W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina66 wrote:Dziewczyny, pisałyście tu wczoraj o ziołach ojca Sroki i tak się zastanawiam czy w moim przypadku byłby sens, żebym zaczęła je pić? Dziś biorę ostatnią tabletkę AH (teoretycznie opakowanie kończę w niedzielę, ale nie dam już rady dłużej, żałuję że w ogóle zaczęłam to ostatnie opakowanie i z każdą tabletką chcę mi się płakać, że jeszcze nie mogę zacząć starań, ale nie chciałam też przerywać w połowie, żeby nie robić większego chaosu w hormonach, ale chyba te ostatnie 3 tabletki jak pominę to nie będzie dużej różnicy).
Czy te zioła mogą pomóc w powrocie hormonów do fukncjonowania po AH czy poczekać, aż cykl sam się unormuje i wtedy dopiero go wspomagać?
Weź tabletki do końca bo możesz sobie zrobić jeszcze większe wahania hormonalne Ja wyjęłam krążek w terminie i walczę od lipca o normalny cykl 🤷♀️Paulina66 lubi tę wiadomość
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka
4cs 👶🏼
Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌
💊duphaston w drugiej fazie cyklu
💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki -
Ona_39 wrote:Dziewczyny, kiedy najlepiej wybrać się na monitoring owulacji żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł?
Ona_39 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+…?
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150 -
Kociara20996 wrote:Weź tabletki do końca bo możesz sobie zrobić jeszcze większe wahania hormonalne Ja wyjęłam krążek w terminie i walczę od lipca o normalny cykl 🤷♀️
-
aszin wrote:Zależy, kiedy masz zazwyczaj owulację, nie da się tego tak jednoznacznie określić. Najlepiej iść przed przewidywaną owulacją i sprawdzić, jak duże są pęcherzyki, a potem gin powie, kiedy przyjść na potwierdzenie.
Prawdopodobnie miałam owu wczoraj (dwa pozytywne testy owu, śluz), ale zaobserwowałam nikły wzrost temperatury i świruję, że może mam LUF albo problem z progesteronem i tego nie wiem. Ale czy ginekolog jest w stanie stwierdzić pęknięcie tak szybko po terminie owulacji? Jestem trochę w gorącej wodzie kąpana, przyznaję...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 09:19
-
nick nieaktualnyOna_39 wrote:Prawdopodobnie miałam owu wczoraj (dwa pozytywne testy owu, śluz), ale zaobserwowałam nikły wzrost temperatury i świruję, że może mam LUF albo problem z progesteronem i tego nie wiem. Ale czy ginekolog jest w stanie stwierdzić pęknięcie tak szybko po terminie owulacji? Jestem trochę w gorącej wodzie kąpana, przyznaję...
Ona_39 lubi tę wiadomość
-
Iwonay wrote:Może zobacz jak temperatura będzie wyglądała przez kolejne 3 dni, wtedy będzie można powiedzieć coś więcej. Wartość temperatury o niczym nie świadczy. Ja skoki mam duże. Wartości temperatury wysokie, a jak w pierwszej ciąży sprawdziłam progesteron to był o wiele za niski jak na ciążę
To tak samo jak ja, temperatury na poziomie 36.7-36.8, dzisiaj nagle 37.01, a prog poniżej 10.Ona_39, Iwonay, Rudka lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (9cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (5cs)
💊12/2024 - 5cs z Lamettą + Ovitrelle
🩸7/12
🥚20/12
📆 Kalendarz wizyt -
Powodzenia dziewczyny, piękny miesiac za wami, niech się zazieleni i w listopadzie 💪🥳💪🥳🌞🌞🌱🌱
Darrika, eta176, Rudka, DreamBee, 3erin, Cavarathiel, Kinia92, Mimi🌸, Slava, Ilka96 lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
eta176 wrote:U mni też cycki bardzo się powiększyły że nawet mi chłop zwrócił uwagę i co jakiś czas czuje jajnik lewy a z niego była owulacja A cycki Cię bolą tak bardziej po boku czy sutki? Ostatnio jak miałam pozytywne testy strasznie mnie sutki bolały, wtedy myślałam że to może testy oszukańcze a teraz się zastanawiam czy to nie był czasem jakiś biochem bo po tygodniu wszystko się uspokoiło a potem dopiero przyszła miesiączka ;/ I teraz jak głupia macam się co jakiś czas czy mnie bolą te sutki czy nie 😂
eta176 lubi tę wiadomość
-
Donna89 wrote:Dziewczyny, tutaj któraś z Was (przepraszam nie mogę odszukać kto dokładnie 🤣) zaproponowała wyzwanie dietetyczno/sportowe i jest parę chętnych, więc może rzeczywiście stworzymy osobny wątek na to?
Myślę, że to dobry pomysł zająć czymś głowę, motywować się nawzajem i wyznaczyć jakieś nowe cele oprócz tych staraniowych 🙈 Tym bardziej, że jesienne wieczory coraz dłuższe, więc czasu na podjadanie i myślenie więcej 😂
Edit: znalazłam, Julia24 jest pomysłodawcą! Super pomysł 😍
Zapraszamy na wątek 🤗🙌Ona_39, Darrika, Nayeli, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu. U partnera obniżony ruch postępowy plemników
☑️ Regularne owulacje i w miarę regularne cykle. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
📆 13.01 Diagnoza endometriozy -
Rudka wrote:Bolą mnie najbardziej po bokach
No to mam tak samo Zobaczymy w weekend ^^ Najgorzej jak czas leci tak woli wtedy kiedy nie trzeba. Cieszę się że jutro świeto, człowiek może oderwać trochę głowę od tego z jakąś rodzina się spotkać czy coś 🙂Rudka lubi tę wiadomość
🧑28 🧔30
🐻❄️ 9/12
Endometrioza
03.2024- laparoskopia z usunięciem torbieli oraz potworniaka + resekcja prawego jajnika (została 1/4)
07.2024- histeroskopia usunięcie polipa -
Hej! Witam się pierwszym postem na forum. I ja nieśmiało dołączę w tym miesiącu. Do tej pory tylko Was podczytywałam 🙈 Teraz też nie planuję zaglądać tu codziennie żeby się nie nakręcać! To nasz 3cs, na razie działamy na luzie i intuicyjnie. Chociaż z drugiej strony robię sobie w głowie lekką presję i nadzieję co miesiąc, bo jak sobie coś „wymyślę” to chciałabym już natychmiast, wiadomo 🤪 jednocześnie staram się podejść do tematu tak, że nacieszam się jeszcze tym czasem tylko we dwoje i chwilami dla siebie, czasem na moje hobby itd 🙈
Testować planuje się mniej więcej w okolicy 10.11.
Chociaż mam jeden test z DM który wg opisu można już zrobić 6 dni przed spodziewanym okresem i jak znam życie to nie wytrzymam i też go zrobię 😂eta176, DreamBee, Płotka, Darrika, cysterka95, Mimi🌸, pp2018 lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁4cs
💊 pregna, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
🧪7dpo
progesteron 19,2
estriadol 107 -
nick nieaktualny
-
Ona_39 wrote:Dzięki Dziewczyny, a czy około 10 dpo ginekolog powie mi z USG cokolwiek o tym czy była owulacja czy to już za późno?
Zobaczy ciałko żółte, jeśli była owulacja.Ona_39 lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸7/12
🥚20/12
📆 Kalendarz wizyt -
Iwonay wrote:Ja pamiętam że w pierwszej ciąży temperatura powyżej 37 stopni a progesteron był 7
I nie było żadnych problemów czy proga dostałaś?👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸7/12
🥚20/12
📆 Kalendarz wizyt -
Witam się z wami na nowym wątku, byłam dziś na trzeciej becie już takiego super przyrostu nie ma jak ostatnio dziś beta 55,7 a prog 14,540 spadł od ostatniego czy jest jakaś nadzieja że będzie dobrze, miał ktoś podobną historię ? Miłego dnia ❤️
-
Paulina66 wrote:Kurczę, myslałam, że te 3 ostatnie jeśli pominę to już nie zrobi różnicy tylko krwawienie z odstawienia przyjdzie szybciej... Bo właśnie ostatnie 2 tygodnie walczę ze sobą przy każdej tabletce 🫣
Paulina66 lubi tę wiadomość
-
karczoch321 wrote:Hej! Witam się pierwszym postem na forum. I ja nieśmiało dołączę w tym miesiącu. Do tej pory tylko Was podczytywałam 🙈 Teraz też nie planuję zaglądać tu codziennie żeby się nie nakręcać! To nasz 3cs, na razie działamy na luzie i intuicyjnie. Chociaż z drugiej strony robię sobie w głowie lekką presję i nadzieję co miesiąc, bo jak sobie coś „wymyślę” to chciałabym już natychmiast, wiadomo 🤪 jednocześnie staram się podejść do tematu tak, że nacieszam się jeszcze tym czasem tylko we dwoje i chwilami dla siebie, czasem na moje hobby itd 🙈
Testować planuje się mniej więcej w okolicy 10.11.
Chociaż mam jeden test z DM który wg opisu można już zrobić 6 dni przed spodziewanym okresem i jak znam życie to nie wytrzymam i też go zrobię 😂
Jak długie masz cykle ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 11:28
12 cs szczęśliwy🥺
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65