W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
@Darrika proszę pięknie o wpisanie na 06.11 ♥️ To będzie 9-10 dpo, dłużej chyba nie wytrzymam. Tez jesteście uzależnione od naparzania testów? 😂
Listopad będzie nasz zobaczycie, będzie tu na maxa zielono! 🌱🌱🌱🌱🌱
Mimi🌸, Darrika, Fragrance, Chochlik12, Donna89, DreamBee, hakorośl lubią tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
3sc
💊prenacaps multi 1, dha, b12, cholina, d3 + od 11/24 olej z wiesiołka, l-arginine, prenacaps ovi, magb6, zioła ojca Sroki
🩸 9.11
🥚 20.11 monitoring pęcherzyk 18 mm
💉21.11 - Ovitrelle -
cysterka95 wrote:U mnie Lametta nie daje za bardzo skutków ubocznych. Działa, bo w każdym cyklu z nią miałam pęcherzyk dominujący (raz nawet 2). Ale każda ma inne doświadczenia, niektóre dziewczyny mają po niej zawsze po 2-3 pęcherzyki
Ja miałam po lamettcie straszne wybuch ciepła ale to tylko na początku a potem już było ok. Zazwyczaj miałam 2 duże pęcherzyki.Vergeet lubi tę wiadomość
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki -
Mam pytanko mógłby mi ktoś podać link do ziół ojca sroki chce jakoś ogarnąć mój cykl a fertistim póki co jeszcze nie dział i od razu cenne rady jak to stosować👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
3cs po krążku hormonalnym
💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki -
Rozsiewam wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Powodzenia Dziewczyny!Kociara20996, brilka, dailydamn, Mała.mi 93, eta176, Jabłkowesny, Styśka1998, Mimi🌸, cysterka95, Darrika, Vergeet, 3erin, ellevv, Letynia, Ilka96, Fragrance, Rudka, Kłębuszek, Pacynka, DreamBee, Kinia92, Migotka96, Nadziejka26, Cavarathiel, Slava, NinaB lubią tę wiadomość
2 cs 🍀
02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
03/09/2024 9 dpo, bHCG: 9,34, prog: 17,37
05/09/2024 11 dpo, bHCG: 64,14, prog: 26,75
07/09/2024 13 dpo, bHCG: 191,19, prog: 24,19
16/09/2024: pęcherzyk 🍀 (5+1)
19/09/2024: zarodek 2mm (5+4)
23/09/2024: serduszko ❤️ (6+1)
07/10/2024: 1.7 cm (8+1)
23/10/2024: 3.63 cm Żelusia (10+3)
02/11/2024: Wyniki Nifty: jestem zdrowa 👸🩷 (11+6)
04/11/2024:🧬 5.46 cm Uparciucha, ❤️163 bpm (12+1)
“If you can dream it, you can do it.” -
Kociara20996 wrote:Mam pytanko mógłby mi ktoś podać link do ziół ojca sroki chce jakoś ogarnąć mój cykl a fertistim póki co jeszcze nie dział i od razu cenne rady jak to stosować
Ja kupiłam po prostu Zioła ojca Sroki nr 3 z allegro, ze sklepu kulinarny kameleon czy jakoś tak, mają też swoją stronę i sklep. Jest instrukcja w aukcji, ale ja zalewam łyżeczkę ziół na kubek (lub troszkę więcej niż łyżeczkę) i parze pod przykryciem pół godziny. Potem pijemy. Wieczorem lub na noc można pić od początku cyklu do owulacji cały czas, lub przez cały cykl, chyba na pierwszej stronie tego wątku jest napisane jakie wtedy robić przerwy.
O efektach na razie się nie wypowiem, bo piję pierwszy cyklKociara20996 lubi tę wiadomość
05.2024 - ciąża bez starań, poronienie
10.2024 - początek starań o nasze marzenie ❤️ -
Jabłkowesny wrote:Ja kupiłam po prostu Zioła ojca Sroki nr 3 z allegro, ze sklepu kulinarny kameleon czy jakoś tak, mają też swoją stronę i sklep. Jest instrukcja w aukcji, ale ja zalewam łyżeczkę ziół na kubek (lub troszkę więcej niż łyżeczkę) i parze pod przykryciem pół godziny. Potem pijemy. Wieczorem lub na noc można pić od początku cyklu do owulacji cały czas, lub przez cały cykl, chyba na pierwszej stronie tego wątku jest napisane jakie wtedy robić przerwy.
O efektach na razie się nie wypowiem, bo piję pierwszy cykl
Super dziękuję pytanie czy mogę to pić razem z fertistim, ale chyba nie zaszkodzi
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
3cs po krążku hormonalnym
💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki -
Myślę że jeśli nie będzie się piło jednego po drugim to na pewno nie zaszkodzi ja też się równocześnie suplementuję i po prostu staram się nie łączyć tabletek z ziołami, a że te zioła na wieczór to akurat fajnie wychodzi05.2024 - ciąża bez starań, poronienie
10.2024 - początek starań o nasze marzenie ❤️ -
Hejka Dziewczyny
Miło widzieć tyle zdeterminowanych staraczek w nowym wątku 💪😊🍁🍂💓
Częstuję się ciążowymi wiruskami na listopad od koleżanek z kropkami 🥹🤞 i dołączam jako wolny strzelec🏹, bo nie wiem jak wypadnie @, owu i czy zdążę zatestować.
Powodzenia w nowym miesiącu! 🤞🤞🤞🍀💚 Kciuki za każdą z nas i spełnienie marzenia o maluchu za 9 miesięcy ✨✨
Mimi🌸, Darrika, DreamBee, Vergeet, hakorośl, NinaB lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👩🏻🍼
Cykle owulacyjne. Niedoczynność -> TSH 4.11->0.98->0.70. BMI 19,5. Suple✅ Wege od 2020. Wysoka prolaktyna➖
👩🏻💼﹠👨🏻💼34 -
Dziewczyny mam pytanie, jutro idę na badania które przepisała mi lekarka z medicoveru, mega podstawowe ale jest też wśród nich tsh. Chciałabym dorobić sobie ft3 i ft4 do tego żeby to dało jakikolwiek obraz tarczycy. No i w medicoverze te ceny są takie że wychodzi mi prawie 100 zł za te dwa badania, kiedy w alabie czy diagnostyce jest to ok 60. Natomiast zastanawiam się czy to ma sens robić akurat te dwa w innym labie? Czy jednak te normy tarczycowe powinno się określać w ramach jednego labolatorium?
-
Ilka96, jestem zdania, że lepiej w jednym labie z jednego pobrania
Ilka96, Jabłkowesny lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👩🏻🍼
Cykle owulacyjne. Niedoczynność -> TSH 4.11->0.98->0.70. BMI 19,5. Suple✅ Wege od 2020. Wysoka prolaktyna➖
👩🏻💼﹠👨🏻💼34 -
Ilka96 wrote:Dziewczyny mam pytanie, jutro idę na badania które przepisała mi lekarka z medicoveru, mega podstawowe ale jest też wśród nich tsh. Chciałabym dorobić sobie ft3 i ft4 do tego żeby to dało jakikolwiek obraz tarczycy. No i w medicoverze te ceny są takie że wychodzi mi prawie 100 zł za te dwa badania, kiedy w alabie czy diagnostyce jest to ok 60. Natomiast zastanawiam się czy to ma sens robić akurat te dwa w innym labie? Czy jednak te normy tarczycowe powinno się określać w ramach jednego labolatorium?
Letynia, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
Vergeet wrote:Ja chętnie przygarnę jakieś wasze historie odnośnie stymulacji Lamettą. Czeka mnie to od soboty, to mój pierwszy w ogóle stymulowany cykl i trochę się stresuję. Zwłaszcza, że będę wtedy na wyjeździe ze znajomymi więc wolę być przygotowana na niedogodności gdyż nie mówię nikomu o staraniach i będę musiała jakoś się kryć ze złym samopoczuciem 😂🥹
Vergeet lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Hej dziewczyny! Mnie można zapisać na 20 listopada ♥️
O ile dwa ostatnie cykle miałam bez nakręcania się, tak czuję że w tym już się zakręciłam, hahaha 🎠
W tym cyklu niestety nie ufam już swoim objawom, bo w poprzednim wszystko było inne niż zawsze, a nie pyknęło 🤣
Trzymam kciuki za wszytskie nas ♥️🪴 niech poprzedni miesiąc zapowiada również ten. 😁Donna89, Darrika, Mimi🌸, DreamBee, Vergeet lubią tę wiadomość
10cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
Rudka wrote:Najlepiej jakbyś zrobiła całą 5 tarczycową czyli (tsh,ft3,ft4,anty tpo i anty tg) samo tsh nic Ci nie powie więc jak wychodzi drogo w medicover to ja bym poszła zrobić jako pakiet do alabu albo diagnostyki
Ogólnie kojarzę że najlepiej robić całość tych badań, ale w sumie czy może być tak że tsh wyjdzie w normie funkcjonalnej (czyli powiedzmy miedzy 1-2) a ft3 i ft4 wyjdzie poniżej tych min 50 % normy? Miał ktoś tak może? 😁 -
Dziewczyny, tutaj któraś z Was (przepraszam nie mogę odszukać kto dokładnie 🤣) zaproponowała wyzwanie dietetyczno/sportowe i jest parę chętnych, więc może rzeczywiście stworzymy osobny wątek na to?
Myślę, że to dobry pomysł zająć czymś głowę, motywować się nawzajem i wyznaczyć jakieś nowe cele oprócz tych staraniowych 🙈 Tym bardziej, że jesienne wieczory coraz dłuższe, więc czasu na podjadanie i myślenie więcej 😂
Edit: znalazłam, Julia24 jest pomysłodawcą! Super pomysł 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października, 22:56
Ona_39, Fasolowa_zupa, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
-
Belia wrote:Kochana nie przejmuj się tym, że musisz szybko zajść w ciążę. Też to słyszałam. Jakbyśmy mieli na to wpływ… Polipa nie ma już rok. Wcześniej odrósł dwa razy i to bardzo szybko. A Tobie po jakim czasie? Trzeba być dobrej myśli i chodzić na kontrole. A jak dziad się pojawia to od razu go usuwać.
Po pół roku teoretycznie, ale mógł być już wcześniej, bo do ginekologa nie chodzę co miesiąc. Usuwałam w marcu, w maju go nie było, a we wrześniu już przebijał, ale nie było pewności. Teraz jest, już bez wątpliwości.29 l
2021 💏
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
3cs 🤞
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Przewlekły stres
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022 i marzec 2024)
LH:FSH = 2,08
Prolkatyna 21,5->13,4 mg/ml
TSH 3,27->1,39 µIU/ml
Wit. D3: 148 ng/ml
Kwas foliowy: 21,4 ng/ml
💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12
🩺28.10 ➡ polip 9mm 😢 ➡ czekam na termin histreoskopii -
Hej Dziewczyny, powodzenia dla nas wszystkich w listopadzie!!! 🍀🍀🍀🍀🍀🍀
Mam pytanie do Ciebie @siesiepy, bo udostępniłaś listę supli, na których jak przypuszczam udało się podboostować wyniki seminogramu, czy to wszystko Twój Mąż brał razem w jednym czasie? Chodzi mi głównie o to czy jak dam mojemu wit C I astaksantynę, a do tego może jeszcze NAC to już nie będzie przesada... Nie znam się na tym. -
Ona_39 wrote:Hej Dziewczyny, powodzenia dla nas wszystkich w listopadzie!!! 🍀🍀🍀🍀🍀🍀
Mam pytanie do Ciebie @siesiepy, bo udostępniłaś listę supli, na których jak przypuszczam udało się podboostować wyniki seminogramu, czy to wszystko Twój Mąż brał razem w jednym czasie? Chodzi mi głównie o to czy jak dam mojemu wit C I astaksantynę, a do tego może jeszcze NAC to już nie będzie przesada... Nie znam się na tym.Ona_39 lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎