W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
brakuje mi tu innych reakcji na posty, bo nie chcę lajkować tego, że się źle czujecie, ale łączę się w bólu;)
almost.there, Darrika, dailydamn, 3erin, Suzie, AgaKa800, Kinia92, Mała.mi 93, Slava, hakorośl lubią tę wiadomość
👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs - LUF
🔹2 cs - lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs⏳
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
Annsze wrote:Był przeleczony, często stosowałam lactovaginal globulki, wystarczy że jeden cykl nie postosujemy to już pozamiatane i wszystko nawraca. Robiłam sobie też kurację trivaginem doustnie.
Kurcze to rzeczywiście dużo możliwości już zastosowałaś 😕 -
Hej dziewczyny ♥️
Trzymam mocno kciuki za wszystkie testujące 🤞🏻
U mnie mimo wczorajszego wyniku progesteronu na poziomie 9,4 ng/mL temperatura z 36,9 podskoczyła do 36,99. Ja już sama nie wiem co mam myśleć. Dziś 25 dzień cyklu. W zeszłym 🩸 przyszedł 26 dnia cyklu. Poprzednie 28-29 dni. Od owulacji stale czułam ciągnięcie i mrowienie od lewego jajnika. Od 2 dni czuję pobolewanie jak na okres, ale dużo lżejsze bardziej pośrodku podbrzusza, ale dalej od lewej strony. Sutki cały czas bardzo bolą. W ostatnim czasie dużo płaczę, co wcześniej mi się nie zdarzało. Wczoraj próbowałam siostry makaron z tuńczykiem i o mało co nie zwymiotowałam. Nie wiem czy jest coś na rzeczy, czy po prostu ona tak słabo gotuje 😅 Nie chce już się doszukiwać, ale to jest silniejsze ode mnie. Tak bardzo pragnę zobaczyć dwie kreski, a jutrzejsze testowanie mnie mocno stresuje. Nie chce znowu się rozczarować.Nadziejka26, cysterka95, Loraa, Nayeli, almost.there, Mimi🌸, hakorośl lubią tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
3sc
💊prenacaps multi 1, dha, b12, cholina, d3 + od 11/24 olej z wiesiołka, l-arginine, prenacaps ovi, magb6, zioła ojca Sroki
🩸 9.11
🥚 20.11 monitoring pęcherzyk 18 mm
💉21.11 - Ovitrelle
🤞🏻 25.11 - owulacja potwierdzona, pęcherzyk pękł, 2x1 prog -
dailydamn wrote:Hej dziewczyny ♥️
Trzymam mocno kciuki za wszystkie testujące 🤞🏻
U mnie mimo wczorajszego wyniku progesteronu na poziomie 9,4 ng/mL temperatura z 36,9 podskoczyła do 36,99. Ja już sama nie wiem co mam myśleć. Dziś 25 dzień cyklu. W zeszłym 🩸 przyszedł 26 dnia cyklu. Poprzednie 28-29 dni. Od owulacji stale czułam ciągnięcie i mrowienie od lewego jajnika. Od 2 dni czuję pobolewanie jak na okres, ale dużo lżejsze bardziej pośrodku podbrzusza, ale dalej od lewej strony. Sutki cały czas bardzo bolą. W ostatnim czasie dużo płaczę, co wcześniej mi się nie zdarzało. Wczoraj próbowałam siostry makaron z tuńczykiem i o mało co nie zwymiotowałam. Nie wiem czy jest coś na rzeczy, czy po prostu ona tak słabo gotuje 😅 Nie chce już się doszukiwać, ale to jest silniejsze ode mnie. Tak bardzo pragnę zobaczyć dwie kreski, a jutrzejsze testowanie mnie mocno stresuje. Nie chce znowu się rozczarować.
Przytulam i trzymam kciukasy 🥰🤞🍀dailydamn lubi tę wiadomość
👩25 👨 28
2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
Wizyta 28/11 - ??? -
Patrycja_Pati wrote:Hej, dołączam się i również trzymam kciuki 🤞🏼
Ja miałam dziś fatalna noc, nie mogłam spać pobolewal mnie brzuch, później plecy 🫣
Kłucie w jajniku minęło za to piersi zrobiły mi się nabrzmiałe, już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć 🫠
Mam dokładnie to samo od dwóch dni. No może bez zgagi, ale co jakiś czas łupie mnie w plecach plus już trzeci dzień z rzędu szpile wbijają się mi się okolice jajników (głównie jednego) i mam skurczobole nisko w podbrzuszu. Okres teoretycznie za 6 dni, ale przyznam, ze takich objawów przed miesiączka jeszcze nie miałam 🙈
W głębi duszy oczywiście wmawiam sobie, że to to. Ale ogólnie staram się podejść na chłodno do tych objawów, bo mam wrażenie, że odkąd się staramy (niedługo, bo 3 msc) to organizm zaczął świrować, a ja widzę i czuję więcej objawów niż zazwyczaj.
W ramach odwrócenia uwagi i zaklinania rzeczywistości postanowiłam zacząć robić plany na 2025. Dziś zapisałam się na dwa biegi na wiosnę plus zaczynam planować rowerowe wyprawy. Mam nadzieję, że los pokrzyżuje mi plany 🤩 a jak to to będę miała inne fajne rzeczy do roboty..Nayeli lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁4cs
💊 pregna, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC i zioła Ojca Sroki 🍵 -
karczoch321 wrote:Mam dokładnie to samo od dwóch dni. No może bez zgagi, ale co jakiś czas łupie mnie w plecach plus już trzeci dzień z rzędu szpile wbijają się mi się okolice jajników (głównie jednego) i mam skurczobole nisko w podbrzuszu. Okres teoretycznie za 6 dni, ale przyznam, ze takich objawów przed miesiączka jeszcze nie miałam 🙈
W głębi duszy oczywiście wmawiam sobie, że to to. Ale ogólnie staram się podejść na chłodno do tych objawów, bo mam wrażenie, że odkąd się staramy (niedługo, bo 3 msc) to organizm zaczął świrować, a ja widzę i czuję więcej objawów niż zazwyczaj.
W ramach odwrócenia uwagi i zaklinania rzeczywistości postanowiłam zacząć robić plany na 2025. Dziś zapisałam się na dwa biegi na wiosnę plus zaczynam planować rowerowe wyprawy. Mam nadzieję, że los pokrzyżuje mi plany 🤩 a jak to to będę miała inne fajne rzeczy do roboty..
U mnie @ za 7dni, mój mąż też zauważył że ta zgagę to ostatnio w ciąży miałam i że ostatnio urządzam sobie drzemki w dzień.
Doskonale rozumie to podejście bo ja mam tak samo niby człowiek ma nadzieję że to to ale jednocześnie czuje rozczarowanie tym że takie objawy a pewnie nic z tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 10:12
-
Dziewczyny podsunę pomysł na oczekiwanie między owu a małpą. Ja znalazłam sposób i szukam sobie dużo zajęć na te dwa tygodnie. Wiadomo praca, większe porządki w domu, gotowanie, paznokcie, kosmetyczka, spotkanie z przyjaciółką, czy randka z mężem, krzyżówki, szydełkowanie. Teraz jestem po owu i mam zero objawów bo mam rozplanowany dzień co do minuty i się nie nakręcam. Z tego co dziewczyny pisały na tak wczesnym etapie ciężko się ich doszukiwać. Wszystkie są podobne i mogą równie dobrze świadczyć o małpie lub ciąży. Zajmijcie glowe czymś przyjemnym to będzie troszkę łatwiej
Paulina66, karczoch321, Nayeli, kicia_kocia, Darrika, 3erin, Pacynka, dailydamn, Mimi🌸, Jabłkowesny, almost.there, Olisska, Mała.mi 93, Lena23, pelasia, Locus, Kinia92, Slava lubią tę wiadomość
🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Dzień dobry
Wiele z nas ostatnio czuje się podobnie czytając kilka stron wstecz. Oby to były objawy ciąży a nie nadchodzącej 🐒
Ja prawie nie czuję żadnych dolegliwości. Jakieś małe, ale na prawdę małe skurcze jajników. To nic nie znaczy. Jedynym objawem innym niż zwykle przed @ jest nadmierny śluz.
Oby to tylko nie był znowu biochem
Jutro się okaże.
Trzymam kciuki za dzisiejsze testująceNadziejka26, dailydamn, almost.there, hakorośl lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
9 cs
10.2024 biochem 💔
HSG 👍 -
Trzymam kciuki, żeby Wasze objawy były ciążowe, a nie okresowe🤞 i oczywiście mocno trzymam kciuki za wszystkie testujące w najbliższym czasie!
U mnie prawdopodobnie owulacja się przesunęła i była szybciej. Akurat w tym cyklu postanowiłam nie robić testów owulacyjnych, a tu niespodzianka - po śluzie i temperaturze mam wrażenie, że owulacja mogła być w niedzielę lub wczoraj, a planowo liczyłam, że będzie jutro lub w czwartek.
Dzisiaj mam takiego lenia w pracy 😆 Nie mogę się na niczym skupić, a to dopiero 11. Jesień mnie dopadła 🙈dailydamn, Nayeli lubią tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
5cs o pierwsze 👶🏻 -
Pacynka wrote:Trzymam kciuki, żeby Wasze objawy były ciążowe, a nie okresowe🤞 i oczywiście mocno trzymam kciuki za wszystkie testujące w najbliższym czasie!
U mnie prawdopodobnie owulacja się przesunęła i była szybciej. Akurat w tym cyklu postanowiłam nie robić testów owulacyjnych, a tu niespodzianka - po śluzie i temperaturze mam wrażenie, że owulacja mogła być w niedzielę lub wczoraj, a planowo liczyłam, że będzie jutro lub w czwartek.
Dzisiaj mam takiego lenia w pracy 😆 Nie mogę się na niczym skupić, a to dopiero 11. Jesień mnie dopadła 🙈
Pomysł sobie, że byle do piątku i drugi dłuższy weekend 🤭Karolove, Mimi🌸, Pacynka, Nayeli lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 d3, insulina, glukoza
🔜27.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Ja muszę przestać zwracać uwagę na te objawy, bo niepotrzebnie się nakręcam.
Wczoraj ustaliliśmy plan działania, do końca roku staramy się na luzie, nie będę wcześniej testować. Jak się nie uda, to od stycznia wszystkie badania po kolei i lekarze.
Ja muszę tylko nad głową popracować żeby tak nie przeżywać, to też nie pomaga.Siasi, Darrika lubią tę wiadomość
-
Siasi wrote:Dziewczyny podsunę pomysł na oczekiwanie między owu a małpą. Ja znalazłam sposób i szukam sobie dużo zajęć na te dwa tygodnie. Wiadomo praca, większe porządki w domu, gotowanie, paznokcie, kosmetyczka, spotkanie z przyjaciółką, czy randka z mężem, krzyżówki, szydełkowanie. Teraz jestem po owu i mam zero objawów bo mam rozplanowany dzień co do minuty i się nie nakręcam. Z tego co dziewczyny pisały na tak wczesnym etapie ciężko się ich doszukiwać. Wszystkie są podobne i mogą równie dobrze świadczyć o małpie lub ciąży. Zajmijcie glowe czymś przyjemnym to będzie troszkę łatwiej
Ja chyba w tym cyklu zastosuję podobną taktykę. Mam już obraz do robienia z diamencików i chyba zakupię więcej 😅 polecam, mnie bardzo odpręża i zajmuje.
Powodzenia testującym i miłego wtoreczku ✨
A co do infekcji, mi mam wrażenie że oprócz leków, pomogło odstawienie cukru. Jeśli to grzybica oczywiście. Zrezygnowałam z takiego dodawanego cukru niemal całkowicie, okazyjnie pozwalam sobie na coś słodkiego. Podobnie z białym pieczywem. Ale trzeba przeorganizować całą dietę i do tego dużo samozaparcia. Na razie nic nie nawraca, a wcześniej miałam spory problem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 11:22
Siasi, Loraa, Slava lubią tę wiadomość
05.2024 - ciąża bez starań, poronienie
10.2024 - początek starań o nasze marzenie ❤️ -
Jablkowesny dzięki za polecajke, obczaję! Też chcie zamówić malowanie obrazów farbkami nie wiem jak się to fachowo nazywa. Siostra w ciąży więc dam jej w prezencie dla Dzidzi ten obraz, a później będę dla swojego taki malować ☺️
Jeszcze zapomniałam dodać że w trakcie małpy i pierwsze 2 tyg cyklu zwalniam i dużo odpoczywam, zbieram siłę na owu. Więcej wtedy siedzimy w domu i się relaksujemy 😃🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Siasi wrote:Dziewczyny podsunę pomysł na oczekiwanie między owu a małpą. Ja znalazłam sposób i szukam sobie dużo zajęć na te dwa tygodnie. Wiadomo praca, większe porządki w domu, gotowanie, paznokcie, kosmetyczka, spotkanie z przyjaciółką, czy randka z mężem, krzyżówki, szydełkowanie. Teraz jestem po owu i mam zero objawów bo mam rozplanowany dzień co do minuty i się nie nakręcam. Z tego co dziewczyny pisały na tak wczesnym etapie ciężko się ich doszukiwać. Wszystkie są podobne i mogą równie dobrze świadczyć o małpie lub ciąży. Zajmijcie glowe czymś przyjemnym to będzie troszkę łatwiej
Potwierdzam. Ja jak miałam w duszy czy jestem w ciąży czy nie to okazywało się, że jestem. A jak nic nie robiłam tylko o tym myślałam to mi nie wychodziło. Ten cykl mam w głowie nastrojony na mam to gdzieś 😁 może się uda. W poprzednim fiksowałam i nie wyszłoSiasi lubi tę wiadomość
-
Ja od kilku dni maluje sobie właśnie obraz po numerkach, gram w grę ulubiona na telefonie i siedzę na aliexpress i wyszukuje pierdół świątecznych do nakupowania 🤣
Ja w tym cyklu w ogóle nie myślę o tych objawa mch, żeby się nie nakręcać bo serio czy w ciąży czy nie to i tak plejada objawów jest taka sama, raz tak, raz śmak, byle do niedzieli 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 11:38
Nayeli, Siasi, Slava, Ilka96, Jabłkowesny, Olisska, hakorośl, Monini15 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 d3, insulina, glukoza
🔜27.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Bardzo się zgadzam! Ja w tym cyklu doszłam do tych samych wniosków. Żeby nie myśleć o staraniach i się nie stresować wróciłam do czytania po wielu miesiącach przerwy. Wciągnęłam się w książkę i czas mi szybciej minął.Slava lubi tę wiadomość
30 lat
5 cs
adenomioza i endometrioza
podwyższone androgeny
TSH 4,3 / Euthyrox 0,25 / TSH 2,09 -
Ja tuż po owulacji też miałam trochę olewkę i udawało mi się to podejście utrzymywać. Gdzie ten nastrój się podział? 😛 im bliżej terminu @ tym bardziej głowa mi odlatuje od ciała
Ale z tym znajdowaniem sobie zajęć to 100% racja, podpisuję sięWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 11:47
👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs - LUF
🔹2 cs - lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs⏳
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
A u mnie dopiero początek 7 dc. Od wczoraj robię testy owulacyjne na razie pomalutku kreseczka ciemnieje. Ja akurat używam testów z easy home i w aplikacji premom fajnie to widać, wczoraj 0,25 a dziś 0,36 także myślę że w następnym tygodniu owulacja. A czy ja dostanę 🤷♀️ zobaczymy. Dziś przyszedł termometr więc dodatkowo chce sprawdzać temperaturę. Trzymam kciuki za dzisiejsze testujące. 🤞 niech się zazieleni.
A na moje zabicie czasu chce zacząć jeździć na rowerku stacjonarnym i patrzeć na seriale. Ostatnio zrobiłam porządek w szafie i zamieniłam garderobę z letniej na zimową.Kinia92, Siasi, Jabłkowesny lubią tę wiadomość
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki -
Cześć dziewczyny 😊
Byłam aktywna na Forum na początku zeszłego roku, ale odpuściłam starania na wiele miesięcy, bo dużo działo się w moim życiu. Trochę zatęskniłam za tym „miejscem” i mam nadzieję, że nie będziecie miały nic przeciwko mojemu dołączeniu 🤗
Trzymam kciuki za nas wszystkie!3erin, Darrika, Belia, karczoch321, Nayeli, Styśka1998, Siasi, Mała.mi 93, Namisa, cysterka95, Ilka96, dailydamn, Pacynka, almost.there, kitka_, Jabłkowesny, Mimi🌸, hakorośl, AnitaK lubią tę wiadomość
✨ 2 cs
Długa przerwa w staraniach…
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛