W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczyny 💛 witam się po krótkiej przerwie.
Mimo że to już listopadowy wątek to gratuluję wszystkim które z sukcesem zakończyły październik 🫶
Ja postanowiłam się trochę zdystansować od forum, tak że w tym miesiącu wpisuje się jako wolny strzelec 🏹 i będę tu raz na parę dni zaglądała ale na bieżąco śledzić nie planuje - mam nadzieję że mi to wybaczycie 🙏
Życzę wam pięknego dnia i owocnego miesiąca!
Ja tymczasem pozdrawiam z urlopu na Sri Lance gdzie w tej chwili leniuchuje jeszcze w łóżku po obchodach moich 34 urodzin które miałam wczoraj 🥳DreamBee, Kinia92, Migotka96, 3erin, Darrika, kicia_kocia, Płotka, cysterka95, eta176, Kłębuszek, Ilka96, Mała.mi 93, Chochlik12, Annsze, Lauraa, Cavarathiel, Mimi🌸, Slava, Pacynka, hakorośl lubią tę wiadomość
-
Ilka96 wrote:No właśnie tak bym zrobiła, tylko szkoda mi tego że to tsh mam też już w ramach pakietu zlecone właśnie w medicoverze wraz z innymi badaniami więc i tak mnie tam czeka wizyta.
Ogólnie kojarzę że najlepiej robić całość tych badań, ale w sumie czy może być tak że tsh wyjdzie w normie funkcjonalnej (czyli powiedzmy miedzy 1-2) a ft3 i ft4 wyjdzie poniżej tych min 50 % normy? Miał ktoś tak może? 😁
A może poproś lekarza żeby dał ci skierowanie z medicovera na resztę badań które chcesz robić. Zazwyczaj nie maja z tym problemu. Umów się na jakaś konsultacje telefoniczna lub chat z endokrynologiem, powiedz ze planujesz ciąże i chcesz dla pewności sprawdzić się kompleksowo. Co prawda ja mam pakiet lux med i zawsze dostaje skierowanie na wszystko o co poproszęIlka96 lubi tę wiadomość
Endometrioza 🦠
AMH 4,45
Stymulacja
Lametta + 💉 Orvitelle / Zivafert + Duphaston
❌1cs - lametta + Orvitelle pęcherzyk nie pękł, cykl bezowulacyjny
❌2cs - lametta + (2 x 💉bemfola) + Orvitelle pęcherzyk niby pęknięty ale zrobiła się torbiel krwotoczna
❌3cs - lametta + ( 6 x gonal-f 50j.m.) + Zivafert + ganopeptyl, pęcherzyk pękł
🦋4cs lametta + NAC 1800mg
20.11 pęcherzyk 18mm
23.11 Zivafert + ganopeptyl
6.12 Testuje ! 🎅🏼 -
@Wojcinka, spokojnie wybaczamy, odpoczywaj, podziwiaj piękne widoki i wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek ❤️🥳
Ja właśnie wstałam, dzisiaj miałam jakieś dziwne sny i śniły mi się też dwie krechy na teście 😅 w lipcu też miałam taki sen, ale noe był proroczy, może tym razem będzie inaczej. 10 dni do testowania, już mi się dłuży, na szczęście przyszla już paczka z obrazem do malowania po numerkach, więc będę miała czym zająć głowę 🤭
Pięknego dnia dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 06:50
3erin, Nayeli, Chochlik12, Mimi🌸, hakorośl, Wojcinka lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Ilka96 wrote:No właśnie tak bym zrobiła, tylko szkoda mi tego że to tsh mam też już w ramach pakietu zlecone właśnie w medicoverze wraz z innymi badaniami więc i tak mnie tam czeka wizyta.
Ogólnie kojarzę że najlepiej robić całość tych badań, ale w sumie czy może być tak że tsh wyjdzie w normie funkcjonalnej (czyli powiedzmy miedzy 1-2) a ft3 i ft4 wyjdzie poniżej tych min 50 % normy? Miał ktoś tak może? 😁Ilka96 lubi tę wiadomość
-
Darrika wrote:@Wojcinka, spokojnie wybaczamy, odpoczywaj, podziwiaj piękne widoki i wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek ❤️🥳
Ja właśnie wstałam, dzisiaj miałam jakieś dziwne sny i śniły mi się też dwie krechy na teście 😅 w lipcu też miałam taki sen, ale noe był proroczy, może tym razem będzie inaczej. 10 dni do testowania, już mi się dłuży, na szczęście przyszla już paczka z obrazem do malowania po numerkach, więc będę miała czym zająć głowę 🤭
Pięknego dnia dziewczyny!
Eeeej ja też! Śniło mi się że zrobiłam 3 testy i wszystkie wyszły pozytywne i chciałam Wam to wysłać ale nie mogłam bo ciągle ktoś mnie gdzieś wołał 😂
Chyba sikne dzisiaj tak dla sportu 🫣 ale to dopiero 8dpoWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 07:18
Ilka96, Darrika, DreamBee, Mimi🌸 lubią tę wiadomość
-
Ja dziś mega niewyspana. Mojemu mężowi starania włączyły się na maxa 😂 wczoraj mnie budził na ❤️, bo mieliśmy robić dzidziusia a ja sobie śpię 😂 dziś idzie na noc, więc przytulanek nie będzie. Ale mam strażnika staraniowego na pokładzie 😅
Mała.mi 93, Darrika, Daga121222, Nayeli, DreamBee, Mimi🌸 lubią tę wiadomość
-
@Rudka właśnie zobaczyłam że mamy dosłownie identyczny cykl w tym "miesiącu" 😂
Rudka lubi tę wiadomość
🧑28 🧔30
🐻❄️ 9/12
Endometrioza
03.2024- laparoskopia z usunięciem torbieli oraz potworniaka + resekcja prawego jajnika (została 1/4)
07.2024- histeroskopia usunięcie polipa -
Dzień dobry, ale już naprodukowałyście stron 😀
Zabieram się za nadrabianie, a w międzyczasie proszę o wpisanie na testowanie 25.11
Darrika, Styśka1998 lubią tę wiadomość
31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
Fertistim, omega 3, b12, selen, koenzym q10, Euthyrox50
Starania od 05/2024 -
Rudka wrote:Kiedy testujesz ? 😄
Chciałam w sobotę spróbować to w sumie i tak wcześnie ☺️ Ale cały czas kusi 😂
Najgorsze jest to że załączyło mi się już podświadome szukanie symptomów 😤Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 07:51
Lusia90 lubi tę wiadomość
🧑28 🧔30
🐻❄️ 9/12
Endometrioza
03.2024- laparoskopia z usunięciem torbieli oraz potworniaka + resekcja prawego jajnika (została 1/4)
eta176 wrote:Chciałam w sobotę spróbować to w sumie i tak wcześnie ☺️ Ale cały czas kusi 😂
Najgorsze jest to że załączyło mi się już podświadome szukanie symptomów 😤
Ja właśnie teraz walczę ze sobą wyciągnęłam test i nie sikałam od wstania z łóżka chyba nie wytrzymam i zrobię to 😂eta176 lubi tę wiadomość
-
Rudka wrote:Ja właśnie teraz walczę ze sobą wyciągnęłam test i nie sikałam od wstania z łóżka chyba nie wytrzymam i zrobię to 😂
A czujesz coś? 🤔😏🧑28 🧔30
🐻❄️ 9/12
Endometrioza
eta176 wrote:A czujesz coś? 🤔😏
A Ty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 08:11
-
U mni też cycki bardzo się powiększyły że nawet mi chłop zwrócił uwagę i co jakiś czas czuje jajnik lewy a z niego była owulacja A cycki Cię bolą tak bardziej po boku czy sutki? Ostatnio jak miałam pozytywne testy strasznie mnie sutki bolały, wtedy myślałam że to może testy oszukańcze a teraz się zastanawiam czy to nie był czasem jakiś biochem bo po tygodniu wszystko się uspokoiło a potem dopiero przyszła miesiączka ;/ I teraz jak głupia macam się co jakiś czas czy mnie bolą te sutki czy nie 😂🧑28 🧔30
🐻❄️ 9/12
Endometrioza
nick nieaktualnyWitam
Wracam tutaj po prawie 3 latach ! - szczerze mówiąc nigdy nie sądziłam, że to nastąpi
Na pokładzie dwie córki - 3 i 2 latka
Mąż uparł się, że do 3 razy sztuka.
Nie zabezpieczamy się od czerwca, ale też nie staraliśmy się. Nie pilnowałam owulacji ani cyklu. W tym miesiącu jednak stowerdilam, że muszę zobaczyć co tam słychać w temperaturze.
Dwie pierwsze ciążę były wystarane.
Pozdrawiam wszystkichKatarena, eta176, Paulina66, Darrika, DreamBee, cysterka95, Mimi🌸, Domel98, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
eta176 wrote:Chciałam w sobotę spróbować to w sumie i tak wcześnie ☺️ Ale cały czas kusi 😂
Najgorsze jest to że załączyło mi się już podświadome szukanie symptomów 😤
@Angi4456 witamy!!eta176, Angi4456 lubią tę wiadomość
👩26 |👨🦱 27
Starania o pierwszego maluszka: ¶7 naturalnych cs ⏳ ¶3 cykle przerwy na Proverę, brak efektów) ➡️ Duphaston na wywołanie miesiączki ¶1 cykl stymulowany Clo
31.10 skromne ⏸️
02.11 12dpo beta 91.90, progesteron 47.60
06.11 16dpo beta 927.38 przyrost ponad 200% 🥴
09.11 19dpo beta 4455,84
13.11 23dpo beta 19657.67
28.11 wizyta 🗓️🩺 -
Ja z kolei mega kiepsko się czuję, nie wiem co mi jest, chyba coś mnie bierze...👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Lusia90 wrote:Ja też testuje w sobotę i już szukam sobie symptomów, sutki kilka razy mnie bolały jak dotknęłam ale nie wiem czy to objaw czy już tak mam no wcześniej tego nie robiłam haha 😅 kiedy ta sobota?!
@Angi4456 witamy!!
No dokładnie! 😂
Ale już sobie przygotowuje w głowie ze jak zobaczę biel to znaczy że "jeszcze" jest biały ale "jeszcze" się kiedyś skończy 🥹🧑28 🧔30
🐻❄️ 9/12
Endometrioza
Dziewczyny, pisałyście tu wczoraj o ziołach ojca Sroki i tak się zastanawiam czy w moim przypadku byłby sens, żebym zaczęła je pić? Dziś biorę ostatnią tabletkę AH (teoretycznie opakowanie kończę w niedzielę, ale nie dam już rady dłużej, żałuję że w ogóle zaczęłam to ostatnie opakowanie i z każdą tabletką chcę mi się płakać, że jeszcze nie mogę zacząć starań, ale nie chciałam też przerywać w połowie, żeby nie robić większego chaosu w hormonach, ale chyba te ostatnie 3 tabletki jak pominę to nie będzie dużej różnicy).
Czy te zioła mogą pomóc w powrocie hormonów do fukncjonowania po AH czy poczekać, aż cykl sam się unormuje i wtedy dopiero go wspomagać?30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
1 cs po 12 latach AH
💊 Folian Naturell, Prenacaps OVI, B Complex B-50 Methyl TMG Plus Aliness, Wit D 2000 j.m., Triple Magnesium Complex Swanson, Omega-3, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki