W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Loraa wrote:Ja też od wczoraj jestem zła na siebie, że nie zaczęłam wcześniej, tylko kariera, budowa. Myślałam, że uda się szybko. Dopiero jak zaczęłam przygotowania do starań, i zaczęłam czytać i zobaczyłam ile jest par, które długo się starają i nic to się podłamałam.
Wymarzyłam sobie poród na początek lata, a tu nici z tego.
1 mam z listopada. Drugie chciałam też jakoś początkiem lata, też z innych względów można powiedzieć medycznych. A tutaj obawiam się, że czeka mnie jakaś przeprawa zdrowotna z progiem. No ale czekam do jutra i mam nadzieję że to nic poważnego 🙌2 cs 🤞
21.11 Beta 6,01 mIU/ml prog 4,59 ng/ml
23.11 Beta 14,77 mIU/ml prog 4,99 ng/ml
25.11 Beta 39,94 mIU/ml prog 7,79 ng/ml 🙌
Wizyta 10.12 🤞
Pregna start
Wit D 2 000 j
Pregna DHA
Magnez -
Loraa wrote:Ja też od wczoraj jestem zła na siebie, że nie zaczęłam wcześniej, tylko kariera, budowa. Myślałam, że uda się szybko. Dopiero jak zaczęłam przygotowania do starań, i zaczęłam czytać i zobaczyłam ile jest par, które długo się starają i nic to się podłamałam.
Wymarzyłam sobie poród na początek lata, a tu nici z tego.
Też tak miałam. Najpierw studia, później budowa domu, kariera. Zaplanowałam rok i miesiąc zajścia w ciążę i poród na maj 😂 Bardzo szybko zeszłam na ziemię i teraz marzę by znaleźć odpowiedniego lekarza i z jego pomocą zajść w ciążę i ją utrzymać. Bez planów kiedy, w którym miesiącu, czy ten czas jest odpowiedni. Każdy będzie odpowiedni byle by się udało i dzidzi była zdrowa. Człowiek całe życie się uczy i głupi umiera 😉3erin, Darrika, Ilka96, Vergeet lubią tę wiadomość
🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Do tego jeszcze to moje przeczucie, że nie zobaczę nigdy dwóch kresek. Nawet na głupim teście owulacyjnym.
Nie wiem co robić, na razie odpuścić sprawdzanie owulacji, starać się na luzie, testować dopiero jak @ się będzie spóźniać, robić te badania hormonów czy czekać do tego maja. -
Loraa wrote:Do tego jeszcze to moje przeczucie, że nie zobaczę nigdy dwóch kresek. Nawet na głupim teście owulacyjnym.
Nie wiem co robić, na razie odpuścić sprawdzanie owulacji, starać się na luzie, testować dopiero jak @ się będzie spóźniać, robić te badania hormonów czy czekać do tego maja.
Spokojnie. Istal sobie jakiś plan działania. Jeśli chcecie starać się na luzie ok (wyznacz sobie czas tych luźnych starań np pół roku). Jesli jesteś niecierpliwa i czujesz że coś nie tak to znajdź odpowiedniego lekarza i z nim próbuj. Czytaj dużo na ten temat, rób badania które masz wypisane na pierwszej stronie. Badać się nigdy nie zaszkodzi. Chyba najważniejsze to wiedzieć czego się chce i mieć jakiś pomysł. Załamywać się na starcie nie ma sensu bo jeśli się załamiesz a będziesz się starać no dwa lata to nie pociągniesz tak dlugoLusia90, KarolinaJ0702, Vergeet, Karolove lubią tę wiadomość
🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
https://zapodaj.net/plik-jHDIM9AYyy
Hej melduję że się udało 😄🍀 czekam na wyniki bety, estriadolu i proga. Po pierwszej stracie podchodzę do tego z dużo chłodniejsza głową. W 6 DPO estriadol miałam tylko 28 pg/nl, zobaczymy czy coś podskoczył. Trzymajcie kciuki dziewczyny 🙂Nayeli, cysterka95, onalola, Ona_39, Paulina66, Daga121222, Darrika, Mała.mi 93, Styśka1998, Nava, karczoch321, Lula9, Julia24, 3erin, Ambiwalentna, almost.there, brilka, Pacynka, malkaro, Lusia90, Kirby, Lena93, NinaB, Migotka96, Kociara20996, Nadziejka26, Mimi🌸, Siasi, Ilka96, Locus, hakorośl, Płotka, Olisska, Vergeet, Kinia92, Karolove, Angi4456, AnitaK lubią tę wiadomość
31 & 33
⛪2020r.
starania na poważnie od 2024r.
poronienie 04/24r. - 10 tydz 👼
cykle stymulowane lamettą
- 10/24r - 4.11 ⏸️
6.11: beta - 70 mIU/ml, prog - 36,6 pg/ml, e2 - 81,3 pg/ml
8.11: beta - 189 mIU/ml, prog - 39 ng/ml, e2 - 102 pg/ml
14.11: beta - 2200 mIU/ml, prog - 32,1 pg/ml, e2 - 174 pg/ml
15.11: Usg 0,63 cm pęcherzyk z żółtkiem ☺️
29.11 kolejna wizyta 🙏🙏🙏🤞
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
On: IO, morfologia 1%, fragmentacja DNA 16% -
Siasi wrote:Też tak miałam. Najpierw studia, później budowa domu, kariera. Zaplanowałam rok i miesiąc zajścia w ciążę i poród na maj 😂 Bardzo szybko zeszłam na ziemię i teraz marzę by znaleźć odpowiedniego lekarza i z jego pomocą zajść w ciążę i ją utrzymać. Bez planów kiedy, w którym miesiącu, czy ten czas jest odpowiedni. Każdy będzie odpowiedni byle by się udało i dzidzi była zdrowa. Człowiek całe życie się uczy i głupi umiera 😉
ja nie mam ani domu ani kariery xD
w moim przypadku późne starania są związane z tym, że wcześniej nie wybierałam mądrze partnerów. Będąc w związkach nawet myślałam o tym, że dzieci mieć nie chce. Dopiero po 30 do mnie dotarło, jak trafiłam na tego właściwego, że tak jednak chcę rodzinyalmost.there, Lusia90, Siasi, hakorośl, Karolove lubią tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 31l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔
07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
11.24 wymazy ❔🤞
12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞
09.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ❌, ruchliwość ❌)
11.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ✅, ruchliwość🔻😔) -
Motylek93 wrote:https://zapodaj.net/plik-jHDIM9AYyy
Hej melduję że się udało 😄🍀 czekam na wyniki bety, estriadolu i proga. Po pierwszej stracie podchodzę do tego z dużo chłodniejsza głową. W 6 DPO estriadol miałam tylko 28 pg/nl, zobaczymy czy coś podskoczył. Trzymajcie kciuki dziewczyny 🙂
@Motylek93, gratuluję dwóch kreseczek!starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 31l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔
11.24 wymazy ❔🤞
Hej melduję że się udało 😄🍀 czekam na wyniki bety, estriadolu i proga. Po pierwszej stracie podchodzę do tego z dużo chłodniejsza głową. W 6 DPO estriadol miałam tylko 28 pg/nl, zobaczymy czy coś podskoczył. Trzymajcie kciuki dziewczyny 🙂 -
Hej melduję że się udało 😄🍀 czekam na wyniki bety, estriadolu i proga. Po pierwszej stracie podchodzę do tego z dużo chłodniejsza głową. W 6 DPO estriadol miałam tylko 28 pg/nl, zobaczymy czy coś podskoczył. Trzymajcie kciuki dziewczyny 🙂
Gratulacje! 😍🍀👫 29 & 29
PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs - LUF
🔹2 cs - lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs🤞🏻
badania I etapu ✅ 🔜seminogram
ferrytyna do podwyższenia
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
Gratulacje!😉😁
Nie puszczam kciuków, oby wszystko ładnie przyrastało 🤞🏼👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
9 cs
10.2024 biochem 💔
HSG 👍 -
Motylek93 gratulacje 🥰 czekamy na wyniki proga I bety.
Ja po pracy skoczyłam szybko do rosmanna, o jacie, tam to już święta- skusiłam się na kalendarz adwentowy z herbatami i powiem szczerze zrobiło mi to dzień ❤️Darrika, Mała.mi 93, Slava, Mimi🌸, hakorośl lubią tę wiadomość
Lena- 10.2020❤️
Starania o rodzeństwo- od 02.2024
VR2- hetero
MTHFR--hetero
PAI-homo
LH:FSH: 0.98 -
Hej melduję że się udało 😄🍀 czekam na wyniki bety, estriadolu i proga. Po pierwszej stracie podchodzę do tego z dużo chłodniejsza głową. W 6 DPO estriadol miałam tylko 28 pg/nl, zobaczymy czy coś podskoczył. Trzymajcie kciuki dziewczyny 🙂👱🏻♀️28
🧑🏻🦱28
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od: 02.2023
💊 magnez, olej z wiesiołka, wit D, omega 3, selen i cynk
18.10 ➡️ Pierwsza wizyta w Klinice Niepłodności -
Gratulacje Motylek, dzisiaj o Tobie właśnie myślałam ciekawa jak tam się dzieje u Ciebie 😊❤️
I oby tak dalej nam się zielenilo, bo jak Julia już dzisiaj zauważyła, mocna ekipa na jutro, w ogóle ten tydzień dużo testujących nas jest, więc musi być chociaż troche zielono 🤞🍀
Mała.mi 93, Nayeli, Julia24, Siasi, Olisska, Vergeet lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Gratulację 👍 no i trzymam kciukiStart starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki -
Jak pięknie 😍 Ja tak czekałam od samego rana na wiadomość czy się udało ☺️ Gratulacje Kochana ❤️ -
onalola wrote:1 mam z listopada. Drugie chciałam też jakoś początkiem lata, też z innych względów można powiedzieć medycznych. A tutaj obawiam się, że czeka mnie jakaś przeprawa zdrowotna z progiem. No ale czekam do jutra i mam nadzieję że to nic poważnego 🙌
Jeszcze te piersi moje mnie zastanawiają, dziś też bolą.
Mnie już takie schizy nachodzą, że coś się dzieje, że moje ciało traktuje plemniki i zarodki jako wrogie ciała obce i stąd ten ból -
Hej, proszę o pomoc. Moje cykle to od 32 do 39 dni. W lutym miałam ciąże biochemiczną. Dzisiaj mam 36 dc, okresu nie widać. Plamienia 01.11 do 02.11. Okres spóźnia mi się już 3 dni. Beta robiona 01.11 - wynosiła <0.1
Dzisiaj po dwóch dniach 2.3. Rozumiem że nie mam co czekać na dwie kreski już? Pozdrawiam was ! -
Odebrałam wyniki 7dpo:
Estradiol 218
Progesteron 9,4
Czy z takimi wynikami jest szansa na ciążę? Proszę o pomoc 🙏🏻👩🏼26 🧔🏻♂️30
3sc
💊prenacaps multi 1, dha, b12, cholina, d3 + od 11/24 olej z wiesiołka, l-arginine, prenacaps ovi, magb6, zioła ojca Sroki
🩸 9.11
🥚 20.11 monitoring pęcherzyk 18 mm
💉21.11 - Ovitrelle -
dailydamn wrote:Odebrałam wyniki 7dpo:
Estradiol 218
Progesteron 9,4
Czy z takimi wynikami jest szansa na ciążę? Proszę o pomoc 🙏🏻
szansa prawie zawsze jest, progesteron wskazuje na to, że owulujesz.
Dość podobne wartości prog i estradiolu miałam parę miesięcy temu, wygląda to na dominacje estrogenową.
Ja w ciąży nie jestem, ale po komentarzach od dziewczyn stwierdzam, ze da się z takim wynikiem być w ciążystarania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 31l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔
11.24 wymazy ❔🤞
BudyńŚmietankowy wrote:U mnie stracony cykl... 😭💔 niby wiedziałam, ale jednak miałam nadzieję do końca... dziś przyszła 🐒🩸
Tulę mocno 🫂