W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Siasi wrote:Wiecie czasem nawet przyjaciółkom nie chwalimy się jak idą starania. To czy było to za pierwszym razem wiedzą tylko one 😉 Ja się już w życiu nauczyłam jak to z przyjaciółkami jest hehe. Poza tym wymażcie z głowy ta presję że im poszło szybko a Wam nie. To nie pomaga tylko dołuje. Działajcie i róbcie swoje nie patrząc na innych. Czy to z ciążą, praca, życiem prywatnym. Ja z reguły informuję o swoich sukcesach, nie koniecznie o drodze jaka pokonuje żeby je zdobyć. Z resztą nie raz słyszałam jak koleżanka komentowała koleżankę za plecami właśnie na temat ciąży, dzieci, męża. Więc po prostu czym mniej w życiu tym lepiej
O to to dokładnie! Każdy inaczej podchodzi do tematu - jedna będzie się chętnie dzieliła doświadczeniami a inna trzymała to dla siebie. U nas nawet bliscy nie wiedzą o staraniach, jak ktoś porusza w żartach temat to zbywam że "jak się zdecydujemy to będzie" albo coś w ten deseń.
Jak się w końcu uda to ktoś może pomyśleć "im się udało tak o a nawet nie chcieli". Podczas gdy stoi za tym czas, problemy, badania, leki stymulacje itdOna_39, dailydamn, Vergeet, Siasi, Slava, Karolove, Lusia90, karczoch321, Ilka96, Migotka96 lubią tę wiadomość
👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia:
- koncentracja 10,61
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs - LUF
🔹2 cs - lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs⏳
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
cysterka95 wrote:O to to dokładnie! Każdy inaczej podchodzi do tematu - jedna będzie się chętnie dzieliła doświadczeniami a inna trzymała to dla siebie. U nas nawet bliscy nie wiedzą o staraniach, jak ktoś porusza w żartach temat to zbywam że "jak się zdecydujemy to będzie" albo coś w ten deseń.
Jak się w końcu uda to ktoś może pomyśleć "im się udało tak o a nawet nie chcieli". Podczas gdy stoi za tym czas, problemy, badania, leki stymulacje itd
My też nikomu nie mówimy, odpowiadam podobnie.
Ale ja mam takie myślenie, może błędne, że jeśli wyniki są ok, jest suplementacja, serduszkowanke regularne i nie uda się od 1 do 3 cs, to już jest coś nie tak. -
Loraa wrote:My też nikomu nie mówimy, odpowiadam podobnie.
Ale ja mam takie myślenie, może błędne, że jeśli wyniki są ok, jest suplementacja, serduszkowanke regularne i nie uda się od 1 do 3 cs, to już jest coś nie tak.Ona_39, Vergeet, brilka, NinaB, siesiepy, hakorośl, Smerfetkaa lubią tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Hej dziewczyny,
w ostatnim czasie mocno się wyciszyłam. Może ktoś jeszcze pamięta, chociaż mam nadzieję, że wszystkie zostały na już "zaciążonych" wątkach.
Ja nie testuje. Moje owulacje niemal nie istnieją ale z moją gin działamy, by pobudzić organizm 🥹 jeśli nie pyknie pójdziemy dalej. Póki co od sierpnia sobie chudnę, już około 10kg za mną. Życzę każdej z Was powodzenia w tym miesiącu ♥️ I cicho również proszę o kciuki, w kolejną środę wizyta.
Vergeet, Siasi, NinaB, cysterka95, Slava, Kinia92, Finch11, Płotka, Angi4456, dailydamn, hakorośl, liwka, Locus, 3erin, Mała.mi 93, karczoch321, Darrika, Nieprzejrzysta, Nayeli, almost.there, Pacynka, Paulina66, Ilka96, Rudka lubią tę wiadomość
Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
1 cykl stymulowany Aromek
Dieta 💪🏻 -
Sosenka93 wrote:Hej dziewczyny,
w ostatnim czasie mocno się wyciszyłam. Może ktoś jeszcze pamięta, chociaż mam nadzieję, że wszystkie zostały na już "zaciążonych" wątkach.
Ja nie testuje. Moje owulacje niemal nie istnieją ale z moją gin działamy, by pobudzić organizm 🥹 jeśli nie pyknie pójdziemy dalej. Póki co od sierpnia sobie chudnę, już około 10kg za mną. Życzę każdej z Was powodzenia w tym miesiącu ♥️ I cicho również proszę o kciuki, w kolejną środę wizyta.
Wow -10kg to super wynik! Gratuluję i podziwiam. Mimo że nie mam problemów z wagą to zawsze z szacunkiem patrzę na takie zmiany i gratuluję samozaparcia bo to na pewno ciężka droga i dużo pracy żeby osiągnąć duży spadek wagi. Mój tata jest otyły i ma dużo problemów zdrowotnych przez wagę. Motywuje go jak mogę, na razie udało mu się pokonać nałóg i rzucił palenie ale waga wywaliła jeszcze bardziej w górę. Także trzymaj sie i bądź z siebie dumna🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
kitka_ wrote:tak tak wiem, staram się jak najmniej porównywać i myśleć pozytywnie, albo zachowywać jakiś zdrowy dystans. Ale myśli ciągle wracają jak bumerang,
w pierwszej fazie cyklu jest zawsze łatwiej, jest nadzieja, że teraz się uda. W drugiej fazie tak z tydzień po owu powoli przychodzi dołek.
Masz do tego prawo kochana. Nie poddawaj się i głowa do góry. Tutaj jedziemy na tym samym wózku niepowodzeń i smutków, ale często też super nadziei dziewczyn którym się udało spełnić marzenieKarolove, kitka_ lubią tę wiadomość
🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
aszin wrote:Robicie sobie krzywdę takim podejściem. I kompletnie nie wiem, skąd się ono bierze 🤷🏼♀️
Siasi, Vergeet, siesiepy, grazka0022 lubią tę wiadomość
-
Coś w tym jest z tą presją, też ją czuje bo myślałam że dawno temu będę w ciąży. Zwłaszcza że moje dwie najbliższe przyjaciółki mają dzieci, no i od dawna "czekają" na mnie. Gdy druga zaszła w ciążę to miałam wizje że razem w niej będziemy albo nasze dzieci będą z tego samego roku, a tymczasem młody w sierpniu skończył rok. Także też czuje tą presję, żeby za długo nie zwlekać bo moje dziecko nie będzie miało się z kim bawić. No ale jak widać nie jest to od nas do końca zależne wied musimy trochę zluzować i poddać się temu co daje nam los, bez oczekiwań, wymagań i nakładania na siebie presji "że innym udaje się od razu".🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Ja nie testuje. Moje owulacje niemal nie istnieją ale z moją gin działamy, by pobudzić organizm 🥹 jeśli nie pyknie pójdziemy dalej. Póki co od sierpnia sobie chudnę, już około 10kg za mną. Życzę każdej z Was powodzenia w tym miesiącu ♥️ I cicho również proszę o kciuki, w kolejną środę wizyta.12 cs 👶
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
Badania na pasożyty - czysto ✅
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024, dwa zarodki z ❤️❤️ 124ud/min🥺🤞
13.12.2024 wizyta 🤞
Duphaston 2x1, acard 75
-
Ja nie testuje. Moje owulacje niemal nie istnieją ale z moją gin działamy, by pobudzić organizm 🥹 jeśli nie pyknie pójdziemy dalej. Póki co od sierpnia sobie chudnę, już około 10kg za mną. Życzę każdej z Was powodzenia w tym miesiącu ♥️ I cicho również proszę o kciuki, w kolejną środę wizyta.27 i 29 lat
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
starania "na luzie" od 07/2024
z pomocą medyczną od 10/2024
10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besinna 200 ⏰
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 1.82
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-glukoza 80
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
- Ureaplasma w trakcie leczenia
często nawracające infekcje - w poprzednim cyklu leczone Escherichia coli, Candida, Streptococcus -
Ja cię pamiętam 🤭
Co do presji, mówiłam chyba już o tym, że jedna koleżanka komentowała drugą, że nawet w ciążę udało się jej szybko zajść i wszystko łatwo jej przychodzi. Dopiero po czasie ta której "łatwo" przyszła ciąża wyznała, że już pół roku wcześniej była w ciąży, ale poroniła.Vergeet, Siasi lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
aszin wrote:Robicie sobie krzywdę takim podejściem. I kompletnie nie wiem, skąd się ono bierze 🤷🏼♀️
To jest kwestia charakteru i stąd bierze się to podejście niektóre potrafią odpuścić a inne mają taki charakter, że biorą wszystko do siebie, analizują, porównują się. Takie po prostu są różnice między nami i to jest naturalne ważne, żeby próbować się od takiego podejścia trochę uwolnić i uczyć się nie brać tak wszystkiego do siebieVergeet, Siasi lubią tę wiadomość
27 i 29 lat
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
starania "na luzie" od 07/2024
z pomocą medyczną od 10/2024
10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besinna 200 ⏰
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 1.82
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-glukoza 80
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
- Ureaplasma w trakcie leczenia
często nawracające infekcje - w poprzednim cyklu leczone Escherichia coli, Candida, Streptococcus -
U mnie też pewnie wszyscy myślą, że nie spieszy się nam do dziecka i niech sobie tak myślą. Nie mam ochoty mówić innym o staraniach, o szczegółach wie tylko przyjaciółka i moja siostra. 🤷🏻♀️ Wierzę, że ta ciąża w końcu się przydarzy, mimo że mam czasami chwilę zwątpienia.
Vergeet, karczoch321 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Finch11 wrote:To jest kwestia charakteru i stąd bierze się to podejście niektóre potrafią odpuścić a inne mają taki charakter, że biorą wszystko do siebie, analizują, porównują się. Takie po prostu są różnice między nami i to jest naturalne ważne, żeby próbować się od takiego podejścia trochę uwolnić i uczyć się nie brać tak wszystkiego do siebie
-
Loraa wrote:My też nikomu nie mówimy, odpowiadam podobnie.
Ale ja mam takie myślenie, może błędne, że jeśli wyniki są ok, jest suplementacja, serduszkowanke regularne i nie uda się od 1 do 3 cs, to już jest coś nie tak.Vergeet, Siasi, Darrika, aszin, Ilka96 lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
kitka_ wrote:ja nie mam ani domu ani kariery xD
w moim przypadku późne starania są związane z tym, że wcześniej nie wybierałam mądrze partnerów. Będąc w związkach nawet myślałam o tym, że dzieci mieć nie chce. Dopiero po 30 do mnie dotarło, jak trafiłam na tego właściwego, że tak jednak chcę rodziny
Sorki, że tak wbijam ale dopiero teraz nadrobiłam kilka stron z dziś 😅
Tez nigdy nie widziałam 2 kresek na teście, na owulacyjnym owszem ale i tak nic. U mnie było podobnie, dopiero kiedy spotkałam mojego obecnego męża poczułam 'gotowość' na rodzinę i dziecko, nie wiedziałam, że tyle nas czeka, ale czego się nie robi 🥰 jutro mamy wizytę kwalifikacyjną do IUI i mam nadzieję, że z pomocą medyczną się uda a jeśli nie to będziemy działać dalej, nastawiamy się na IUI a potem invitro jeśli nie wyjdzie 🤞🏻
Super widzieć tyle tutaj dobrych wieści, gratuluję i życzę kolejnych ⏸️ nam wszystkim 😍dailydamn, Vergeet, Darrika, hakorośl, almost.there, Slava, kitka_ lubią tę wiadomość
Starania od 2023
Niepłodność idiopatyczna
♀️ 36l
Hormony ok (TSH w normie ale za wysokie na starania- Euthyrox 50) regularne cykle i owulacje.
AMH 4.51
05.24 wykryta niedrożność lewego jajowodu
07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
09.24 pierwszy cykl stymulowany Clo + Duphaston + Ovitrelle = torbiel na jajniku 😕
10.24 Belara na 1 cykl. Torbiel wchłonięta & przygotowania do IUI
11.24 stymulacja Lamette i 1 IUI ❌️
12.24 2 IUI 🤞🏻
♂️ 29l
Wszystkie badania i parametry w normie 🍀 -
Ja nie testuje. Moje owulacje niemal nie istnieją ale z moją gin działamy, by pobudzić organizm 🥹 jeśli nie pyknie pójdziemy dalej. Póki co od sierpnia sobie chudnę, już około 10kg za mną. Życzę każdej z Was powodzenia w tym miesiącu ♥️ I cicho również proszę o kciuki, w kolejną środę wizyta. -
Dzień dobry ! Trzymam kciuki za dzisiejsze testujące i te które ponawiiają bete 🤞🤞
Za biele i inne smutki mocno przytulam! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 06:46
Lusia90, Darrika, Nayeli lubią tę wiadomość
12 cs 👶
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
Badania na pasożyty - czysto ✅
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024, dwa zarodki z ❤️❤️ 124ud/min🥺🤞
13.12.2024 wizyta 🤞
Duphaston 2x1, acard 75
-
Cześć kochane. Jako że moje październikowe dziecię postanowiło zostać w brzuchu trochę dłużej, wpadam do was z porcją wirusków:
🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Trzymam za was kciuki. Oby listopad był dla was magiczny 🍀🤞Darrika, karczoch321, Siasi, 3erin, Mała.mi 93, cysterka95, Płotka, Lusia90, Kinia92, Fasolowa_zupa, DreamBee, dailydamn, almost.there, Smerfetkaa, Nayeli, Pacynka, brilka, Karolove, Nadziejka26, Slava, Ilka96, Nava, Rudka, grazka0022, kitka_, NinaB lubią tę wiadomość
-
Dziękujemy za wiruski, przyjmujemy garściami 🤭
Dziewczyny, mocne kciuki I czekamy na dzisiejsze testujące I bety 🤞❤️Siasi, Mała.mi 93, MonReve96 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 d3, insulina, glukoza
🔜27.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina