W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry! Widzę, że mamy dziś dużo testujących. Powodzenia 🤞🏼 Mam nadzieję, że zobaczę tu dziś dwie kreseczki.
Ja powoli biorę się do życia. Plan na dziś: przetrwać i nie myśleć. Miłego dnia!Siasi, Lusia90, Kinia92, hakorośl, Katarena, DreamBee, Darrika, Nadziejka26, Chochlik12, Nayeli, Pacynka, Ilka96, Rudka, AgaKa800, Mimi🌸, NinaB, AnitaK lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
11.2024 przerwa na reagenerację 😴 -
Dzień dobry 😘
Widzę, że dziś konkretna armia testujących! Trzymam kciuki za Wiruski 🍀 Dajcie znam dziewczyny jak poszło 🍀
Belia miłego dzionka, pamiętaj co mówił lekarz. Beta spadnie i zaczynacie nowe starania i nowy początek! Trzymaj sięBelia, Darrika lubią tę wiadomość
🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Hej Dziewczyny,
u mnie niestety biel. Nie wytrzymałam i zrobiłam test wczoraj, czyli 12/13 dpo. Lekka nadzieja jeszcze się tli, ale chyba zostaje tylko czekać miesiączki.30 lat
5 cs
adenomioza i endometrioza
podwyższone androgeny
TSH 4,3 / Euthyrox 0,25 / TSH 2,09 -
pelasia wrote:Hej Dziewczyny,
u mnie niestety biel. Nie wytrzymałam i zrobiłam test wczoraj, czyli 12/13 dpo. Lekka nadzieja jeszcze się tli, ale chyba zostaje tylko czekać miesiączki.
Przytulam 🫂
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, które dzisiaj testują 🤞pelasia lubi tę wiadomość
-
Hej ! U mnie dziś 9 dpo, ale mam wrażenie że zaczyna mi się jakaś infekcja intymna. Generalnie często je miewam w drugiej połowie cyklu, przed @ wlaśnie. Przeleczona też już wcześniej byłam. Ehh, mam wrażenie że nici z dwóch kresek..
almost.there lubi tę wiadomość
Lena- 10.2020❤️
Starania o rodzeństwo- od 02.2024
VR2- hetero
MTHFR--hetero
PAI-homo
LH:FSH: 0.98 -
Dzień dobry we wtorek, trzymam kciuki za Was wszystkie 🤞🏼 te co widzą biel dziś przytulam też 🫂
Ja dziś zrobiłam proga pierwszy raz i czekam na wynik 🙈
Co do koleżanek to te najbliższe wiedzą, ale jak mam być szczera to więcej wsparcia dostalam od tych co nie mają dzieci jeszcze lub wcale ich nie planują niż od tych, które je mają i już też przestałam o tym z nimi rozmawiać, wie też moja mama, ale nie wyobrażam sobie udawać przed nią że się nie staramy jeszcze, albo jej nie powiedzieć gdybym poroniła itpSiasi, pelasia, Darrika, karczoch321 lubią tę wiadomość
-
Annsze wrote:Hej ! U mnie dziś 9 dpo, ale mam wrażenie że zaczyna mi się jakaś infekcja intymna. Generalnie często je miewam w drugiej połowie cyklu, przed @ wlaśnie. Przeleczona też już wcześniej byłam. Ehh, mam wrażenie że nici z dwóch kresek..
A Twój facet był przeleczony? Próbowałaś coś zmienić w kosmetykach albo profilaktycznie w tych dniach używać żelu specjalnego albo tabsow dopochwowych? -
almost.there wrote:A Twój facet był przeleczony? Próbowałaś coś zmienić w kosmetykach albo profilaktycznie w tych dniach używać żelu specjalnego albo tabsow dopochwowych?
Był przeleczony, często stosowałam lactovaginal globulki, wystarczy że jeden cykl nie postosujemy to już pozamiatane i wszystko nawraca. Robiłam sobie też kurację trivaginem doustnie.Lena- 10.2020❤️
Starania o rodzeństwo- od 02.2024
VR2- hetero
MTHFR--hetero
PAI-homo
LH:FSH: 0.98 -
Hej, dołączam się i również trzymam kciuki 🤞🏼
Ja miałam dziś fatalna noc, nie mogłam spać pobolewal mnie brzuch, później plecy 🫣
Kłucie w jajniku minęło za to piersi zrobiły mi się nabrzmiałe, już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć 🫠Styśka1998, Darrika lubią tę wiadomość
-
Patrycja_Pati wrote:Hej, dołączam się i również trzymam kciuki 🤞🏼
Ja miałam dziś fatalna noc, nie mogłam spać pobolewal mnie brzuch, później plecy 🫣
Kłucie w jajniku minęło za to piersi zrobiły mi się nabrzmiałe, już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć 🫠Styśka1998 lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie nie, najbardziej dziwi mnie ta zgaga która miałam, przemyślałam trochę i podchodzę do tego na chłodno bo znow się napale a nic z tego nie będzie 😶 W pierwszej ciąży było łatwiej bo nie miałam porównania, pamiętam tylko tyle że mega bolały mnie piersi i bolał brzuch jak na 🐒ale nie dostałam go, zrobiłam test i ⏸️
Nadziejka26 lubi tę wiadomość
-
Loraa wrote:Ja tak mam odkąd się staramy
Dokładnie ja mam tak samo 🤭 Ja zapisałam się na testowanie i to jest 5 dni po planowanym okresie bo ostatnimi czasy spóźniał mi się okres o 4 dni...Pobolewa mnie dół brzucha więc czuję, że okres nadchodzi...No nic, zobaczymy jak będzie ☺️ -
@Hakorośl jak tam u Ciebie sytuacja kochana ? Testowałaś dzisiaj rano ?
@Izabela i SupiOli też czekamy na wieści!🤞33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 d3, insulina, glukoza
🔜27.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Również trzymam mocno kciuki za wszystkie testujące 🤞🏻
Ja mam dziś straszny zjazd, czuję objawy typowo PMSowe piersi bolą jak zawsze, zaczynam czuć skurcze, nic mi się nie chce, temperatura w tym cyklu coś szaleje, no ogólnie nastrój mocno średni 🙄
Czekam na dobre wieści u was, niech się tu zazieleni👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs - LUF
🔹2 cs - lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs⏳
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
Patrycja_Pati wrote:Ja właśnie nie, najbardziej dziwi mnie ta zgaga która miałam, przemyślałam trochę i podchodzę do tego na chłodno bo znow się napale a nic z tego nie będzie 😶 W pierwszej ciąży było łatwiej bo nie miałam porównania, pamiętam tylko tyle że mega bolały mnie piersi i bolał brzuch jak na 🐒ale nie dostałam go, zrobiłam test i ⏸️
Oooo dokładnie tak samo miałam...🤭
Zawsze powtarzam z moim gin, że wpadki są najlepsze 😅
Wtedy mi jakoś umknęło, że okres mi się spóźnia, a brzuch mnie tak bolał, że hej.
Poszłam do Rossmanna, nakupilam podpasek, bo stwierdziłam że idzie okres stulecia 😅
Kilka dni później poszłam po test ciążowy, bo jednak nie przyszedł 🤣
I takim sposobem, dowiedziałam się o ciąży w 6 tc.Slava, Siasi, Jabłkowesny lubią tę wiadomość
👩25 👨 28
2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
Wizyta 28/11 - ??? -
Loraa wrote:Powodzenia dla wszystkich testujących dziś. Trzymam mocno kciuki 🤞
Ja w nocy dostałam 🩸 2 dni wcześniej, po 23 dc, ale niby 2 tyg po owulacji, uleciała resztka nadzieji która się jeszcze tliła. Chyba mam coś z tym progiem, jest za niski.
Tulę mocno 🫂 a badałaś proga 7dpo? I jak masz 2tyg po owu a 23dc to owu miałaś już w 9dc?
Ona 34l: AMH 1,27, LUF
On 34l: ok 👌
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600 -
cysterka95 wrote:Również trzymam mocno kciuki za wszystkie testujące 🤞🏻
Ja mam dziś straszny zjazd, czuję objawy typowo PMSowe piersi bolą jak zawsze, zaczynam czuć skurcze, nic mi się nie chce, temperatura w tym cyklu coś szaleje, no ogólnie nastrój mocno średni 🙄
Czekam na dobre wieści u was, niech się tu zazieleni12 cs 👶
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
Badania na pasożyty - czysto ✅
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024, dwa zarodki z ❤️❤️ 124ud/min🥺🤞
13.12.2024 wizyta 🤞
Duphaston 2x1, acard 75
-
Mnie tez już kręci na okres, temperatura od paru dni spada.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Nadziejka26 wrote:Oooo dokładnie tak samo miałam...🤭
Zawsze powtarzam z moim gin, że wpadki są najlepsze 😅
Wtedy mi jakoś umknęło, że okres mi się spóźnia, a brzuch mnie tak bolał, że hej.
Poszłam do Rossmanna, nakupilam podpasek, bo stwierdziłam że idzie okres stulecia 😅
Kilka dni później poszłam po test ciążowy, bo jednak nie przyszedł 🤣
I takim sposobem, dowiedziałam się o ciąży w 6 tc.
Udało nam się za 3 cyklem, miałam w tedy strasznie nieregularne cykle i co wyliczał datę @to się testowałam w pracy w toalecie i za każdym razem rozczarowanie ale jakoś to po mnie spływało, tym razem nie wiem czemu czuje parcie a rozczarowanie długo nie mija