W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Wcześniej się tu nie udzielałam , czasem was sobie czytałam
Jestem 6 dni przed miesiączka
I dziś zrobiłam
Betę i progesteron
I wyszło tak
HCG 43,51
Progesteron 19,9
Czy progesteron jest w porządku ?Lusia90, Gradiola, Ilka96, Nadziejka26 lubią tę wiadomość
-
Nadziejka26 wrote:
Dopiero weszłam na forum a tu taka dobra wiadomość 😄 prawie jakbym to ja widziała bo w końcu mogłyśmy razem testować 😁 Wszystkiego dobrego kochana😘Nadziejka26 lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
9 cs
10.2024 biochem 💔
HSG 👍 -
Slava wrote:Kinia mam pytanie odnośnie diet z akademii płodności, jakie miałaś ebooki? I czy gotowałaś z tego tak religijnie czy na luzie?
Rozważam zakup, bo metforminy nie chce brać.
Nie do mnie, ale ja na luzie. Wybierałam sobie przepisy, które mi się podobały. Zazwyczaj dwa posiłki dziennie z tego jem. Nie robię tylko tego, co wiem że na pewno mi nie zasmakuje 😁Kinia92, Slava lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog -
Nie dam rady nadrobić wszystkiego i wypisać tu każdej dzisiaj testującej ale przykro mi, że i Wy nie zobaczyłyście w tym miesiącu dwóch kresek🫂❤️
Następny cykl=następna szansa
Jak Darrika napisala -->Coco jambo i do przodu 😊
Spędźcie wieczór tak jak lubicie☺️
Ja właśnie oglądam finał WTA tenisa damskiego podgryzając prażone pestki dyni3erin, Darrika, Styśka1998, Ilka96, Slava lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
9 cs
10.2024 biochem 💔
HSG 👍 -
karczoch321 wrote:Nadziejka, gratulacje ❤️🔥 super wieści! 🥰
Ja nie wytrzymałam i też zrobiłam rano test, niestety biało 🥲 niby się tak właśnie awaryjnie nastawiałam, żeby nie było mi przykro, ale jestem jednak lekko zawiedziona.
Okres ma się zacząć jutro/pojutrze. Więc ewentualną powtórkę testu odkładam na 11.11
Minęły mi dwa dni temu w zasadzie wszystkie „objawy ciazowe”, jedyne co to ciągnie mnie non stop w okolicy lewego jajnika. Ale czy to faktycznie jajnik czy naginam rzeczywistość to nie wiem. Ale z kolei nie mam swoich klasycznych przeokresowych objawów, więc taki dziwny to cykl w tym miesiącu. Niezle głowa potrafi namieszać w organizmie
Runnerka, Ilka - dołączam do grona biegających. Skoro biegi na wiosnę opłacone to trzeba iść na trening i przy okazji zresetować głowę 🙌 -
Mi to się mocno wydaje, że jak się po prostu staramy to zauważamy te objawy bo wiemy dokładnie w jakim momencie cyklu jesteśmy. Ja dopóki nie zaczęliśmy starań to było o nagle boli jajnik, dzisiaj owulka a potem człowiek zapominał o małpie, dopiero jak mi się dzień przed włączał odkurzacz na czekoladę albo wkurw na cały świat to mi się przypominało, o okres zaraz będzie i zaglądałam do flo 😅
Ja dopiero wróciłam do domku, byliśmy z tatą i bratem i dzieciakami na obiedzie i deserku, młoda tak pojadła, że zasnęła w aucie i już pokiwała tylko głowa, że idzie spać do rana I pozamiatane. Mam nadzieję, że dociągnie chociaż do 6 rano, a ja się biorę za malowanie po numerkach ❤️Siasi, Chantelle, Suzie lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
🔜04.12 wizyta u gina -
Dostałam właśnie wyniki z 3dc, czy mogłabym prosić o interpretacje? Niby prawie wszystko w normach laboratoryjnych, ale wiadomo, że normy normom nie równe… Z góry dziękuję!
TSH
Wynik: 1,1254 µIU/ml (Zakres referencyjny 0,35 – 4,94)
FSH
Wynik 6,34 mIU/ml (Zakres referencyjny–faza folikularna 3,03 - 8,08 mIU/ml)
LH
Wynik 4,43 mIU/ml (Zakres referencyjny– faza folikularna 1,80 - 11,78 mIU/ml)
Estradiol
Wynik 47,00 pg/ml (Zakres referencyjny–
faza folikularna 21 - 251 pg/ml)
Prolaktyna - LOW
Wynik 4,87 ng/ml (Zakres referencyjny 5,18 – 26,53)
DHEA-SO4
Wynik 220,60 µg/dl (Zakres referencyjny 95,8 – 511,7)
Testosteron
Wynik 29,52 ng/dl (Zakres referencyjny 7,21 – 79,31)
SHBG
Wynik 55,50 nmol/l (Zakres referencyjny 19,8 – 155,2)
👩🦳 33 l. 🧔♂️ 35 l.
👶 2 l.
Starania o rodzeństwo od 01.2024
Suple:
Fertistim, zioła ojca Sroki, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, siemie lniane -
@Nadziejka26 i @Kinia Gratulacje ❤️
Przytulam 🫂 za wszystkie ⬜ i 🩸
Ja dziś 6 DC. A ponieważ mam krótką faze folikularną to już działam z testami owulacyjnymi. Nakupiłam ich i chce zużyć, ❤️ codziennie, w ostatnim cyklu porg w 7 dp, wyszedł 10,20. W tym cyklu też sobie zrobię.
Mogłabym tych testów nie robić, ale chce odczarować te 2 kreski. Mam teraz testu z Action i domowe laboratorium.
Wczoraj działaliśmy ostro na budowie, mało piłam, miałam nawet mocz gęsty i była lekka kreska na teście owulacyjnym. Owulka prawdopodobnie w środę, ale dziś raz mało piłam i już biało. Nie wiem o co to chodzi. Może jeszcze za wcześnie, a i mocz był ewidentnie rzadszy.
Jeszcze mama dziś rano do mnie, że synowa jej koleżanki, która brała ślub mniej więcej wtedy co my, też się budują i jest już z drugim dzieckiem w ciąży. No fajnie, tyle jej odpowiedziałam. Na razie, ponieważ u nas dopiero początki nie chce jej mówić, że zaczęliśmy, zacznie się martwić. Mam nadzieję, że na Mikołaja lub Święta będziemy mieli prezent
Darrika, Ilka96, Nadziejka26 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Nie odzywałam się 2 dni bo spędzałam czas z chorymi, leżącymi dziadeczkami. Oj było co przy nich robić.
Zrobiłam dziś wyniki 7dpo
Wygląda na to, że owu była bo prog wynosi 11.77.
Pani w labie mnie ochrzaniła że proga i prolaktyne oznacza się rano, im wcześniej tym lepiej bo rano jest wyrzut. Ja byłam na badaniu o 11. Według mnie ten wynik i tak świadczy, że owu była? Oczywiście do tego śluz, pik LH i monitoring był.
Ostatnio pisałyśmy o tsh. W lipcu miałam 2.8, zobaczcie jaki teraz wynik! Jestem w szoku z tsh, jak spadło. Nie przyjmuje leków, jedynie suplementy.
W załączeniu wyniki jakby ktoś mógł zerknąć to dziękuję ❤️
Progesteron 7dpo. 11.77
Prolaktyna 13.46 norma 5.18-26.53
Tsh 0.885. norma 0.35-4.94
T4 1.11 norma 0.7-1.49
Anty tpo 0.33 norma 0-5.61
Anty tg. 0.65. Norma 0-4.11
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada, 20:03
Pacynka lubi tę wiadomość
🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Cześć dziewczyny!
Wszystko nadrobiłam na Forum, chociaż było ciężko od wczoraj 😅
@Nadziejka26, mega 🥹♥️ GRATULUJĘ 🍀 Dajesz nadzieję 🤗
@Darrika, przerabiałam to kilka dni temu, także tulę 🫂 Przynajmniej córka śpi, bo w moją właśnie wstąpiło takie ADHD, że już nie dajemy rady ze Starym 🙈
Powiem Wam, że mam tyle zaległości i jestem tak wszystkim zmęczona, że dziś po pracy aż polałam sobie lampkę wina, bo już nie wytrzymałam 😂 Z tej bezsilności nie wiem czy płakać, czy się śmiać. Zabieram się za kuchnię, bo niedługo nie będę miała czystego kubka na kawę 😁 Kończy mi się 🐒 i totalnie na luzie podchodzę do tego cyklu. Trzeba zająć głowę czymś konkretnym i wysprzątać ten cały armagedon 🧹Darrika, Ilka96, Nadziejka26 lubią tę wiadomość
✨ 2 cs
Długa przerwa w staraniach…
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
Siasi wrote:Cześć dziewczyny. Nie odzywałam się 2 dni bo spędzałam czas z chorymi, leżącymi dziadeczkami. Oj było co przy nich robić.
Zrobiłam dziś wyniki 7dpo
Wygląda na to, że owu była bo prog wynosi 11.77.
Pani w labie mnie ochrzaniła że proga i prolaktyne oznacza się rano, im wcześniej tym lepiej bo rano jest wyrzut. Ja byłam na badaniu o 11. Według mnie ten wynik i tak świadczy, że owu była? Oczywiście do tego śluz, pik LH i monitoring był.
Ostatnio pisałyśmy o tsh. W lipcu miałam 2.8, zobaczcie jaki teraz wynik! Jestem w szoku z tsh, jak spadło. Nie przyjmuje leków, jedynie suplementy.
W załączeniu wyniki jakby ktoś mógł zerknąć to dziękuję ❤️
Progesteron 7dpo. 11.77
Prolaktyna 13.46 norma 5.18-26.53
Tsh 0.885. norma 0.35-4.94
T4 1.11 norma 0.7-1.49
Anty tpo 0.33 norma 0-5.61
Anty tg. 0.65. Norma 0-4.11
A estradiol oznaczałaś ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada, 21:02
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔 -
Jasmin1517 wrote:Dostałam właśnie wyniki z 3dc, czy mogłabym prosić o interpretacje? Niby prawie wszystko w normach laboratoryjnych, ale wiadomo, że normy normom nie równe… Z góry dziękuję!
TSH
Wynik: 1,1254 µIU/ml (Zakres referencyjny 0,35 – 4,94)
FSH
Wynik 6,34 mIU/ml (Zakres referencyjny–faza folikularna 3,03 - 8,08 mIU/ml)
LH
Wynik 4,43 mIU/ml (Zakres referencyjny– faza folikularna 1,80 - 11,78 mIU/ml)
Estradiol
Wynik 47,00 pg/ml (Zakres referencyjny–
faza folikularna 21 - 251 pg/ml)
Prolaktyna - LOW
Wynik 4,87 ng/ml (Zakres referencyjny 5,18 – 26,53)
DHEA-SO4
Wynik 220,60 µg/dl (Zakres referencyjny 95,8 – 511,7)
Testosteron
Wynik 29,52 ng/dl (Zakres referencyjny 7,21 – 79,31)
SHBG
Wynik 55,50 nmol/l (Zakres referencyjny 19,8 – 155,2)Siasi, Jasmin1517 lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
Wydaje mi się, że te wyniki są całkiem ok, ale niech ktoś kto bardziej ogarnia jeszcze potwierdzi. 😁
Siasi, Jasmin1517 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog -
Pacynka wrote:Nadziejka, gratulacje ❤️
Siasi, jakie suplementy bierzesz? Ja bym chciała zbić moje TSH, więc może się zainspiruję, jeżeli bierzesz coś, czego nie biorę 😃
Centrum complex, femibion 0, kwas foliowy , witamina D 4000, witamina C 1000, Wit b 6 i 12, cynk+selen, magnez skurcz. Dodatkowo 2 łyżki biovitalu do picia.
Ograniczyłam bardzo cukier, słodzę miodem, dużo owoców jem bo lubię, warzyw. Ostatnio jadłam kilka razy wątróbkę, ograniczyłam kawę. Staram się więcej ruszać i dużo więcej odpoczywam. I wrzuciłam na luz i staram się nie przejmować wszystkim tak jak kiedyś. Nawet o żadnych objawach potencjalnej ciąży nie myślę 😅
Szczerze myślę że najwięcej zmieniłam w odpoczynku bo od dwóch miesięcy jak mogę to staram się robić leniwe dni chociaż czasem jest ciężko bo pracuje w trybie dyżurowym, czasami po 24h.Pacynka lubi tę wiadomość
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Belia wrote:O miałam taki ochrzan w zeszłym miesiącu. Z perspektywy czasu widzę że to raczej nie ma znaczenia byle do porównania testować w tych samych godzinach.
A estradiol oznaczałaś ?Belia lubi tę wiadomość
✅ szczęśliwa żona
Belia wrote:TSH super ale wypada też zrobić ft3, ft4 żeby mieć lepszy obraz. Stosunek LH/FSH powinien wynosić około 1. U Ciebie to 0,7 ale tu nic nie powiem bo ja mam znowu zawyżony ten stosunek ale powiem szczerze lekarze machają na to ręką. O reszcie się nie wypowiem bo nawet nie wiem co to za hormony 😅
Siasi, Jasmin1517, Belia, Pacynka, Darrika, DreamBee, Suzie, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
2cs
13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki
-
_Pistacjowa_ wrote:Nie przejmujcie się tym stosunkiem dziewczyny, już się od tego odchodzi. Ja w 3dc miałam 0,49 a w zajściu w ciąże to nie przeszkodziło więc chill
Właśnie ja mam z 4dc tego cyklu stosunek 0.6. I lekarz ten zupełnie się na tym nie skupiał. Powiedział że to z cyklu na cykl może się bardzo zmieniać i jest wiele składowych że mogą być wachania. Dla niego najważniejsze czy występuje owu, dalsze kroki to drożność i badania męża. Tymi badaniami z 4dc i stosunkiem LH do FSH jakoś się nie zajmował.
Kolejny przykład 3msc temu Tsh miałam 2.8 a teraz 0.88 bez żadnej farmakologii. To też pokazuje jak są skonstruowane nasze organizmy i hormony. Dlatego też ciąża nie od razu może zaskoczyć bo co cykl to będą różnice hormonalne. Ja odkąd zaczęłam się badać mam góry i doły. Jedno źle, kolejny wynik wyklucza pierwszy i jest ok. Także faktycznie może warto się tymi książkowymi wynikami aż tak bardzo nie sugerować_Pistacjowa_, Jasmin1517, Belia, DreamBee, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
✅ szczęśliwa żona
Kurczę ja to wam powiem, że na początku byłam zła na moją stałą lekarkę bo miała totalną olewke na badania hormonalne. I tak z niej zrezygnowałam bo potraktowała mnie bardzo brzydko ale ten nowy lekarz też stwierdził, że na hormony trzyma patrzyć bardziej właśnie tak ogólnie a nie liczyć stosunki itp a już na pewno nie przejmować się jednym wynikiem z jednego cyklu bo te procesy są na tyle skomplikowane, że zawsze coś może się odchylić od normy.
Wydaje mi się, żeby przeprowadzić taką serio serio analizę hormonalną to trzeba by było powtarzać te badania i szukać prawidłowości.Pacynka, DreamBee, Ilka96, Siasi lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
Hej dziewczyny ♥️
Przytulam Was za wszystkie biele i 🩸
Ja się trochę mniej tu udzielam, staram się poukładać wszystko po tych wieściach o badaniach męża. Ułożyliśmy sobie plan działania i od wtorku lecimy mocno ze zmianą stylu życia. Mamy nadzieję, że uda nam się naturalnie poprawić te wyniki. 🙈
Z andrologiem umówimy się też we wtorek…
Przyszły dzisiaj wyniki z posiewów i niestety wszystkie ujemne więc to nie one mieszają w wynikach niestety 🙁
Po moim załamaniu 2 dniowym dzisiaj przyszła do mnie nadzieja. To miejsce beznadziei to miejsce na cud 😅 o to się modlimy 🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada, 00:34
Darrika, DreamBee, Julia24, hakorośl, Kinia92, Siasi, Chantelle, Slava, Loraa lubią tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥