W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny! 😀
Siasi bardzo dobrze napisałaś. W drugiej fazie lepiej zająć czymś głowę i nie wyszukiwać sobie objawów, bo wsłuchujemy się w swoje ciało i możemy dostrzegać nawet to, na co wcześniej nie zwracałyśmy uwagi. Po 3 latach starań, według objawów, powinnam być w ciąży już wiele razy, bo co cykl, to jakiś nowy objaw się pojawiał, a za każdym razem było rozczarowanie. Teraz już się nie doszukuję i staram się zająć czymś głowę 👍🏻
Jabłkowesny też jestem w trakcie układania obrazka z diamencików. Świetna sprawa. 😀 W kolejce czeka też obraz do malowania po numerach 😄
Tulę za wszystkie smutki, obawy i biele 🫂🫂🫂Siasi, Karolove, Darrika, Ilka96 lubią tę wiadomość
👧🏻 - 37 l.
👦🏻 - 41 l.
40 cs. 🙏🏻🍀
06.2023 - cb💔
Tsh - 1,7
Ferrytyna - 27
💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna, kwasy omega3 ultra, cholina. -
Slava wrote:Proszę Was dziewczyny o wirtualne dodanie sił i spokoju, bo nie mogę się doprosić o moje wyniki z krwi z dwóch ostatnich cykli, klinika robi jakieś uniki, że przygotowanie takiej dokumentacji długo trwa i to nie jest takie proste. Wiedzą, że jadę w pt do PL na badania i chcę mieć te wyniki, a robią pod górkę...
Prosiłam w zeszłym tygodniu, wczoraj dzwoniłam, potem napisałam maila, teraz zadzwoniłam i opierdziel zgarnęłam...
Naprawdę dziadostwo!
Co do „nie myślenia” to ja jestem na wakacjach z moim. Oczywiście wiem kiedy była owulacja, wiem też kiedy mam dostać okres. Będziemy w tym czasie jeszcze poza krajem i nie wzięłam żadnego testu!!! Przygotowałam się na okres. Używam wyjazdu. Piję winko, zwiedzam. Poprostu korzystam i dam się zaskoczyć. Pozdrawiam z Istambułu 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2024, 15:26
Slava, Loraa, Karolove, Paulina66, almost.there, cysterka95, Mimi🌸, Mała.mi 93, Darrika, Ilka96, Chantelle, Lusia90, Belia lubią tę wiadomość
-
Jestem zapisana na testowanie 10.11 ale teraz patrzę w swoją kartkę z wizyty i ginekolog kazała mi brać progesteron i testować dopiero 14.11 🫣
Zastrzyk na pęknięcie brałam 27.10 a 30.10 miałam już potwierdzona owulacje i ciałko żółte. Czy myślicie ze 10.11 to jednak za wcześnie ? Aktualnie zastrzyk już zszedł i testy wychodzą białeStarania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
Czynnik V(R2) heterozygota
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
MUCHa ( wykryto Ureaplasma parvum)
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
Plan 2025:
12.03 laparoskopia - sklerotyzacja torbieli🌸
Kwiecień: powtórzenie badań nasienia -
Slava wrote:Proszę Was dziewczyny o wirtualne dodanie sił i spokoju, bo nie mogę się doprosić o moje wyniki z krwi z dwóch ostatnich cykli, klinika robi jakieś uniki, że przygotowanie takiej dokumentacji długo trwa i to nie jest takie proste. Wiedzą, że jadę w pt do PL na badania i chcę mieć te wyniki, a robią pod górkę...
Prosiłam w zeszłym tygodniu, wczoraj dzwoniłam, potem napisałam maila, teraz zadzwoniłam i opierdziel zgarnęłam...Slava, Lusia90 lubią tę wiadomość
🧩 10cs o brakującego puzzelka. To będzie nasz cykl 🫵 6.03
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Prosiłam w zeszłym tygodniu, wczoraj dzwoniłam, potem napisałam maila, teraz zadzwoniłam i opierdziel zgarnęłam...
🫂
robią rzeczywiście uniki, dane już mają w systemie, tylko wydrukować. Nikt nigdy ani prywatnie ani publicznie nie robił mi takich problemów.
Nie odpuszczaj, ciśnij ich nawet kilka razy dziennie.Slava lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
1 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
Co dalej? -
aszin wrote:A miałaś już wcześniej konsultacje z lekarzem? Wiesz, że przepisze Ci heparynę? Bo z Twoimi mutacjami nie wszyscy chcą to zlecać.
Miałam i mówiła że clexane od ciąży, niestety zrezygnowała z pracy z kliniki. Poszłam na monitoring, do innego lekarza a on do mnie że invitro bo mąż ma slabe wyniki. No i tak mnie nakręcił, że zapisalismy się na pierwszą wizytę. A w międzyczasie taki kwiatek 😆31 & 33
⛪2020r.
starania na luzie od 2020r.
starania na poważnie od 2024r.
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
03/25 - II stymulacja letrozolem 💉
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
On: IO, morfologia 1%, FDNA 16%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62% -
Loraa wrote:Dziękuję ❤️ Jakie suple bierze Twój?
mój akurat androferti. Nie sądze, żeby to były majlepsze suple na rynku, na pewno da się znaleźć coś lepszego i na pewno tańszego, mega drogie to. No ale androlożka mu poleciła, u nas jest łatwo dostępny. No i cieszę się, że bierzestarania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
1 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
Co dalej? -
3erin wrote:Naprawdę dziadostwo!
Co do „nie myślenia” to ja jestem na wakacjach z moim. Oczywiście wiem kiedy była owulacja, wiem też kiedy mam dostać okres. Będziemy w tym czasie jeszcze poza krajem i nie wzięłam żadnego testu!!! Przygotowałam się na okres. Używam wyjazdu. Piję winko, zwiedzam. Poprostu korzystam i dam się zaskoczyć. Pozdrawiam z Istambułu 😘
Istambuł! Cudownie! To jest taki kierunek na wakacje typu zwiedzanie innej kultury plus jedzenie czyli ja to nazywam kierunkiem kulturowo-spożywczym 😀 Wypoczywaj, naciesz się słońcem i dobrym jedzonkiem 😘 Testować nie musisz, jak coś i tak trzymam kciuki!
Ja planuję nieśmiało Egipt na styczeń, ale zobaczymy jak to wyjdzie. Póki co dodaję do folderu na insta filmiki gdzie pojechać, co zwiedzić i już się nakręcam 😀 Miały być Chiny ale jednak wolę w ciepłe 😀3erin, Darrika, Chantelle, Lusia90 lubią tę wiadomość
Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero
On 34l: morfo 2-4, słaba ruchliwość
Starania od 04.2024, 2xCB
27.02 ⏸️
28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
10.03 powtórka bety i proga w klinice, USG u mojej ginekolog (nie w klinice) -
Siasi wrote:Dodaje sił i przesyłam uściski !!!!!! Walcz o swoje go girl 💪🏻
Dziekuję ślicznie 😘Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero
27.02 ⏸️
Annsze wrote:Hej ! U mnie dziś 9 dpo, ale mam wrażenie że zaczyna mi się jakaś infekcja intymna. Generalnie często je miewam w drugiej połowie cyklu, przed @ wlaśnie. Przeleczona też już wcześniej byłam. Ehh, mam wrażenie że nici z dwóch kresek..
Mam podobnie, żadne leki nie działały i też wszystkie wymazy wychodziły dobrze, u mnie problemem okazała się suchość pochwy i po prostu bo szalenstwach w dniach płodnych, w drugiej połowie cyklu męczyło mnie swędzenie, pieczenie itp. Mi akurat ostatnio bardzo pomógł medivag, który polecił mi ginekolog2021-laparoskopia, jeden niedrożny jajowód
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌
09.24- HSG oba jajowody drożne
Aktualnie 15 cs o rodzeństwo 🙌 -
kitka_ wrote:🫂
robią rzeczywiście uniki, dane już mają w systemie, tylko wydrukować. Nikt nigdy ani prywatnie ani publicznie nie robił mi takich problemów.
Nie odpuszczaj, ciśnij ich nawet kilka razy dziennie.
Nie odpuszczę, zaraz napiszę maila kolejnego. Bo to już drugi raz jak się nie mogę o wyniki doprosić.kitka_ lubi tę wiadomość
Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero
27.02 ⏸️
Dziewczyny dajcie mi siły bo mam już dosyć 😖 dziś mam 64 dc a na okres się nie zapowiada
. Jak żyć przecież jak to tak długo trwa to i owulacji nie ma. fertistim nie pomaga ale dopiero od miesiąca go piję, mam już ziła ojca Sroki ale nie wiem czy zaczynać pić teraz czy czekać do pierwszego dnia cyklu. Myślałam że mój organizm po 3 miesiącach od odstawienia już będzie działać normalnie a tu kicha czwarty miesiąc po odstawieniu a nadal 2 cs
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2024, 15:45
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼
PCOS
Brak owulacji od sierpnia2024 ❌
Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌
AMH 16,90❌
Tsh 3,94 ❌ Letrox 50
🔜 stymulacja lametta
Dieta 🥗 niski IG
💊 Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, koenzym Q10, zioła 🌿 ojca sroki
🧔🏽♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌
Posiew z cewki ✅
💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki -
Dziś jakiś depresyjny dzień na wątku i u mnie nie lepiej...
Śluz się już zmienił w lepki mleczny więc w piątek będzie planowo @. Jestem tego pewna. Śluz mam taki sam w każdej fazie cyklu i teraz nie jest inaczej. Nie testuję, oczekuję @.
Wizytę mam mieć w okolicy najblizszej owu, więc zoooobaczyyymy...👩26 👨 29
2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
03/12 ...💔👼
.........
1 CS po poronieniu
12.02 - ⏸️ 14.1 🌱
14.02 - 77.0 🌱 -
Migotka96 wrote:Jestem zapisana na testowanie 10.11 ale teraz patrzę w swoją kartkę z wizyty i ginekolog kazała mi brać progesteron i testować dopiero 14.11 🫣
Zastrzyk na pęknięcie brałam 27.10 a 30.10 miałam już potwierdzona owulacje i ciałko żółte. Czy myślicie ze 10.11 to jednak za wcześnie ? Aktualnie zastrzyk już zszedł i testy wychodzą białewalka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 ➡️ punkcja 12.03.2025r. 🍀 IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Kociara20996 wrote:Dziewczyny dajcie mi siły bo mam już dosyć 😖 dziś mam 64 dc a na okres się nie zapowiada
. Jak żyć przecież jak to tak długo trwa to i owulacji nie ma. fertistim nie pomaga ale dopiero od miesiąca go piję, mam już ziła ojca Sroki ale nie wiem czy zaczynać pić teraz czy czekać do pierwszego dnia cyklu. Myślałam że mój organizm po 3 miesiącach od odstawienia już będzie działać normalnie a tu kicha czwarty miesiąc po odstawieniu a nadal 2 cs
Musisz iść do lekarza👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
📆 Kalendarz wizyt
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
20/03 - dermatolog
01/04 - urofizjoterapeuta
-
Migotka96 wrote:Jestem zapisana na testowanie 10.11 ale teraz patrzę w swoją kartkę z wizyty i ginekolog kazała mi brać progesteron i testować dopiero 14.11 🫣
Zastrzyk na pęknięcie brałam 27.10 a 30.10 miałam już potwierdzona owulacje i ciałko żółte. Czy myślicie ze 10.11 to jednak za wcześnie ? Aktualnie zastrzyk już zszedł i testy wychodzą białe
Pamiętam, że miałyśmy zastrzyk bardzo podobnie i wizytę w ten sam dzień. Ja wstrzyknęłam Ovitrelle 26.10 i też 30go na wizycie miałam ciałko żółte. Moja gin powiedziała żebym w tym cyklu brała dupka dłużej - przez 11 dni do 30 dc i w ten dzień testowała - wychodzi 10.11. Moim zdaniem strasznie długo czekać do 14 dopiero. No chyba że masz cierpliwość 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2024, 16:07
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Kociara20996 wrote:Dziewczyny dajcie mi siły bo mam już dosyć 😖 dziś mam 64 dc a na okres się nie zapowiada
PCOS, starania o drugiego 👶🏼
31.01 start IVF
Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️
Transfer ➡️ marzec/kwiecień ⏳️ -
siesiepy wrote:Nie ty pierwsza i nie ostatnia masz tą mutację.
Acard możesz kupić sobie w każdej chwili i zacząć brać na noc, jak się boisz. Heparyne nie wiadomo czy dostaniesz, zależy od podejścia lekarza. Jakbyś nie testowała tak szybko, tylko wtedy kiedy zalecają lekarze, to byś nawet nie wiedziała jeszcze, że załapało, więc te dwa dni nie powinny Cię zbawić, zrób na spokojnie jutro i czekaj na wyniki.
31 & 33
⛪2020r.
starania na luzie od 2020r.
starania na poważnie od 2024r.
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
03/25 - II stymulacja letrozolem 💉
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
On: IO, morfologia 1%, FDNA 16%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62% -
Slava wrote:Istambuł! Cudownie! To jest taki kierunek na wakacje typu zwiedzanie innej kultury plus jedzenie czyli ja to nazywam kierunkiem kulturowo-spożywczym 😀 Wypoczywaj, naciesz się słońcem i dobrym jedzonkiem 😘 Testować nie musisz, jak coś i tak trzymam kciuki!
Ja planuję nieśmiało Egipt na styczeń, ale zobaczymy jak to wyjdzie. Póki co dodaję do folderu na insta filmiki gdzie pojechać, co zwiedzić i już się nakręcam 😀 Miały być Chiny ale jednak wolę w ciepłe 😀
Hihi ja też nieśmiało myślę o Egipcie w ferie, do ciepełka i posnorkelować z córką 🤭 ale mąż coś nadaje tematy zimowo alpejskie hehe tam też by było cudownie, ale zobaczymy jak kasa pozwoli, bo jak zaszalejemy na ferie, to będzie bida na letnie wakacje 🤣Chantelle lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Slava wrote:Istambuł! Cudownie! To jest taki kierunek na wakacje typu zwiedzanie innej kultury plus jedzenie czyli ja to nazywam kierunkiem kulturowo-spożywczym 😀 Wypoczywaj, naciesz się słońcem i dobrym jedzonkiem 😘 Testować nie musisz, jak coś i tak trzymam kciuki!
Ja planuję nieśmiało Egipt na styczeń, ale zobaczymy jak to wyjdzie. Póki co dodaję do folderu na insta filmiki gdzie pojechać, co zwiedzić i już się nakręcam 😀 Miały być Chiny ale jednak wolę w ciepłe 😀Slava lubi tę wiadomość
Starania od 2023
Niepłodność idiopatyczna
👱 30l
Wszystko ok 🍀
👩🏻 37l
Wszystkie badania ok, regularne owulacje 🍀
AMH 4.51
07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
11/12.24 2x stymulacja Lamette i IUI ❌️
12.24 zmiana kliniki ➡️ IVF kwalifikacja ✅️
15.1.25 rozpoczęcie stymulacji do IVF:
2-10 dc Ovaleap 150 j.m. 7-10 dc Orgalutran 0.25mg