W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurczę @hakorośl przykro mi mnie Pinki nigdy nie oszukały, a na tym płytkowym, który wstawiałaś kreska była naprawdę wyraźna. Może to był niestety wyłapany biochem
hakorośl lubi tę wiadomość
32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
Wznowienie starań 06.2024r.
Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
Październik 24⏸️
9dpo Beta 15,5, progesteron 20
12dpo Beta 281, progesteron 30
14dpo Beta 718, progesteron 30
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
hakorośl wrote:Mam wyniki bety, ciąży brak. Nie mam pojęcia o co chodzi z tymi testami🤷🏼♀️
whaaat 🤯 ale żeby tak kilka testów oszukało... wyniki masz faktycznie bliskie zera czy jest tam jakaś wartość chociaż minimalna?👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs - LUF
🔹2 cs - lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs⏳
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
hakorośl wrote:Mam wyniki bety, ciąży brak. Nie mam pojęcia o co chodzi z tymi testami🤷🏼♀️
Przykro mi 😞🫂hakorośl lubi tę wiadomość
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki -
hakorośl wrote:Testowałam pinkami
O kurcze 🫣👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
onalola wrote:🙌😍 Też bym chciała
Mąż oczywiście mówi żeby czekać te 3 cykle, ale w mojej głowie już się tli że pewnie w grudniu już pójdę na krew 🤣 jestem wręcz we wrzącej wodzie kąpana 😅
W ten weekend jedziemy na wyjazd ze znajomymi, będzie sauna i jakuzi, doktor powiedział że sauna i jakuzi ok , macica sobie poradzi (jakby doszło do zapłodnienia), ale alkohol stanowczo nie. Nawet 1 kieliszek wina. Ehhhh trzeba się napić dziś jutro bo jeszcze owulki nie było 😅 w głowie już czarne myśli z tymi jajnikami , ale może się uda 👏
Czytałam na którymś wątku tu na forum, że czerwone wytrawne wino przed owulką jest dobre na wzrost endometrium 😃🍷
Myślę, że na pobranie krwi na proga 7dpo i ewentualnie łącznie z estradiolem, bym skoczyła, nawet przez te 3 cykle, w których kazał czekać, bo wtedy będziesz miała już jakiś obraz jak to wygląda. Jak progesteron wyjdzie ładny, to wtedy te plamienia najprawdopodobniej nie od niego.
Udanego wyjazdu 😃 Świetnie, że jedziecie 😊 Podczas takiego wypadu można oderwać myśli od codzienności 🤩onalola lubi tę wiadomość
👧🏻 - 37 l.
👦🏻 - 41 l.
38 cs. 🙏🏻🍀
06.2023 - cb💔
Tsh - 1,7
Ferrytyna - 27
💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna. -
Ach dziewczyny, muszę się wam pożalić. Bolą mnie piersi, temperatura ostatnio odbiła i była nadal w górze, a że kupiłam testy to pomyślałam że co mi szkodzi, zatestuje - może jednak! Zaczęłam doszukiwać się nawet cieni na teście. A potem zauważyłam, że dokładnie w momencie robienia testu zaczął mi się nowy cykl. 🙃 Nie dość, że zmarnowałam test to jeszcze o 2 dni za wcześnie i muszę zmieniać termin monitoringu.🐈🐈⬛
9 cs 🌼 -
https://zapodaj.net/plik-tINT9SCDdE
To są testy z wieczora i dzisiaj rana. Te cienie co widać pojawiły w czasie odliczania 5 minut i na zdjęciu tego nie widać, ale to są różowe cienie, nie szare jak przy typowym błędzie. Testy tez są kupione w różnych rossmanach (w sumie zrobilam ich pięć).
A wynik bety jest <2,30 mIU/ml
Nie powiem, czuję się nieco oszukana. Pewnie moja wina, bo nie powinnam tych testów traktować jak pozytywów, ale nie spodziewałam się cudów na nich w takim krótkim czasie po owulacji (prawdopodobnej, bo wychwyconych na testach owu jedynie)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 17:42
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
No nie, przykro mi 🫂 Ten test był tak wybarwiony, że naprawdę nie wyglądał na oszukany. Aż dziwne, że przy braku bety taka wyraźna kreska się pojawiła. Przytulam Cię mocno 🫂🫂🫂hakorośl lubi tę wiadomość
👧🏻 - 37 l.
👦🏻 - 41 l.
38 cs. 🙏🏻🍀
06.2023 - cb💔
Tsh - 1,7
Ferrytyna - 27
💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna. -
brilka wrote:Ach dziewczyny, muszę się wam pożalić. Bolą mnie piersi, temperatura ostatnio odbiła i była nadal w górze, a że kupiłam testy to pomyślałam że co mi szkodzi, zatestuje - może jednak! Zaczęłam doszukiwać się nawet cieni na teście. A potem zauważyłam, że dokładnie w momencie robienia testu zaczął mi się nowy cykl. 🙃 Nie dość, że zmarnowałam test to jeszcze o 2 dni za wcześnie i muszę zmieniać termin monitoringu.
Przykro mi 😔 Przytulam 🫂🫂🫂 Aby to był pierwszy dzień Twojego szczęśliwego cyklu 🤞🏻🍀💕👧🏻 - 37 l.
👦🏻 - 41 l.
38 cs. 🙏🏻🍀
06.2023 - cb💔
Tsh - 1,7
Ferrytyna - 27
Mimi🌸 wrote:Czytałam na którymś wątku tu na forum, że czerwone wytrawne wino przed owulką jest dobre na wzrost endometrium 😃🍷
Myślę, że na pobranie krwi na proga 7dpo i ewentualnie łącznie z estradiolem, bym skoczyła, nawet przez te 3 cykle, w których kazał czekać, bo wtedy będziesz miała już jakiś obraz jak to wygląda. Jak progesteron wyjdzie ładny, to wtedy te plamienia najprawdopodobniej nie od niego.
Udanego wyjazdu 😃 Świetnie, że jedziecie 😊 Podczas takiego wypadu można oderwać myśli od codzienności 🤩
Kurde , akurat ja wolę białe 😅 ale w sobotę piłam 2 lampki czerwonego, może to się liczy. Swoją drogą ciekawe jak to działa 🤔 i czy działa w ogóle . Ta grubość wedle internetu jest ok. Ja muszę to przemyśleć. Bo jestem antyigłowa 😢 mam nadzieję że będzie udany, zawsze to 3 dni z głowy wyjęte z oczekiwania.
Tule za wszystkie biele i oszukańcze testy 😢hakorośl lubi tę wiadomość
2 cs 🤞
21.11 Beta 6,01 mIU/ml prog 4,59 ng/ml
23.11 Beta 14,77 mIU/ml prog 4,99 ng/ml
25.11 Beta 39,94 mIU/ml prog 7,79 ng/ml 🙌
27.11 Beta ??? dla mojego spokoju prog ???
02.12 Powtórka wedle zaleceń doktora
Wizyta 10.12 🤞
Pregna start
Wit D 2 000 j
Pregna DHA
Magnez -
hakorośl wrote:https://zapodaj.net/plik-tINT9SCDdE
To są testy z wieczora i dzisiaj rana. Te cienie co widać pojawiły w czasie odliczania 5 minut i na zdjęciu tego nie widać, ale to są różowe cienie, nie szare jak przy typowym błędzie. Testy tez są kupione w różnych rossmanach (w sumie zrobilam ich pięć).
A wynik bety jest <2,30 mIU/ml
Nie powiem, czuję się nieco oszukana. Pewnie moja wina, bo nie powinnam tych testów traktować jak pozytywów, ale nie spodziewałam się cudów na nich w takim krótkim czasie po owulacji (prawdopodobnej, bo wychwyconych na testach owu jedynie)
Nie powiedziałabym, że twoja wina - skoro w przepisowym czasie pojawiła się kreska nawet lekka to słusznie potraktowałaś je jako pozytyw.
Bardzo mi przykro, nikt nie zasługuje na taką sytuację 🫂
Będziesz powtarzać jeszcze betę na dniach dla pewności czy czekasz na @ i jak się nie pojawi to wtedy?👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs - LUF
🔹2 cs - lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs⏳
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
Mimi🌸 wrote:Przykro mi 😔 Przytulam 🫂🫂🫂 Aby to był pierwszy dzień Twojego szczęśliwego cyklu 🤞🏻🍀💕
To już musi być ten szczęśliwy, bo w takim razie listopad będzie moim miesiącem podwójnego testowania! Dlatego Darrika wpisz mnie proszę na 30 listopada i mam nadzieję, że drugim rozdaniem zamknę ten miesiąc szczęściem 🍀🌱hakorośl, Mimi🌸, dailydamn, 3erin, Karolove, Chantelle, Darrika, Siasi, Jabłkowesny lubią tę wiadomość
🐈🐈⬛
9 cs 🌼 -
brilka wrote:Hakorosl bardzo mi przykro ☹️🫂 Może trafiłaś na jakieś wadliwe pinki?
Trochę mam się ochotę obrazić na pinki faktycznie, ale moze dam im jeszcze ostatnią szansę w przyszłym cyklu😉 teraz czekam z niecierpliwością na 🩸, żeby chociaż rozpocząć nowy cykl.
Bardzo się cieszę, że Was tu mam, bo w moim realnym życiu żadna koleżanka by tego nie zrozumiała🫣
Serio spodziewałam się bardzo bardzo niskiej bety, ale nie poniżej 2,3😳Siasi lubi tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
hakorośl wrote:Dziękuję, mi również przykro, że Twoje testowanie skończyło się nowym cyklem.
Trochę mam się ochotę obrazić na pinki faktycznie, ale moze dam im jeszcze ostatnią szansę w przyszłym cyklu😉 teraz czekam z niecierpliwością na 🩸, żeby chociaż rozpocząć nowy cykl.
Bardzo się cieszę, że Was tu mam, bo w moim realnym życiu żadna koleżanka by tego nie zrozumiała🫣
Serio spodziewałam się bardzo bardzo niskiej bety, ale nie poniżej 2,3😳🐈🐈⬛
9 cs 🌼 -
Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa i jeszcze nie mam pojęcia co się z czym je, obserwuje Was po cichutko i zawsze mocno trzymam kciuki za nowe cykle. Dziś zrobiłam progesteron i estradiol, bo pobolewa mnie lewy jajnik i myślałam, że może nie doszło do owulacji i ten ból jest tego wynikiem.
Progesteron wyszedł 14,50 a estradiol 104, pomożecie mi to zinterpretować? Kiedyś gdzieś przeczytałam, że progesteron ponad 12 świadczy o tym, że owulacja była i to nie najgorszej jakości.karczoch321, Chantelle, Mimi🌸 lubią tę wiadomość
-
cysterka95 wrote:Nie powiedziałabym, że twoja wina - skoro w przepisowym czasie pojawiła się kreska nawet lekka to słusznie potraktowałaś je jako pozytyw.
Bardzo mi przykro, nikt nie zasługuje na taką sytuację 🫂
Będziesz powtarzać jeszcze betę na dniach dla pewności czy czekasz na @ i jak się nie pojawi to wtedy?
Czekam najbardziej na nowy cykl, ten był pierwszy cyklem po łyzeczkowaniu (było w maju), w ktorym nie miałam żadnego kompletnie plamienia, miałam nadzieję, że rozregulowane być może hormony wracają do normy i zrobiłam sobie nadzieję tymi dziwnymi testami. Jeśli nie dostanę okresu do rana, to pewnie powtórzę test, ale już bez nadziei. Na betę to w ogóle nie mam ochoty wydawać kasy. Jakby test pokazał sensowniejsze kreski, to tak, ale na to już nie liczę w tym cyklu🥺3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
onalola wrote:Kurde , akurat ja wolę białe 😅 ale w sobotę piłam 2 lampki czerwonego, może to się liczy. Swoją drogą ciekawe jak to działa 🤔 i czy działa w ogóle . Ta grubość wedle internetu jest ok. Ja muszę to przemyśleć. Bo jestem antyigłowa 😢 mam nadzieję że będzie udany, zawsze to 3 dni z głowy wyjęte z oczekiwania.
Tule za wszystkie biele i oszukańcze testy 😢
To może rzeczywiście na razie na spokojnie przez te trzy cykle i ewentualnie już przed wizytą u lekarza sobie sprawdzisz proga. 👍🏻 Ja byłam na monitoringu jakieś 4 dni przed owulacją i miałam endometrium ponad 7. Lekarz powiedział, że bardzo dobra grubość. Po owulacji zazwyczaj mam wynik od 12 do 14. Podejrzewam, że u Ciebie może być podobnie 😊onalola lubi tę wiadomość
👧🏻 - 37 l.
👦🏻 - 41 l.
38 cs. 🙏🏻🍀
06.2023 - cb💔
Tsh - 1,7
Ferrytyna - 27
No , szczerze mam nadzieję, że owu przyjdzie czwartek piątek najpóźniej. Bo dziś test negatywny, ale cały czas czuję takie kłucia.. a od soboty do poniedziałku nie będę miała szansy na przytulasy. więc czwartek piątek będzie super w tym cyklu również odkopałam termometr, i mierzę. na razie wdle pomiarów sa niskie temperatury. ale tutaj nie przykładam wagi, bo z tym mierzeniem to bywa różnie to tak bardziej wprowadziłam z ciekawości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 18:23
Mimi🌸 lubi tę wiadomość
2 cs 🤞
21.11 Beta 6,01 mIU/ml prog 4,59 ng/ml
23.11 Beta 14,77 mIU/ml prog 4,99 ng/ml
25.11 Beta 39,94 mIU/ml prog 7,79 ng/ml 🙌
27.11 Beta ??? dla mojego spokoju prog ???
02.12 Powtórka wedle zaleceń doktora
Wizyta 10.12 🤞
Pregna start
Wit D 2 000 j
Pregna DHA
Magnez