W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Chantelle wrote:Cześć dziewczyny 😊
Byłam aktywna na Forum na początku zeszłego roku, ale odpuściłam starania na wiele miesięcy, bo dużo działo się w moim życiu. Trochę zatęskniłam za tym „miejscem” i mam nadzieję, że nie będziecie miały nic przeciwko mojemu dołączeniu 🤗
Trzymam kciuki za nas wszystkie!
No pewnie, zapraszamy, rozgość się i z nami zostań jak długo zechcesz🤭
Wracasz do starań? Powiedz coś więcej ❤️Chantelle lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 d3, insulina, glukoza
🔜27.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
pelasia wrote:Hej Dziewczyny,
u mnie niestety biel. Nie wytrzymałam i zrobiłam test wczoraj, czyli 12/13 dpo. Lekka nadzieja jeszcze się tli, ale chyba zostaje tylko czekać miesiączki.
Pelasia przegapiłam wcześniej Twoją wiadomość - tule mocno i trzymam kciuki żeby jutro się pojawiła ta druga kreska, daj znać jak sikniesz 🫂Ona 34l: AMH 1,27, LUF
On 34l: ok 👌
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600 -
Loraa wrote:Tak badałam
Prog 10.20
Estradiol 110
Tak wychodzi, ale według mnie miałam w 10 dc owu. Chyba ma za którą pierwsza fazę
To miałaś owu po progu widać ja Ci powiem, że w tym miesiącu też miałam przyspieszone owu w 12dc gdzie zazwyczaj dużo później. Ale ogólnie najważniejsze żeby faza lutealna miała te no 11 dni, 10 minimum. Lexia też o tym w weekend pisała. Także tutaj też masz okejOna 34l: AMH 1,27, LUF
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Chantelle wrote:Cześć dziewczyny 😊
Byłam aktywna na Forum na początku zeszłego roku, ale odpuściłam starania na wiele miesięcy, bo dużo działo się w moim życiu. Trochę zatęskniłam za tym „miejscem” i mam nadzieję, że nie będziecie miały nic przeciwko mojemu dołączeniu 🤗
Trzymam kciuki za nas wszystkie!Chantelle lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Slava wrote:To miałaś owu po progu widać ja Ci powiem, że w tym miesiącu też miałam przyspieszone owu w 12dc gdzie zazwyczaj dużo później. Ale ogólnie najważniejsze żeby faza lutealna miała te no 11 dni, 10 minimum. Lexia też o tym w weekend pisała. Także tutaj też masz okej
Ja się bardziej obawiam czynnika męskiego, mój ma już 37 lat, i lata niedbanie o siebie. Nie ma nadwagi, ale długo palił. Rzucił dopiero na wiosnę, je nieregularnie, stres, zaczął coś dbać o siebie, ale według mnie niewystarczająco. A badania dopiero chce zrobić w styczniu.Slava lubi tę wiadomość
-
Darrika wrote:Ja od kilku dni maluje sobie właśnie obraz po numerkach, gram w grę ulubiona na telefonie i siedzę na aliexpress i wyszukuje pierdół świątecznych do nakupowania 🤣
Ja w tym cyklu w ogóle nie myślę o tych objawa mch, żeby się nie nakręcać bo serio czy w ciąży czy nie to i tak plejada objawów jest taka sama, raz tak, raz śmak, byle do niedzieli 🤣
Ja dzisiaj proszę M. żeby mi z pawlacza powyciągał ozdoby, bo mam ochotę już zacząć przystrajać i też pewnie będę jak Ty potem dokupowała tego i owego, bo jakoś co roku czegoś mi brakuje 🤣🤣 mieszkanie to samo, a jakoś możliwości do rozwieszania badziewia przybywa 🤣
Kocham świąteczny kicz ❤️
Siasi, Darrika, dailydamn, 3erin, kitka_, Lena93, hakorośl lubią tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Loraa wrote:Dziękuję ❤️ Trochę się martwiłam, że mam za krótkie cykle, ale ja od zawsze takie miałam i lekarz mówił że są ok.
Ja się bardziej obawiam czynnika męskiego, mój ma już 37 lat, i lata niedbanie o siebie. Nie ma nadwagi, ale długo palił. Rzucił dopiero na wiosnę, je nieregularnie, stres, zaczął coś dbać o siebie, ale według mnie niewystarczająco. A badania dopiero chce zrobić w styczniu.
A który już macie cs? Bo to ogólnie nie ma reguły, jeden będzie palić, pić i nie będzie miał problemu na spłodzenie dziecka a jednemu mega zaszkodzi. 🤷🏻♀️
Może warto wcześniej wysłać partnera na badanie, bo to niczemu nie zaszkodzi, a wcześniej będziecie mieć pełniejszy obraz sytuacji. Ogólnie też warto wiedzieć jak np planujecie więcej dzieci, bo może się udać szybko a parametry nasienia będą kiepskie i potem dajmy za dwa lata będzie jeszcze gorzej. Także lepiej niektórych rzeczy nie odkładać w czasieOna 34l: AMH 1,27, LUF
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Slava wrote:A który już macie cs? Bo to ogólnie nie ma reguły, jeden będzie palić, pić i nie będzie miał problemu na spłodzenie dziecka a jednemu mega zaszkodzi. 🤷🏻♀️
Może warto wcześniej wysłać partnera na badanie, bo to niczemu nie zaszkodzi, a wcześniej będziecie mieć pełniejszy obraz sytuacji. Ogólnie też warto wiedzieć jak np planujecie więcej dzieci, bo może się udać szybko a parametry nasienia będą kiepskie i potem dajmy za dwa lata będzie jeszcze gorzej. Także lepiej niektórych rzeczy nie odkładać w czasie
-
Slava wrote:Ja dzisiaj proszę M. żeby mi z pawlacza powyciągał ozdoby, bo mam ochotę już zacząć przystrajać i też pewnie będę jak Ty potem dokupowała tego i owego, bo jakoś co roku czegoś mi brakuje 🤣🤣 mieszkanie to samo, a jakoś możliwości do rozwieszania badziewia przybywa 🤣
Kocham świąteczny kicz ❤️
Haha ja w tym roku też jakoś tak pierwszy raz od lat czuje tę magię już tak szybko, chce na ogród reniferki świecące małe, do domu więcej ozdób, nowe bieżniki, może w końcu jakieś poduchy na narożnik 🤭 dosłownie nucę w głowie już all i want for christmas 🤣🤣🤣 żeby tylko jeszcze pięknie śniegu napadało to już w ogóle będę szczęśliwa i mniej będę smutac za nieudane cykleSlava, kitka_, Kinia92, hakorośl lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 d3, insulina, glukoza
🔜27.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Darrika wrote:No pewnie, zapraszamy, rozgość się i z nami zostań jak długo zechcesz🤭
Wracasz do starań? Powiedz coś więcej ❤️
Tak, wracam do gry!
Mam 6-letnią córkę i już nawet ona męczy nas o rodzeństwo 🥹 Ja marzę o trójce, ale nie wiem czy się wyrobię 🙈 Kilka dni temu stuknęło 35 lat.
Dziś 25 dc, 11 dp. W piątek powinna zawitać 🐒
@siesiepy, no hej 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 19:13
Darrika, almost.there, hakorośl lubią tę wiadomość
✨ 2 cs
Długa przerwa w staraniach…
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
Hej dla kolejnych powracających
Chantelle lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Jestem po wizycie u gina. Uczucia mam mieszanie. Teraz czuje się trochę olana, ale może to też to , że nie usłyszałam tego co chciałam dokładnie Generalnie to tak, powiedział tyle o owulacji obecnej, że widać , że coś się będzie dziać.. no to samo ja czuje ( więcej śluzu) nie mówił nic o pęcherzyku dominującym czy coś. Jeśli chodzi o mój ból owulacyjny to no część kobiet tak ma, ale ciężko kreślić i powiedzieć, że występuje u mnie przed / w trakcie / po owulacji. Z badania wynika ze moje endometrium ma obecnie 8,12 mm jestem obecnie w 12dc ( internet powiedział ze ok ). Na kartce z usg mam jeden pomiar , nie widziałam go u niego i nie mam pojęcia co oznacza. Natomiast powiedział, że na obu jajnikach coś widać, że może to być endo ale nie musi , i muszę sie obserwować. Jak do 3 mce nie uda się zajść w ciążę, to dał mi badania ( te które są tu na grupie podane, hormonalne) i mam się zgłosić z wynikami. Będziemy szukać. Coś wspomniał ze jak wyniki będą ok to trzeba będzie sprawdzić drożność jajowodów ( już sie boję).
Jeśli chodzi o te plamienia, to powiedział, że mogą mieć różną przyczynę i w obecnym momencie mi nie powie skąd one są ( podobno mogą mieć nawet przyczynę w cc 3 lata temu). Cykle mam regularne, to , że okres jest wcześniej to normalne, to stres , hormony choroby. Ale są one ok. więc wiem , że nic nie wiem w sumie po tej wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 13:54
Ona_39, Ilka96 lubią tę wiadomość
2 cs 🤞
21.11 Beta 6,01 mIU/ml prog 4,59 ng/ml
23.11 Beta 14,77 mIU/ml prog 4,99 ng/ml
25.11 Beta 39,94 mIU/ml prog 7,79 ng/ml 🙌
Wizyta 10.12 🤞
Pregna start
Wit D 2 000 j
Pregna DHA
Magnez -
Muszę się pożalić 😢 wczoraj zrobiłam tą betę proga i estrogen, plan miałam że zrobię przyrost bety w środę i na gwałt poszukam dobrego specjalisty który ustawi mi leki ( boję się o niski estriadol, progesteron oraz mam te mutacje na trombofilię, nigdy nie brałam acardu i clexanu i chciałam się dowiedziec co mam brać). Czekam i czekam i dopiero dzisiaj o 10 telefon, że wyszedł skrzep. Pracuję do 19 i nie mam jak zrobić badań przez co dopiero jutro beta i w piatek przyrost 😢31 & 33
⛪2020r.
starania na poważnie od 2024r.
poronienie 04/24r. - 10 tydz 👼
cykle stymulowane lamettą
- 10/24r - 4.11 ⏸️
6.11: beta - 70 mIU/ml, prog - 36,6 pg/ml, e2 - 81,3 pg/ml
8.11: beta - 189 mIU/ml, prog - 39 ng/ml, e2 - 102 pg/ml
14.11: beta - 2200 mIU/ml, prog - 32,1 pg/ml, e2 - 174 pg/ml
15.11: Usg 0,63 cm pęcherzyk z żółtkiem ☺️
29.11 kolejna wizyta 🙏🙏🙏🤞
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
On: IO, morfologia 1%, fragmentacja DNA 16% -
Motylek93 wrote:Muszę się pożalić 😢 wczoraj zrobiłam tą betę proga i estrogen, plan miałam że zrobię przyrost bety w środę i na gwałt poszukam dobrego specjalisty który ustawi mi leki ( boję się o niski estriadol, progesteron oraz mam te mutacje na trombofilię, nigdy nie brałam acardu i clexanu i chciałam się dowiedziec co mam brać). Czekam i czekam i dopiero dzisiaj o 10 telefon, że wyszedł skrzep. Pracuję do 19 i nie mam jak zrobić badań przez co dopiero jutro beta i w piatek przyrost 😢🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Dziewczyny my już jesteśmy po wizycie kwalifikacyjnej do IUI, dziś o 20:00 mam wziąć ovitrelle a jutro o 17:00 zaplanowane 1 IUI. Nie wiem czy coś z tego będzie bo mam 2 pęcherzyki jeden 25mm a drugi 21mm i czy nie będzie za późno. W każdym razie myślimy jeszcze z mężem czy nie przedzwonić do kliniki I spróbować przełożyć na wcześniej na rano.
Jestem trochę zła bo naturalnie też nie możemy się starać zaraz przed IUI 🫣
Ale nic, zobaczymy, jutro się wszystko okaże.
Przy okazji dziś mi też przyszły suple, o których przeczytałam na 1 stronie i będę dodatkowo je stosować- nie byłam świadoma wszystkich i będę je dodatkowo i stopniowo włączać do diety i starań 🙌🏻Slava, Darrika, Chantelle, grazka0022, kitka_, Siasi, Kinia92, Ilka96 lubią tę wiadomość
Starania od 2023
Niepłodność idiopatyczna
♀️ 36l
Hormony ok (TSH w normie ale za wysokie na starania- Euthyrox 50) regularne cykle i owulacje.
AMH 4.51
05.24 wykryta niedrożność lewego jajowodu
07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
09.24 pierwszy cykl stymulowany Clo + Duphaston + Ovitrelle = torbiel na jajniku 😕
10.24 Belara na 1 cykl. Torbiel wchłonięta & przygotowania do IUI
11.24 stymulacja Lamette i 1 IUI ❌️
12.24 2 IUI 🤞🏻
♂️ 29l
Wszystkie badania i parametry w normie 🍀 -
Motylek93 wrote:Muszę się pożalić 😢 wczoraj zrobiłam tą betę proga i estrogen, plan miałam że zrobię przyrost bety w środę i na gwałt poszukam dobrego specjalisty który ustawi mi leki ( boję się o niski estriadol, progesteron oraz mam te mutacje na trombofilię, nigdy nie brałam acardu i clexanu i chciałam się dowiedziec co mam brać). Czekam i czekam i dopiero dzisiaj o 10 telefon, że wyszedł skrzep. Pracuję do 19 i nie mam jak zrobić badań przez co dopiero jutro beta i w piatek przyrost 😢♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
@pelasia, @Loraa przykro mi, przytulam 🫂
@Annsze a jak u Ciebie wyglądają wyniki cytologii? ja miałam kiedyś nawracające infekcje intymne i okazało się, że to przez wirusy hpv. W końcu musiałam mieć zabieg konizacjii po tym już nie mam infekcji, nigdy.
@Siasi dobra rada, postaram się wdrożyć i być zawsze zajęta w drugiej fazie
@Darrika, @Slava fajny pomysł z ozdobami swiątecznymi. Ja choinke zamawiałam we wrześniu, bo jakaś promka była, ale w sumie to nie mam w ogóle dekoracji. Trzeba to zmienić
@Loraa pogoń tego swojego do badań, mój też zwlekał i wyszło słabo, mimo, że młodszy ode mnie, nie pali i raczej się nie stresuje. Jak chłop zobaczy czarno na białym, że żołnierzyki do poprawy to się weźmie za siebie. Faceci to zadaniowcy i mój nigdy w życiu supli by nie brał. Teraz grzecznie bierze dwa razy dziennie, nawet ani razu nie musiałam przypominać.
Darrika, Slava, Loraa, pelasia lubią tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 31l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔
07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
11.24 wymazy ❔🤞
12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞
09.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ❌, ruchliwość ❌)
11.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ✅, ruchliwość🔻😔) -
Proszę Was dziewczyny o wirtualne dodanie sił i spokoju, bo nie mogę się doprosić o moje wyniki z krwi z dwóch ostatnich cykli, klinika robi jakieś uniki, że przygotowanie takiej dokumentacji długo trwa i to nie jest takie proste. Wiedzą, że jadę w pt do PL na badania i chcę mieć te wyniki, a robią pod górkę...
Prosiłam w zeszłym tygodniu, wczoraj dzwoniłam, potem napisałam maila, teraz zadzwoniłam i opierdziel zgarnęłam...3erin, Karolove, cysterka95, Darrika, Ilka96 lubią tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
kitka_ wrote:@pelasia, @Loraa przykro mi, przytulam 🫂
@Annsze a jak u Ciebie wyglądają wyniki cytologii? ja miałam kiedyś nawracające infekcje intymne i okazało się, że to przez wirusy hpv. W końcu musiałam mieć zabieg konizacjii po tym już nie mam infekcji, nigdy.
@Siasi dobra rada, postaram się wdrożyć i być zawsze zajęta w drugiej fazie
@Darrika, @Slava fajny pomysł z ozdobami swiątecznymi. Ja choinke zamawiałam we wrześniu, bo jakaś promka była, ale w sumie to nie mam w ogóle dekoracji. Trzeba to zmienić
@Loraa pogoń tego swojego do badań, mój też zwlekał i wyszło słabo, mimo, że młodszy ode mnie, nie pali i raczej się nie stresuje. Jak chłop zobaczy czarno na białym, że żołnierzyki do poprawy to się weźmie za siebie. Faceci to zadaniowcy i mój nigdy w życiu supli by nie brał. Teraz grzecznie bierze dwa razy dziennie, nawet ani razu nie musiałam przypominać.