W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Chochlik12 wrote:Hej dziewczyny ♥️
Przytulam Was za wszystkie biele i 🩸
Ja się trochę mniej tu udzielam, staram się poukładać wszystko po tych wieściach o badaniach męża. Ułożyliśmy sobie plan działania i od wtorku lecimy mocno ze zmianą stylu życia. Mamy nadzieję, że uda nam się naturalnie poprawić te wyniki. 🙈
Z andrologiem umówimy się też we wtorek…
Przyszły dzisiaj wyniki z posiewów i niestety wszystkie ujemne więc to nie one mieszają w wynikach niestety 🙁
Po moim załamaniu 2 dniowym dzisiaj przyszła do mnie nadzieja. To miejsce beznadziei to miejsce na cud 😅 o to się modlimy 🙏
Na szybko spytam jeszcze: co się działo w ostatnich 3 miesiącach?
Stres? Choroba? Praca siedząca? Gorące kąpiele? Maratony czy inne bardzo wyczerpujące ćwiczenia?Chochlik12 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔); 7 ⌛ ; 8 🔜
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Dziewczyny ile przed badaniem nasienia najlepiej współżyć ostatni raz ? Niby pisze ze zachować przerwę od 5-7 dni ale zastanawiam się jaki wpływ ostatnie współżycie będzie miało na wynik badań. Muszę jakoś wstrzelić się w odpowiedni termin w cyklu żeby badanie nie wyszło np podczas owulacji 🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada, 07:13
👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
10.12 Badanie nasienia
1-3 cs naruralnie
❌4cs - lametta + Orvitelle pęcherzyk nie pękł, cykl bezowulacyjny
❌5cs - lametta + (2 x 💉bemfola) + Orvitelle pęcherzyk niby pęknięty ale zrobiła się torbiel krwotoczna
❌6cs - lametta + ( 6 x gonal-f 50j.m.) + Zivafert + ganopeptyl, pęcherzyk pękł
🦋7cs lametta + NAC 1800mg + Mensinorm + Zivafert + ganopeptyl
6.12 Testuje ! 🎅🏼 -
Dzień dobry dziewczyny I pięknego dnia, choć widzę, że u mnie znowu bez słoneczka 😅
Kciuki za kolejne testujące dzisiaj i jutro trzymajmy dajcie nam tu coś dobrych wieści na ten weekend 🤞🤞🤞
Ja niestety z wynikami nie pomogę bo jestem totalnie zielona i pewnie sama ze swoimi wynikami będę się tu do Was zgaszać, żebyście rzuciły okiem 🤭
Dzisiaj już drugi raz w krótkim czasie śniły mi się dwie krechy na teście, dzisiaj, że wyjęłam po całej dobie test z kosza a tam piękne dwie krechy 🤣 mózg już świruje widzę od tych starań hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada, 07:23
3erin, DreamBee, almost.there, hakorośl, Ilka96, Kinia92, Styśka1998, Mała.mi 93, Chantelle, Slava, Belia, Pacynka, NinaB, dailydamn lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
🔜04.12 wizyta u gina -
Migotka96 wrote:Dziewczyny ile przed badaniem nasienia najlepiej współżyć ostatni raz ? Niby pisze ze zachować przerwę od 5-7 dni ale zastanawiam się jaki wpływ ostatnie współżycie będzie miało na wynik badań. Muszę jakoś wstrzelić się w odpowiedni termin w cyklu żeby badanie nie wyszło np podczas owulacji 🫣
O też się dołączę do pytania bo musze teraz męża pogonić żeby się wyrobił z tym badaniem chociaż ja owu będę mieć w ostatnim tygodniu listopada dopiero no ale musi on już być w gotowości wtedy 🤭33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜04.12 wizyta u gina -
Ania2536 wrote:Hej
Wcześniej się tu nie udzielałam , czasem was sobie czytałam
Jestem 6 dni przed miesiączka
I dziś zrobiłam
Betę i progesteron
I wyszło tak
HCG 43,51
Progesteron 19,9
Czy progesteron jest w porządku ?Ania2536 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry !
Przytulam mocno za małpy i życzę aby to były pierwsze dni Waszych ciąż!
Darrika, i jak córa ? Spala do rana ?
Miłego dzionka Wam życzę !12 cs 👶
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
Badania na pasożyty - czysto ✅
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024, dwa zarodki z ❤️❤️ 124ud/min🥺🤞
13.12.2024 wizyta 🤞
Duphaston 2x1, acard 75
-
siesiepy wrote:Zróbcie jeszcze MUCHa
Na szybko spytam jeszcze: co się działo w ostatnich 3 miesiącach?
Stres? Choroba? Praca siedząca? Gorące kąpiele? Maratony czy inne bardzo wyczerpujące ćwiczenia?
A czym jest MUCHa? Nie umiem znaleźć takich informacji 😅 te badanie się robi przez oddanie nasienia?
Właśnie jedynie to praca siedząca, ale dużo spacerowaliśmy… nie wiem sama… nie było nic takiego szczególnego, co mogłoby te wyniki aż tak pogorszyć… dlatego mam przypuszczenie, że to o coś innego mogło chodzić (badania hormonów wyszły jakoś dziwnie - mały testosteron - na granicy, podwyższona prolaktyna i progesteron)11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochlik12 wrote:A czym jest MUCHa? Nie umiem znaleźć takich informacji 😅 te badanie się robi przez oddanie nasienia?
Właśnie jedynie to praca siedząca, ale dużo spacerowaliśmy… nie wiem sama… nie było nic takiego szczególnego, co mogłoby te wyniki aż tak pogorszyć… dlatego mam przypuszczenie, że to o coś innego mogło chodzić (badania hormonów wyszły jakoś dziwnie - mały testosteron - na granicy, podwyższona prolaktyna i progesteron)
MUCHa to skrót od wymazów na popularne bakterie- mycoplasmę, ureaplasmę i chlamydię 😉
Przykro mi, że wyniki wyszły Wam słabe z drugiej strony- przynajmniej znacie przypuszczalny powód niepowodzeń i możecie coś zacząć działać w temacie poprawy parametrów 💪🏼 trzymam kciuki, żebyście znaleźli dobrego lekarza 😉Chochlik12, siesiepy lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
02.12.24(17+6): Wizyta
-
Olisska wrote:Zgłaszam, że planowo, tak jak przeczuwałam, przyszła 🐒
Tulę mocno za małpę 🫂 Ale to może być szczęśliwy cykl, który teraz się u Ciebie rozpoczyna 💗🤞Olisska lubi tę wiadomość
-
Lexia wrote:MUCHa to skrót od wymazów na popularne bakterie- mycoplasmę, ureaplasmę i chlamydię 😉
Przykro mi, że wyniki wyszły Wam słabe z drugiej strony- przynajmniej znacie przypuszczalny powód niepowodzeń i możecie coś zacząć działać w temacie poprawy parametrów 💪🏼 trzymam kciuki, żebyście znaleźli dobrego lekarza 😉
Powiem Ci Lexia, że jestem zszokowana jak ciężko jest znaleźć dobrego androloga 😱 przetrzepałam internet, forum i opinie są mega podzielone o różnych okolicznych…11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Kinia92 wrote:Dzień dobry !
Przytulam mocno za małpy i życzę aby to były pierwsze dni Waszych ciąż!
Darrika, i jak córa ? Spala do rana ?
Miłego dzionka Wam życzę !
Coś tam koło 22 na chwilę wstała się napić wody, ja z nią leżałam chwilę i zasnęłam, potem się obudziłam to ona spala już i szlam do siebie, w nocy do nas przyszła i finalnie po 7 wstaliśmy więc wyszli spoko 🤭Kinia92, almost.there lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔜04.12 wizyta u gina -
Dzień dobry 🍀
Trzymam kciuki, jakby któraś zdecydowała się dziś testować 🤞🏻
A ja w ogóle myślałam, że po ovi to moja temperatura skoczy jak szalona, a tu leniwiej niż w cyklach naturalnych 🤪almost.there lubi tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Lexia wrote:MUCHa to skrót od wymazów na popularne bakterie- mycoplasmę, ureaplasmę i chlamydię 😉
Przykro mi, że wyniki wyszły Wam słabe z drugiej strony- przynajmniej znacie przypuszczalny powód niepowodzeń i możecie coś zacząć działać w temacie poprawy parametrów 💪🏼 trzymam kciuki, żebyście znaleźli dobrego lekarza 😉
A umówiliśmy się do Tomasza Wiatra - jedna dziewczyna stąd bardzo Go polecała. 😄
Ale zastanwiam się nad jednym, a jak myślicie czy my powinniśmy się umówić na konsultacje urologiczną, czy andrologiczną? Bo mam poczucie, że trochę to, trochę to 😂😂😂 zapisaliśmy się na urologiczną, choć to taki lekarz 2w1Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada, 10:34
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
__
Darrika wrote:Dzień dobry dziewczyny I pięknego dnia, choć widzę, że u mnie znowu bez słoneczka 😅
Kciuki za kolejne testujące dzisiaj i jutro trzymajmy dajcie nam tu coś dobrych wieści na ten weekend 🤞🤞🤞
Ja niestety z wynikami nie pomogę bo jestem totalnie zielona i pewnie sama ze swoimi wynikami będę się tu do Was zgaszać, żebyście rzuciły okiem 🤭
Dzisiaj już drugi raz w krótkim czasie śniły mi się dwie krechy na teście, dzisiaj, że wyjęłam po całej dobie test z kosza a tam piękne dwie krechy 🤣 mózg już świruje widzę od tych starań haha
U mnie już na 100% zbliża się owulka. Od wczoraj robię testy i już wydaje mi się że mam pik albo będzie jutro. Trochę lipa bo jeszcze mój organizm się dobrze nie ogarnął po biochemie, ból jajnika uniemożliwił jakiekolwiek przytulanki a dodatkowo mąż wyjechał na dwa dni. Ale jutro już wraca więc może coś zdążymy podziałać. Jak nie to trudno. W sumie i tak się nie nastawiam na ten miesiąc. Ważne żeby wszystko wróciło do normy.
Życzę miłego dnia i przytulam za wszystkie biele. Czekam aż ktoś odczaruje ten miesiąc i trochę nam się na pierwszej stronie zazieleni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada, 10:52
almost.there, Chantelle, Darrika, Karolove lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔 -
Ilka96, almost.there lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔 -
Chochlik12 wrote:A umówiliśmy się do Tomasza Wiatra - jedna dziewczyna stąd bardzo Go polecała. 😄
Ale zastanwiam się nad jednym, a jak myślicie czy my powinniśmy się umówić na konsultacje urologiczną, czy andrologiczną? Bo mam poczucie, że trochę to, trochę to 😂😂😂 zapisaliśmy się na urologiczną, choć to taki lekarz 2w1
Potwierdzam - znalezienie dobrego androloga graniczy z cudem. Mój odwiedził 3 i 1 urologa - każdy gada co innego i bądź mądry mam wrażenie, że o ile u kobiet trudno, o dobrego lekarza to jak się znajdzie to idzie z górki. Facet i ich płodność wydają się czarną magią.
Polecam badania na początek: posiewy, MUCHa, hormony, USG. Potem można dorzucić genetykę.
U nas urolog sprawdził się w jednej kwestii - jak mojemu wyszły żylaki powrózka nasiennego i trzeba było je ocenić plus zdecydować na temat ewentualnie operacji.
Szczerze mówiąc u nas mimo roku leczenia męża nie udało się wyprowadzić wyników do normy. Teoria była, że to żylaki. zylaki zoperowane, tylko lekka poprawa. Nikt nie ma pojęcia, co jest źle. Ironią jest, że mąż z poprzednią partnerką wpadł jakieś 6 lat temu, więc chyba musiało być wtedy lepiej. Kto wie.Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 EG + AH + Neoparin 🤞🍀 -
Migotka96 wrote:Dziewczyny ile przed badaniem nasienia najlepiej współżyć ostatni raz ? Niby pisze ze zachować przerwę od 5-7 dni ale zastanawiam się jaki wpływ ostatnie współżycie będzie miało na wynik badań. Muszę jakoś wstrzelić się w odpowiedni termin w cyklu żeby badanie nie wyszło np podczas owulacji 🫣
My dostaliśmy zalecenia, że przerwa przed badaniami 2-7 dni, najbezpieczniej pewnie pośrodku więc planujemy 3-4 dniMigotka96 lubi tę wiadomość
👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad - przerwa na badania i dla głowy
📆 plan listopad/grudzień:
▪️MUCHa - czekam na wyniki ⏳
▪️badania męża - hormony
▪️androlog/urolog
▪️drożność jajowodów
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc)