Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
Odpowiedz

W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰

Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 31 października, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 💛 witam się po krótkiej przerwie.
    Mimo że to już listopadowy wątek to gratuluję wszystkim które z sukcesem zakończyły październik 🫶

Ja postanowiłam się trochę zdystansować od forum, tak że w tym miesiącu wpisuje się jako wolny strzelec 🏹 i będę tu raz na parę dni zaglądała ale na bieżąco śledzić nie planuje - mam nadzieję że mi to wybaczycie 🙏

Życzę wam pięknego dnia i owocnego miesiąca!
    Ja tymczasem pozdrawiam z urlopu na Sri Lance gdzie w tej chwili leniuchuje jeszcze w łóżku po obchodach moich 34 urodzin które miałam wczoraj 🥳

DreamBee, Kinia92, Migotka96, 3erin, Darrika, kicia_kocia, Płotka, cysterka95, eta176, Kłębuszek, Ilka96, Mała.mi 93, Chochlik12, Annsze, Lauraa, Cavarathiel, Mimi🌸, Slava, Pacynka, hakorośl lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • Migotka96 Ekspertka

Wysłany: 31 października, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    No właśnie tak bym zrobiła, tylko szkoda mi tego że to tsh mam też już w ramach pakietu zlecone właśnie w medicoverze wraz z innymi badaniami więc i tak mnie tam czeka wizyta.
    Ogólnie kojarzę że najlepiej robić całość tych badań, ale w sumie czy może być tak że tsh wyjdzie w normie funkcjonalnej (czyli powiedzmy miedzy 1-2) a ft3 i ft4 wyjdzie poniżej tych min 50 % normy? Miał ktoś tak może? 😁

A może poproś lekarza żeby dał ci skierowanie z medicovera na resztę badań które chcesz robić. Zazwyczaj nie maja z tym problemu. Umów się na jakaś konsultacje telefoniczna lub chat z endokrynologiem, powiedz ze planujesz ciąże i chcesz dla pewności sprawdzić się kompleksowo. Co prawda ja mam pakiet lux med i zawsze dostaje skierowanie na wszystko o co poproszę ;)

Ilka96 lubi tę wiadomość

Endometrioza 🦠
    AMH 4,45

Stymulacja
    Lametta + 💉 Orvitelle / Zivafert + Duphaston

❌1cs - lametta + Orvitelle pęcherzyk nie pękł, cykl bezowulacyjny
    ❌2cs - lametta + (2 x 💉bemfola) + Orvitelle pęcherzyk niby pęknięty ale zrobiła się torbiel krwotoczna
    ❌3cs - lametta + ( 6 x gonal-f 50j.m.) + Zivafert + ganopeptyl, pęcherzyk pękł
    🦋4cs lametta + NAC 1800mg
    20.11 pęcherzyk 18mm
    23.11 Zivafert + ganopeptyl
    6.12 Testuje ! 🎅🏼
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 31 października, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Wojcinka, spokojnie wybaczamy, odpoczywaj, podziwiaj piękne widoki i wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek ❤️🥳

Ja właśnie wstałam, dzisiaj miałam jakieś dziwne sny i śniły mi się też dwie krechy na teście 😅 w lipcu też miałam taki sen, ale noe był proroczy, może tym razem będzie inaczej. 10 dni do testowania, już mi się dłuży, na szczęście przyszla już paczka z obrazem do malowania po numerkach, więc będę miała czym zająć głowę 🤭

Pięknego dnia dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 06:50

3erin, Nayeli, Chochlik12, Mimi🌸, hakorośl, Wojcinka lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Rudka Ekspertka

Wysłany: 31 października, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    No właśnie tak bym zrobiła, tylko szkoda mi tego że to tsh mam też już w ramach pakietu zlecone właśnie w medicoverze wraz z innymi badaniami więc i tak mnie tam czeka wizyta.
    Ogólnie kojarzę że najlepiej robić całość tych badań, ale w sumie czy może być tak że tsh wyjdzie w normie funkcjonalnej (czyli powiedzmy miedzy 1-2) a ft3 i ft4 wyjdzie poniżej tych min 50 % normy? Miał ktoś tak może? 😁
    Tak ja tak mam przy hashimoto dlatego mówię że najlepiej zbadać całość

Ilka96 lubi tę wiadomość

• Rudka Ekspertka

Wysłany: 31 października, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    @Wojcinka, spokojnie wybaczamy, odpoczywaj, podziwiaj piękne widoki i wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek ❤️🥳

Ja właśnie wstałam, dzisiaj miałam jakieś dziwne sny i śniły mi się też dwie krechy na teście 😅 w lipcu też miałam taki sen, ale noe był proroczy, może tym razem będzie inaczej. 10 dni do testowania, już mi się dłuży, na szczęście przyszla już paczka z obrazem do malowania po numerkach, więc będę miała czym zająć głowę 🤭

Pięknego dnia dziewczyny!

Eeeej ja też! Śniło mi się że zrobiłam 3 testy i wszystkie wyszły pozytywne i chciałam Wam to wysłać ale nie mogłam bo ciągle ktoś mnie gdzieś wołał 😂

Chyba sikne dzisiaj tak dla sportu 🫣 ale to dopiero 8dpo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 07:18

Ilka96, Darrika, DreamBee, Mimi🌸 lubią tę wiadomość

• Lena23 Znajoma

Wysłany: 31 października, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mega niewyspana. Mojemu mężowi starania włączyły się na maxa 😂 wczoraj mnie budził na ❤️, bo mieliśmy robić dzidziusia a ja sobie śpię 😂 dziś idzie na noc, więc przytulanek nie będzie. Ale mam strażnika staraniowego na pokładzie 😅

Mała.mi 93, Darrika, Daga121222, Nayeli, DreamBee, Mimi🌸 lubią tę wiadomość

• eta176 Koleżanka

Wysłany: 31 października, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Rudka właśnie zobaczyłam że mamy dosłownie identyczny cykl w tym "miesiącu" 😂

Rudka lubi tę wiadomość

🧑28 🧔30
    🐻‍❄️ 9/12

Endometrioza

03.2024- laparoskopia z usunięciem torbieli oraz potworniaka + resekcja prawego jajnika (została 1/4)
    07.2024- histeroskopia usunięcie polipa
  • Ragazza Przyjaciółka

Wysłany: 31 października, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ale już naprodukowałyście stron 😀
    Zabieram się za nadrabianie, a w międzyczasie proszę o wpisanie na testowanie 25.11

Darrika, Styśka1998 lubią tę wiadomość

31 lat
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    Fertistim, omega 3, b12, selen, koenzym q10, Euthyrox50

Starania od 05/2024
  • Rudka Ekspertka

Wysłany: 31 października, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta176 wrote:
    @Rudka właśnie zobaczyłam że mamy dosłownie identyczny cykl w tym "miesiącu" 😂
    Kiedy testujesz ? 😄

• eta176 Koleżanka

Wysłany: 31 października, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudka wrote:
    Kiedy testujesz ? 😄

Chciałam w sobotę spróbować to w sumie i tak wcześnie ☺️ Ale cały czas kusi 😂
    Najgorsze jest to że załączyło mi się już podświadome szukanie symptomów 😤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 07:51

Lusia90 lubi tę wiadomość

🧑28 🧔30
    🐻‍❄️ 9/12

Endometrioza

03.2024- laparoskopia z usunięciem torbieli oraz potworniaka + resekcja prawego jajnika (została 1/4)
  • Rudka Ekspertka

Wysłany: 31 października, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta176 wrote:

Ja właśnie teraz walczę ze sobą wyciągnęłam test i nie sikałam od wstania z łóżka chyba nie wytrzymam i zrobię to 😂

eta176 lubi tę wiadomość

• eta176 Koleżanka

Wysłany: 31 października, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudka wrote:
    Ja właśnie teraz walczę ze sobą wyciągnęłam test i nie sikałam od wstania z łóżka chyba nie wytrzymam i zrobię to 😂

A czujesz coś? 🤔😏

🧑28 🧔30
    🐻‍❄️ 9/12

Endometrioza

• Rudka Ekspertka

Wysłany: 31 października, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta176 wrote:
    A czujesz coś? 🤔😏
    Okropnie bolą mnie piersi w tym cyklu od około 3 dni tak że śpię w staniku. Ale poza tym nic nie czuję lecz jest to dla mnie zastanawiające bo nigdy mnie nie bolą dlatego tak kusi teścik no i skusił bo zrobiłam lecz biel razi w oczy 🫣 Nie nastawiam się bo to dopiero 21 dc. Chyba poczekam grzecznie już do tego 04.11 tak jak się zapisałam na testowanie ale najchętniej to już bym pojechała na betę 😅 strasznie przez te cycki jestem niecierpliwa
    A Ty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 08:11

• Angi4456 Nowa

Wysłany: 31 października, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tu nowa.
    Córka 5 lat na pokładzie, 3 cykl starań o drugie dziecko.
    Aktualnie po owulce w niedzielę, proszę zapisać mnie na testowanie 11.11.

Jak się dziś czujecie?

Paulina66, Darrika, Mimi🌸, Wojcinka lubią tę wiadomość

• eta176 Koleżanka

Wysłany: 31 października, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mni też cycki bardzo się powiększyły że nawet mi chłop zwrócił uwagę i co jakiś czas czuje jajnik lewy a z niego była owulacja :) A cycki Cię bolą tak bardziej po boku czy sutki? Ostatnio jak miałam pozytywne testy strasznie mnie sutki bolały, wtedy myślałam że to może testy oszukańcze a teraz się zastanawiam czy to nie był czasem jakiś biochem bo po tygodniu wszystko się uspokoiło a potem dopiero przyszła miesiączka ;/ I teraz jak głupia macam się co jakiś czas czy mnie bolą te sutki czy nie 😂

🧑28 🧔30
    🐻‍❄️ 9/12

Endometrioza

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Wracam tutaj po prawie 3 latach ! - szczerze mówiąc nigdy nie sądziłam, że to nastąpi
    Na pokładzie dwie córki - 3 i 2 latka
    Mąż uparł się, że do 3 razy sztuka.
    Nie zabezpieczamy się od czerwca, ale też nie staraliśmy się. Nie pilnowałam owulacji ani cyklu. W tym miesiącu jednak stowerdilam, że muszę zobaczyć co tam słychać w temperaturze.
    Dwie pierwsze ciążę były wystarane.
    Pozdrawiam wszystkich

Katarena, eta176, Paulina66, Darrika, DreamBee, cysterka95, Mimi🌸, Domel98, Wojcinka lubią tę wiadomość

• Lusia90 Ekspertka

Wysłany: 31 października, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta176 wrote:
    Ja też testuje w sobotę i już szukam sobie symptomów, sutki kilka razy mnie bolały jak dotknęłam ale nie wiem czy to objaw czy już tak mam no wcześniej tego nie robiłam haha 😅 kiedy ta sobota?!

@Angi4456 witamy!!

eta176, Angi4456 lubią tę wiadomość

preg.png

👩26 |👨‍🦱 27

Starania o pierwszego maluszka: ¶7 naturalnych cs ⏳ ¶3 cykle przerwy na Proverę, brak efektów) ➡️ Duphaston na wywołanie miesiączki ¶1 cykl stymulowany Clo

31.10 skromne ⏸️
    02.11 12dpo beta 91.90, progesteron 47.60
    06.11 16dpo beta 927.38 przyrost ponad 200% 🥴
    09.11 19dpo beta 4455,84
    13.11 23dpo beta 19657.67
    28.11 wizyta 🗓️🩺
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 31 października, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei mega kiepsko się czuję, nie wiem co mi jest, chyba coś mnie bierze...

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • eta176 Koleżanka

Wysłany: 31 października, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia90 wrote:
    Ja też testuje w sobotę i już szukam sobie symptomów, sutki kilka razy mnie bolały jak dotknęłam ale nie wiem czy to objaw czy już tak mam no wcześniej tego nie robiłam haha 😅 kiedy ta sobota?!

@Angi4456 witamy!!

No dokładnie! 😂
    Ale już sobie przygotowuje w głowie ze jak zobaczę biel to znaczy że "jeszcze" jest biały ale "jeszcze" się kiedyś skończy 🥹

🧑28 🧔30
    🐻‍❄️ 9/12

Endometrioza

• Paulina66 Przyjaciółka

Wysłany: 31 października, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pisałyście tu wczoraj o ziołach ojca Sroki i tak się zastanawiam czy w moim przypadku byłby sens, żebym zaczęła je pić? Dziś biorę ostatnią tabletkę AH (teoretycznie opakowanie kończę w niedzielę, ale nie dam już rady dłużej, żałuję że w ogóle zaczęłam to ostatnie opakowanie i z każdą tabletką chcę mi się płakać, że jeszcze nie mogę zacząć starań, ale nie chciałam też przerywać w połowie, żeby nie robić większego chaosu w hormonach, ale chyba te ostatnie 3 tabletki jak pominę to nie będzie dużej różnicy).
    Czy te zioła mogą pomóc w powrocie hormonów do fukncjonowania po AH czy poczekać, aż cykl sam się unormuje i wtedy dopiero go wspomagać?

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻
    1 cs po 12 latach AH
    💊 Folian Naturell, Prenacaps OVI, B Complex B-50 Methyl TMG Plus Aliness, Wit D 2000 j.m., Triple Magnesium Complex Swanson, Omega-3, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ