem, bym skoczyła, nawet przez te 3 cykle, w których kazał czekać, bo wtedy będziesz miała już jakiś obraz jak to wygląda. Jak progesteron wyjdzie ładny, to wtedy te plamienia najprawdopodobniej nie od niego.
    Udanego wyjazdu 😃 Świetnie, że jedziecie 😊 Podczas takiego wypadu można oderwać myśli od codzienności 🤩

Kurde , akurat ja wolę białe 😅 ale w sobotę piłam 2 lampki czerwonego, może to się liczy. Swoją drogą ciekawe jak to działa 🤔 i czy działa w ogóle . Ta grubość wedle internetu jest ok. Ja muszę to przemyśleć. Bo jestem antyigłowa 😢 mam nadzieję że będzie udany, zawsze to 3 dni z głowy wyjęte z oczekiwania.

Tule za wszystkie biele i oszukańcze testy 😢

2 cs 🤞
    21.11 Beta 6,01 mIU/ml prog 4,59 ng/ml
    23.11 Beta 14,77 mIU/ml prog 4,99 ng/ml
    25.11 Beta 39,94 mIU/ml prog 7,79 ng/ml 🙌
    27.11 Beta ??? dla mojego spokoju prog ???
    02.12 Powtórka wedle zaleceń doktora

Wizyta 10.12 🤞
    Pregna start
    Wit D 2 000 j
    Pregna DHA
    Magnez
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    https://zapodaj.net/plik-tINT9SCDdE
    To są testy z wieczora i dzisiaj rana. Te cienie co widać pojawiły w czasie odliczania 5 minut i na zdjęciu tego nie widać, ale to są różowe cienie, nie szare jak przy typowym błędzie. Testy tez są kupione w różnych rossmanach (w sumie zrobilam ich pięć).
    A wynik bety jest <2,30 mIU/ml

Nie powiem, czuję się nieco oszukana. Pewnie moja wina, bo nie powinnam tych testów traktować jak pozytywów, ale nie spodziewałam się cudów na nich w takim krótkim czasie po owulacji (prawdopodobnej, bo wychwyconych na testach owu jedynie)

Nie powiedziałabym, że twoja wina - skoro w przepisowym czasie pojawiła się kreska nawet lekka to słusznie potraktowałaś je jako pozytyw.

Bardzo mi przykro, nikt nie zasługuje na taką sytuację 🫂

Będziesz powtarzać jeszcze betę na dniach dla pewności czy czekasz na @ i jak się nie pojawi to wtedy?

👫 29 & 29
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs - LUF
    🔹2 cs - lametta + ovitrelle
    potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
    🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
    🔹4 cs⏳

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc)
  • brilka Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi🌸 wrote:
    Przykro mi 😔 Przytulam 🫂🫂🫂 Aby to był pierwszy dzień Twojego szczęśliwego cyklu 🤞🏻🍀💕

To już musi być ten szczęśliwy, bo w takim razie listopad będzie moim miesiącem podwójnego testowania! Dlatego Darrika wpisz mnie proszę na 30 listopada i mam nadzieję, że drugim rozdaniem zamknę ten miesiąc szczęściem 🍀🌱

hakorośl, Mimi🌸, dailydamn, 3erin, Karolove, Chantelle, Darrika, Siasi, Jabłkowesny lubią tę wiadomość

🐈🐈‍⬛
    9 cs 🌼
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Hakorosl bardzo mi przykro ☹️🫂 Może trafiłaś na jakieś wadliwe pinki?
    Dziękuję, mi również przykro, że Twoje testowanie skończyło się nowym cyklem.
    Trochę mam się ochotę obrazić na pinki faktycznie, ale moze dam im jeszcze ostatnią szansę w przyszłym cyklu😉 teraz czekam z niecierpliwością na 🩸, żeby chociaż rozpocząć nowy cykl.

Bardzo się cieszę, że Was tu mam, bo w moim realnym życiu żadna koleżanka by tego nie zrozumiała🫣
    Serio spodziewałam się bardzo bardzo niskiej bety, ale nie poniżej 2,3😳

Siasi lubi tę wiadomość

*biochem (luty 2024)

• brilka Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    Dziękuję, mi również przykro, że Twoje testowanie skończyło się nowym cyklem.
    Trochę mam się ochotę obrazić na pinki faktycznie, ale moze dam im jeszcze ostatnią szansę w przyszłym cyklu😉 teraz czekam z niecierpliwością na 🩸, żeby chociaż rozpocząć nowy cykl.

Bardzo się cieszę, że Was tu mam, bo w moim realnym życiu żadna koleżanka by tego nie zrozumiała🫣
    Serio spodziewałam się bardzo bardzo niskiej bety, ale nie poniżej 2,3😳
    Ja się na pinki obraziłam już dawno temu, bo zdarzyły mi się i testy które w ogóle żadnej kreski nie pokazały i taki, który pokazał fałszywy cień. 🫣

🐈🐈‍⬛
    9 cs 🌼
  • malkaro Nowa

Wysłany: 5 listopada, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa i jeszcze nie mam pojęcia co się z czym je, obserwuje Was po cichutko i zawsze mocno trzymam kciuki za nowe cykle. Dziś zrobiłam progesteron i estradiol, bo pobolewa mnie lewy jajnik i myślałam, że może nie doszło do owulacji i ten ból jest tego wynikiem.
    Progesteron wyszedł 14,50 a estradiol 104, pomożecie mi to zinterpretować? Kiedyś gdzieś przeczytałam, że progesteron ponad 12 świadczy o tym, że owulacja była i to nie najgorszej jakości.

karczoch321, Chantelle, Mimi🌸 lubią tę wiadomość

• hakorośl Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Nie powiedziałabym, że twoja wina - skoro w przepisowym czasie pojawiła się kreska nawet lekka to słusznie potraktowałaś je jako pozytyw.

Bardzo mi przykro, nikt nie zasługuje na taką sytuację 🫂

Będziesz powtarzać jeszcze betę na dniach dla pewności czy czekasz na @ i jak się nie pojawi to wtedy?
    Dziękuję Ci bardzo🧡
    Czekam najbardziej na nowy cykl, ten był pierwszy cyklem po łyzeczkowaniu (było w maju), w ktorym nie miałam żadnego kompletnie plamienia, miałam nadzieję, że rozregulowane być może hormony wracają do normy i zrobiłam sobie nadzieję tymi dziwnymi testami. Jeśli nie dostanę okresu do rana, to pewnie powtórzę test, ale już bez nadziei. Na betę to w ogóle nie mam ochoty wydawać kasy. Jakby test pokazał sensowniejsze kreski, to tak, ale na to już nie liczę w tym cyklu🥺

*biochem (luty 2024)

• Mimi🌸 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Kurde , akurat ja wolę białe 😅 ale w sobotę piłam 2 lampki czerwonego, może to się liczy. Swoją drogą ciekawe jak to działa 🤔 i czy działa w ogóle . Ta grubość wedle internetu jest ok. Ja muszę to przemyśleć. Bo jestem antyigłowa 😢 mam nadzieję że będzie udany, zawsze to 3 dni z głowy wyjęte z oczekiwania.

Tule za wszystkie biele i oszukańcze testy 😢

To może rzeczywiście na razie na spokojnie przez te trzy cykle i ewentualnie już przed wizytą u lekarza sobie sprawdzisz proga. 👍🏻 Ja byłam na monitoringu jakieś 4 dni przed owulacją i miałam endometrium ponad 7. Lekarz powiedział, że bardzo dobra grubość. Po owulacji zazwyczaj mam wynik od 12 do 14. Podejrzewam, że u Ciebie może być podobnie 😊

onalola lubi tę wiadomość

👧🏻 - 37 l.
    👦🏻 - 41 l.

38 cs. 🙏🏻🍀

06.2023 - cb💔

Tsh - 1,7
    Ferrytyna - 27

• onalola Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No , szczerze mam nadzieję, że owu przyjdzie czwartek piątek najpóźniej. Bo dziś test negatywny, ale cały czas czuję takie kłucia.. a od soboty do poniedziałku nie będę miała szansy na przytulasy. więc czwartek piątek będzie super :D w tym cyklu również odkopałam termometr, i mierzę. na razie wdle pomiarów sa niskie temperatury. ale tutaj nie przykładam wagi, bo z tym mierzeniem to bywa różnie :D to tak bardziej wprowadziłam z ciekawości

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 18:23

Mimi🌸 lubi tę wiadomość

2 cs 🤞
    21.11 Beta 6,01 mIU/ml prog 4,59 ng/ml
    23.11 Beta 14,77 mIU/ml prog 4,99 ng/ml
    25.11 Beta 39,94 mIU/ml prog 7,79 ng/ml 🙌
    27.11 Beta ??? dla mojego spokoju prog ???
    02.12 Powtórka wedle zaleceń doktora

Wizyta 10.12 🤞
    Pregna start
    Wit D 2 000 j
    Pregna DHA
    Magnez
  • OlgaWa Debiutantka

Wysłany: 5 listopada, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny jestem 11 dpo, zrobiłam test wieczorem i widzę ( chyba) lekka kreska. Wstrzymać jeszcze entuzjam?
    @ powinna przyjść dopiero w piątek

Styśka1998, Płotka, hakorośl, cysterka95, Chantelle, dailydamn, Mała.mi 93, Mimi🌸 lubią tę wiadomość

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ