Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
Odpowiedz

W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantelle wrote:
    Cześć dziewczyny 😊
    Byłam aktywna na Forum na początku zeszłego roku, ale odpuściłam starania na wiele miesięcy, bo dużo działo się w moim życiu. Trochę zatęskniłam za tym „miejscem” i mam nadzieję, że nie będziecie miały nic przeciwko mojemu dołączeniu 🤗

Trzymam kciuki za nas wszystkie!

No pewnie, zapraszamy, rozgość się i z nami zostań jak długo zechcesz🤭

Wracasz do starań? Powiedz coś więcej ❤️

Chantelle lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 d3, insulina, glukoza
    🔜27.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Slava Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelasia wrote:
    Hej Dziewczyny,

u mnie niestety biel. Nie wytrzymałam i zrobiłam test wczoraj, czyli 12/13 dpo. Lekka nadzieja jeszcze się tli, ale chyba zostaje tylko czekać miesiączki.

Pelasia przegapiłam wcześniej Twoją wiadomość - tule mocno i trzymam kciuki żeby jutro się pojawiła ta druga kreska, daj znać jak sikniesz :) 🫂

Ona 34l: AMH 1,27, LUF
    On 34l: ok 👌
    Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
    Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
    Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
    Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
    Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny progesteron 8,6 tak około 9-10 dni po owulacji (nie dałam rady zrobić wcześniej) cykle 26-27 dniowe, czy jest ok?

• Slava Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Tak badałam
    Prog 10.20
    Estradiol 110

Tak wychodzi, ale według mnie miałam w 10 dc owu. Chyba ma za którą pierwsza fazę

To miałaś owu po progu widać :) ja Ci powiem, że w tym miesiącu też miałam przyspieszone owu w 12dc gdzie zazwyczaj dużo później. Ale ogólnie najważniejsze żeby faza lutealna miała te no 11 dni, 10 minimum. Lexia też o tym w weekend pisała. Także tutaj też masz okej :)

Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantelle wrote:
    Cześć dziewczyny 😊
    Byłam aktywna na Forum na początku zeszłego roku, ale odpuściłam starania na wiele miesięcy, bo dużo działo się w moim życiu. Trochę zatęskniłam za tym „miejscem” i mam nadzieję, że nie będziecie miały nic przeciwko mojemu dołączeniu 🤗

Trzymam kciuki za nas wszystkie!
    Cześć znajoma twarzyczko 🙈

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Loraa Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    To miałaś owu po progu widać :) ja Ci powiem, że w tym miesiącu też miałam przyspieszone owu w 12dc gdzie zazwyczaj dużo później. Ale ogólnie najważniejsze żeby faza lutealna miała te no 11 dni, 10 minimum. Lexia też o tym w weekend pisała. Także tutaj też masz okej :)
    Dziękuję ❤️ Trochę się martwiłam, że mam za krótkie cykle, ale ja od zawsze takie miałam i lekarz mówił że są ok.

Ja się bardziej obawiam czynnika męskiego, mój ma już 37 lat, i lata niedbanie o siebie. Nie ma nadwagi, ale długo palił. Rzucił dopiero na wiosnę, je nieregularnie, stres, zaczął coś dbać o siebie, ale według mnie niewystarczająco. A badania dopiero chce zrobić w styczniu.

Slava lubi tę wiadomość

• Slava Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja od kilku dni maluje sobie właśnie obraz po numerkach, gram w grę ulubiona na telefonie i siedzę na aliexpress i wyszukuje pierdół świątecznych do nakupowania 🤣

Ja w tym cyklu w ogóle nie myślę o tych objawa mch, żeby się nie nakręcać bo serio czy w ciąży czy nie to i tak plejada objawów jest taka sama, raz tak, raz śmak, byle do niedzieli 🤣

Ja dzisiaj proszę M. żeby mi z pawlacza powyciągał ozdoby, bo mam ochotę już zacząć przystrajać i też pewnie będę jak Ty potem dokupowała tego i owego, bo jakoś co roku czegoś mi brakuje 🤣🤣 mieszkanie to samo, a jakoś możliwości do rozwieszania badziewia przybywa 🤣

Kocham świąteczny kicz ❤️

Siasi, Darrika, dailydamn, 3erin, kitka_, Lena93, hakorośl lubią tę wiadomość

Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
  • Slava Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Dziękuję ❤️ Trochę się martwiłam, że mam za krótkie cykle, ale ja od zawsze takie miałam i lekarz mówił że są ok.

Ja się bardziej obawiam czynnika męskiego, mój ma już 37 lat, i lata niedbanie o siebie. Nie ma nadwagi, ale długo palił. Rzucił dopiero na wiosnę, je nieregularnie, stres, zaczął coś dbać o siebie, ale według mnie niewystarczająco. A badania dopiero chce zrobić w styczniu.

A który już macie cs? Bo to ogólnie nie ma reguły, jeden będzie palić, pić i nie będzie miał problemu na spłodzenie dziecka a jednemu mega zaszkodzi. 🤷🏻‍♀️
    Może warto wcześniej wysłać partnera na badanie, bo to niczemu nie zaszkodzi, a wcześniej będziecie mieć pełniejszy obraz sytuacji. Ogólnie też warto wiedzieć jak np planujecie więcej dzieci, bo może się udać szybko a parametry nasienia będą kiepskie i potem dajmy za dwa lata będzie jeszcze gorzej. Także lepiej niektórych rzeczy nie odkładać w czasie :)

Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
  • Loraa Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    A który już macie cs? Bo to ogólnie nie ma reguły, jeden będzie palić, pić i nie będzie miał problemu na spłodzenie dziecka a jednemu mega zaszkodzi. 🤷🏻‍♀️
    Może warto wcześniej wysłać partnera na badanie, bo to niczemu nie zaszkodzi, a wcześniej będziecie mieć pełniejszy obraz sytuacji. Ogólnie też warto wiedzieć jak np planujecie więcej dzieci, bo może się udać szybko a parametry nasienia będą kiepskie i potem dajmy za dwa lata będzie jeszcze gorzej. Także lepiej niektórych rzeczy nie odkładać w czasie :)
    Będzie dopiero 3, wiem że to jeszcze mało. Ale właśnie, planujemy mieć kiedyś więcej i też o tym myślę, że teraz się uda, to potem może być gorzej.

• Darrika Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Ja dzisiaj proszę M. żeby mi z pawlacza powyciągał ozdoby, bo mam ochotę już zacząć przystrajać i też pewnie będę jak Ty potem dokupowała tego i owego, bo jakoś co roku czegoś mi brakuje 🤣🤣 mieszkanie to samo, a jakoś możliwości do rozwieszania badziewia przybywa 🤣

Kocham świąteczny kicz ❤️

Haha ja w tym roku też jakoś tak pierwszy raz od lat czuje tę magię już tak szybko, chce na ogród reniferki świecące małe, do domu więcej ozdób, nowe bieżniki, może w końcu jakieś poduchy na narożnik 🤭 dosłownie nucę w głowie już all i want for christmas 🤣🤣🤣 żeby tylko jeszcze pięknie śniegu napadało to już w ogóle będę szczęśliwa i mniej będę smutac za nieudane cykle

Slava, kitka_, Kinia92, hakorośl lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 d3, insulina, glukoza
    🔜27.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Chantelle Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    No pewnie, zapraszamy, rozgość się i z nami zostań jak długo zechcesz🤭

Wracasz do starań? Powiedz coś więcej ❤️

Tak, wracam do gry!
    Mam 6-letnią córkę i już nawet ona męczy nas o rodzeństwo 🥹 Ja marzę o trójce, ale nie wiem czy się wyrobię 🙈 Kilka dni temu stuknęło 35 lat.
    Dziś 25 dc, 11 dp. W piątek powinna zawitać 🐒

@siesiepy, no hej 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 19:13

Darrika, almost.there, hakorośl lubią tę wiadomość

✨ 2 cs

Długa przerwa w staraniach…

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dla kolejnych powracających :)

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • onalola Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u gina. Uczucia mam mieszanie. Teraz czuje się trochę olana, ale może to też to , że nie usłyszałam tego co chciałam dokładnie :D Generalnie to tak, powiedział tyle o owulacji obecnej, że widać , że coś się będzie dziać.. no to samo ja czuje ( więcej śluzu) nie mówił nic o pęcherzyku dominującym czy coś. Jeśli chodzi o mój ból owulacyjny to no część kobiet tak ma, ale ciężko kreślić i powiedzieć, że występuje u mnie przed / w trakcie / po owulacji. Z badania wynika ze moje endometrium ma obecnie 8,12 mm jestem obecnie w 12dc ( internet powiedział ze ok ). Na kartce z usg mam jeden pomiar , nie widziałam go u niego i nie mam pojęcia co oznacza. Natomiast powiedział, że na obu jajnikach coś widać, że może to być endo ale nie musi , i muszę sie obserwować. Jak do 3 mce nie uda się zajść w ciążę, to dał mi badania ( te które są tu na grupie podane, hormonalne) i mam się zgłosić z wynikami. Będziemy szukać. Coś wspomniał ze jak wyniki będą ok to trzeba będzie sprawdzić drożność jajowodów ( już sie boję).
    Jeśli chodzi o te plamienia, to powiedział, że mogą mieć różną przyczynę i w obecnym momencie mi nie powie skąd one są ( podobno mogą mieć nawet przyczynę w cc 3 lata temu). Cykle mam regularne, to , że okres jest wcześniej to normalne, to stres , hormony choroby. Ale są one ok. więc wiem , że nic nie wiem w sumie po tej wizycie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 13:54

Ona_39, Ilka96 lubią tę wiadomość

2 cs 🤞
    21.11 Beta 6,01 mIU/ml prog 4,59 ng/ml
    23.11 Beta 14,77 mIU/ml prog 4,99 ng/ml
    25.11 Beta 39,94 mIU/ml prog 7,79 ng/ml 🙌

Wizyta 10.12 🤞
    Pregna start
    Wit D 2 000 j
    Pregna DHA
    Magnez
  • Motylek93 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pożalić 😢 wczoraj zrobiłam tą betę proga i estrogen, plan miałam że zrobię przyrost bety w środę i na gwałt poszukam dobrego specjalisty który ustawi mi leki ( boję się o niski estriadol, progesteron oraz mam te mutacje na trombofilię, nigdy nie brałam acardu i clexanu i chciałam się dowiedziec co mam brać). Czekam i czekam i dopiero dzisiaj o 10 telefon, że wyszedł skrzep. Pracuję do 19 i nie mam jak zrobić badań przez co dopiero jutro beta i w piatek przyrost 😢

31 & 33
    ⛪2020r.

starania na poważnie od 2024r.
    poronienie 04/24r. - 10 tydz 👼
    cykle stymulowane lamettą
    - 10/24r - 4.11 ⏸️
    6.11: beta - 70 mIU/ml, prog - 36,6 pg/ml, e2 - 81,3 pg/ml
    8.11: beta - 189 mIU/ml, prog - 39 ng/ml, e2 - 102 pg/ml
    14.11: beta - 2200 mIU/ml, prog - 32,1 pg/ml, e2 - 174 pg/ml
    15.11: Usg 0,63 cm pęcherzyk z żółtkiem ☺️
    29.11 kolejna wizyta 🙏🙏🙏🤞

Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
    On: IO, morfologia 1%, fragmentacja DNA 16%
  • aszin Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek93 wrote:
    Muszę się pożalić 😢 wczoraj zrobiłam tą betę proga i estrogen, plan miałam że zrobię przyrost bety w środę i na gwałt poszukam dobrego specjalisty który ustawi mi leki ( boję się o niski estriadol, progesteron oraz mam te mutacje na trombofilię, nigdy nie brałam acardu i clexanu i chciałam się dowiedziec co mam brać). Czekam i czekam i dopiero dzisiaj o 10 telefon, że wyszedł skrzep. Pracuję do 19 i nie mam jak zrobić badań przez co dopiero jutro beta i w piatek przyrost 😢
    A miałaś już wcześniej konsultacje z lekarzem? Wiesz, że przepisze Ci heparynę? Bo z Twoimi mutacjami nie wszyscy chcą to zlecać.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • Karolove Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my już jesteśmy po wizycie kwalifikacyjnej do IUI, dziś o 20:00 mam wziąć ovitrelle a jutro o 17:00 zaplanowane 1 IUI. Nie wiem czy coś z tego będzie bo mam 2 pęcherzyki jeden 25mm a drugi 21mm i czy nie będzie za późno. W każdym razie myślimy jeszcze z mężem czy nie przedzwonić do kliniki I spróbować przełożyć na wcześniej na rano.
    Jestem trochę zła bo naturalnie też nie możemy się starać zaraz przed IUI 🫣
    Ale nic, zobaczymy, jutro się wszystko okaże.
    Przy okazji dziś mi też przyszły suple, o których przeczytałam na 1 stronie i będę dodatkowo je stosować- nie byłam świadoma wszystkich i będę je dodatkowo i stopniowo włączać do diety i starań 🙌🏻

Slava, Darrika, Chantelle, grazka0022, kitka_, Siasi, Kinia92, Ilka96 lubią tę wiadomość

Starania od 2023
    Niepłodność idiopatyczna
    ♀️ 36l
    Hormony ok (TSH w normie ale za wysokie na starania- Euthyrox 50) regularne cykle i owulacje.
    AMH 4.51
    05.24 wykryta niedrożność lewego jajowodu
    07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
    09.24 pierwszy cykl stymulowany Clo + Duphaston + Ovitrelle = torbiel na jajniku 😕
    10.24 Belara na 1 cykl. Torbiel wchłonięta & przygotowania do IUI
    11.24 stymulacja Lamette i 1 IUI ❌️
    12.24 2 IUI 🤞🏻

♂️ 29l
    Wszystkie badania i parametry w normie 🍀
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek93 wrote:
    Nie ty pierwsza i nie ostatnia masz tą mutację. ;) Acard możesz kupić sobie w każdej chwili i zacząć brać na noc, jak się boisz. Heparyne nie wiadomo czy dostaniesz, zależy od podejścia lekarza. Jakbyś nie testowała tak szybko, tylko wtedy kiedy zalecają lekarze, to byś nawet nie wiedziała jeszcze, że załapało, więc te dwa dni nie powinny Cię zbawić, zrób na spokojnie jutro i czekaj na wyniki.

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • kitka_ Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @pelasia, @Loraa przykro mi, przytulam 🫂

@Annsze a jak u Ciebie wyglądają wyniki cytologii? ja miałam kiedyś nawracające infekcje intymne i okazało się, że to przez wirusy hpv. W końcu musiałam mieć zabieg konizacjii po tym już nie mam infekcji, nigdy.

@Siasi dobra rada, postaram się wdrożyć i być zawsze zajęta w drugiej fazie

@Darrika, @Slava fajny pomysł z ozdobami swiątecznymi. Ja choinke zamawiałam we wrześniu, bo jakaś promka była, ale w sumie to nie mam w ogóle dekoracji. Trzeba to zmienić ;)

@Loraa pogoń tego swojego do badań, mój też zwlekał i wyszło słabo, mimo, że młodszy ode mnie, nie pali i raczej się nie stresuje. Jak chłop zobaczy czarno na białym, że żołnierzyki do poprawy to się weźmie za siebie. Faceci to zadaniowcy i mój nigdy w życiu supli by nie brał. Teraz grzecznie bierze dwa razy dziennie, nawet ani razu nie musiałam przypominać.

Darrika, Slava, Loraa, pelasia lubią tę wiadomość

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 31l.👨

03.2024 poronienie 9tc 💔

07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
    10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
    11.24 wymazy ❔🤞
    12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞

09.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ❌, ruchliwość ❌)
    11.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ✅, ruchliwość🔻😔)
  • Slava Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę Was dziewczyny o wirtualne dodanie sił i spokoju, bo nie mogę się doprosić o moje wyniki z krwi z dwóch ostatnich cykli, klinika robi jakieś uniki, że przygotowanie takiej dokumentacji długo trwa i to nie jest takie proste. Wiedzą, że jadę w pt do PL na badania i chcę mieć te wyniki, a robią pod górkę...
    Prosiłam w zeszłym tygodniu, wczoraj dzwoniłam, potem napisałam maila, teraz zadzwoniłam i opierdziel zgarnęłam...

3erin, Karolove, cysterka95, Darrika, Ilka96 lubią tę wiadomość

Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
  • Loraa Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitka_ wrote:
    @pelasia, @Loraa przykro mi, przytulam 🫂

@Annsze a jak u Ciebie wyglądają wyniki cytologii? ja miałam kiedyś nawracające infekcje intymne i okazało się, że to przez wirusy hpv. W końcu musiałam mieć zabieg konizacjii po tym już nie mam infekcji, nigdy.

@Siasi dobra rada, postaram się wdrożyć i być zawsze zajęta w drugiej fazie

@Darrika, @Slava fajny pomysł z ozdobami swiątecznymi. Ja choinke zamawiałam we wrześniu, bo jakaś promka była, ale w sumie to nie mam w ogóle dekoracji. Trzeba to zmienić ;)

@Loraa pogoń tego swojego do badań, mój też zwlekał i wyszło słabo, mimo, że młodszy ode mnie, nie pali i raczej się nie stresuje. Jak chłop zobaczy czarno na białym, że żołnierzyki do poprawy to się weźmie za siebie. Faceci to zadaniowcy i mój nigdy w życiu supli by nie brał. Teraz grzecznie bierze dwa razy dziennie, nawet ani razu nie musiałam przypominać.
    Dziękuję ❤️ Jakie suple bierze Twój?

‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ