Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
Odpowiedz

W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰

Oceń ten wątek:
  • dailydamn Koleżanka

Wysłany: 30 października, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Darrika proszę pięknie o wpisanie na 06.11 ♥️ To będzie 9-10 dpo, dłużej chyba nie wytrzymam. Tez jesteście uzależnione od naparzania testów? 😂

Listopad będzie nasz zobaczycie, będzie tu na maxa zielono! 🌱🌱🌱🌱🌱

Mimi🌸, Darrika, Fragrance, Chochlik12, Donna89, DreamBee, hakorośl lubią tę wiadomość

👩🏼26 🧔🏻‍♂️30

3sc

💊prenacaps multi 1, dha, b12, cholina, d3 + od 11/24 olej z wiesiołka, l-arginine, prenacaps ovi, magb6, zioła ojca Sroki

🩸 9.11
    🥚 20.11 monitoring pęcherzyk 18 mm
    💉21.11 - Ovitrelle
  • Mała.mi 93 Autorytet

Wysłany: 30 października, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    U mnie Lametta nie daje za bardzo skutków ubocznych. Działa, bo w każdym cyklu z nią miałam pęcherzyk dominujący (raz nawet 2). Ale każda ma inne doświadczenia, niektóre dziewczyny mają po niej zawsze po 2-3 pęcherzyki :)

Ja miałam po lamettcie straszne wybuch ciepła ale to tylko na początku a potem już było ok. Zazwyczaj miałam 2 duże pęcherzyki.

Vergeet lubi tę wiadomość

Start starań: 12/2023
    01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓

Ona:
    HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
    On:
    Zdrowy💪
    Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki
  • Kociara20996 Przyjaciółka

Wysłany: 30 października, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko mógłby mi ktoś podać link do ziół ojca sroki chce jakoś ogarnąć mój cykl a fertistim póki co jeszcze nie dział :/ i od razu cenne rady jak to stosować :)

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

3cs po krążku hormonalnym

💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki
  • Mervee Autorytet

Wysłany: 30 października, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozsiewam wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Powodzenia Dziewczyny!

Kociara20996, brilka, dailydamn, Mała.mi 93, eta176, Jabłkowesny, Styśka1998, Mimi🌸, cysterka95, Darrika, Vergeet, 3erin, ellevv, Letynia, Ilka96, Fragrance, Rudka, Kłębuszek, Pacynka, DreamBee, Kinia92, Migotka96, Nadziejka26, Cavarathiel, Slava, NinaB lubią tę wiadomość

2 cs 🍀
    02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
    03/09/2024 9 dpo, bHCG: 9,34, prog: 17,37
    05/09/2024 11 dpo, bHCG: 64,14, prog: 26,75
    07/09/2024 13 dpo, bHCG: 191,19, prog: 24,19
    16/09/2024: pęcherzyk 🍀 (5+1)
    19/09/2024: zarodek 2mm (5+4)
    23/09/2024: serduszko ❤️ (6+1)
    07/10/2024: 1.7 cm (8+1)
    23/10/2024: 3.63 cm Żelusia (10+3)
    02/11/2024: Wyniki Nifty: jestem zdrowa 👸🩷 (11+6)
    04/11/2024:🧬 5.46 cm Uparciucha, ❤️163 bpm (12+1)

preg.png

“If you can dream it, you can do it.”
  • Jabłkowesny Przyjaciółka

Wysłany: 30 października, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    Mam pytanko mógłby mi ktoś podać link do ziół ojca sroki chce jakoś ogarnąć mój cykl a fertistim póki co jeszcze nie dział :/ i od razu cenne rady jak to stosować :)

Ja kupiłam po prostu Zioła ojca Sroki nr 3 z allegro, ze sklepu kulinarny kameleon czy jakoś tak, mają też swoją stronę i sklep. Jest instrukcja w aukcji, ale ja zalewam łyżeczkę ziół na kubek (lub troszkę więcej niż łyżeczkę) i parze pod przykryciem pół godziny. Potem pijemy. Wieczorem lub na noc :) można pić od początku cyklu do owulacji cały czas, lub przez cały cykl, chyba na pierwszej stronie tego wątku jest napisane jakie wtedy robić przerwy.

O efektach na razie się nie wypowiem, bo piję pierwszy cykl

Kociara20996 lubi tę wiadomość

05.2024 - ciąża bez starań, poronienie

10.2024 - początek starań o nasze marzenie ❤️
  • Kociara20996 Przyjaciółka

Wysłany: 30 października, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jabłkowesny wrote:
    Ja kupiłam po prostu Zioła ojca Sroki nr 3 z allegro, ze sklepu kulinarny kameleon czy jakoś tak, mają też swoją stronę i sklep. Jest instrukcja w aukcji, ale ja zalewam łyżeczkę ziół na kubek (lub troszkę więcej niż łyżeczkę) i parze pod przykryciem pół godziny. Potem pijemy. Wieczorem lub na noc :) można pić od początku cyklu do owulacji cały czas, lub przez cały cykl, chyba na pierwszej stronie tego wątku jest napisane jakie wtedy robić przerwy.

O efektach na razie się nie wypowiem, bo piję pierwszy cykl

Super dziękuję :) pytanie czy mogę to pić razem z fertistim, ale chyba nie zaszkodzi :P

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

3cs po krążku hormonalnym

💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki
  • Jabłkowesny Przyjaciółka

Wysłany: 30 października, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że jeśli nie będzie się piło jednego po drugim to na pewno nie zaszkodzi ;) ja też się równocześnie suplementuję i po prostu staram się nie łączyć tabletek z ziołami, a że te zioła na wieczór to akurat fajnie wychodzi

05.2024 - ciąża bez starań, poronienie

10.2024 - początek starań o nasze marzenie ❤️
  • Domel98 Koleżanka

Wysłany: 30 października, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monini15 wrote:
    Trzeci zaczynamy

My kończymy drugi, mam nadzieję że w trzecim się uda 🙏

• Letynia Koleżanka

Wysłany: 30 października, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Dziewczyny
    Miło widzieć tyle zdeterminowanych staraczek w nowym wątku 💪😊🍁🍂💓

Częstuję się ciążowymi wiruskami na listopad od koleżanek z kropkami 🥹🤞 i dołączam jako wolny strzelec🏹, bo nie wiem jak wypadnie @, owu i czy zdążę zatestować.

Powodzenia w nowym miesiącu! 🤞🤞🤞🍀💚 Kciuki za każdą z nas i spełnienie marzenia o maluchu za 9 miesięcy ✨✨

Mimi🌸, Darrika, DreamBee, Vergeet, hakorośl, NinaB lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👩🏻‍🍼
    Cykle owulacyjne. Niedoczynność -> TSH 4.11->0.98->0.70. BMI 19,5. Suple✅ Wege od 2020. Wysoka prolaktyna➖
    👩🏻‍💼﹠👨🏻‍💼34
  • Ilka96 Przyjaciółka

Wysłany: 30 października, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, jutro idę na badania które przepisała mi lekarka z medicoveru, mega podstawowe ale jest też wśród nich tsh. Chciałabym dorobić sobie ft3 i ft4 do tego żeby to dało jakikolwiek obraz tarczycy. No i w medicoverze te ceny są takie że wychodzi mi prawie 100 zł za te dwa badania, kiedy w alabie czy diagnostyce jest to ok 60. Natomiast zastanawiam się czy to ma sens robić akurat te dwa w innym labie? Czy jednak te normy tarczycowe powinno się określać w ramach jednego labolatorium?

• Letynia Koleżanka

Wysłany: 30 października, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96, jestem zdania, że lepiej w jednym labie z jednego pobrania

Ilka96, Jabłkowesny lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👩🏻‍🍼
    Cykle owulacyjne. Niedoczynność -> TSH 4.11->0.98->0.70. BMI 19,5. Suple✅ Wege od 2020. Wysoka prolaktyna➖
    👩🏻‍💼﹠👨🏻‍💼34
  • Rudka Ekspertka

Wysłany: 30 października, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, jutro idę na badania które przepisała mi lekarka z medicoveru, mega podstawowe ale jest też wśród nich tsh. Chciałabym dorobić sobie ft3 i ft4 do tego żeby to dało jakikolwiek obraz tarczycy. No i w medicoverze te ceny są takie że wychodzi mi prawie 100 zł za te dwa badania, kiedy w alabie czy diagnostyce jest to ok 60. Natomiast zastanawiam się czy to ma sens robić akurat te dwa w innym labie? Czy jednak te normy tarczycowe powinno się określać w ramach jednego labolatorium?
    Najlepiej jakbyś zrobiła całą 5 tarczycową czyli (tsh,ft3,ft4,anty tpo i anty tg) samo tsh nic Ci nie powie więc jak wychodzi drogo w medicover to ja bym poszła zrobić jako pakiet do alabu albo diagnostyki

Letynia, Ilka96 lubią tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 30 października, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Ja chętnie przygarnę jakieś wasze historie odnośnie stymulacji Lamettą. Czeka mnie to od soboty, to mój pierwszy w ogóle stymulowany cykl i trochę się stresuję. Zwłaszcza, że będę wtedy na wyjeździe ze znajomymi więc wolę być przygotowana na niedogodności gdyż nie mówię nikomu o staraniach i będę musiała jakoś się kryć ze złym samopoczuciem 😂🥹
    Kilka dziewczyn miało na letrozolu bóle głowy, to najczęstszy objaw jaki obserwowałam na forum. Mi nigdy nic nie dolegało.

Vergeet lubi tę wiadomość

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 30 października, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Mnie można zapisać na 20 listopada ♥️

O ile dwa ostatnie cykle miałam bez nakręcania się, tak czuję że w tym już się zakręciłam, hahaha 🎠

W tym cyklu niestety nie ufam już swoim objawom, bo w poprzednim wszystko było inne niż zawsze, a nie pyknęło 🤣

Trzymam kciuki za wszytskie nas ♥️🪴 niech poprzedni miesiąc zapowiada również ten. 😁

Donna89, Darrika, Mimi🌸, DreamBee, Vergeet lubią tę wiadomość

10cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
  • Ilka96 Przyjaciółka

Wysłany: 30 października, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudka wrote:
    Najlepiej jakbyś zrobiła całą 5 tarczycową czyli (tsh,ft3,ft4,anty tpo i anty tg) samo tsh nic Ci nie powie więc jak wychodzi drogo w medicover to ja bym poszła zrobić jako pakiet do alabu albo diagnostyki
    No właśnie tak bym zrobiła, tylko szkoda mi tego że to tsh mam też już w ramach pakietu zlecone właśnie w medicoverze wraz z innymi badaniami więc i tak mnie tam czeka wizyta.
    Ogólnie kojarzę że najlepiej robić całość tych badań, ale w sumie czy może być tak że tsh wyjdzie w normie funkcjonalnej (czyli powiedzmy miedzy 1-2) a ft3 i ft4 wyjdzie poniżej tych min 50 % normy? Miał ktoś tak może? 😁

• Donna89 Koleżanka

Wysłany: 30 października, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tutaj któraś z Was (przepraszam nie mogę odszukać kto dokładnie 🤣) zaproponowała wyzwanie dietetyczno/sportowe i jest parę chętnych, więc może rzeczywiście stworzymy osobny wątek na to?

Myślę, że to dobry pomysł zająć czymś głowę, motywować się nawzajem i wyznaczyć jakieś nowe cele oprócz tych staraniowych 🙈 Tym bardziej, że jesienne wieczory coraz dłuższe, więc czasu na podjadanie i myślenie więcej 😂

Edit: znalazłam, Julia24 jest pomysłodawcą! Super pomysł 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października, 22:56

Ona_39, Fasolowa_zupa, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość

• Kłębuszek Przyjaciółka

Wysłany: 30 października, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Kochana nie przejmuj się tym, że musisz szybko zajść w ciążę. Też to słyszałam. Jakbyśmy mieli na to wpływ… Polipa nie ma już rok. Wcześniej odrósł dwa razy i to bardzo szybko. A Tobie po jakim czasie? Trzeba być dobrej myśli i chodzić na kontrole. A jak dziad się pojawia to od razu go usuwać.

Po pół roku teoretycznie, ale mógł być już wcześniej, bo do ginekologa nie chodzę co miesiąc. Usuwałam w marcu, w maju go nie było, a we wrześniu już przebijał, ale nie było pewności. Teraz jest, już bez wątpliwości.

29 l

2021 💏
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    3cs 🤞

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Przewlekły stres
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022 i marzec 2024)

LH:FSH = 2,08
    Prolkatyna 21,5->13,4 mg/ml
    TSH 3,27->1,39 µIU/ml
    Wit. D3: 148 ng/ml
    Kwas foliowy: 21,4 ng/ml

💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12

🩺28.10 ➡ polip 9mm 😢 ➡ czekam na termin histreoskopii
  • Ona_39 Ekspertka

Wysłany: 30 października, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, powodzenia dla nas wszystkich w listopadzie!!! 🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Mam pytanie do Ciebie @siesiepy, bo udostępniłaś listę supli, na których jak przypuszczam udało się podboostować wyniki seminogramu, czy to wszystko Twój Mąż brał razem w jednym czasie? Chodzi mi głównie o to czy jak dam mojemu wit C I astaksantynę, a do tego może jeszcze NAC to już nie będzie przesada... Nie znam się na tym.

• Fasolowa_zupa Przyjaciółka

Wysłany: 31 października, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Życzę wszystkim Wam i sobie powodzenia w listopadzie!
    Poproszę o wpisanie na 24.11, to dzień spodziewanej @ czy wytrwam, zobaczymy 👀.

DreamBee, Darrika, Mimi🌸 lubią tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 31 października, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_39 wrote:
    Hej Dziewczyny, powodzenia dla nas wszystkich w listopadzie!!! 🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Mam pytanie do Ciebie @siesiepy, bo udostępniłaś listę supli, na których jak przypuszczam udało się podboostować wyniki seminogramu, czy to wszystko Twój Mąż brał razem w jednym czasie? Chodzi mi głównie o to czy jak dam mojemu wit C I astaksantynę, a do tego może jeszcze NAC to już nie będzie przesada... Nie znam się na tym.
    Tak, wszystko bral w tym samym okresie życia, tylko o różnych porach dnia. :)

Ona_39 lubi tę wiadomość

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ