W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Motylek93 wrote:https://zapodaj.net/plik-jHDIM9AYyy
Hej melduję że się udało 😄🍀 czekam na wyniki bety, estriadolu i proga. Po pierwszej stracie podchodzę do tego z dużo chłodniejsza głową. W 6 DPO estriadol miałam tylko 28 pg/nl, zobaczymy czy coś podskoczył. Trzymajcie kciuki dziewczyny 🙂
Gratulacje 🥳 czekamy na wyniki 🤞🏼🤞🏼🤞🏼Finch11 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem załamana. Beta znowu do góry. Dzwoniłam już do lekarza. Kazał powtórzyć za tydzień mówiąc, że takie wartości nic mi nie zrobią. Uspokoił mnie ale teraz już totalnie boję się pozamacicznej. Powtórzę pewnie w piątek po poniedziałek wszystko pozamykane ale chyba oszaleje do tego czasu.
Dziś rano byłam szczęśliwa. Mieliśmy od razu się starać z powrotem a teraz jestem znowu załamana. Kiedy ta historia się skończy…
Wstawiam moje bety, co myślicie?
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
11.2024 przerwa na reagenerację 😴 -
Belia wrote:Dziewczyny jestem załamana. Beta znowu do góry. Dzwoniłam już do lekarza. Kazał powtórzyć za tydzień mówiąc, że takie wartości nic mi nie zrobią. Uspokoił mnie ale teraz już totalnie boję się pozamacicznej. Powtórzę pewnie w piątek po poniedziałek wszystko pozamykane ale chyba oszaleje do tego czasu.
Dziś rano byłam szczęśliwa. Mieliśmy od razu się starać z powrotem a teraz jestem znowu załamana. Kiedy ta historia się skończy…
o kurcze, nie znam się, to nie podpowiem nic. Mam tylko nadzieję, że to jakiś błąd laboratorium, albo coś i następna powtórka bety już wyjdzie niska.
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 31l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔
07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
11.24 wymazy ❔🤞
12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞
09.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ❌, ruchliwość ❌)
11.24 Badanie nasienia ❌️ (morfo ✅, ruchliwość🔻😔) -
Paulina66 wrote:Dziewczyny, doradźcie odnośnie badań. Nigdy w życiu nie miałam problemów z tarczycą, rok temu zrobiłam sobie kontrolnoie pakiet tarczycowy i wszystko wyszło w normie (zarówno tej laboratoryjnej jak i tej dla starań). TSH 1,479, FT3 3,23, FT4 1,01. Myślicie, że zaczynając starania powinnam powtórzyć te badania czy nie ma większego sensu jeśli nie mam takich wskazań? Nie ukrywam, że wolałabym przeznaczyć pieniądze na inne badania i posprawdzać wyniki witamin, kwasu foliowego, glukozy, ferrytyny itp. ale jeśli uważacie, że mimo wszystko lepiej powtórzyć tarczycę to też dorzucę. Chyba że może wystarczy samo TSH na początek powrórzyć?
Ja bym zrobiła tylko TSH. Jak będzie jakieś odchylenie to już po TSH będzie widaćPaulina66 lubi tę wiadomość
-
@Loraa nie wiem jaka jest dokładnie Twoja sytuacja, ale co do testów owulacyjnych to ja zobaczyłam pik dopiero jak zaczęłam je poprawnie robić (2h przerwa od picia, jedzenia i sikania), wcześniej nic nie wychodziło. Ale też miałam cykl stymulowany więc myślę że i to pomogło. Na pewno ujrzysz w końcu dwie kreseczki 🤗
@Motylek93 gratuluję! 😘 Trzymam kciuki za betę
@kitka_ lepiej mieć dziecko później ale z odpowiednią i kochaną osobą
@Belia ja niestety też nie pomogę bo się nie znam ale mocno Cię ściskam, żebyś w końcu ze spokojną głową zaczęła nowy cykl. 🙂kitka_ lubi tę wiadomość
👩26 |👨🦱 27
Starania o pierwszego maluszka: ¶7 naturalnych cs ⏳ ¶3 cykle przerwy na Proverę, brak efektów) ➡️ Duphaston na wywołanie miesiączki ¶1 cykl stymulowany Clo
31.10 skromne ⏸️
02.11 12dpo beta 91.90, progesteron 47.60
06.11 16dpo beta 927.38 przyrost ponad 200% 🥴
09.11 19dpo beta 4455,84
13.11 23dpo beta 19657.67
28.11 wizyta 🗓️🩺 -
Motylek93 wrote:https://zapodaj.net/plik-jHDIM9AYyy
Hej melduję że się udało 😄🍀 czekam na wyniki bety, estriadolu i proga. Po pierwszej stracie podchodzę do tego z dużo chłodniejsza głową. W 6 DPO estriadol miałam tylko 28 pg/nl, zobaczymy czy coś podskoczył. Trzymajcie kciuki dziewczyny 🙂
Gratulacje ❤️🥳
Melduj na bieżąco ! 🥰Endometrioza 🦠
AMH 4,45
Stymulacja
Lametta + 💉 Orvitelle / Zivafert + Duphaston
❌1cs - lametta + Orvitelle pęcherzyk nie pękł, cykl bezowulacyjny
❌2cs - lametta + (2 x 💉bemfola) + Orvitelle pęcherzyk niby pęknięty ale zrobiła się torbiel krwotoczna
❌3cs - lametta + ( 6 x gonal-f 50j.m.) + Zivafert + ganopeptyl, pęcherzyk pękł
🦋4cs lametta + NAC 1800mg
20.11 pęcherzyk 18mm
23.11 Zivafert + ganopeptyl
6.12 Testuje ! 🎅🏼 -
cysterka95 wrote:Dostałam wyniki, przynajmniej nie musiałam długo czekać uff.
7/8 dpo:
▪️Progesteron 21,400 ng/ml
▪️Estradiol 130 pg/ml
Według kalkulatora stosunek prog do estr 164,6
Chyba jest ok, co?
Szczerze to jestem pozytywnie zaskoczona tym progiem, bałam się że będzie dość niski. Ale dodam, że wg zaleceń gin biorę Utrogestan dopochwowo no i dupka ale on we krwi nie wychodzi.
Aż się podjarałam chwilowo, że jak taki prog to może coś jest na rzeczy 🥹 ale już się uspokajam, bo nie chcę znowu spaść z rowerka 😜aszin, cysterka95 lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
onalola wrote:Udało się w 3cim cyklu , więc można powiedzieć szybko. ale teraz mam jakieś plamienia przed @, dlatego idę to skonsultować. Jutro wypada mi też 13 dc to może się uda , że mi powie coś o zbliżającej się owulce, dziś test LH był negatywny, ale czuje, że powoli się coś tam dzieje♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Ambiwalentna wrote:@Lusia90 jak u Ciebie dzisiejsza beta ?
U mnie dzisiaj 211 mIU/ml to chyba normalny przyrost?
A Twój wydaje mi się że jest super! ☺️ Może chcesz dołączyć do wątku na fioletowej stronie? Lipiec 2025
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 19:13
Ambiwalentna lubi tę wiadomość
👩26 |👨🦱 27
Starania o pierwszego maluszka: ¶7 naturalnych cs ⏳ ¶3 cykle przerwy na Proverę, brak efektów) ➡️ Duphaston na wywołanie miesiączki ¶1 cykl stymulowany Clo
31.10 skromne ⏸️
09.11 19dpo beta 4455,84
28.11 wizyta 🗓️🩺 -
Lusia90 wrote:Niestety nie zrobiłam bo się okazało że w mojej wiejskiej przychodni robią tylko ze skierowania wyniki. A bety na skierowaniu nie miałam... Poczekam do środy i pojadę do większego miasta i według moich wyliczeń powinna być około 400 żeby była w porządku ale to się okaże.
A Twój wydaje mi się że jest super! ☺️ Może chcesz dołączyć do wątku na fioletowej stronie? Lipiec 2025 -
Lilinka wrote:Czy macie do polecenia psychoterapeutkę online? Czuję, że psychicznie się rozleciałam, nie ma u mnie dnia bez płaczu, podejrzewam u siebie depresje, do tego duzo stresu w pracy i życiu osobistym, niestety pracuję w godzinach, gdzie trudno wybrać się do kogoś stacjonarnie (musiałabym jeszcze jakoś dojechać bo jestem z małego miasteczka bez specjalistów niestety ) więc najlepiej by było online... jeśli macie kogoś sprawdzonego napiszcie tu lub na priv... u mnie to już 3 lata bezskutecznie, w tym od 2 lat świadomie, po drodze 4 ginekologów, w tym naprotechnolog, który kompletnie zawiódł moje zaufanie... ostatni raz daję sobie s,anse u noaej gin pod koniec listopada - chcę w koncu miec zrobiona drozność, bo nikt mi nawet tej podstawowej rzeczy nie zrobił... jestem w totalnej rozsypce i do tego bliscy, w tym mąż tez mi nie ułatwiają życia
Ona_39 lubi tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Belia wrote:Dziewczyny jestem załamana. Beta znowu do góry. Dzwoniłam już do lekarza. Kazał powtórzyć za tydzień mówiąc, że takie wartości nic mi nie zrobią. Uspokoił mnie ale teraz już totalnie boję się pozamacicznej. Powtórzę pewnie w piątek po poniedziałek wszystko pozamykane ale chyba oszaleje do tego czasu.
Belia lubi tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Ambiwalentna wrote:Chętnie , jak się dokładnie nazywa?
👩26 |👨🦱 27
31.10 skromne ⏸️
09.11 19dpo beta 4455,84
28.11 wizyta 🗓️🩺 -
Belia, trzymam za Ciebie mocno kciuki, żebyś już nie musiała się stresować... 🤞🍀
Motylek, moooooje gratulacje 🌸 Rosnijcie zdrowo!
Gratulacje pięknych bet i życzę wam kosmicznych przyrostów! 🚀🚀
Mam do Was pytanie - jestem dopiero 11 dpo, oczywiście nie chce się doszukiwać objawów, ale jest to silniejsze ode mnie 🤣
Wczoraj 10 dpo nie mogłam zjeść rosołu, bo mi śmierdział mięsem, kurczak też mi śmierdzi mięsem 😵💫😵💫
Bolą mnie piersi, ale to nie jest jakiś dziwny objaw u mnie, czuje też prace podbrzusza i jajników, ale na kilka dni przed @ to też normalne, więc poza tym czuje się dość normalnie, ale ten rosół serio mi śmierdział i tylko mi 🤭👩25 👨 28
2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
Wizyta 28/11 - ??? -
siesiepy wrote:3 cykle to bardzo szybko. 😎
Znam pary co mieli same złote strzały 😅 wtedy było na spokojnie. Bez liczenia , testów.
Czyli zupełne przeciwieństwo do teraz. jestem też osoba która lubi mieć zaplanowane, i nie lubię jak się go zmienia / modyfikuje. A teraz wszystko się zmienia , jeszcze ta praca męża wyjazdowa. I plan był że maksymalnie do końca listopada będę w ciąży, ale coś nie jestem przekonana że się uda i w tym cyklu 😢2 cs 🤞
21.11 Beta 6,01 mIU/ml prog 4,59 ng/ml
23.11 Beta 14,77 mIU/ml prog 4,99 ng/ml
25.11 Beta 39,94 mIU/ml prog 7,79 ng/ml 🙌
Wizyta 10.12 🤞
Pregna start
Wit D 2 000 j
Pregna DHA
Magnez -
onalola wrote:Znam pary co mieli same złote strzały 😅 wtedy było na spokojnie. Bez liczenia , testów.
Czyli zupełne przeciwieństwo do teraz. jestem też osoba która lubi mieć zaplanowane, i nie lubię jak się go zmienia / modyfikuje. A teraz wszystko się zmienia , jeszcze ta praca męża wyjazdowa. I plan był że maksymalnie do końca listopada będę w ciąży, ale coś nie jestem przekonana że się uda i w tym cyklu 😢
Ja w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu, w drugą w drugim i w trzecią też w pierwszym cyklu starań. Poród niestety był jeden. Teraz to nasz drugi cykl starań 😁 -
onalola wrote:Znam pary co mieli same złote strzały 😅 wtedy było na spokojnie. Bez liczenia , testów.
Czyli zupełne przeciwieństwo do teraz. jestem też osoba która lubi mieć zaplanowane, i nie lubię jak się go zmienia / modyfikuje. A teraz wszystko się zmienia , jeszcze ta praca męża wyjazdowa. I plan był że maksymalnie do końca listopada będę w ciąży, ale coś nie jestem przekonana że się uda i w tym cyklu 😢
Ja też lubię mieć zaplanowane i nie lubię modyfikować, w pracy się szykuje chujnia (nie zwolnienia, tylko nieciekawe projekty itp.) liczyłam, że wtedy mnie już nie będzie a tu lipa -
Nadziejka26 wrote:Belia, trzymam za Ciebie mocno kciuki, żebyś już nie musiała się stresować... 🤞🍀
Motylek, moooooje gratulacje 🌸 Rosnijcie zdrowo!
Gratulacje pięknych bet i życzę wam kosmicznych przyrostów! 🚀🚀
Mam do Was pytanie - jestem dopiero 11 dpo, oczywiście nie chce się doszukiwać objawów, ale jest to silniejsze ode mnie 🤣
Wczoraj 10 dpo nie mogłam zjeść rosołu, bo mi śmierdział mięsem, kurczak też mi śmierdzi mięsem 😵💫😵💫
Bolą mnie piersi, ale to nie jest jakiś dziwny objaw u mnie, czuje też prace podbrzusza i jajników, ale na kilka dni przed @ to też normalne, więc poza tym czuje się dość normalnie, ale ten rosół serio mi śmierdział i tylko mi 🤭hakorośl lubi tę wiadomość
👩26 |👨🦱 27
31.10 skromne ⏸️
09.11 19dpo beta 4455,84
28.11 wizyta 🗓️🩺 -
siesiepy wrote:Nooo utrogestan ci też chyba tu wyszedł w tym nie? Uspokajam Cię, bo wynik proga jest ok i to jest najważniejsze ale bez szaleństw mi tu. 😉
Tak, na pewno w tym utrogestan się zawiera. Już ochłonęłam, nie szaleję, będzie co ma być 😁siesiepy lubi tę wiadomość
👫 29 & 29
PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs - LUF
🔹2 cs - lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs🤞🏻
badania I etapu ✅ 🔜seminogram
ferrytyna do podwyższenia
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc)