W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
onalola wrote:Znam pary co mieli same złote strzały 😅 wtedy było na spokojnie. Bez liczenia , testów.
Czyli zupełne przeciwieństwo do teraz. jestem też osoba która lubi mieć zaplanowane, i nie lubię jak się go zmienia / modyfikuje. A teraz wszystko się zmienia , jeszcze ta praca męża wyjazdowa. I plan był że maksymalnie do końca listopada będę w ciąży, ale coś nie jestem przekonana że się uda i w tym cyklu 😢♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Nadziejka26 wrote:Belia, trzymam za Ciebie mocno kciuki, żebyś już nie musiała się stresować... 🤞🍀
Motylek, moooooje gratulacje 🌸 Rosnijcie zdrowo!
Gratulacje pięknych bet i życzę wam kosmicznych przyrostów! 🚀🚀
Mam do Was pytanie - jestem dopiero 11 dpo, oczywiście nie chce się doszukiwać objawów, ale jest to silniejsze ode mnie 🤣
Wczoraj 10 dpo nie mogłam zjeść rosołu, bo mi śmierdział mięsem, kurczak też mi śmierdzi mięsem 😵💫😵💫
Bolą mnie piersi, ale to nie jest jakiś dziwny objaw u mnie, czuje też prace podbrzusza i jajników, ale na kilka dni przed @ to też normalne, więc poza tym czuje się dość normalnie, ale ten rosół serio mi śmierdział i tylko mi 🤭♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
siesiepy wrote:Kontroluj betę. Przy takich wartościach liczę na to że to błąd laboratorium, efekt przewożenia próbki, inne labo czy co tam mogło się zadziac. Obserwuj też siebie: czy nie ma boli, czy nie plamisz, czy nie dzieje się nic niepokojącego. Na tym etapie nie powinno, ale ręka na pulsie. Na dinusiach u Pauli było podobnie, finalnie chyba zaczęło znowu spadać i dało spokój. 🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 20:10
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
11.2024 przerwa na reagenerację 😴 -
Melduję się po wizycie u gina. Jestem pełna nadziei na dobra współpracę.
Dziś 16dc: Na USG ślad płynu w zatoce i wygląda na to że jestem po owu(według gina była w sobotę najpóźniej wczoraj co też potwierdzają moje testy owu).
W piątek miałam pik LH a przypomnę że w sobotę (14dc) w luxmedzie byłam na usg i lekarka powiedziała że nie ma płynu i według niej to cykl bezowulacyjny.
Mam oznaczyć w sobotę max pon proga żeby potwierdzić czy faktycznie była dobra owu. Do tego 5tke tarczycowa bo TSH w lipcu miałam prawie 2.9 a według niego powinno być niższe. Ale to na spokojnie się wypowie po wynikach 5tki i chce mieć świeże wyniki.
Jeśli prog będzie niski to od przyszłego cyklu monitoring i będziemy myśleć co dalej ale musi mnie poobserwować bo na pierwszej wizycie nie chce włączać farmakologii, tym bardziej że chce tarczycę sprawdzić. Jak będę mieć dobre owulacje to bierzemy się za męża.
Wyniki mam przesłać mailem i mam do niego nr tel jak coś to mam dzwonić o każdej porze. Ogólnie spędziłam w gabinecie 40min i nie żałuję ani minuty 🤞Belia, Pacynka, Darrika, Lusia90, kitka_, 3erin, Loraa, cysterka95, Nayeli, hakorośl, Finch11, Suzie, NinaB, Ona_39, Vergeet, Slava, Kinia92, karczoch321, almost.there, Migotka96 lubią tę wiadomość
🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Siasi super wieści! Po takiej wizycie to nie ma co się dziwić, że nastroje lepsze i nadzieje🤭❤️ jest plan działania, owulka była nic tylko trzymać kciuki 🍀🤞
Ja się lalde do spania, młoda chce dzisiaj z nami, ja jakoś też się czujw już zmęczona, najwyżej rano się obudzę wcześniej. 8 dpo I na u siebie raczej już doszukuje objawów przed @ 🤷♀️ w tym cyklu mam jakieś dziwne przeczucie, że się nie udało na pewno. Wyszły mi jakiś syfki przy ustach, zgage dzisiaj miałam, zmęczona jestem i czuje naratsajaca ochotę na niezdrowe jedzenie 😅
Także ja się udaje w objęcia Morfeusza i rano wstaję z nadzieja, se nam tu ktoś się pochwalić jutro dwiema krechami 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 20:25
Styśka1998, Siasi, hakorośl, NinaB, Vergeet, almost.there lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 d3, insulina, glukoza
🔜27.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Siasi wrote:Melduję się po wizycie u gina. Jestem pełna nadziei na dobra współpracę.
Dziś 16dc: Na USG ślad płynu w zatoce i wygląda na to że jestem po owu(według gina była w sobotę najpóźniej wczoraj co też potwierdzają moje testy owu).
W piątek miałam pik LH a przypomnę że w sobotę (14dc) w luxmedzie byłam na usg i lekarka powiedziała że nie ma płynu i według niej to cykl bezowulacyjny.
Mam oznaczyć w sobotę max pon proga żeby potwierdzić czy faktycznie była dobra owu. Do tego 5tke tarczycowa bo TSH w lipcu miałam prawie 2.9 a według niego powinno być niższe. Ale to na spokojnie się wypowie po wynikach 5tki i chce mieć świeże wyniki.
Jeśli prog będzie niski to od przyszłego cyklu monitoring i będziemy myśleć co dalej ale musi mnie poobserwować bo na pierwszej wizycie nie chce włączać farmakologii, tym bardziej że chce tarczycę sprawdzić. Jak będę mieć dobre owulacje to bierzemy się za męża.
Wyniki mam przesłać mailem i mam do niego nr tel jak coś to mam dzwonić o każdej porze. Ogólnie spędziłam w gabinecie 40min i nie żałuję ani minuty 🤞
Zmysł btw to widziałam dziś u mnie w labie, że 5 tarczycowa jest na promce. Listopad miesiącem tarczycy czy coś takiego 😀Siasi lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
Belia wrote:Super Siasi. Bardzo dobrze, że trafiłaś na taką osobę.
Zmysł btw to widziałam dziś u mnie w labie, że 5 tarczycowa jest na promce. Listopad miesiącem tarczycy czy coś takiego 😀
Oo dzięki kochana za info! To dla mnie też będzie miesiąc tarczycy 😁 ja mam ubłagane skiero z luxa dorzuciła mi Endo na czacie do proga i estradiolu więc zrobię za free. Nastawiam się że jeszcze będzie sporo wydatków więc co mogę będę zebrać z pakietu 😘Darrika lubi tę wiadomość
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Ja się w swoich cyklach pogubiłam już na maksa. Mam wrażenie że jeszcze mam jakąś feralna paczkę testów owu, bo jeszcze tak bladych jak mam na niej to w życiu nie miałam , ta testowa kreska jest tak biała że aplikacja mi jej nie łapie 🤣 tak wiem, żeby była owu musi być ciemniejsza niż kontrolna. Testy nie testy, i tak działamy 💪 zaraz się zwijam i oby do jutra , zobaczyć tego gina 🙌
Darrika, Siasi, NinaB lubią tę wiadomość
2 cs 🤞
21.11 Beta 6,01 mIU/ml prog 4,59 ng/ml
23.11 Beta 14,77 mIU/ml prog 4,99 ng/ml
25.11 Beta 39,94 mIU/ml prog 7,79 ng/ml 🙌
Wizyta 10.12 🤞
Pregna start
Wit D 2 000 j
Pregna DHA
Magnez -
Siasi wrote:Melduję się po wizycie u gina. Jestem pełna nadziei na dobra współpracę.
Wyniki mam przesłać mailem i mam do niego nr tel jak coś to mam dzwonić o każdej porze. Ogólnie spędziłam w gabinecie 40min i nie żałuję ani minuty 🤞Siasi lubi tę wiadomość
-
onalola wrote:Ja się w swoich cyklach pogubiłam już na maksa. Mam wrażenie że jeszcze mam jakąś feralna paczkę testów owu, bo jeszcze tak bladych jak mam na niej to w życiu nie miałam , ta testowa kreska jest tak biała że aplikacja mi jej nie łapie 🤣 tak wiem, żeby była owu musi być ciemniejsza niż kontrolna. Testy nie testy, i tak działamy 💪 zaraz się zwijam i oby do jutra , zobaczyć tego gina 🙌👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
Belia wrote:Hmm. W sumie też tak miałam. Mega jasne a potem jak przyszła owu to zrobiła się nagle prawie czarna. Może trzeba poczekać.
Pewnie tak. Ale pierwszy raz tak mam, a już nie jedną paczkę tej firmy zużyłam ( domowe laboratorium), patrzę na śluz który pojawił się w większej odczuwalnej ilości. Jutro poproszę gina o USG i niech patrzy co się tam dzieje w środku 😅2 cs 🤞
21.11 Beta 6,01 mIU/ml prog 4,59 ng/ml
23.11 Beta 14,77 mIU/ml prog 4,99 ng/ml
25.11 Beta 39,94 mIU/ml prog 7,79 ng/ml 🙌
Wizyta 10.12 🤞
Pregna start
Wit D 2 000 j
Pregna DHA
Magnez -
Witam Was dziewczyny ☺️
Jestem zszokowana Wasza wiedzą, czuje się przy was zielona w tych tematach 🫣
U nas już z 6 miesiąc starań, jak nie uda się w tym cyklu to przy okazji wizyty kontrolnej zasięgne opinii lekarza czy na pewno wszystko jest ze mną ok.
Od jakiś 2/3 dni męczy mnie zgaga która ostatnio miałam 4 lata temu w poprzedniej ciąży. Dziś dodatkowo męczy mnie kłucie w lewym jajniku i boli mnie pierś od strony pachy i sutek, prawa tylko przy dotyku, mam wrażenie że brzuch mam taki napuchnięty ale wygląda normalnie.
Pewnie sobie wkręcam objawy stąd pytanie czy jest sens już robić betę ? Ewentualnie do kiedy poczekać ?
Ostatnia @ 12.10 cykl 30dni
Owulacja 27/28.10
Przytulanie 24, 26, 27 -
onalola wrote:Znam pary co mieli same złote strzały 😅 wtedy było na spokojnie. Bez liczenia , testów.
Czyli zupełne przeciwieństwo do teraz. jestem też osoba która lubi mieć zaplanowane, i nie lubię jak się go zmienia / modyfikuje. A teraz wszystko się zmienia , jeszcze ta praca męża wyjazdowa. I plan był że maksymalnie do końca listopada będę w ciąży, ale coś nie jestem przekonana że się uda i w tym cyklu 😢27 i 29 lat
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
starania "na luzie" od 07/2024
z pomocą medyczną od 10/2024
10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besinna 200 ⏰
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 1.82
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-glukoza 80
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
- Ureaplasma w trakcie leczenia
często nawracające infekcje - w poprzednim cyklu leczone Escherichia coli, Candida, Streptococcus -
onalola wrote:Pewnie tak. Ale pierwszy raz tak mam, a już nie jedną paczkę tej firmy zużyłam ( domowe laboratorium), patrzę na śluz który pojawił się w większej odczuwalnej ilości. Jutro poproszę gina o USG i niech patrzy co się tam dzieje w środku 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 21:17
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
Patrycja_Pati wrote:Witam Was dziewczyny ☺️
U nas już z 6 miesiąc starań, jak nie uda się w tym cyklu to przy okazji wizyty kontrolnej zasięgne opinii lekarza czy na pewno wszystko jest ze mną ok.
Od jakiś 2/3 dni męczy mnie zgaga która ostatnio miałam 4 lata temu w poprzedniej ciąży. Dziś dodatkowo męczy mnie kłucie w lewym jajniku i boli mnie pierś od strony pachy i sutek, prawa tylko przy dotyku, mam wrażenie że brzuch mam taki napuchnięty ale wygląda normalnie.
Pewnie sobie wkręcam objawy stąd pytanie czy jest sens już robić betę ? Ewentualnie do kiedy poczekać ?
Owulacja 27/28.10
Przytulanie 24, 26, 27karczoch321 lubi tę wiadomość
27 i 29 lat
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
starania "na luzie" od 07/2024
z pomocą medyczną od 10/2024
10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besinna 200 ⏰
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 1.82
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-glukoza 80
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
- Ureaplasma w trakcie leczenia
często nawracające infekcje - w poprzednim cyklu leczone Escherichia coli, Candida, Streptococcus -
Patrycja_Pati wrote:Witam Was dziewczyny ☺️
Owulacja 27/28.10
Przytulanie 24, 26, 27👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
Finch11 wrote:U mnie wszystkie najbliższe przyjaciółki za pierwszym 🫣 dlatego ja się tak stresuje bo jestem jedyną, której nie wyszło po kilku cyklach
NinaB, Siasi, Karolove, siesiepy lubią tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Finch11 wrote:U mnie wszystkie najbliższe przyjaciółki za pierwszym 🫣 dlatego ja się tak stresuje bo jestem jedyną, której nie wyszło po kilku cyklach
u mnie to samo! najlepsze przyjaciółki jedna starsza ode mnie i zaszła od razu, druga z pcos i zaszła w dwie ciąże w pierwszych cyklach starań, jedna ciąża po drugiejstarania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 31l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔
07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
11.24 wymazy ❔🤞
12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞
09.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ❌, ruchliwość ❌)
11.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ✅, ruchliwość🔻😔) -
kitka_ wrote:u mnie to samo! najlepsze przyjaciółki jedna starsza ode mnie i zaszła od razu, druga z pcos i zaszła w dwie ciąże w pierwszych cyklach starań, jedna ciąża po drugiej
Wiecie czasem nawet przyjaciółkom nie chwalimy się jak idą starania. To czy było to za pierwszym razem wiedzą tylko one 😉 Ja się już w życiu nauczyłam jak to z przyjaciółkami jest hehe. Poza tym wymażcie z głowy ta presję że im poszło szybko a Wam nie. To nie pomaga tylko dołuje. Działajcie i róbcie swoje nie patrząc na innych. Czy to z ciążą, praca, życiem prywatnym. Ja z reguły informuję o swoich sukcesach, nie koniecznie o drodze jaka pokonuje żeby je zdobyć. Z resztą nie raz słyszałam jak koleżanka komentowała koleżankę za plecami właśnie na temat ciąży, dzieci, męża. Więc po prostu czym mniej w życiu tym lepiejcysterka95 lubi tę wiadomość
✅ szczęśliwa żona
Siasi wrote:Wiecie czasem nawet przyjaciółkom nie chwalimy się jak idą starania. To czy było to za pierwszym razem wiedzą tylko one 😉 Ja się już w życiu nauczyłam jak to z przyjaciółkami jest hehe. Poza tym wymażcie z głowy ta presję że im poszło szybko a Wam nie. To nie pomaga tylko dołuje. Działajcie i róbcie swoje nie patrząc na innych. Czy to z ciążą, praca, życiem prywatnym. Ja z reguły informuję o swoich sukcesach, nie koniecznie o drodze jaka pokonuje żeby je zdobyć. Z resztą nie raz słyszałam jak koleżanka komentowała koleżankę za plecami właśnie na temat ciąży, dzieci, męża. Więc po prostu czym mniej w życiu tym lepiej
tak tak wiem, staram się jak najmniej porównywać i myśleć pozytywnie, albo zachowywać jakiś zdrowy dystans. Ale myśli ciągle wracają jak bumerang,
w pierwszej fazie cyklu jest zawsze łatwiej, jest nadzieja, że teraz się uda. W drugiej fazie tak z tydzień po owu powoli przychodzi dołek.Siasi lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 31l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔
07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
11.24 wymazy ❔🤞
12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞
09.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ❌, ruchliwość ❌)
11.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ✅, ruchliwość🔻😔)