Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
Odpowiedz

W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰

Oceń ten wątek:
  • Mimi🌸 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! 😀

Siasi bardzo dobrze napisałaś. W drugiej fazie lepiej zająć czymś głowę i nie wyszukiwać sobie objawów, bo wsłuchujemy się w swoje ciało i możemy dostrzegać nawet to, na co wcześniej nie zwracałyśmy uwagi. Po 3 latach starań, według objawów, powinnam być w ciąży już wiele razy, bo co cykl, to jakiś nowy objaw się pojawiał, a za każdym razem było rozczarowanie. Teraz już się nie doszukuję i staram się zająć czymś głowę 👍🏻

Jabłkowesny też jestem w trakcie układania obrazka z diamencików. Świetna sprawa. 😀 W kolejce czeka też obraz do malowania po numerach 😄

Tulę za wszystkie smutki, obawy i biele 🫂🫂🫂

Siasi, Karolove, Darrika, Ilka96 lubią tę wiadomość

👧🏻 - 37 l.
    👦🏻 - 41 l.

38 cs. 🙏🏻🍀

06.2023 - cb💔

Tsh - 1,7
    Ferrytyna - 27

💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
    💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna.
  • 3erin Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Proszę Was dziewczyny o wirtualne dodanie sił i spokoju, bo nie mogę się doprosić o moje wyniki z krwi z dwóch ostatnich cykli, klinika robi jakieś uniki, że przygotowanie takiej dokumentacji długo trwa i to nie jest takie proste. Wiedzą, że jadę w pt do PL na badania i chcę mieć te wyniki, a robią pod górkę...
    Prosiłam w zeszłym tygodniu, wczoraj dzwoniłam, potem napisałam maila, teraz zadzwoniłam i opierdziel zgarnęłam...

Naprawdę dziadostwo!

Co do „nie myślenia” to ja jestem na wakacjach z moim. Oczywiście wiem kiedy była owulacja, wiem też kiedy mam dostać okres. Będziemy w tym czasie jeszcze poza krajem i nie wzięłam żadnego testu!!! Przygotowałam się na okres. Używam wyjazdu. Piję winko, zwiedzam. Poprostu korzystam i dam się zaskoczyć. Pozdrawiam z Istambułu 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 15:26

Slava, Loraa, Karolove, Paulina66, almost.there, cysterka95, Mimi🌸, Mała.mi 93, Darrika, Ilka96, Chantelle, Lusia90, Belia lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️37
    🙇🏻41

10 cs
    ⏸️ 19.11 (19DPO)
    👩🏻‍⚕️ 04.12

Start Marzec '24
    Biochem w 1cs i 7cs
  • Migotka96 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zapisana na testowanie 10.11 ale teraz patrzę w swoją kartkę z wizyty i ginekolog kazała mi brać progesteron i testować dopiero 14.11 🫣

Zastrzyk na pęknięcie brałam 27.10 a 30.10 miałam już potwierdzona owulacje i ciałko żółte. Czy myślicie ze 10.11 to jednak za wcześnie ? Aktualnie zastrzyk już zszedł i testy wychodzą białe

Endometrioza 🦠
    AMH 4,45

Stymulacja
    Lametta + 💉 Orvitelle / Zivafert + Duphaston

❌1cs - lametta + Orvitelle pęcherzyk nie pękł, cykl bezowulacyjny
    ❌2cs - lametta + (2 x 💉bemfola) + Orvitelle pęcherzyk niby pęknięty ale zrobiła się torbiel krwotoczna
    ❌3cs - lametta + ( 6 x gonal-f 50j.m.) + Zivafert + ganopeptyl, pęcherzyk pękł
    🦋4cs lametta + NAC 1800mg
    20.11 pęcherzyk 18mm
    23.11 Zivafert + ganopeptyl
    6.12 Testuje ! 🎅🏼
  • Siasi Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Proszę Was dziewczyny o wirtualne dodanie sił i spokoju, bo nie mogę się doprosić o moje wyniki z krwi z dwóch ostatnich cykli, klinika robi jakieś uniki, że przygotowanie takiej dokumentacji długo trwa i to nie jest takie proste. Wiedzą, że jadę w pt do PL na badania i chcę mieć te wyniki, a robią pod górkę...
    Prosiłam w zeszłym tygodniu, wczoraj dzwoniłam, potem napisałam maila, teraz zadzwoniłam i opierdziel zgarnęłam...
    Dodaje sił i przesyłam uściski !!!!!! Walcz o swoje go girl 💪🏻

Slava, Lusia90 lubią tę wiadomość

🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
    ✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • kitka_ Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:

🫂
    robią rzeczywiście uniki, dane już mają w systemie, tylko wydrukować. Nikt nigdy ani prywatnie ani publicznie nie robił mi takich problemów.
    Nie odpuszczaj, ciśnij ich nawet kilka razy dziennie.

Slava lubi tę wiadomość

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 31l.👨

03.2024 poronienie 9tc 💔

07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
    10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
    11.24 wymazy ❔🤞
    12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞

09.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ❌, ruchliwość ❌)
    11.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ✅, ruchliwość🔻😔)
  • Motylek93 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    A miałaś już wcześniej konsultacje z lekarzem? Wiesz, że przepisze Ci heparynę? Bo z Twoimi mutacjami nie wszyscy chcą to zlecać.

Miałam i mówiła że clexane od ciąży, niestety zrezygnowała z pracy z kliniki. Poszłam na monitoring, do innego lekarza a on do mnie że invitro bo mąż ma slabe wyniki. No i tak mnie nakręcił, że zapisalismy się na pierwszą wizytę. A w międzyczasie taki kwiatek 😆

31 & 33
    ⛪2020r.

starania na poważnie od 2024r.
    poronienie 04/24r. - 10 tydz 👼
    cykle stymulowane lamettą
    - 10/24r - 4.11 ⏸️
    6.11: beta - 70 mIU/ml, prog - 36,6 pg/ml, e2 - 81,3 pg/ml
    8.11: beta - 189 mIU/ml, prog - 39 ng/ml, e2 - 102 pg/ml
    14.11: beta - 2200 mIU/ml, prog - 32,1 pg/ml, e2 - 174 pg/ml
    15.11: Usg 0,63 cm pęcherzyk z żółtkiem ☺️
    29.11 kolejna wizyta 🙏🙏🙏🤞

Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
    On: IO, morfologia 1%, fragmentacja DNA 16%
  • kitka_ Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Dziękuję ❤️ Jakie suple bierze Twój?

mój akurat androferti. Nie sądze, żeby to były majlepsze suple na rynku, na pewno da się znaleźć coś lepszego i na pewno tańszego, mega drogie to. No ale androlożka mu poleciła, u nas jest łatwo dostępny. No i cieszę się, że bierze :)

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 31l.👨

03.2024 poronienie 9tc 💔

07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
    10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
    11.24 wymazy ❔🤞
    12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞

09.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ❌, ruchliwość ❌)
    11.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ✅, ruchliwość🔻😔)
  • Slava Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3erin wrote:
    Naprawdę dziadostwo!

Co do „nie myślenia” to ja jestem na wakacjach z moim. Oczywiście wiem kiedy była owulacja, wiem też kiedy mam dostać okres. Będziemy w tym czasie jeszcze poza krajem i nie wzięłam żadnego testu!!! Przygotowałam się na okres. Używam wyjazdu. Piję winko, zwiedzam. Poprostu korzystam i dam się zaskoczyć. Pozdrawiam z Istambułu 😘

Istambuł! Cudownie! To jest taki kierunek na wakacje typu zwiedzanie innej kultury plus jedzenie czyli ja to nazywam kierunkiem kulturowo-spożywczym 😀 Wypoczywaj, naciesz się słońcem i dobrym jedzonkiem 😘 Testować nie musisz, jak coś i tak trzymam kciuki!

Ja planuję nieśmiało Egipt na styczeń, ale zobaczymy jak to wyjdzie. Póki co dodaję do folderu na insta filmiki gdzie pojechać, co zwiedzić i już się nakręcam 😀 Miały być Chiny ale jednak wolę w ciepłe 😀

3erin, Darrika, Chantelle, Lusia90 lubią tę wiadomość

Ona 34l: AMH 1,27, LUF
    On 34l: ok 👌
    Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
    Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
    Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
    Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
    Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600
  • Slava Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Dodaje sił i przesyłam uściski !!!!!! Walcz o swoje go girl 💪🏻

Dziekuję ślicznie 😘

Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
  • Olisska Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annsze wrote:
    Hej ! U mnie dziś 9 dpo, ale mam wrażenie że zaczyna mi się jakaś infekcja intymna. Generalnie często je miewam w drugiej połowie cyklu, przed @ wlaśnie. Przeleczona też już wcześniej byłam. Ehh, mam wrażenie że nici z dwóch kresek..

Mam podobnie, żadne leki nie działały i też wszystkie wymazy wychodziły dobrze, u mnie problemem okazała się suchość pochwy i po prostu bo szalenstwach w dniach płodnych, w drugiej połowie cyklu męczyło mnie swędzenie, pieczenie itp. Mi akurat ostatnio bardzo pomógł medivag, który polecił mi ginekolog

2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs

•niedoczynność tarczycy
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26 🙌

09.24- HSG oba jajowody drożne

Aktualnie 11cs o rodzeństwo 🙌
  • Slava Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitka_ wrote:
    🫂
    robią rzeczywiście uniki, dane już mają w systemie, tylko wydrukować. Nikt nigdy ani prywatnie ani publicznie nie robił mi takich problemów.
    Nie odpuszczaj, ciśnij ich nawet kilka razy dziennie.

Nie odpuszczę, zaraz napiszę maila kolejnego. Bo to już drugi raz jak się nie mogę o wyniki doprosić.

kitka_ lubi tę wiadomość

Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
  • Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajcie mi siły bo mam już dosyć 😖 dziś mam 64 dc a na okres się nie zapowiada :/. Jak żyć przecież jak to tak długo trwa to i owulacji nie ma. fertistim nie pomaga ale dopiero od miesiąca go piję, mam już ziła ojca Sroki ale nie wiem czy zaczynać pić teraz czy czekać do pierwszego dnia cyklu. Myślałam że mój organizm po 3 miesiącach od odstawienia już będzie działać normalnie a tu kicha czwarty miesiąc po odstawieniu a nadal 2 cs

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 15:45

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

3cs po krążku hormonalnym

Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌

💊duphaston w drugiej fazie cyklu po monitoringu

💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki
  • Nadziejka26 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jakiś depresyjny dzień na wątku i u mnie nie lepiej...
    Śluz się już zmienił w lepki mleczny więc w piątek będzie planowo @. Jestem tego pewna. Śluz mam taki sam w każdej fazie cyklu i teraz nie jest inaczej. Nie testuję, oczekuję @.
    Wizytę mam mieć w okolicy najblizszej owu, więc zoooobaczyyymy...

👩25 👨 28
    2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
    Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
    09/11 - ⏸️
    12/11 - 787.23 🌱
    14/11 - 1226.20 🤞
    Wizyta 28/11 - ???
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Jestem zapisana na testowanie 10.11 ale teraz patrzę w swoją kartkę z wizyty i ginekolog kazała mi brać progesteron i testować dopiero 14.11 🫣

Zastrzyk na pęknięcie brałam 27.10 a 30.10 miałam już potwierdzona owulacje i ciałko żółte. Czy myślicie ze 10.11 to jednak za wcześnie ? Aktualnie zastrzyk już zszedł i testy wychodzą białe
    30.10 prawdpodobnie był 2dpo około. 14.11 to będzie 17dpo, jakbyś miała dopiero wtedy testować i odstawiać progesteron, to okres przyszedłby 18-19dpo. To według mnie za długo. Testuj 10.11 jak planowałaś, to będzie ok 13dpo. Jak będzie biało to odstaw leki. Nigdy nie kazano mi czekać tak długo z odstawieniem leków...

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    Dziewczyny dajcie mi siły bo mam już dosyć 😖 dziś mam 64 dc a na okres się nie zapowiada :/. Jak żyć przecież jak to tak długo trwa to i owulacji nie ma. fertistim nie pomaga ale dopiero od miesiąca go piję, mam już ziła ojca Sroki ale nie wiem czy zaczynać pić teraz czy czekać do pierwszego dnia cyklu. Myślałam że mój organizm po 3 miesiącach od odstawienia już będzie działać normalnie a tu kicha czwarty miesiąc po odstawieniu a nadal 2 cs

Musisz iść do lekarza

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:

Pamiętam, że miałyśmy zastrzyk bardzo podobnie i wizytę w ten sam dzień. Ja wstrzyknęłam Ovitrelle 26.10 i też 30go na wizycie miałam ciałko żółte. Moja gin powiedziała żebym w tym cyklu brała dupka dłużej - przez 11 dni do 30 dc i w ten dzień testowała - wychodzi 10.11. Moim zdaniem strasznie długo czekać do 14 dopiero. No chyba że masz cierpliwość 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 16:07

👫 29 & 29
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs - LUF
    🔹2 cs - lametta + ovitrelle
    potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
    🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
    🔹4 cs⏳

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc)
  • kicia_kocia Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    Kociara, popieram pomysł wizyty u lekarza. Miałam w przeszłości takie długie cykle i strasznie ciężko mi się z tym żyło, bo były totalnie nieprzewidywalne. Udało się je uregulować w moim przypadku przez branie progesteronu na koniec cyklu.

PCOS, starania o drugiego 👶🏼
  • Motylek93 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Nie ty pierwsza i nie ostatnia masz tą mutację. ;) Acard możesz kupić sobie w każdej chwili i zacząć brać na noc, jak się boisz. Heparyne nie wiadomo czy dostaniesz, zależy od podejścia lekarza. Jakbyś nie testowała tak szybko, tylko wtedy kiedy zalecają lekarze, to byś nawet nie wiedziała jeszcze, że załapało, więc te dwa dni nie powinny Cię zbawić, zrób na spokojnie jutro i czekaj na wyniki.
    Po pierwszej stracie czuję że mogłam zrobić więcej dla małej, ale grzecznie słuchałam się doktorka który twierdził ze wysoka homocysteina to wymysł i poronienie bylo winą genetyki (mała była zdrowa). Teraz czuję się trochę lepiej bo jestem na metylowanych witaminach, biorę metkę, acard też kupiłam, ale jednak chciałabym z kimś sensownym przedyskutować, ale mam wrażenie że ciężko trafić na dobrego specjalistę.

31 & 33
    ⛪2020r.

starania na poważnie od 2024r.
    poronienie 04/24r. - 10 tydz 👼
    cykle stymulowane lamettą
    - 10/24r - 4.11 ⏸️
    6.11: beta - 70 mIU/ml, prog - 36,6 pg/ml, e2 - 81,3 pg/ml
    8.11: beta - 189 mIU/ml, prog - 39 ng/ml, e2 - 102 pg/ml
    14.11: beta - 2200 mIU/ml, prog - 32,1 pg/ml, e2 - 174 pg/ml
    15.11: Usg 0,63 cm pęcherzyk z żółtkiem ☺️
    29.11 kolejna wizyta 🙏🙏🙏🤞

Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
    On: IO, morfologia 1%, fragmentacja DNA 16%
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Istambuł! Cudownie! To jest taki kierunek na wakacje typu zwiedzanie innej kultury plus jedzenie czyli ja to nazywam kierunkiem kulturowo-spożywczym 😀 Wypoczywaj, naciesz się słońcem i dobrym jedzonkiem 😘 Testować nie musisz, jak coś i tak trzymam kciuki!

Ja planuję nieśmiało Egipt na styczeń, ale zobaczymy jak to wyjdzie. Póki co dodaję do folderu na insta filmiki gdzie pojechać, co zwiedzić i już się nakręcam 😀 Miały być Chiny ale jednak wolę w ciepłe 😀

Hihi ja też nieśmiało myślę o Egipcie w ferie, do ciepełka i posnorkelować z córką 🤭 ale mąż coś nadaje tematy zimowo alpejskie hehe tam też by było cudownie, ale zobaczymy jak kasa pozwoli, bo jak zaszalejemy na ferie, to będzie bida na letnie wakacje 🤣

Chantelle lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 d3, insulina, glukoza
    🔜27.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Karolove Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:

Slava polecam Chiny! Chociaż faktycznie w styczniu może być tam chłodno 😉 a dlaczego klinika robi Ci taki problem z wynikami?

Slava lubi tę wiadomość

Starania od 2023
    Niepłodność idiopatyczna
    ♀️ 36l
    Hormony ok (TSH w normie ale za wysokie na starania- Euthyrox 50) regularne cykle i owulacje.
    AMH 4.51
    05.24 wykryta niedrożność lewego jajowodu
    07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
    09.24 pierwszy cykl stymulowany Clo + Duphaston + Ovitrelle = torbiel na jajniku 😕
    10.24 Belara na 1 cykl. Torbiel wchłonięta & przygotowania do IUI
    11.24 stymulacja Lamette i 1 IUI ❌️
    12.24 2 IUI 🤞🏻

♂️ 29l
    Wszystkie badania i parametry w normie 🍀
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ